CELESTION G12H 70th Anniversary
Pravidla fóra
Re: CELESTION G12H 70th Anniversary
já viděl RH s Andym a pak s RAT, ale u něj jdou změny rychle, že by vydržel s něčím rok..? 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
chci jen upozornit na probíhající slevovou akci na kytary.cz na repra od CELESTIONU - zejména tedy taky repro v threadu G12H, V30 a další za slušné ceny - 1600,- apod...
šance vyzkoušet.. hned jsem jeden už teda 2 kousek G12H hodil do košíku
šance vyzkoušet.. hned jsem jeden už teda 2 kousek G12H hodil do košíku
jo, ten whiteface RAT jsem registroval naposledy, strasne o nem basnil
je to 3/4 co jsem se s nim videl, ale vim ze na ten t-rex spindoctor hral fakt dlouho.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano, nepoužitelné chrchlání. Jsem si toho vědom. Ba, dá se říci, že je to naprosto cílená záležitost. Ona ta komba jsou tzv. iteligentní zařízení. Obsahují obvod, který ten marast z metalové krabice rozezná a odmítají spolupracovat. Také jsem nikdy nikomu nedoporučoval, aby to zkoušel. Na trhu je obrovská spousta šmejdu, která na ultradómňůmétál bohatě postačí. Čéče, Hyeniku, už delší dobu uvažuji o jistém vylepšení svých komb a to v tom směru, že bych tam nainstaloval obvod, který by vyhodnotil situaci a v podobných případech by rovnou po signálové cestě přes nástroj přímo do uživatele poslal potřebnou dávku proudu za patřičně vysokého napětí, aby se probral. Ale je tam ta tenká hranice, za kterou už by se třeba neprobral. Nikdy. Nechtěl bys přijmout mou nabídku ke spolupráci? Prototyp by byl samozřejmě signature Hyenik. A pokud by jsi ladění tohoto obvodu přežil, dostal bys ho zdarma. Na symfonic metál...hyenik píše: No zrejme to zbytek sveta vidi trosku jinak nez jeden agresivni cesky Mesias. O zkusenostech jeho zakazniku, s jinym nez cistym zvukem pres jeho vyjimecne reproduktory se tady mluvi treba zde kytarove-efekty/pedalovy-predzesilovac-t19382-20.html
Ze nejsou spokojeni ba co vic je to absolutne nepouzitelne chrchlani? No zrejme se nemeli pokouset prznit jeho prastare zazraky takovym rouhanim jako je zkresleni (ktere navic podle neho jde hrat v pohode i bez repraku)
Teda vy jste se fakt hledali až jste se našli.
Omlouvám se za zcela neúmyslné rozpoutání flamu.
Omlouvám se za zcela neúmyslné rozpoutání flamu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
No já se Hyenikovi nedivím že už se ozval protože to Mmjuzovo neustálý popichování už mu taky muselo lízt na nervy. Pokud se někomu nelíbí metalová hudba a moderní produkce aparátů fajn to je jeho věc ale neustále to tu ventilovat mi přijde mírně řečeno infantilní. Já jako člověk uznávám různou hudby a různý zvuky a tak prostě nechápu tuhle Mmjuzovu zášť. Tímto se omlouvám za OT a zbytek rád klidně proberu přes SZ
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
se nedivíš, jo?AntaresX9 píše:No já se Hyenikovi nedivím že už se ozval protože to Mmjuzovo neustálý popichování už mu taky muselo lízt na nervy.
no, v rámci objektivity se podíváme, kdo v tomhle tématu začal s pruzením ....
aha, takže asi takhlehyenik píše: ... A pro nektere "odborniky" je dokonce cely Celestion jenom póvl. Anniversary neanniversary, modrá nemodrá
ale zase aspoň je to zábavný čtení
I´m wheels... movin´wheels
ale ne, my uz se zname docela dlouhoBummer píše:Teda vy jste se fakt hledali až jste se našli.
Uz jsme parkrat zkrizili sva pera na jinem foru, kde mu ovsem po par jeho psychotickych vylevech psenka prilis nekvetla, tak se realizuje tady.
a to je i odpoved pro Tondu, ktery si mysli ze komentoval objektivne a pritom jenom vytrhl z hodne kosateho kontextu
mala ilustrace: napr. ja nemam rad jazz. Mozna podobne intenzivne jako mmjuz nenavidi metal. Otravuju s tim tady nekoho neustale? Radim zacinajicim jazzmanum jakou si maji poridit lubovku? Vykladam jim ze se maji na to radsi vys*rat protoze je to trapne exhibovani o nicem? .... kdezto mmjuz vesele radi metalistum jaky reprak si maji poridit aby jim hraly poradne basy. Neustale plive jedy na vsechny strany (predevsim ceskslovenska "konkurence" mu lezi v zaludku takovym zpusobem, ze jim nevaha volat a nachytavat je pri domnelych nepravostech, ktere však vznikaji často i prostym nepochopenim terminologie, viz. napr. cerstvy thread o kombu pro elektroakustickou kytaru). Me takove chovani neprijde normalni a obcas na neho tedy reaguju. Taky pro ostatni, aby tu nevisely jenom nazory vztekleho ratlika z jeho komicky omezene perspektivy (zkresleni = zlo). Pritom uz si davam pozor a snazim se ho prilis neprovokovat, ale staci napsat celestion a muze se na voditku uskrtit.
Tedy nemily mmjuzi, nemam zajem o splupraci s tebou, protoze jednak na komba nehraju (mam pouze jedno akusticke), navic se mi libi zkresleny zvuk o kterem ty nemas sebemensi poneti (protoze jinak by te nemohlo napadnout ho hrat bez repraku), a prestoze verim ze cisty zvuk z tvych aparatu je vyborny (slysel jsem i tu akustickou ukazku, ktera byla fajn), ..... tak ja mam kolem sebe rad pekne veci, a to tvuj design ala Karosa 1985 upgradovany zbytky z vyroby nabytku bohuzel pro me nesplnuje.
Byl bych ale stastny, kdyby ses do budoucna dokazal zdrzet komentaru u veci, kterym nerozumis a rozumet ani nechces. Jsem presvedcen ze by se nam dvema (i vsem ostatnim na tomto foru) dychalo mnohem lepe.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
to hyenikXmmjuz
že se dá hrát higain i bez repra je samozřejmě nadsázka, nevím proč to nějak donekonečna rozebírat. Že vyrobit kvalitní clean se X krát těžší než higain je FAKT. Také si myslím, že 99% fandů higainu dostane to své s dostatkem basů (když je to nahlas) a když to "tlačí" (= je to nahlas), když to heraje (=je to nahlas) atd.. Plný clean- to je jiná káva, i pro výrobce. Také dražší.
vzhled mmjuzových komb nebudu komentovat, mě osobně se nelíbí,ale možná za čas...
že se dá hrát higain i bez repra je samozřejmě nadsázka, nevím proč to nějak donekonečna rozebírat. Že vyrobit kvalitní clean se X krát těžší než higain je FAKT. Také si myslím, že 99% fandů higainu dostane to své s dostatkem basů (když je to nahlas) a když to "tlačí" (= je to nahlas), když to heraje (=je to nahlas) atd.. Plný clean- to je jiná káva, i pro výrobce. Také dražší.
vzhled mmjuzových komb nebudu komentovat, mě osobně se nelíbí,ale možná za čas...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Zkus vytavit nějaký "špatně" nastavený (EQ) ampec, nebo s nevhodným reproboxem, opravdu nahlas
Pokud ti neshoří uši, poznáš, že jen o volume to není. Na vysokém volume se akorát pozná, co to opravdu v sobě má, nebo nemá, ale neudělá ti to ze všeho zázrak.
O všem je nutné něco vědět, umět to nastavit, použít a v neposlední řadě to umět zahrát
Hlasitost tě ale nezachrání. Hlavně si myslím v segmentu cen, o kterých je tady řeč (nebavíme se o domácích trandech, že?)

O všem je nutné něco vědět, umět to nastavit, použít a v neposlední řadě to umět zahrát
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hyeniku, neznám Tě, nejsem si vědom, že bych se s Tebou kdykoli v minulosti kdekoli setkal. Pokud jsi ovšem schizofrenní a používáš různá jména, je to možné. Ovšem nejsem vševědoucí, takže netuším kdo jsi. Je mi to fuk. Nejsem si vědom, že bych Tvou osobu kdykoli jakýmkoli způsobem napadl, až do včerejší nabídky ke spolupráci. K tomu jsi mne donutil. Pouze reaguji na nesmysly, které kdokoli napíše. Že tu píšeš nesmysly nadprůměrně často Ty, není můj problém.
K tematu. Trvám na tom, že tvrzení ohledně "nejlepšího repra na čistý zvuk v souvislosti s Celestion Blue Alnico" je do nebe volající kravina. Má tvrdý, středovýškový zvuk. Absolutně mu chybí jakákoli kulatost. Mám tu po baráku několik desítek různých reproduktorů. Sem tam s nimi experimentuji a Blue zatím vždy dopadl nejhůře. Snad i G12 H30 mi přijde chloupek lepší, i když je to také bída. To je prostě fakt.
Když už něco takového napíšu, tak si tím jsem naprosto jist, mám spoustu zkušeností, o které se mohu opřít. Kdežto Ty tu samolibě napadáš má komba, které jsi v životě ani neviděl, natož abys na ně hrál. O co se tedy při svých tvrzení opíráš Ty? Napsat, že JBL D 120 F je šmejd, který končí na smetišti, může napsat opravdu jen hlupák. To se na mne nezlob.
K tematu. Trvám na tom, že tvrzení ohledně "nejlepšího repra na čistý zvuk v souvislosti s Celestion Blue Alnico" je do nebe volající kravina. Má tvrdý, středovýškový zvuk. Absolutně mu chybí jakákoli kulatost. Mám tu po baráku několik desítek různých reproduktorů. Sem tam s nimi experimentuji a Blue zatím vždy dopadl nejhůře. Snad i G12 H30 mi přijde chloupek lepší, i když je to také bída. To je prostě fakt.
Když už něco takového napíšu, tak si tím jsem naprosto jist, mám spoustu zkušeností, o které se mohu opřít. Kdežto Ty tu samolibě napadáš má komba, které jsi v životě ani neviděl, natož abys na ně hrál. O co se tedy při svých tvrzení opíráš Ty? Napsat, že JBL D 120 F je šmejd, který končí na smetišti, může napsat opravdu jen hlupák. To se na mne nezlob.
hyenik píše:......na jine zvuky jsou tu jine repraky. Napr. na min zkreslene greenback nebo G12H30, na ciste Blue. ......Nic o nejlepsim repraku na cisty zvuk jsem nepsal, pouze ze Blue je vhodnejsi na cisty zvuk nez V30....
mmjuz píše:....Trvám na tom, že tvrzení ohledně "nejlepšího repra na čistý zvuk v souvislosti s Celestion Blue Alnico" je do nebe volající kravina......
hyenik píše:.....a prestoze verim ze cisty zvuk z tvych aparatu je vyborny (slysel jsem i tu akustickou ukazku, ktera byla fajn), .....
mmjuz píše:...Kdežto Ty tu samolibě napadáš má komba, které jsi v životě ani neviděl, natož abys na ně hrál. O co se tedy při svých tvrzení opíráš Ty?....
A jestli myslíš design, tak tady na fóru bylo několik tvých výrobků prezentováno, aby si mohl někdo udělal názor. To je stejný jako se tobě nelíbí higain. Do toho se navážíš a nebereš ohled na to, že se to někomu může líbit, ale když se někdo vyjádří k tvýmu výrobku, je to napadání.
Myslím si že by už tu mal zasiahnuť moderátor. I keď rozumný človek si z konverzácie spraví obrázok sám 
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Moderátor jen doufá, že pánové už vše si řekli. Oba jsou dospělí, tak snad sami vědí nejlépe, že by bylo nyní zahodno pokračovat jen přes soukromou poštu.