Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Yakobos

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od Yakobos »

To já vím, že to ani nemá hrát jak recto. Jen to popisuju pro ty, co nevědí.

Jinak mi dnes odešel HDD se všemi daty v noťasu, takže velká paráda a potřebuju peníze na novej, jelikož bez noťasu nemůžu pracovat. Prodám tedy V-Twin za 6800,- s origoš adaptérem, což si myslím, že je fér. :) Kdybyste ho někdo chtěl, pište na mail. Inzerát mám na bazaru.
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Yakobos píše:. S kombem od mmjuze to bylo takřka nepoužitelné.
Proč?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Taky jsem tomu nerozuměl, ale prostě to hrálo naprosto nepoužitelně když se to píchlo normálně před předzesík, jelikož mmjuzovo komba smyčku nemaj. No bylo to fakt nepoužitelný. Nejhorší multiefekty hrajou lépe. Znělo to jak když hraješ přes levnej čínskej distortion pedal na minirepráčky od počítače. Ať jsem s tím kroutil, jak jsem s tím kroutil, tak ne...Na jiných aparátech to ale funguje dobře.
mmjuz kombíčko
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podivný, já s Twinem na pár malých aparátů hrál a problémy s tím nebyly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No mmjuz svoje komba nejspíš neosazuje "lacinými šmejdy", co ořežou výstup ze zesilovače tak, že se stane hi-gain poslouchatelným.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

No to mmjuzovo kombítko samo o sobě hraje naprosto kouzelně. Nejde ale jen o hi-gain. I když tam byl Blues kanál a gain na 20% tak to znělo prostě naprosto děsivě. Šel z toho prostě takovej podivnej zvuk. Hrát se na to prostě nedalo ani doma, co to bylo za pazvuky. To bys musel slyšet. Pak když jsem to píchnul do Marshalla Valvestata, tak to bylo jiný kafe.
mmjuz kombíčko
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Že by se přebudil vstup?

PetrPeter 1975 - 2008
Yakobos

Příspěvek od Yakobos »

Nero píše:Že by se přebudil vstup?
Tak tomu už já nerozumím.
mmjuz kombíčko
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Já sem jednou zkoušel píchnout na mmjuzovo kombíčko DOD Fx86 a zvuk byl takovej jako by to combo hrálo přez virbl ... prostě nepoužitelnej a pochvíli i dost votravnej zvuk . To ale neni tim že by to combo bylo postavený z nějakýho šmejdu ale je to tou konstrukcí . Preamp by ten Higain možná snes ale konec trafo , a hlavně repro si to nedává . mmjuz tam myslim dává vintage kousky z lampovejch rádii 50. let . ty na clean nemaj chybu ale brutální zkreslení to prostě neumí , neni to na to stavěný a leze s toho co s toho leze ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nic neni univerzalni, a jak si prave objevil na kombicko se specialnim reprakem na cisty sound proste zreklseni hrat nejde. Nekdo rika jak pres virbl, ja tomu rikam "prokopla krabice od bot"
Bude to takhle "hrat" i kdyby to bylo kombicko za 40.000 dolaru, proste spatne pouziti.
Problem je v repraku. Ten ktery funguje na cisty, nefunguje na higain a samozrejme opacne a taky velikost hraje roli, cim mensi tim horsi (na higain)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

TECH21

Příspěvek od cherreda »

...sice ne zrovna higain, ale tohle je zajímavý a pěkný pedál.
http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/flyrig.html

Obrázek

Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, pěkný a zajímavý sice je, ale defakto nic nenabízí. V tom nevidím žádný posun vpřed, když se pomocí nějaké škatule podobající se vzhledem i vnitřnostmi řídícímu kompjůtru vesmírné stanice napodobuje např. zesilovač Fender Tweed nebo Marshall Plexi, kde ke stejnému (ve skutečnosti lepšímu) zvuku stačilo už před 50 lety 5 lamp. Inu snad jen momentální vítězství ekonomie nad technikou a selským rozumem :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tube Guru píše:Zdar, pěkný a zajímavý sice je, ale defakto nic nenabízí. V tom nevidím žádný posun vpřed, když se pomocí nějaké škatule podobající se vzhledem i vnitřnostmi řídícímu kompjůtru vesmírné stanice napodobuje např. zesilovač Fender Tweed nebo Marshall Plexi, kde ke stejnému (ve skutečnosti lepšímu) zvuku stačilo už před 50 lety 5 lamp. Inu snad jen momentální vítězství ekonomie nad technikou a selským rozumem :? .
:) Hlavně klid. Jsme v tématu "Pedálový preamp".
Ten Tech21 nabízí za cca 8000,- plexi-sound (dle ukázek přinejmenším použitelný) + boost + eq + emulaci do lajny + tap delay a všechno se to vešlo do elegantní krabičky velikosti footswitche (30 cm). Nezdá se mi to málo a co mám nějakou zkušenost, tak krabky od Tech21 bývají zvukem velmi slušné. Tož opačný úhel pohledu a bráno selským rozumem. :)
To je fuk, samozřejmě je to zároveň jen další zbytečný gear pro kytaristy, protože vše podstatné se vymyslelo před 50 lety. :wink:
cherreda
Rádce

Koch

Příspěvek od cherreda »

Koch přivodili dva docela pěkné preampy - stojí cca 8 tis.

http://www.koch-amps.com/superlead.html

http://www.koch-amps.com/63od.html

cherreda
Rádce

Carvin VLD1

Příspěvek od cherreda »

Letošní Vaipreamp.
https://carvinaudio.com/products/vld1-l ... -amp-pedal

Připadá mi velký jak kráva. :)
V ukázkách nezní špatně.

innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Mam takovej "hloupej" dotaz. Jak se pozná pedálovej předzesilovač od pedálovýho efektu aniž bych to předem vyzkoušel? Jde mi o to, že například Digitech death metal, nebo metalzone jsou braný jako distortion efekty, takže by se měly zapojovat přes vstup komba s čistym kanálem. Tam ale jak je známo oboje hraje příšerně (včely). Když jsem to ale zkoušel připojit do returnu zesilovače, fungovalo to uplně v pohodě a celkem i použitelně.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To bude asi proto, že ačkoli to před kombem zapojíš do čistého kanálu, tak ten je pořád sám o sobě preampem. Takže pak máš pedál(preamp)->preampClean->PowerAmp, prostě preamp dvakrát. Funkcí preampu je vytvořit zvuk, frekvenčně ořezat/upravit pro vcelku zvukově neutrální powerAmp. Proto to funguje do returnu, protože ten je až za preAmpem zesíku/komba, takže jej bypassneš. Snad rozumíš jak to myslím :)
Shodou náhod jsem taky koukal na nějaké videa Digitech DeathMetalu na yotube, z nostalgie čistě, protože to byl můj druhý pedál v životě, který jsem měl. A chlápek to tam provozoval právě jako preamp a znělo to naprosto vpohodě. Akorát za tím měl techniku za několik desítek tisíc, takže to bylo takové úsměvné, jak dát efekt za pár stovek do powerAmpu za mraky tisíc, mikrák, zvukovku, nebo Torpedo LoadBox :lol: To pak může znít vpohodě všechno, když se to potweakuje.
Bylo akorát překvapivé, že nepoužíval ten výstup se simulací boxu, ale ten přímý klasický. :) (to jen jako rejp, překvapivé to ale reálně není)

Jinak zapojovat efekty jako preamp do returnu je známý studiový trik, který radí Chapman i další jako démonsky krutou neznámou téměř tajnou fintu. Mi takhle výborně fungovalo zkreslení s mým Orangem OR15H kteréhož preAmp si do zvuku nenechal kecat, ale powerAmp (efekt do returnu) si poradil naprosto luxusně se vším (dist. pedály) ;)

Ale na tvou otázku "jak to poznat" to neodpovídá. Nevím. Podle mě je to naprosto jedno a záleží jen na tom, co z toho konkrétní hráč dokáže za pomocí jiné další techniky vytáhnout, jestli se zvuk pak líbí jemu, a jak se líbí ostatním.
Vím že tobě se tahle odpověď líbit nebude, ale "Vědu bych za tím nehledal." :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo, to že se tam pak bijou dva preampy uplně chápu a i proč to funguje jak to funguje. Jenom nechápu proč to výrobce určuje tak, že to patří přes čistej kanál zepředu, když o moc líp to hraje přímo do konce komba/hlavy. Já zkoušel jenom tyhle dvě krabičky, který jsem napsal vejš. Nevim jak fungujou ostatní, možná stejně. Spíš nevim proč to má nálepku efekt, když je to vlastně preamp :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Subjektivně jednoduše bych řekl, že preamp je krabice, u které když vypnu zkreslení, hraje "správně" i clean. :) Viz např. krabičky AMT Legend, Mooer micropreampy...
Mimoto předpokládám jakousi komplexnost/plnohodnotnost celého zařízení a myslím, že výrobci k tomu vesměs směřujou.
Fakt nějak nedokážu říkat preamp Metal Zonu a DeathMetalu. :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“