Vaše adaptéry a krabičky
Pravidla fóra
Re: Vaše adaptéry a krabičky
Nakonec jsem na radu prodavače v hudebninách koupil originál Boss (PSA-230S), říkal, že boss krabičky chtějí originál a je fakt, že to nepíská. Sice stál 799,-, což v porovnání s jinými "obyčejnými" adaptéry je trochu moc, vím, že na netu ho mají levnější, ale alespoň to nebyl nákup typu - buď to vyjde nebo ne.
Resil nekdo problem s kratkym napajecim kolikem u crybaby? Mam adapter od ibanezu a musim hodne zatlacit aby se wah rozsvitil
sice funguje, ale moc se mi to nelibi.
A je problém si koupit delší?
Navíc ani nenapíšeš, jestli máš jeden zdroj s jedním výstupem nebo nějaký zdroj s více výstupy.
Navíc ani nenapíšeš, jestli máš jeden zdroj s jedním výstupem nebo nějaký zdroj s více výstupy.
Zdarec,
další problém s adaptérem. Mám Boss TU-3, ale nemám na ni adaptér. Mám VISUAL SOUND 1 SPOT 9V/DC a k tomu to příslušenství
TU-3 je AC no a ten adaptér je DC, ale má tam (dole uprostřed obrázku) tuhle redukci. Když zapojím redukci to toho řetězu a připojím redukci jako baterku, tak by to mělo jet v pohodě ne?
Jen se ptám z opatrnosti.
další problém s adaptérem. Mám Boss TU-3, ale nemám na ni adaptér. Mám VISUAL SOUND 1 SPOT 9V/DC a k tomu to příslušenství

TU-3 je AC no a ten adaptér je DC, ale má tam (dole uprostřed obrázku) tuhle redukci. Když zapojím redukci to toho řetězu a připojím redukci jako baterku, tak by to mělo jet v pohodě ne?
Jen se ptám z opatrnosti.
tady hraju teď KOSMONOPOL
Problem neni v delce kabelu ale v delce koliku, ted jsem ale vyzkoumal, ze se tam nevejde kvuli obrovskemu plastu na konci koliku.Jester píše:A je problém si koupit delší?
Já vím, že je problém v napájecím jacku, CB jsem měl a jiný než dlouhý rovný napájecí jack tam nepasuje. Prostě potřebuješ dlouhý rovný napájecí jack. Takže kdybys měl adaptér s jedním jackem, tak ten nevyhovující ustřihneš, koupíš nový správný a napájíš. Ty máš, jak jsem pochopil, nějaký propojovací napájecí kabel. Takže můžeš postupovat naprosto stejně, jeden nevyhovující jack nahradíš vyhovujícím - jsou-li dráty mezi jacky dost dlouhé. Nebo si kupit speciál adaptér jenom ke CB.Deniss píše: Problem neni v delce kabelu ale v delce koliku, ted jsem ale vyzkoumal, ze se tam nevejde kvuli obrovskemu plastu na konci koliku.Musim koupit jiny prodluzovaci kabel, ten co se prodaval spolu s adapterem je divny.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, mám takový problém:
Koupil jsem Digitech Synth Wah (bazáč, předtím jen v pedalboardu napajen smrčkou) a já ho ted mám na baterku... Zkoušel jsem to šteloval vypínal zapínal, prostě zkoušel různé opičárny... A najednou chci ho vypnout a ledka (indikátor zapnutí - když je zaplej svítí) pořád svítí nějak v tom divně zachrastí a nejde vypnout. Musím ho vypojit z inputu nechat jakoby odpočinout a pak zase šlape, ale po chvíli zase...
Tohle mi udělal i novej DigiVerb přímo na prodejně... Nebude potřeba k tomu kupit adaptér? Žeby to bylo nestálostí napětí v baterce? Kupoval jsem novou...
Jednoduše zapínám-vypínám-zapínám-chci vypnout a pořád jede ale neprodukuje žádný efektový beglajt...
Koupil jsem Digitech Synth Wah (bazáč, předtím jen v pedalboardu napajen smrčkou) a já ho ted mám na baterku... Zkoušel jsem to šteloval vypínal zapínal, prostě zkoušel různé opičárny... A najednou chci ho vypnout a ledka (indikátor zapnutí - když je zaplej svítí) pořád svítí nějak v tom divně zachrastí a nejde vypnout. Musím ho vypojit z inputu nechat jakoby odpočinout a pak zase šlape, ale po chvíli zase...
Tohle mi udělal i novej DigiVerb přímo na prodejně... Nebude potřeba k tomu kupit adaptér? Žeby to bylo nestálostí napětí v baterce? Kupoval jsem novou...
Jednoduše zapínám-vypínám-zapínám-chci vypnout a pořád jede ale neprodukuje žádný efektový beglajt...
Zdravím,
mám starej Ibanez stereo chorus CS9, napájený do teď přes baterku. Kvůli pedalbagu jsem přešel na adaptér-1 stabilizovaný mi napájí 2 efekty s obrácenou polaritou/chorus a wah/. Bohužel mi chorus dělá chrozný rambajz, ne klasický brum ale hlasitý šum-pískot, ikdyž je zapojený jen samotný bez dalších efektů. Přes baterii pohoda ticho. Bylo mi poraděno, že chorusy se takto občas chovají a je potřeba přidat do adaptéru elektrolitický kondenzátor min.2G, klidně 2 za sebou a napájet tím jenom chorus. Má s tím někdo zkušenost? Či koupit nějakýho profi? Chci se vyhnout hodně adaptérů. Dík
mám starej Ibanez stereo chorus CS9, napájený do teď přes baterku. Kvůli pedalbagu jsem přešel na adaptér-1 stabilizovaný mi napájí 2 efekty s obrácenou polaritou/chorus a wah/. Bohužel mi chorus dělá chrozný rambajz, ne klasický brum ale hlasitý šum-pískot, ikdyž je zapojený jen samotný bez dalších efektů. Přes baterii pohoda ticho. Bylo mi poraděno, že chorusy se takto občas chovají a je potřeba přidat do adaptéru elektrolitický kondenzátor min.2G, klidně 2 za sebou a napájet tím jenom chorus. Má s tím někdo zkušenost? Či koupit nějakýho profi? Chci se vyhnout hodně adaptérů. Dík
-
kuba ketch up
c o se týče adapterů snažím se používat vždy adaptér od stejné firmy
většinu efektů mám od boss e a pokud se z adapteru PSA napájí například tři efekty většinou je to v pohodě pět už je moc a brumy se zvyšují při sepnutí většího počtu efektů ale ty tři jsou v pohodě
efekty alespoň boss potřebují většinou do 50mA
když se zapojují k sobě efekty nedělalo moc dobrotu když jsem spojil adapterem například phaser a delay
většinu efektů mám od boss e a pokud se z adapteru PSA napájí například tři efekty většinou je to v pohodě pět už je moc a brumy se zvyšují při sepnutí většího počtu efektů ale ty tři jsou v pohodě
efekty alespoň boss potřebují většinou do 50mA
když se zapojují k sobě efekty nedělalo moc dobrotu když jsem spojil adapterem například phaser a delay
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
@adiku: a zni to normalne jako z baterie - myslim efekt samotnej? Stary Bosse pouzivali skryte vetsi napajeci napeti nez 9V, protoze uvnitr byla dioda a odpor, kde se to srovnavalo na 9V. Na adapteru Boss bylo ale uvedeno 9V (i kdyz tusim daval 11-12V). Kdyz pouzijes normalni 9V adapter tak to obvykle nehraje nebo to zlobi a musi se to upravit uvnitr. Ale nejsem si jistej do jakyho roku to takhle delali. Baterie se tomu vyhla a hralo to normalne.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Jedná se o Ibanez stero choruz, ale už jsem to vyřešil koupí dalšího adaptérů. Mno, ted ale mám jěště Ibanez digi delay /taková ta bakelitová řada, nic moc ale zatim stačí/ no a ten i na samotny adapter dělá pěkný šumolomoz takže na něj jediného musím použít baterkuyeeshkul píše:@adiku: a zni to normalne jako z baterie - myslim efekt samotnej? Stary Bosse pouzivali skryte vetsi napajeci napeti nez 9V, protoze uvnitr byla dioda a odpor, kde se to srovnavalo na 9V. Na adapteru Boss bylo ale uvedeno 9V (i kdyz tusim daval 11-12V). Kdyz pouzijes normalni 9V adapter tak to obvykle nehraje nebo to zlobi a musi se to upravit uvnitr. Ale nejsem si jistej do jakyho roku to takhle delali. Baterie se tomu vyhla a hralo to normalne.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jsem spatne cetl, promin.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
Mám Zoom G2u1 s originál napájením přímo od výrobce a pak Boss-DS1 a kvákadlo Cry-Babe, obojí mi funguje bezproblémů na napájecích transformátorech od Ibanez (navíc doporučeno samotnými prodavači v dané prodejně), a vzhledem k tomu, že s tím nejsou problémy víc jak 5 let, tak to můžu vřele doporučit.
Zdar, chtěl jsem se zeptat, proč mám na danelectru reel echo uvedený maximální proud 350mA. Vždycky jsem měl za to, že efekt si veme tolik, kolik potřebuje a je jedno, kolik prochází. Řeším to proto, že ho nechci odpálit zapojením na 500mA větem zdroje. Díky za odpověď.
Já mám od Danelectra malý kombíčko a mám tam taky že 300mA maximum, napojil sem to na 600mA adaptér a nic se nestalo...Latam píše:Zdar, chtěl jsem se zeptat, proč mám na danelectru reel echo uvedený maximální proud 350mA. Vždycky jsem měl za to, že efekt si veme tolik, kolik potřebuje a je jedno, kolik prochází. Řeším to proto, že ho nechci odpálit zapojením na 500mA větem zdroje. Díky za odpověď.
Kytara: Epiphone Les Paul Custom Zakk Wylde 2011, BaCH Les Paul Custom White
Efekty: Dunlop Wylde Wah ZW-45, MXR Wylde Overdrive ZW-44, MXR Black Label Chorus ZW-38, Modtone Tremor
Zesilovač: Engl Gigmaster 30
Reprobox: Palmer 1x12 Celestion Vintage 30
Trsátka: Dunlop Jazz III
Struny: D'addario EXL 110+
Popruh: Perris Leathers
Kabely: Klotz La-Grange
Efekty: Dunlop Wylde Wah ZW-45, MXR Wylde Overdrive ZW-44, MXR Black Label Chorus ZW-38, Modtone Tremor
Zesilovač: Engl Gigmaster 30
Reprobox: Palmer 1x12 Celestion Vintage 30
Trsátka: Dunlop Jazz III
Struny: D'addario EXL 110+
Popruh: Perris Leathers
Kabely: Klotz La-Grange
Zdravím. Mám problém s napájením krabiček pomocí adaptéru. Přečetl jsem toho zde na foru spousty, ale elektrice vůbec nerozumím, tak bych spíše potřeboval poradit s mojí konkrétní situací.
Mám čtyři krabičky:
ladička Korg DT-10 (digitál) > Razzor Vintage Overdrive > Razzor British sound > Boss NS2
Z aparátu se ozývá brum a ne zrovna potichu. Krabičkama to není, když jsem měl ve všech baterky, tak nic nebrumělo.
Koupil jsem si tento adaptér http://kytary.cz/bespeco-ps40e/HN114214/ Byl trochu dražší, ale předpokládal jsem, že když je stabilizovaný a dělaný v podstatě přímo na efekty, tak nebude žádný problém. Na něj napojený tento káblík http://kytary.cz/warwick-rcl-30600-dc-5/HN115340/
Pravděpodobně se jedná o zemnící smyčky. Ze všeho, co jsem přečetl, jsem získal celkem tři konkrétní nápady, za prvé, zkusit vyhodit z řetězce digitální efekt (v mém případě ladička, zkusím to, ale budu zatím předpokládat, že se nic nestane, protože se názory na tento krok liší), za druhé postavit si jakýsi filtr a za třetí zapojit adaptér do stejné zásuvky, jako aparát (to jsem měl, takže to nic neřeší).
Má někdo nějaký nápad, jak se brumu zbavit? Nemůže nějaký problém způsobovat to, že jeden jack z napájecího káblíku není zapojený do žádné krabičky, protože mám jen čtyři? Nebo je jen adaptér prostě na prd a mám se pokusit vrátit jim ho do obchodu? U adaptéru píšou, že je na efekty Rat a Electro Harmonix, liší se snad tyto efekty napájením od jiných? Díky za rady, jsem z toho fakt zoufalej

Mám čtyři krabičky:
ladička Korg DT-10 (digitál) > Razzor Vintage Overdrive > Razzor British sound > Boss NS2
Z aparátu se ozývá brum a ne zrovna potichu. Krabičkama to není, když jsem měl ve všech baterky, tak nic nebrumělo.
Koupil jsem si tento adaptér http://kytary.cz/bespeco-ps40e/HN114214/ Byl trochu dražší, ale předpokládal jsem, že když je stabilizovaný a dělaný v podstatě přímo na efekty, tak nebude žádný problém. Na něj napojený tento káblík http://kytary.cz/warwick-rcl-30600-dc-5/HN115340/
Pravděpodobně se jedná o zemnící smyčky. Ze všeho, co jsem přečetl, jsem získal celkem tři konkrétní nápady, za prvé, zkusit vyhodit z řetězce digitální efekt (v mém případě ladička, zkusím to, ale budu zatím předpokládat, že se nic nestane, protože se názory na tento krok liší), za druhé postavit si jakýsi filtr a za třetí zapojit adaptér do stejné zásuvky, jako aparát (to jsem měl, takže to nic neřeší).
Má někdo nějaký nápad, jak se brumu zbavit? Nemůže nějaký problém způsobovat to, že jeden jack z napájecího káblíku není zapojený do žádné krabičky, protože mám jen čtyři? Nebo je jen adaptér prostě na prd a mám se pokusit vrátit jim ho do obchodu? U adaptéru píšou, že je na efekty Rat a Electro Harmonix, liší se snad tyto efekty napájením od jiných? Díky za rady, jsem z toho fakt zoufalej
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne.vorvi píše:Nemůže nějaký problém způsobovat to, že jeden jack z napájecího káblíku není zapojený do žádné krabičky, protože mám jen čtyři?
Čím máš krabičky spojené? Pokud propojku za 20 Kč, tak to může být tím.
Hraju na kytary a mašinky
Jedna projka je Planet Waves od Smrčky a další dvě jsou Bespeco http://kytary.cz/bespeco-silos-030pp/HN104722/rotten77 píše: Ne.
Čím máš krabičky spojené? Pokud propojku za 20 Kč, tak to může být tím.
Jen doufám, že to není prostě nějak elektrikou. Zkoušíme v garáži a jsou tam jen dvě zásuvky. Jsme tam nově a to jsme tam ještě nenatahali zpěvovej a basovej apec.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neodpálíš ho.Latam píše:Zdar, chtěl jsem se zeptat, proč mám na danelectru reel echo uvedený maximální proud 350mA. Vždycky jsem měl za to, že efekt si veme tolik, kolik potřebuje a je jedno, kolik prochází. Řeším to proto, že ho nechci odpálit zapojením na 500mA větem zdroje. Díky za odpověď.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vit a Nero: Díky, pak se pochlubím v pedalboardech jak jsem to pozapojoval.