Pink Floyd zvuk na Roland Cube 20XL

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
lostleg

Pink Floyd zvuk na Roland Cube 20XL

Příspěvek od lostleg »

Zdravim, je tu nekdo kdo tohle kombo ma a vi, jak nastavit co nejpodobnejsi zvuk pink floydum, napriklad v comfortably numb? Vim ze to bude na hony vzdaleny, ale potreboval bych se aspon priblizit a nechci u toho travit celej den, protoze podle sluchu bych to asi tak dlouho delal. Diky :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Pink Floyd zvuk na Roland Cube 20XL

Příspěvek od Bummer »

Ideální by bylo, kdyby sis našel na youtube video, kde někdo Pink Floyd přes toho Rolanda hraje a zeptal se jeho autora... http://www.youtube.com/results?search_q ... 55l0.1l1l0
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Díky za nápad, kouknu se na to :wink:
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

No, abych řekl pravdu, tak jsem kliknul na nějaký první odkaz a když jsem slyšel ten bzučák, tak to bych zvracel... Jestli chceš zvuk podobný gilmourovi, tak Hiwatt + big muff... Určitě to bude chtít nějakou krabičku, se samotným kombem ten Big Muff tón mít nebudeš, navíc ho musíš trošku něčím nakopnout například tube driver (ten by byl nejlepší), boss blues driver, ... Od věci by nebyla samozřejmě nějaká modulace, jestli chceš zrovna comfortably numb, tak David v téhle písni použil flanger, konkrétně EHX Electric mistress.
Pak nějaký ten delay, room reverb a pak si pohrát s nastavením komba, jinak to kombo by mělo jít přes čistý kanál.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

...a uvedomujes si ze jenom ten flanger bude stat vice nez zminovane kombo? :mrgreen:
symar

Příspěvek od symar »

No třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=KKX2War-uqE mi jako bzučák nepřijde, naopak bych řekl, že je to docela povedené. Nevím tedy nakolik se na tom podílí ten originální zvuk. Ale i tak. Nesmíš dát na syndrom prvního poslechu, tedy soudit dle prvního co slyšíš.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
OndrejCvrk

ale ne, tenhle je hroznej, jen ten děsivej distortion přehlučuje hudba na pozadí...
To to neslyšíš?

tady přidávám své video, takhle jsem si s tím poradil já, jen prosím nehodnoďte hraní, vím, že je to nahrané naprosto hrozně... ale spíš mi jde o ukázku toho zvuku

http://www.youtube.com/watch?v=VxcOvQJ_SVg
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

haaaaaaa chapes ze chce vedet jak dosahnout nejpodobnejsiho zvuku na svem aparatu a ne ze si ma investovat dalsich 20 000?! :lol:

jinac fajn video, PF zvuk si sice predstavuju krapet jinac ale pekny :)
OndrejCvrk

Tak to mu přeju teda hodně štěstí, protože se samotným kombem a bez krabiček toho moc nenakroutí. Když už, tak nějaký fuzz je naprostý základ pro Gilmoura. Big Muff, dallas arbiter a nebo jejich klony, kterých je taky dost velké množství a seženeš je i za docela fajn ceny, i ten Big muff se dá sehnat docela lacino...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hral si vubec na to kombo? na to kolik to stoji tam toho nakroutis docela hodne..
lostleg

Příspěvek od lostleg »

OndrejCvrk: Díky za všechny ty informace, až budu něco hledat tak to určitě využiju, momentálně ale sdílím názor s Mckoziasem :mrgreen: . Nejsem zrovna movitej, takže hledám co nejbližší nastavení tohohle komba, až nebudu u rodičů, tak si můžu vyskakovat a kupovat všechny tyhle efekty :)

McKozias: Hele a ty nevíš, co nastavit, tak přibližně? :)
Díky
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na kombitko hravam jenna hodinach kytary, ale nejak extra stim nekroutim...hele nic slozityho to neni, proste si ktomu na den sedni a krut a zkousej:)
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Jasně, pokusim sem o to, jen jsem to chtěl mít bez práce :D Kadopádně díky za pomoc :-)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“