CELESTION G12H 70th Anniversary

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Pe

CELESTION G12H 70th Anniversary

Příspěvek od Pe »

naprostá bomba... ve srovnání s CELESTION CLASSIC Vintage 30 a CELESTION CLASSIC G12T-75...

vřele doporučuju vyzkoušet.. :D
minibb

Re: CELESTION G12H 70th Anniversary

Příspěvek od minibb »

Nemoh´ jsto napsat někam, kde se to repro probíralo? :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Pe

Příspěvek od Pe »

promiň..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hle jak lidé začínají objevovat jiné repráky než V30. Tuhle to byl Greenback v jiným threadu, teď tohle... Vše se zřejmě konečně v dobré obrací.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Pe píše:naprostá bomba... ve srovnání s CELESTION CLASSIC Vintage 30 a CELESTION CLASSIC G12T-75...

vřele doporučuju vyzkoušet.. :D
Na co? Co hraješ, co máš za apec?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Bummer píše:Hle jak lidé začínají objevovat jiné repráky než V30. Tuhle to byl Greenback v jiným threadu, teď tohle... Vše se zřejmě konečně v dobré obrací.
Objevují, nacházení, zkoušejí, ale nakonec se k V30 stejně vrátí :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Bummer píše:Hle jak lidé začínají objevovat jiné repráky než V30. Tuhle to byl Greenback v jiným threadu, teď tohle... Vše se zřejmě konečně v dobré obrací.
No to je zase vytrzene z kontextu. Jako obvykle zalezi co na to chces hrat.
Na higain je V30 proste nejvhodnejsi, at si kdo chce co chce mele, zkousi a marne hleda.
Na jine zvuky uz to je samozrejme uplne jinak, protoze zadny univerzalni reprak neexistuje.
A pro nektere "odborniky" je dokonce cely Celestion jenom póvl. Anniversary neanniversary, modrá nemodrá :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

hyenik píše: Na higain je V30 proste nejvhodnejsi, at si kdo chce co chce mele, zkousi a marne hleda.
Jo tak proto je výrobci tak často cpou i do boutique aparátů. :D

A takovej Kerry King, co odjakživa používá G12K100, taky žádnej jazz nehraje.
Podle mě je to tak, že je ten reprák prostě "trendy".
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Bummer píše:Podle mě je to tak, že je ten reprák prostě "trendy".
Mozna to tak muze vypadat, ale bohuzel pro tebe to neni pravda. Na higain je jednoduse nejlepsi, proto se montuje do 95% takovych boxu. To neni zadny trendy hype, to je tisikrat vyzkousena realita.
Naopak trendy je tvrdit ze V30 na prd ;)
Ale opakuju ze jenom na higain, na jine zvuky jsou tu jine repraky. Napr. na min zkreslene greenback nebo G12H30, na ciste Blue. Ja napr. osobne nemam v oblibe Eminence protoze vsecno co sem slysel na higain bzuci (podobne jako napr. T75 ktery mam v kapele coz je podobny reprak jako K100), ale nebudu tvrdit ze to je povl (jeden navic taky vlastnim). Je to ostatne jako vzdy, o nalezeni tehc spravnych souvislosti.
To ze nekdo hraje higainy na jine repra a par vyjimek montuje jine repraky (napr. Rivera, exVHT) to je mnohem vic snaha se vyclenit z V30 davu nez kvalitativni duvody.
Stejne jako driv kazdy loula chtel buginu a ted ji kazdy druhy loula uz nechce, protoze mezitim ji kazdy loula uz ma ;)
Pe

Příspěvek od Pe »

Tak nějak jsem vyzkoušel víc repráků od Celestionu a tenhle mě opravdu oslovil proto jsem sem napsal, tím ale netvrdím, že na jiné styly není dobrý třeba ten V30 - ten bych popsal jako takový tvrdý trochu nepoddajný nebo G75 ten je zase trochu zastřený a nekonkrétní. Ale fakt záleží na stylu hry, hudby a zesilovači.
Já hraju na Gibson Les Paul Stnd, bedýnka na repro je Marshall 1936 box 2x12, a zesilovač (prozatím, v budoucnu Marshall, Egnater) levný, ale zvukově výborný Peavey Valveking 100Head. Styl: něco ve stylu zvuku Black Country Communion, Joe Bonamassa, Sean Costello, no prostě něco co bych označil jako hard rock s blues.

Repro opravdu výborně dynamicky reaguje, je vyvážené od spodků až k výškám, na solovou hru je tak nějak akorát konkrétní, netrhá uši, dobře prolízá. Prostě jsem nadšený :). Ještě se chystám zaexperimentovat s uzavřenou a otevřenou bednou. Předtím jsem delší dobu měl V30 a pak chvíli G75, ve studiu Greenback atd..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

reagoval jsem na Bummera ;)
tvuj nazor je konzistentni a naprosto v pohode, tak nejake by to melo vypadat... osvetlit souvislosti, usadit do kontextu. To usetri mnoho zbytecnych vasni :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

hyenik píše:
Bummer píše:Podle mě je to tak, že je ten reprák prostě "trendy".
Mozna to tak muze vypadat, ale bohuzel pro tebe to neni pravda. Na higain je jednoduse nejlepsi, proto se montuje do 95% takovych boxu. To neni zadny trendy hype, to je tisikrat vyzkousena realita.
Naopak trendy je tvrdit ze V30 na prd ;)
Ale opakuju ze jenom na higain, na jine zvuky jsou tu jine repraky. Napr. na min zkreslene greenback nebo G12H30, na ciste Blue. Ja napr. osobne nemam v oblibe Eminence protoze vsecno co sem slysel na higain bzuci (podobne jako napr. T75 ktery mam v kapele coz je podobny reprak jako K100), ale nebudu tvrdit ze to je povl (jeden navic taky vlastnim). Je to ostatne jako vzdy, o nalezeni tehc spravnych souvislosti.
To ze nekdo hraje higainy na jine repra a par vyjimek montuje jine repraky (napr. Rivera, exVHT) to je mnohem vic snaha se vyclenit z V30 davu nez kvalitativni duvody.
Stejne jako driv kazdy loula chtel buginu a ted ji kazdy druhy loula uz nechce, protoze mezitim ji kazdy loula uz ma ;)
Čéče, nějak Ti nevím. Možná že střeďák V30 je vhodný na napodobování zvuku zubařské vrtačky, snad i ta cirkulárka mu sluší, on totiž nic jiného neuhraje. K tomu je levný, tak proč ho na hluk nepoužít? Můj soukromý názor je, že celý slavný hajgajn se dá odehrát na cokoli. Dokonce si myslím, že se to obejde i bez lamp. Možná že i bez repra... Leč přít se v tomto směru s nikým nehodlám. Nezají má mě to.

Ovšem co mi vyráží dech, je tvrzení, že existuje cokoli z produkce Celestion, co je kdokoli schopen nazvat nejlepším reproduktorem na čistý zvuk. Ty jsi asi na nic jiného nikdy nehrál. Celý úžasný modrák je stejný jedovatý póvl jako zbytek celé téhle divné mafie, jen má kovový magnet a vyšší cenu. Leží mi doma už delší dobu a s klidem můžu tvrdit, že takový východoněmecký RFT L 3060 PB je tak o dvě třídy lepší. A o JBL D 120 F, K 130 a podobných opravdu vynikajicích reproduktorech ani nemluvě. Ovšem pokud chceš hrát čistý zvuk na Randalla, či Engla, tak pak máš asi pravdu, tam je to prakticky jedno.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protoze uz se odmitam dohadovat s timto pripadem patologicke nenavisti k cemukoli "necistemu" ...co ho navic higain nezajima a nevaha s tim neustale a porad dokola tohle forum seznamovat do vsech detailu zubni vrtacky, reaguji uz jenom na formalni nedostatek jeho prispevku (rozumej lež)

Nic o nejlepsim repraku na cisty zvuk jsem nepsal, pouze ze Blue je vhodnejsi na cisty zvuk nez V30.
Jestlize to mr.antihigain nepochopil, ... neomlouvam se.

PS: Odvazne tvrzeni ze higain se da odehrat na cokoli, bez lamp a bez repraku jeho intelektualni rozlet a odbornou erudici ukazuje myslim dostatecne.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Myslím, že ta nenávist k jedné značce je zbytečná. Těžko může člověk porovnávat reprák starý 30 let s něčím ze současné produkce, proč pak taky vůbec vytahovat rarity, které člověk odchytí v nějaké 60 let staré nefungující věci, kterou najde někde ve sběrně. Průměrný dnešní člověk, který se rozhodne vyměnit si reprák a sbírá půlrok odvahu na to, aby odšrouboval ty 4 šroubky a třeba i odpájel kabely a reprák pak vyměnil, asi těžko bude erudovaně kontrolovat stav nějakých německých poválečných reproduktorů a těžko bude pak sjednávat jejich případnou repasi.

Nezbývá mu prostě nic jiného než si objednat věc novou a nebo pokud bydlí v našem hlavním městě tak při velkém štěstí, když je zrovna alespoň 30% modelů jediné nabízené značky naskladněno po pár kusech, koupit přímo v krámu ono nové repro od Celestionu, protože u nás pomalu nic jiného ani není, vyjma pár modelů od Jensen a Eminence kvalitativně pro mě srovnatelných s pro mmjuze čínským Celestion brakem. Ten reprák za 1500 od Celestionu pak určitě není o nic větší šmejd něž 90% dnešní produkce hudebního haraburdí.

Samozřejmě tady jsou malovýrobci jako Weber, Fane, Tayden a kupa dalších, ale má na to v dnešní době člověk vůbec prachy, aby mohl tyhle repra, u nás pak zpětně naprosto neprodejná, zkoušet a udělat si vlastní názor? A nebo má u nás člověk dostatek příležitostí ke koupi Preroly a nebo nějakých Alteců, které budou v super stavu? U nás na tohle zkoušení není naprosto žádná půda a lidi tu vyšší kvalitu a lepší zvuk u nás vlastně obecně ani nehledají a neradi přechází od svých Fender Hot Rodů a levných Marshallů vycpaných Eminence Customama, Seventy 80 Celestionama k nečemu lepšímu, obrovský upgrade je pro ně už ten Vintage 30, který svoji nelibou pověst u nenávistivců získal bohužel tím, že jej používá naprostá majorita lidu na něco jiného než na co se ten reprák vlastně hodí. Pak si poslechnou nějaký nový alnico Tone Tubby v zesíku od Horkého s alespoň trochu slušnou preampovkou druhé kategorie ze staré produkce na vstupu a jdou samozřejmě do kolen, takové malé procitnutí z Matrixu, těžko se ale bude takový zesilovač a takové repro líbit někomu, kdo drtí powerchordy a ladí v C, protože pro takového člověka pak bude ten jeho Valveking s Celestion Vintage 30 v porovnání s tím pro něj "pokaženě znějícím 50s style zesíkem s divně kreslícím alnico reprem bez konkrétních spodků" jako božská symfonie.

Já jsem už tak nějak vyrostl z názoru, že je něco vyloženě dobré a něco vyloženě blbé a platí to vždy a všude a hlavně pro všechny. Je to totiž hlavně o tom, že každému sedne něco jiného a alespoň trochu na dnešní dobu kvalitní věc jde nějak úspěšně v něčem použít.
grock

Příspěvek od grock »

Když tady pořád zmiňujete Alnico Blue od Celestionu, vzpomínám si na srandu, když jsem ho před mnoha lety kupoval. Nikdo ho neměl a tak mi kamarád, co měl prodejnu hud. nástrojů dal k telefonu dealera p. Burgensteina, který mi řekl, že mi ho teda objedná , ale musím ho zaplatit předem, protože jinak ho tady nikdo nekoupí. Stál tehdy 10.000,-kč. Dostal jsem 500,- slevu, koupil ho a po instalaci do mého boxu 2x12, kde druhý byl starý Greenback, jsem také hledal ten rozdíl v ceně. Čtyřnásobný jsem nenašel :D :D
(hraju čistý-hardrock). Zajímavé je, že dnešní produkce (repro, zesíků, efektů) oproti těm starým je VŽDY ostřejší-pichlavější-jedovatější. Když se na to člověk pak zaměří, což asi mjuz udělal, najde to opravdu prakticky u všeho. Tím chci jen říci, že mmjuze chápu :wink: , i když mi můj před skoro 20 lety tak draze koupený reprák tak pohanil :D . Jinak má gwer pravdu, skoro vše se dá dnes použít, jen hodně záleží na nastavení. Krajní polohy- zejména volume 8) - oproti starým věcem řežou do uší daleko víc...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak ona tam ta nejedovatost dřív byla kvůli tomu, že se používaly ve větší míře třeba svitkové kondíky, které neměly ve srovnání s keramikou, která se cpe dnes do všeho na všechny pozice, tak ostré výšky. Používaly se ve větším měřítku carbon comp. odpory, které se taky chovají v určitých situacích jinak než dnešní metaloxidy apod. běžně používané záležitosti. Samozřejmě i lampy byly někde jinde a na trafech se taky nešetřilo, takže se basy nemusely dohánět tak uměle, jak se to dělá dnes.

Taky je potřeba si uvědomit, že ikdyby dnes postavil člověk naprosto totožný zesilovač jako je ten z šedesátých let, tak to stejně bude hrát naprosto jinak - nechtěl bych vidět hodnoty naměřené u půlstoletí starých kondíků... To samé platí i pro repráky, dnes už se to tak kvalitně nedělá a i kdyby se to dělalo úplně stejně tak jako kdysi, tak to nové repro bude hrát samozřejmě úplně jinak než vyhraný 30 let starý reprák.

Když jsi nakousnul ty Blue - už jsem jich pár měl a 2 kousky mám stále v AC30 a jsem s nimi moc spokojen. Sednou si ale jen s něčím a jsou podle mě vhodné jen na některé styly, dost rychle se zahlcují a basů při zkreslení taky moc nemají, s některými zesíky znějí strašně jedovatě. Poslední dobou mě ohromně vyhovuje Celestion Gold, který toho snese o chlup víc a basů z něj leze stejné množství jak ze dvou Blue (Gold je proto úplně super v 112 open back kombech). To "sednutí" repra jsem měl možnost sledovat i právě u tohohle Gold. Asi rok jsem měl dvě stejně velká 112 komba ze stejného materiálu od stejného výrobce. V jednom byl už docela dlouho hraný Gold, který si párkrát zkusil i nějakých 35-40W, ve druhém byl Gold, který měl nahráno pár hodin. Když jsem použil jen jeden zesík z těchto komb a přepínal mezi těmito dvěma komby jako mezi kabinety, tak mi dost lidí řeklo, že je to jako bych přepnul na úplně jiný typ repra.

Celestion reprák si prostě musí sednout, musí se mu dát pořádná soda a chvíli to trvá :) Třeba takový G12H Heritage byl zezačátku neskutečně jedovatý, o G12H 70th Anni. nemluvě. Kdesi na zahraničním foru jsem četl jeden zajímavý post od dealera nebo nějakého prezentéra Celestionu - aby si G12H Heritage sedlo, tak je dobré hrát 4 hodiny 4x týdně po 4 roky při koncertní hlasitosti :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Sednou si ale jen s něčím a jsou podle mě vhodné jen na některé styly
O tom tady celou dobu marne mluvim :)

Navic za 30 let se "trosku" zmenila i produkovana hudba, nastroje a s tim i naroky na zvuk. Kdo zvukově zůstal v 50.letech tak samozřejmě nepochopí ani "fuzzove" klasiky, ktere zas zvukove nechape dnesni mladez. Tvrdit ale ze vsechno stare je lepsi, vsechno se driv delalo lip i ta hudba byla lepsi je groteskni. S takovou bysme porad sedeli v jeskynich a odmitali kolo, protoze neni tak vintage jako stary dobry smyk. Zaklinadlo "stare dobre casy" je rozsirene vseobecne, nejenom v musicgearu, i kdyz je to casteji jenom nostalgicky romanticka wannabe projekce. A to rikam pri plnem vedomi a zalibe napr. ve zvuku prvnich LedZep.

Ja se ptam, kde teda zustaly ty fantasticke repraky na kytarovy zvuk (vlastne jo, na smetistich), jaktoze se davno nerozsirily mezi dnesnimi kytarovymi snoby schopnymi za kapku lepsi krabicku (coz je navic subjektivni) davat klidne tisic dolaru (zdravim stastneho majitele Kentaura ;). Ti kteri jsou schopni o naprosto nedulezite zvukove nuanci popsat tisice stranek na diskuzich a platit tisice dolaru za ruzne chimery, vzdyt ti by po takovych skvostech meli jit jak slepice po flusu.... Ze nejdou? No zrejme to zbytek sveta vidi trosku jinak nez jeden agresivni cesky Mesias. O zkusenostech jeho zakazniku, s jinym nez cistym zvukem pres jeho vyjimecne reproduktory se tady mluvi treba zde kytarove-efekty/pedalovy-predzesilovac-t19382-20.html
Ze nejsou spokojeni ba co vic je to absolutne nepouzitelne chrchlani? No zrejme se nemeli pokouset prznit jeho prastare zazraky takovym rouhanim jako je zkresleni (ktere navic podle neho jde hrat v pohode i bez repraku :roll: )

Jednoduse odmitam teorii, ze Celestion zosnoval zidozednarske spiknuti s cilem zkazit kytarovy zvuk na celem svete (to byla nadsazka ;)
grock

Příspěvek od grock »

to hyenik:
tvůj odkaz na špatnou zkušenost s V twin a mmjuzkombo- udělal jsem úplně stejnou s Vtwin a Vox AC30 a s tranzistor. zkreslovadly to hraje super. Tady je chyba ve V-twin!! Resp. jeho použiti v této kombinaci. Byl jsem tím také překvapený, ale je to tak. Podobnou zkušenost jsem se dočetl od Šteffla i R.Hladíka, že kombinace lampa pre + lampa amp nebývá nejlepší dost často. Lépe je většinou tranz.+lampa nebo lampa+tranz.(amp). Je to možná divné a překvapující, ale sám jsem se o tom také přesvědčil!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Tak ono lampa + lampa taky může fungovat pěkně, problém je spíš v konstrukci a funkci u těhle dvou konkrétních kusů - ten V twin je higainovej kompletní předzesilovač, kterej vytvoří kompletní zvuk, kterej stačí jen zesílit a poslat do repráků. Mmjuzovo kombíčka jsou jednoduchý kvalitní aparátky na čistej zvuk a tomu je všechno při konstrukci konkrétního aparátu podřízeno - ať už je to zapojení preampu s primitivními korekcemi, lampový usměrňovač, konec v čisté A třídě nebo výběr konkrétních transformátorů nebo reproduktoru - díky tomu všemu ty aparáty to na co jsou dělané zahrají opravdu pěkně. Snažit se z téhle kombinace dostat moderní higain zvuk je blbost. Mmjuzova komba nejsou "univerzální" komba kde byste nastavili korekce na 12 hodin a přenášelo to čistě to co píchnete do vstupu. (nemyslím to špatně, sám obdivuju každého kdo se o konstrukci zesilovačů zajímá a vyrábí zesilovače. Doufám že to všichni pochopí tak jak to myslím a nebude z toho zbytečný flame)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše:to hyenik:
tvůj odkaz na špatnou zkušenost s V twin a mmjuzkombo- udělal jsem úplně stejnou s Vtwin a Vox AC30 a s tranzistor. zkreslovadly to hraje super. Tady je chyba ve V-twin!! Resp. jeho použiti v této kombinaci. Byl jsem tím také překvapený, ale je to tak. Podobnou zkušenost jsem se dočetl od Šteffla i R.Hladíka, že kombinace lampa pre + lampa amp nebývá nejlepší dost často. Lépe je většinou tranz.+lampa nebo lampa+tranz.(amp). Je to možná divné a překvapující, ale sám jsem se o tom také přesvědčil!
ja zas mam zkusenost ze nejvetsi praci v tomhle udela fakt to repro :) v-twin muze hrat nekonkretne a divne zamazane, jenze to dela se vsim a s kazdym reprem. rozhodne se nejedna o popisovany zubaty hnus, a to jsem jej zapojoval i do aparatu se starym altecem 417-8H kterej je taky doporucovanejsi kvuli ostrosti spis na ciste zvuky nez zkreslene a nic podobneho se nekonalo. ale tu RH citaci si pamatuju, i kdyz on sam relativne nedavno hral aspon tak rok dokrmoval matchless lampovym preampem :) je fakt ze s polovodicovym zkreslenim jsem taky vetsinou zatim dosahl lepsich vysledku nez lampovym.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“