Levná kytara - Cort vs Apollo vs Stagg

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Re: Levná kytara - Cort vs Apollo vs Stagg

Příspěvek od tadeasp »

Teorge píše:
tadeasp píše:
speed8 píše:Ale, říkal jsi mi, že jsi za tu dobu co žiješ zkoušel jen 2 kytary, které stály za h***o. Jedna z nich je AXL?
Jj, druhá byl stagg telecaster,který byl u brauna.
Aspoň vím, že žádná z těch špatných nebyla moje :-D
To bude tím, že jsi nezažil mého dřevotřískového stagga :-) Tam nebyli čínští soudruzi ani schopni vyřezat díru na snímač tak, aby tam šla našroubovat krytka snímače na všechny 4 vruty :-D jeden tam skoro jen tak visel ve vzduchu.
A proto už si rovnou přešel na ESP custom shop jo?:D
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
TheKub4s

Příspěvek od TheKub4s »

minibb píše: Stejná otázka: Hrál jsi někdy na corta?
hrál jsem na Cort X-6 a a Cort X-2, X-6 sice měla sice hodně možností jako rozepínací snímače, floyd rose atd... ale zpracování teda nic moc (např nezabroušené pražce), ale je možný že kámoš svojí X-6 nevybíral kus od kusu ,ale s jejich les pauly teda ještě zkušenost nemám to se musím přiznat, mno nic nebudu pokračovat v konfliktu každej má svůj názor a svoje zkušenosti ;) výběr přenechám na autorovi a nebudu mu vnucovat AXL koukám že je tu moc lidí v lásce nemá jakožto my :D
Nexan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexan »

Díky všem za názory :)
Zkusim napsat oboum prodejcům a uvidim, třeba se rozhodnu hned jak mi přijde detailnější info :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Fotografie nehrají.

Osobní ozkoušení je nejdůležitější.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Cortman
Bandzone: http://bandzone.cz/cortman

Příspěvek od Cortman »

Jsem take jeden z tech co Cortku maji doma a samozřejmě doporučuji.Absolutně bez problému a jak zní z obyčejným efektem si můžeš poslechnout v hitparádě.
Kytara: Cort EVL Z2 - efekt: Zoom G1u
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

hrál jsi někdy na AXL? podlě mě jsou AXL zpracováním lepší než Cort z osobní zkušenosti, hlavně se více podobají klasickému tvaru Les Paul (lepený krk, struny nejsou zkrze tělo atd...) já se teda k axlům přikláním, v kapele je používáme všichni (kromě bubeníka samozřejmě :D :D )
Se prijd podivat na mojeho AXLA HEADLINERA :D od zacatku sem s nim mel same problemy... at uz v rozladovani, krive prazce, nepohodlny krk a zvuk (dal sem ke kobylce distortion rails od RM a zvuk to dost hodně pozvedlo) a nejhorsi sou tam mechaniky,, po par mesicich pouzivani odejdou a to se stalo i kamosovimu axlovy ze ty mechaniky dřely a nakonec se rozpadly (dal sem tam nove) :-) ja tyto kytary hodně zastaval ale to protoze sem nedrzel nic lepsiho... ted mam LP custom od Epiphone a na to se oproti axlovy co se pohodli tyce hraje luxuxně (budu tvrdit dokud zas neuchopim neco lepsiho :D) i kamosi co vlastni taky axla kdyz si zahrajou na moje LP tak mi ho nechcou vratit... je to o seřízení ano, ale u axla bys na tom musel seridit fakt hodně a 4 axly headlinery co sem zkoumal meli krive prazce a pri nizzsim domhmatu stale drnceli a ve vysokych polohach nezneli,,, vim ze se bavime o kytare za 2000 u ktere je to normalni a je to kus co kus jine nicméně do začátku ta kytara postačí. Na stagga sem nehral tak nemuzu porovnavat :D ale myslim ze cort je o dost lepsi protoze sem hral na Akustickou kytaru od Cortu za 2000 a zpracovani je uplne suprovní :-) Jinak nevím jak sou na tom axly za víc peněz.
Naposledy upravil(a) novic dne 3.01.2012 15:04, celkem upraveno 1 x.
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Headlinera jsem kamarádovi seřizoval. Ani to nedalo tolik práce a s tremolem se pak dalo jančit aniž by se to rozladilo. Nicméně snímače na něm byly strašný a co je nejhorší - ta kytara od půlky krku prakticky nehrála. Krk jako špalek, tvar hroznej...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Bummer píše:Headlinera jsem kamarádovi seřizoval. Ani to nedalo tolik práce a s tremolem se pak dalo jančit aniž by se to rozladilo. Nicméně snímače na něm byly strašný a co je nejhorší - ta kytara od půlky krku prakticky nehrála. Krk jako špalek, tvar hroznej...
jj presne jak rikas :-) od 12 prazce nahoru to nehraje, 4 tyto headlinery sem mel v ruce a ani na jednom :D... jo jo hralo mi to ale struny byli 5 mm nad hmatnikem :D ale jinak ne... sla by z toho udelat dobra kytara ale musel bys tam toho hodne vymenit - a prislo by to na vic penez tak proc si rovnou nekoupit toho corta sice sem fakt drzel jen akustiku a ta je paradni ale kdyz tu vsichni rikaji ze cort je na tom zpracovanim dobre tak bych se toho drzel... no jo ja si toho axla koupil protoze sem ani nevedel co to kytara pomalu je :D a forum sem obevil az potom a s nikym sem se neradil a jeste k tomu pres net :D takze...

ale dost :D uz sme mimo tema
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
minibb

Příspěvek od minibb »

Tak tak. Prostě to uzavřeme tak, že AXL je v průměru větší low-end než cort.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Nexan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexan »

Já mám právě taky akustiku cort, (konkretne myslim Cort AD 870) a stežovat si nemůžu přežila a doufam že ještě přežije dost, taky tý značce věřim, ale uvidim, kontaktoval jsem oba prodejce kdyby se smilovali a zkusili něco nahrát tak by to bylo fajn :) čekat než se objeví nějakej normální inzerát aspoň v kraji kde bydlim asi nevydržim :D
minibb

Příspěvek od minibb »

Mě to video přijde jako docela dobrej nápad, pokud bude v dobrý kvalitě. Jeden chlapík mi taky posílal video jak mu hraje kejtra o kterou mám zájem. :)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

novic píše:a nejhorsi sou tam mechaniky,, po par mesicich pouzivani odejdou a to se stalo i kamosovimu axlovy ze ty mechaniky dřely a nakonec se rozpadly (dal sem tam nove) :-)
Máš ty staré? Pokud ano, nevyměnil bys je za něco? Přidřené a rozpadlé mechaniky bych hrozně chtěl...
novic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novic »

Máš ty staré? Pokud ano, nevyměnil bys je za něco? Přidřené a rozpadlé mechaniky bych hrozně chtěl...
éé.. moc ted nechapu jak to myslis ale k cemu ti budou takove mechaniky ? :D ted nevim jestli to je vtip nebo to myslis vazne :D
CORT
minibb

Příspěvek od minibb »

woro to sbírá ne? asi aby měl mechaniky na nějakou zbastlenou kytaru ;)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Muj nazor: Mam Apollo LP za 4.500, ted uz je levnějši, je to na tu cenu - zvukově - dost dobra kytara. Ale jeden z hlavnich rysu LP mi chybi; a sice má šroubovany krk. Zpracovani nic moc, asi člověk musi mit štěstí na kus.
Na Cort sem nehral ale co sem čet kdekoliv tak jsou hodnoceny jako solidni kytary za tuhle cenu. Staggy mi přijdou jako spíše možnost pro toho, kdo si nemůže dovolit víc.
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

Taky mám Apollo LP a oproti normálním LP má ještě celkem o dost užší tělo.
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Nexan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nexan »

Tak mi ani jeden stejně neodepsal, zkusim počkat na nějaký další.. :roll:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

novic píše:
éé.. moc ted nechapu jak to myslis ale k cemu ti budou takove mechaniky ? :D ted nevim jestli to je vtip nebo to myslis vazne :D
Jednak takový bordel sbírám a jednak jsem takové ještě neviděl, přál bych si takovou haluz vlastnit - i naprosto mizerně vyrobené mechaniky obvykle bývají velmi trvanlivá záležitost, minimálně dokud jim neodejdou plastové třecí kroužky.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Woro, asi bych ti mel ukazat mechaniky na svojej cortici ;)
Hodně budem někde...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych mu ukázal ty krásně se viklající mechaniky na bráchovo baskytaře. Mně už se viklají taky, ale ne v takový míře.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“