basa pro dívku
Pravidla fóra
basa pro dívku
basa pro dívku,chci koupit baskejtru pro dceru je jí 15 a začíná,má někdo nějaký tip?Cena do 10 000,-i bazarová.dík
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re: basa pro dívku
Za to se dá pořídit i nebazarová velmi slušná. Pokud můžu dopoučit, tak celkem v pohodě je Jackson C20, pěkný ostrý zvuk i bez trsátka, dřevo cedr, není moc těžká, ale především krk jak když střelí, rovnej jak pravítko, takže ani křehká dívčina se příliš nenadře. Sám jsem šťastným majitelem, odkaz:bobík píše:basa pro dívku,chci koupit baskejtru pro dceru je jí 15 a začíná,má někdo nějaký tip?Cena do 10 000,-i bazarová.dík
http://www.houdek.cz/catalog/product_in ... ts_id=1011
možná by byla pěkná i tahle, ale s touhle zkušenosti nemám:
http://eshop.kytary.cz/yamaha-bb-414/90 ... Yamaha:1:0
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
No právě, tahle Jacksonka (teda aspoň ta moje) má krk opravdu jak když střelí a dohmat je velmi pohodlný, dokonce ve vejškách ani moc nedrnčí, dokonce můj učitel čuměl, prej podle toho krku můžu i rýsovatcenda píše:já si nemyslim že by měla bejt ńáká basa lepší pro holky než druhá... ale určitě bych koukal po co nejnižším dohmatu... a za deset tisíc se daj sehnat už hodně dobrý kousky... takže záleží na vkusu pokud nemá vyhraněnej styl muziky...
Jinak zkus přemýšlet jako křehká slečna, která má mnohem menší sílu v rukou a v zádech a je náchylnější k zdravotním potížím
Stanley naprosto s tebou souhlasim...
váha to je taky docela problem... nejlehčí basy se kterejma sem se setkal byly Jolany ale zase ta kvalita (tim je nezatracuju)... asi by ten dárek neměl bejt překvapením ale chtělo by to pořádně ozkoušet...
s tim dohmatem to je taky hodně důležitý... já mám dost silný struny ale zase ji mam podlazenou... takže no problem...
váha to je taky docela problem... nejlehčí basy se kterejma sem se setkal byly Jolany ale zase ta kvalita (tim je nezatracuju)... asi by ten dárek neměl bejt překvapením ale chtělo by to pořádně ozkoušet...
s tim dohmatem to je taky hodně důležitý... já mám dost silný struny ale zase ji mam podlazenou... takže no problem...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo, já teda nedropuju, ale recht je, že na dropnutý by se na to s tenčíma strunama hrálo blbě. Další věc je, že mnou výše zmiňovaná basa snese i opravdu polní podmínky, od mínus deseti stupňů v permanentně nevytápěné zkušebně (u předchozího majitele) po čtyřiceti a více stupňová vedra v kufru auta na fesťácích. Nezkroutila se, všechno drží jak židovská víracenda píše:Stanley naprosto s tebou souhlasim...
Určitě vyzkoušet třeba u Houdka v Plzni, tam jí maj stopro. Moje kecy asi vypadaj jako by mi za to platili(kéž by
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
já myslím, že asi nemá cenu kupovat nějaké klasické tvary jako Precision a a tak, tyhle basy bývají strašně těžké, takže by se na to holce asi nehrálo moc pohodlně, asi bych volil něco moderního a tahle by měla být docela lehká, a když se na ni dá časem kvalitní kožený pás, tak není, co řešit.... a navíc by se na ni mělo hrát dost dobře, má to už v názvu:-) já mám sr505-ku a je z mahagonu, navíc odlehčená a je to paráda, ani ji necítím....
http://eshop.kytary.cz/ibanez-edb-400/8 ... Ibanez:1:0
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Na Les Paul hrála taky kdysi Susi Quatro - ta basa vypadala docela pěkně.
Je ale fakt, že tyhle basy nikdy moc dobrý nebyly.
Je ale fakt, že tyhle basy nikdy moc dobrý nebyly.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Aha, lípa, chápu, ta musí být lehoulinká jak pírko. Neomlátí se ale při méně opatrném zacházení? Snímače 2xHB base dodávají daleko mohutnější a kulatější zvuk, ale je to kompenzovaný tim měkkym dřevem, takže nevim, co si od toho slibovat. Podle mě budou hrát spíš ty snímače, než ta kytara, což není ten správný poměr. Je to asi jen moje preference, ale za stejnou cenu se dá koupit ten Jackson a ještě z těch 10 000,-- zbyde na komplet RM Picks za 2 200,- a to bude hrát myslím, daleko lépe než ta Ibanezka a za stejnou cenuNomak píše:já myslím, že asi nemá cenu kupovat nějaké klasické tvary jako Precision a a tak, tyhle basy bývají strašně těžké, takže by se na to holce asi nehrálo moc pohodlně, asi bych volil něco moderního a tahle by měla být docela lehká, a když se na ni dá časem kvalitní kožený pás, tak není, co řešit.... a navíc by se na ni mělo hrát dost dobře, má to už v názvu:-) já mám sr505-ku a je z mahagonu, navíc odlehčená a je to paráda, ani ji necítím....
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
no jde hlavně o to, že ta ibanezka je aktivka a její užití bude dost univerzální, mám už druhou Ibanezku a vždy spokojenost....ovšem výrazně pod deset bych nešel, to je jasné. Mě je to celkem jedno, já nic nekupuju, jo a když kupuju basu, tak nemám v plánu s ní házet o zem, tzo bych si nikdy pak nemohl koupit třeba Warvick Corvette a a to bych se ošidil o ten zvuk....takže?Stanley píše:Aha, lípa, chápu, ta musí být lehoulinká jak pírko. Neomlátí se ale při méně opatrném zacházení? Snímače 2xHB base dodávají daleko mohutnější a kulatější zvuk, ale je to kompenzovaný tim měkkym dřevem, takže nevim, co si od toho slibovat. Podle mě budou hrát spíš ty snímače, než ta kytara, což není ten správný poměr. Je to asi jen moje preference, ale za stejnou cenu se dá koupit ten Jackson a ještě z těch 10 000,-- zbyde na komplet RM Picks za 2 200,- a to bude hrát myslím, daleko lépe než ta Ibanezka a za stejnou cenuNomak píše:já myslím, že asi nemá cenu kupovat nějaké klasické tvary jako Precision a a tak, tyhle basy bývají strašně těžké, takže by se na to holce asi nehrálo moc pohodlně, asi bych volil něco moderního a tahle by měla být docela lehká, a když se na ni dá časem kvalitní kožený pás, tak není, co řešit.... a navíc by se na ni mělo hrát dost dobře, má to už v názvu:-) já mám sr505-ku a je z mahagonu, navíc odlehčená a je to paráda, ani ji necítím....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já i když jsem opatrný na svůj nástroj, tak při neustálém nakládání a vykládání z auta do auta a z vlaku do vlaku se občas nástrojem malinko křápne a já mám měkký futrál, občas je to nevyhnutelné, prostě se to stává a mít lípu, tak ta basa teď vypadá jak po zásahu křovinořezem
Ano, ale opět opakuji, co z tvoří víc u té Ibanezky barvu tónu? Dřevo a konstrukce těla, či elektronika?