Floyd Rose ladění
Pravidla fóra
Re: Floyd Rose ladění
Přečti si znova worův text, a koukni na youtube!. Zapomněl jsi naladit před odblokováním kobyly.
K tomu podkládání lžičkou apod.: jedině vyklínovat sustain blok proti tělu zespoda od pružin. Viděl jsem už tolik odštípaného laku okolo tremol, zbytečně kvůli lžičkám, šroubovákům, sponkám, nazouvákům, snad jen štoček platebních karet je neškodný.
K tomu podkládání lžičkou apod.: jedině vyklínovat sustain blok proti tělu zespoda od pružin. Viděl jsem už tolik odštípaného laku okolo tremol, zbytečně kvůli lžičkám, šroubovákům, sponkám, nazouvákům, snad jen štoček platebních karet je neškodný.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nebo tam narvat 9V baterku. Myslím pod tremolo, kde jsou ty dolaďovací šrouby.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
woro90-1
Záleží na tom, kolik je tam u kterého tremola místa, a chce to ještě doladit tenkými trsátky - určitá přesnost se hodí, vzhledem k tomu, že rozměr předmětu, kterým to zablokuješ, ti určuje základní polohu kobylky (nebo spíš naopak, mělo by to být tak velké, aby byla kobylka blokovaná v požadované poloze). U stratovského tremola používám mince a pevný karton pod zadní hranu nebo dřívko a polovinu kolíčku na prádlo mezi pružiny.
Mám pár klínků různých tlouštěk z akátového dřeva. Zásada je neodrbat hrany laku.
dotaz
FR tremolo má být když je naladěno v rovině s plochou kytary že?
co když je malinko cca 3-4 mm nad ? viz přiložené foto
vadí to ? resp. může se nějak poškodit ?
mám to už takto delší dobu a kytara ladí naprosto vpohodě dle ladičky ikdyž dělam s vibrapákou Satrianiho kouzla

FR tremolo má být když je naladěno v rovině s plochou kytary že?
co když je malinko cca 3-4 mm nad ? viz přiložené foto
vadí to ? resp. může se nějak poškodit ?
mám to už takto delší dobu a kytara ladí naprosto vpohodě dle ladičky ikdyž dělam s vibrapákou Satrianiho kouzla
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Horší fotky udělat nešly? Jinak s tou rovinou jsi to asi nepochopil, aspoň z těch rozmazanin mi to tak připadá. Celá základna tremola má být rovnoběžně s plochou těla, ale nemusí s ní být zarovnaná. To už je záležitost seřízení dohmatu, těma šroubama ladíš výšku tremola. Upřímně řečeno se prd stane i když základna tremola není úplně rovnoběžně s kytarou. Jen si tím trochu zmenšíš rozsah pohybu tremola na jednu nebo druhou stranu a možná ti nebudou ladit oktávy, ale to už bys to musel mít rozhozený o kilometr. Taky se tím samozřejmě mění dohmat. Pokud je to ale o 2-3mm, tak je to úplně jedno.
EDIT: Když na to koukám znovu, tak to máš asi lehce rozhozený ale to není ani o 2 mm.
EDIT: Když na to koukám znovu, tak to máš asi lehce rozhozený ale to není ani o 2 mm.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
těma šroubkama co jsou na FR u každé struny se podle mě dolaďuje ne ?
ono se pak dá ještě tremolo doštelovat ze zadní strany dotahnutím/ povolenim šroubu co drží plech s pružinama
ono se pak dá ještě tremolo doštelovat ze zadní strany dotahnutím/ povolenim šroubu co drží plech s pružinama
Už nehraju, pouze poslouchám ...
No samozřejmě, ty jsou na jemný ladění. Výšku základny šteluješ těmi opěrnými šrouby (trny). Dotažením nebo povolením pružin zvýšíš nebo snížíš tah proti strunám, takže se ti struny buď nadladí nebo podladí a zadní část základny ti buď klesne nebo stoupne.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
když jste u toho podkádání lžícema a vším možným kde muže dojit hezky k odprejsknutí laku
mám na kytaře takovou vifikunda*ci : dole pod pruzinama na jednom imbus sroubu jako by obdelnikovej plisek s obdelnikovou dirou,nez sundám struny apod,tak tuhle ptakovinu posunu k tremolu,utahnu a uz se ani nehne.muzu vyfotit.Zalezitost na vyrobu cca 5 minut
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
Souhlas. Odprejsklej lak nemám rád. Fotku postni, někomu to určitě pomůže. Dělal jsem si to taky podobně (trem stop), z duralu a stavěcího šroubku, nakonec jsem to na kytaru nedal.
Teď jsem našel DIY pecku, to stejné bez šroubování, malá zástrč:
http://www.kramerforum.com/forum/showthread.php?t=53746
Teď jsem našel DIY pecku, to stejné bez šroubování, malá zástrč:
http://www.kramerforum.com/forum/showthread.php?t=53746
Zejtra blejsknu tu kravinu co tam soudruzi ze Charvelu narvali mě.
Borec psal, že se mu k té zástrči vejdou 4 pružiny. U nás se prodávají takovéto malé zástrče jen plechové, ne tak precizní. Dával jsem je na branku.
Mysím,že i tohle by neměl bejt problém sehnat .... jinak tady je to foto,snad je to z toho poznat,lepší foták nemám ....
Ještě jen tak pro zajímavost, štípete struny u kuličky nebo až za tím prvním vinutím?
-
Teorge
Já kuličky neštípu. Provlékám to tak,že mi kuličky zůstanou u mechanik.
Má to nějakej zvláštní důvod, nebo jsi tak prostě zvyklej?
-
Teorge
Líbí se mi, že mi u mehcanik místo ostrých drátů vyčnívají kuličky
A nemusím to cvakat dvakrát.
Nevýhodou je, že se ty kuličky dobře zašprajovávají v závěsech.
Teorge píše:Líbí se mi, že mi u mehcanik místo ostrých drátů vyčnívají kuličkyA nemusím to cvakat dvakrát.
Do zámku vsouvám hladkou strunu.
U hodně ojetých zámků s protlačenými drážkami do měkkého těla může pomoct vsunout strunu i s ovinutým koncem. Běžně bych to nedělal, jenom se ten zámek víc otlačí. Pokud struna drží, tak hladký konec.
U hodně ojetých zámků s protlačenými drážkami do měkkého těla může pomoct vsunout strunu i s ovinutým koncem. Běžně bych to nedělal, jenom se ten zámek víc otlačí. Pokud struna drží, tak hladký konec.
Mám drobnější problém, pořád se mi stává že po chvíli hraní se mi o něco podladí nějaká struna, né-li všechny. O nějaký centík bych to chápal, ale někdy je to až o 10 i 20 centů. Přitom zámky na nulťáku jsou utažený na krev a imbusy s nožema u tremola taky. A stává se to i bez používání tremola. Mám kytaru Cort X6.. dík za každou radu 
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B