Jak dosáhnout tohoto zvuku kytary...
Pravidla fóra
Jak dosáhnout tohoto zvuku kytary...
Napadlo mě, že by tu mohlo být nějaké všeobecné téma, kde by lidi mohli házet songy, u kterých je zajímá jak docílit toho konkrétního zvuku v té které písni. Ve smyslu zejména na jakou kytaru hrát, co je tam použito za efekty, apod.
Příklad:
Líbí se mi jak zní to intro na kytaru v Trycolour od Jezabels, tak sem hodím odkaz na song ->
a pokud někdo ví, nebo slyší, tak řekne třeba - je to hraný na strata, trochu zkreslení, tuna reverbu, trochu delaye.... popřípadě víc konkrétně, pokud třeba někdo tu kapelu zná a ví co používají za výbavu. Už několikrát sem si říkal, že by mě tyhle věci u několika songů zajímali, tak třeba se taky někdo takový najde. A pokud má někdo nějaký další nápad, co by v tom songu od Jezabels mohlo dělat ten zvuk, tak budu rád za každý nápad..
Příklad:
Líbí se mi jak zní to intro na kytaru v Trycolour od Jezabels, tak sem hodím odkaz na song ->
a pokud někdo ví, nebo slyší, tak řekne třeba - je to hraný na strata, trochu zkreslení, tuna reverbu, trochu delaye.... popřípadě víc konkrétně, pokud třeba někdo tu kapelu zná a ví co používají za výbavu. Už několikrát sem si říkal, že by mě tyhle věci u několika songů zajímali, tak třeba se taky někdo takový najde. A pokud má někdo nějaký další nápad, co by v tom songu od Jezabels mohlo dělat ten zvuk, tak budu rád za každý nápad..
Re: Jak dosáhnout tohoto zvuku kytary...
Mně to přijde jako telecaster nebo jiná kytara s "průrazným zvukem", nebo aspoň kobylkovej snímač na tý kytaře, co máš k dispozici, k tomu trocha zkreslení a reverbu.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Tohle by mě dost zajímalo...
Zrovna v tomhle videu je toho vidět hodně. Kytary jsou jasné, překvapivě to tele se singlama nezní o tolik výškověji než custom s WideRage. Až se mi podle zvuku zdálo, že to první tele je thinline, což tam vidět není. Efekty žádné, jen aparáty.
Bez efektů? to se mi nezdá... mě přijde jako kdyby tam byl nějakej harmonizer, pitch shifter nebo nějaká taková hračka
V nějakém threadu jsem se kdysi ptal, ale nepamatuju, jestli úspěšně.
Sólo od 3:30
A naštvete mě, když řeknete, že na to potřebuju LP.
Sólo od 3:30
A naštvete mě, když řeknete, že na to potřebuju LP.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Hraný na krkovej snímač na LP no
jinak krom zkreslení bych řekl, že je tam ještě phaser (konkrétně asi tenhle http://kytary.cz/dunlop-mxr-phase-90/HN073855/ vzhledem k tomu, že ho Murray používá na tour)
Jo, tahle velezrada Stratům je jediné, co Daveovi mám za zlé. Jakou mám šanci až jednou bude klasický strat na tohle třeba nějakým single sized HB u krku? Kdybych ještě zapracoval clonou..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tohle by mohlo trochu napovědět, nicméně já nemám ani strat ani single-sized humbucker, takže se tu možná najde někdo povolanější...
http://www.seymourduncan.com/support/au ... replaceme/
http://www.seymourduncan.com/support/au ... replaceme/
myslim, ze tam je slyset primichany mirny rozladeni ... tak kolem 10 setin. a mozna zdvojeny a obe strany.
to jsem netušil, že se takovýhle věci vůbec dělají...
chorus pracuje na podobnem principu.
-
woro90-1
U synťáků se stereo detune používá poměrně běžně, zvlášť u agresivnějších zvuků.
Taky to slyším, ale věřil jsem, že je to přirozeně reverbem a odrazama od zdí. Chorus tam asi je.Paris píše:myslim, ze tam je slyset primichany mirny rozladeni ... tak kolem 10 setin. a mozna zdvojeny a obe strany.
Našel jsem jen toto: Yeah they played here last year - Boss DS-1, PS-5, DD-6, Telecasters and toob ampz...
tak z toho je jasne prvni podezrely ten PS-5, ne? 
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
nebo např. http://www.youtube.com/watch?v=77MLGCiJg9U
Krásný, jednoduchý.. Tenhle "drive" myslím používal i Fripp na prvních deskách s Krimsonama, poradí někdo?
Má tam delay, ale dál nevím.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
-
John M. William
Nepovídejminibb píše:Má tam delay, ale dál nevím.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Delay by podle jeho gearu měl být Line6 DL4 Delay (v tý poslední části songu zřejmě v nějakém reverse režimu), hodně reverbu (TC G-Major) a fuzz (Suppa Tone Bender)
Naposledy upravil(a) tele.kom dne 18.01.2012 0:40, celkem upraveno 1 x.
(ze ma na kytare sustainer, to je videt jasne, takze to sem asi psat nemusime, ze ne?)