Alba roku 2011

Vše o kapelách a hudebnících ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Alba roku 2011

Příspěvek od Nero »

Rok se s rokem sešel, tak bychom zase mohli trochu zabilancovat a probrat, co povedeného či nepovedeného se nám ve světě urodilo. A třeba si navzájem doporučili něco zajímavého...

Když si projedu alba, co vyšla loni a co mě nějak víc zaujala, tak mi tu postupně vypadnou následující:

Anathema - Falling Deeper: rozhodně povedená deska, která navazuje na předchozí vývoj kapely, rozhodně doporučuju

Animals as Leaders - Weightless: radost z téhle desky u mě umocnil ještě živý zážitek na jí o chvilku předcházejícím koncertu, pánové se zase předvedli a podle mě šli hlavně zvukově o dost dál

Believe - World Is Round: vcelku zajímavá (neo)progová kapela, zvedám palec nahoru a doporučuju, deska se povedla, byť některé starší kousky mám asi radši

Between the Buried and Me - The Parallax (...) EP: síla, jinak to říct nejde, takhle kapela je na hraně toho, co hudebně snesu, ale Parallax mě opravdu baví, už i kvůli tomu, že jsou všechny skladby zcela nepředvídatelné

Blackfield - Welcome to My DNA: další kapitola spolupráce Wilsona a Geffena, poměrně dost odlišná od prvních dvou desek, takže mě tolik nedostala, asi jsem čekal něco trochu jiného

Devin Townsend - Ghost + Deconstruction: k popsání práce tohoto hudebního mága asi neznám vhodných slov, znovu nemůžu než doporučit všem posluchačům moderní progresivní hudby

Dream Theater - A Dramatic Turns of Events: měl jsem nízká očekávání, a tak mě nakonec deska docela příjemně překvapila, potvrzuje se, že nikdo není nenahraditelný a že pánové pořád mají co říct

Evergrey - Glorious Collision: jestli mě předchozí deska mile překvapila, tak tahle zase dost zklamala, starší věci těhle švédských progmetalistů jsou rozhodně zajímavější

Jolly - The Audio Guide to Happiness Part I: asi neznámá ambient / prog /alt rocková kapela, jejíž poslech můžu doporučit, název alba je docela trefný :)

Karmakanic - In a Perfect World: další (neo)progrocková deska, která se oproti starším dílům této kapely posunuje víc k progovým kořenům 60. let, byť si pořád zachovává moderní přístup, jistě stojí za poslech

Lunatic Souls - Impressions: Dudovo asi nejambientnější album, které si mě hodně získalo, doporučuju nejen fanouškům jeho "domovské" kapely Riverside

Mastodon - The Hunter: tuhle kapelu snad asi není třeba představovat, desku bych popsal jediným slovem - perfektní; pokud jste neslyšeli, je to zásadní chyba

Opeth - Heritage: jedna z kontroverznějších desek minulého roku, ale ať si říká, kdo chce, co chce, mě baví...

Pain of Salvation - Road Salt 2: ... za to PoS už mě nebaví vůbec...

Pendragon - Passion: znovu (neo)prog rock, znovu docela povedený, ale na jejich desku Believe Passion asi nemá, alespoň u mě

Primus - Green Naugahyde: zajisté úspěšné oživení Claypoolova projektu, které pro proniknutí vyžádá víc poslechů, které se ale jistě vyplatí

Steven Wilson - Grace for Drowning: jistě není třeba představovat a nějak zvlášť chválit, Wilson si stále drží vysoký standard a stále baví

Tata Bojs - Ležatá osmička: tři slova - česká deska roku. tečka.

Wolverine - Communication Lost: Wolverine se pořád drží svého, nicméně už to trochu začíná zavánět zaseknutím se na jednom místě

Vyšlo toho mnohem víc a hafo toho bylo zajímavého (ASIWYFA, Brian Eno, Explosions in the Sky, Foo Fighters, Mogwai, Moving Mountains, Radiohead, RHCP, Russian Circles, This Will Destroy You, Thrice, Yann Tiersen, 3 Doors Down...), ale výše zmíněné bylo pro mě asi nevýraznější, ať už pozitivně, nebo negativně.

Co vy a hudební rok 2011? :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Re: Alba roku 2011

Příspěvek od tadeasp »

Mě teda uchvátilo album od Trivium- In Waves, podle mě fakt hodně povedené album a nemůžu ho přestat poslouchat.

Pak Devildriver- Beast, dobré album, ale už to moc nejsou DD.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

u mě jednoznačně
Chickenfoot 3 od Chickenfoot :)
naprosto fantastickej moderní rock s užasnou Satrianiho kytarou

a pak
Into the wild od Uriah Heep
kde je pořad sice slyšet ten klasickej 70/80 rock sound ale v modernějším podání a písničky jsou to skvělý a Mick Box na kytaru udělal opravdu hodně práce
Zpěv naprosto parádní

Alice Cooper welcome 2 my nightmare

pravě jsem si pustil a už jen první písnička mě dostala
fuck yeah !

Dream Theater mě poněkud zklamali, minulý album bylo lepší

propadák rocku nový album od NIghtwish :lol: :evil:
Už nehraju, pouze poslouchám ...
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Lumerians - Transmalinnia: Pro mě jednoznačně album roku, geniální!

The Kills - Blood Pressures: Trochu nuda, vážně jsem se na to těšil, ale v hlavě mi to nějak nezakotvilo.

Cerebral Ballzy - Cerebral Ballzy: Ani nevím, kolikrát jsem si tohle poslechl během prvních dvou týdnů od vydání. Primitivní, rychle ubíhající album, ale zatraceně mě to baví!

Red Hot Chili Peppers - I'm With You: Celkem slušný, Josh je super.

The Black Keys - El Camino: Tohle mě bohužel nebaví..

To je asi z desek, které mi za tenhle rok utkvěly v hlavě, vše..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já to raději nebudu nějak moc řadit, ale z hlavy bych napsal tyto alba, která jsem si pouštěl opakovaně a (nebo) rád:

Pearl Jam - Live On Ten Legs
- živí PJ mám moc rád, krom skvělé energie musím vyzdvihnout vždy dobře zvládnutý zvuk!

PJ Harvey - Let England Shake
- mám ji rád a její poslední album je velmi pěkné!

Dirty Beaches - Badlands
- lo-fi senzace od "one-man" bandu!

Wet Hair - In Vogue Spirit
- lehce zneklidňující elektronika

Boris - Attention Please
- japonští alt. rokeři se vrací s povedenou peckou! Vydařený zvuk.

Earth - Angels of Darkness, Demons of Light I
- zprvu rozpaky, ale pak jsem si to album velmi oblíbil, těším se letos na druhý díl.

Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome
- Luppi s ansámblem hudebníků z 60's a 70's, kteří doprovázeli Morriconeho filmy a vokály Jacka White a Norah Jones.

Primus - Green Naugahyde
- viz Nerův komentář.

Anna Calvi - s/t
- líbí se mi její hlas a líbí se mi i její album! Mix alternativy, indie, rocku.

Joe Bonamassa - Dust Bowl
- netřeba dodávat, nezklamal a opět nadchnul.

The Haxan Cloak - s/t
- nadaný hudebník a experimentátor na to jde zkrátka jinak, mix experimentu, elektroniky atd.

Screaming Trees - Last Words: The Final Recordings
- nečekané, tváří se to jako sběr nevydaných nahrávek (vzniklé těsně před rozpadem ST, když plánovali novou desku), ale chová se to ve skutečnosti jako další řadové album a dobré!

Foo Fighters - Wasting Lights
- bez zbytečného šmrdlání, přímočarý rokec připomínající ranou éru Foos druhé půle 90's.

Nirvana - Live at Paramount 1991
- 20 let schovaný koncert Nirvany, točený pro účely filmu, letos vyšlo i na DVD a Blu-ray, výborný zvuk i obraz.

Matana Roberts - Coin Coin Chapter One: Gens de Couleur Libres
- experiment, americký jazz, saxofon - fantazie.

Hank Williams III - Hillbilly Joker
- hezky svižně a od podlahy a není třeba k tomu mnoho!
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Tak nějak popořadě pro mě byly důlěžitý tyhle alba...

Radiohead (King of the Limbs) - Vzhledem k tomu, že je to moje nejoblíbenější kapela, tak sem měl velká očekávání, ale s odstupem času musím říct, že kvalit předchozích desek pro mě prostě nedosahuje... jednoduše proto, protože si z ní (krom Lotus Flower občas v jukeboxu) nic nepouštím. Nemám nic proti elektronice v jejich hudbě (Heil to the Thief, je moje nejoblíbenější album), ale KOTL prostě nemá zajímavé momenty.
6,5/10

Mogwai - (Hardcore Will Never Die But You Will) - Z jejich diskografie jedno z mých nejoblíbenějších alb. You're Lionel Richie jsem po dlouhou dobu nemohl dostat z hlavy.
8/10

Foo Fighters (Wasting Light) - Nebyl sem nikdy nějakým velkým fanouškem, spíše občasným posluchačem, ale tímhle albem mě vážně dostali. Takhle si představuju kvalitní poprock, který by měli hrát rádia a hudební televize. Jedna silná skladba vedle druhé, výborné album.
9/10

TV On The Radio (Nine Types of Light) - Mám je fakt rád, jejich předchozí album bylo častokrát pasovaný na nejlepší album roku (2008?), takže sem taky očekával dost. Bohužel se nepřekonali a taky sem těžko hledal nějakou výraznou písničku, která by se mi vryla do paměti, ale bohužel nic. Solidní album, ale čekal sem o dost víc.
6,5/10

And So I Watch You From Afar (Gangs) - Tohle je můj osobní objev roku, jsou naprosto fantastický. Absolutně se vymykají zaběhnutým konvencím v post-rocku. Je to prostě nářez - Search:Party:Animal je song roku.
9,3/10

Florence & the Machine (Ceremonials) - Mám pro ní slabost. Nejlepší hlas široko daleko. Album je pro mě na stejné úrovni jako její debut Lungs, tudíž úžasný. Možná mi na něm chybí nějaké intimnější momenty, té epičnosti je tam až příliš.
8,5/10
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

Red Hot Chili Peppers - I'm With You (Josh Klinghoffer ma viacmenej prekvapil,jednak svojou hrou na gitare a jednak svojimy vokalmy diki comu dodal kapele novy image)
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

LuLu is pompin' blooooooooooooooooooooooooooood :mrgreen:
Ivan

Příspěvek od Ivan »

tele.kom píše:Tak nějak popořadě pro mě byly důlěžitý tyhle alba...

Radiohead (King of the Limbs) - Vzhledem k tomu, že je to moje nejoblíbenější kapela, tak sem měl velká očekávání, ale s odstupem času musím říct, že kvalit předchozích desek pro mě prostě nedosahuje... jednoduše proto, protože si z ní (krom Lotus Flower občas v jukeboxu) nic nepouštím. Nemám nic proti elektronice v jejich hudbě (Heil to the Thief, je moje nejoblíbenější album), ale KOTL prostě nemá zajímavé momenty.
u mna podobne bracho... Od Heil to the Thief to ide s nimi dole vodou
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přidávám ještě jedno zklamání: Cynic - Carbon-Based Anatomy EP. Je poznat, že Masvidal to sám neutáhne, kapela ztratila ksicht a už tam vůbec není nic z toho, co z nich udělalo legendy po natočení jednoho alba. Škoda...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

po letech pustu, nebo spis takovych veci ktere maximalne neurazi ale nenadchnou (kdy uz me i prestal oslovovat Abyss na rocni zhodnoceni, aby tam nemel jenom bezutesnou negaci :)),... tak jsem si vcera dal typicky auto-mp3-mashup, po ktere nejcasteji vsechno hned z disku mazu :) a byl jsem sokovan ze vsechny veci budu minimalne poslouchat jeste vickrat....
Myrath, Arkan, Chickenfoot, Incubus, Jelly Jam2, Korn, Auringon Heuta
asi se opravdu blizi konec sveta :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nova deska incubus zklamani roku, beru ze kazdy umelec prochazi nejakym vyvojem ale tenhle kuschelrock me fakt neba. slusne dve nebo tri veci, u zbytku me mrzi kam se jedna z mych nejoblibenejsich kapel podela.

primus zatim neurazili/nenadchli, v kontextu jejich diskografie mi to prijde jako prumer

u tatabojs souhlasim s nerem - ceska deska roku. opravdu necekane skvele album

nova deska foo fighters me bavi, je tam malo vylozenych hitu (jako treba white limo :D ) ale porad odvadi svou praci stejne dobre :)

libi se mi i nova deska Limp Bizkit. skvele ji charakterizoval jeden komentar k jejich klipu na YT - "LB, it's year 2011 - not 2001 ...", cili vsechno pri starem :) fanouskum urcite doporocuju, ostatni nebude zajimat protoze se tam nedeje nic noveho.

ze zahranicnich desek me nakonec nejvic berou letosni alba PJ Harvey a Jane's Addiction. Z prvniho poslechu Let England Shake od PJ jsem byl rozpacity, ale posledne me tahle folkarna pohltila. Necekane skvely byl i prazsky koncert v lucerne kde vlastne cely album prehrali v jednom kuse (+ samozrejme starsi veci), prislo mi to jeste lepsi nez na desce.
Jane's Addiction pro me byli velkym prekvapenim, moc jsem od ty desky necekal ale uplne me rozsekala - Navarro me tady bavi vic nez kdy jindy. Skvely pisne, zvuk, produkce, muzikantsky vykony, vsechno :) Doufam ze je sem nekdo priveze nez se zas rozpadnou.

EDIT: abych nezapomel - John Butler Trio - Live at Red Rocks. To je takovej ten druh desky pri jejimz poslechuz si rikam jestli bych s tou muzikou nemel seknout a nevenovat se radeji necemu jinymu :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

je videt jak je to subjektivni (i kdyz kinxuv "vkus" uz je povestny :)
incubus - slysel jsem jenom par songu ale pohoda, ja jsem poslouchal driv jenom nejake stare
John Butler Trio - nebavilo, a zkreslena akustika je slepa ulicka :)
ovsem to je opravdu na hrane osobnich chuti... jenomze Limp Bizkit to nepochopim... protoze tak zoufala nuda totalne bez energie, napadu, vsechno jenom ty omlete klise, Borland nudi!!!, to uz jsem dlouho neslysel. Byla to jedna z tech mp3 ktere letely do kose okamzite :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

totalne bez energie? to mi teda neprijde ani nahodou. je tam par zbytecnych veci, ale to meli na kazde desce :) Borland me nenudi, treba tu priznanou vykradacku Slayer hned v prvni veci zeru :) a ty klise, vzdyt na tom zakladaji celou svou karieru :) bez nich by to nebyli LB.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

BTBAM - Parallax: Hypersleep Dialogues EP
Animals As Leaders - Weightless
J.A.R. - Dlouhohrající děcka
Steven Wilson - Grace for Drowning
Omega Massif - Karpatia
And So I Watch You From Afar - Gangs
Lunatic Soul - Impressions
Periphery - Icarus EP
Opeth - Heritage
Tata Bojs - Ležatá osmička
Russian Circles - Empros
Earth - Angels of Darkness, Demons of Light I
Devin Townsend - Deconstruction
Born Of Osiris - The Discovery
Mogwai - Hardcore Will NEver Die, But You Will
Red Fang - Murder The Mountains
Primus - Green Naugahyde

cca to, co mě nejvíce bavilo :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Táhni, spambote. Tohle tu nemáme rádi. A souvislost s Ewou Farnou či rokem 2011 opravdu nechápu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Už to řešíme s moderátory. A čekáme na odpovědi na SZ. Bohužel to není spambot, maximálně tak spammer.

PetrPeter 1975 - 2008
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

Tenhle rok byl velice plodný :)

takže...

Anathema - Falling Deeper: po tom co jsem je viděl na Brutálu, jsem se do nich zamiloval :lol: (BTW: asi nejlepší vystoupení na Brutálu :D... Možná to bude tím, že jsem tam potkal jednu krásnou Izraelku :) , ale bylo to fakt dobrý) Opravdu krásný písně jak starý tak ty nový... Kvalitní progesivní rock

Anthrax - Worship Music: v poslední době nejpřehrávanější album v mobilu :) Doporučuji.

The Black Keys - El Camino - moc dobré :) Je tam zase úžasně cejtit to vintage MOJO :lol: :P

Mastodon - The Hunter: dost mě zaujalo. Je plný energie, nápadů... taky hodně dobrý

Megadeth - TH1RT3EN: klasickej nášup :D

Opeth - Heritage: prostě paráda. Nemůžu se pořád nabažit toho sólička v písni Häxprocess... Boží... Už se neskutečně těším na ten koncert v Praze :P

Oranssi Pazuzu - Kosmonument : Norskej psychadelic/ambient/black/jazz projekt... Úchvatná kombinace stylů... Opravdu se mi to líbí a je to hrozně ulítlý :mrgreen: Pro depkaře genialita :lol:

Primus - Green Naugahyde: Claypool nezklamal a ty písně jsou prostě takový jaký jsem čekal... Úsměvný, bláznivý, bláznivý, bláznivý a zároveň jednoduchý se skvělými texty :lol:

Red Hot Chili Peppers - I'm with you - Líbí se mi moc a taky se už těším na koncert v létě, ale trošku mě mrzí, že to nejsou klasický bláznivý Redhoti, plný slapu a groovu...Chápu, že už na to mají věk :) Ale je to prostě jiný(opakuji, že vůbec né špatný...)

Toť asi tak vše co se mi tenhle rok nejvíc líbilo :)

EDIT: Málem bych blázen zapomněl na Anathemu :oops:
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

El Camino od The Black Keys je dobré do auta, nebo na ranní rozcvičku. Ale částečný návrat ke garážovému zvuku se mi zamlouvá. Ikdyž je fakt, že po prvním i druhém poslechu mi přišlo, že ty skladby jsou tak nějak stejné a nedokázal jsem si z toho hned vyvodit nějakou hitovku.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já bych určitě doplnil o

Times Of Grace - The Hymn Of A Broken Man
- kapela jako taková, mě začala zajímat hlavně proto, že zde vystupují osobnosti, ať už původní, nebo nynější sestavy Killswitch. Ovšem po bližším poslechu a zájmu o tuto kapelu, či projekt jsem byl velice nadšen a ne jen naprosto dokonalou muzikou. Celá myšlenka toho alba je naprosto skvělá. Poukázat na životní problémy, na krutost v dnešním světě, na chování jednoho k druhému a to vše zakomponované v moderní muzice. Vím, takových projektů je hodně, ale většinou jedna či dvě písně, ale aby vznikla kapela jen pro tento účel a vydala album celé o těchto problémech, s tím jsem se ještě nesetkal a ty texty mají opravdu váhu. Tvrdší riffy, melodický refrén a občas tvrdé zdůraznění určitých veršů, dodává celému textu to správné vyjádření a atmosféru.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“