Cort x6 vpr VS Cort EVL Z4

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
BloodRings

Cort x6 vpr VS Cort EVL Z4

Příspěvek od BloodRings »

Zdravím,
Mám kombo Roland cube 20x a potřebuji k němu kytaru :)
Co mám tak zatím vyhlídlé tak jsou
Cort EVL Z4
http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... 4-BKS.html
Cort x6 vpr
http://kytary.cz/cort-x-6-vpr-bks/HN111102/
nebo
http://kytary.cz/cort-vx-4x-bkm/HN103272/

Tyto kytary se mi líbí a aji mi je doporučili.

Ale chci se vás zeptat která je podle vás lepší a nebo kterou jinou by jste doporučili.

Ještě k té x6 VPR tak ten kdo ji viděl naživo ví že je potáhlá "provazem" což vypadá jak hadí kůže. No a mě zajímá jestli to při delším hraní nebude vadit ruce (jestli bude dřít o ten provaz)

Děkuji
Naposledy upravil(a) BloodRings dne 10.01.2012 17:03, celkem upraveno 1 x.
Bejk
Moderátor

Re: Cort x6 vpr VS Cort EVL Z4

Příspěvek od Bejk »

toho vipera jsem neviděl, ale taky se mi hodně líbil, myslel jsem, že to je airbrush nebo tak něco. Takže je na kytaře nalepená nějaká látka vzor had jo?

Jinak k tématu.. Za mě asi raději Z4, na X6 jsem hrál, ale ta Z4 se mi líbila víc, ale zkus radši co ti padne líp do ruky a ucha :)
BloodRings

tak ono je na tom něco hozený nevím co prostě jako kdyby plast nalepený a přes to je taková mřížkovaná černá "síť" no jinak jsem se ještě díval na tuto http://kytary.cz/cort-vx-4x-bkm/HN103272/
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych šel do toho Explorera. Hrát to bude stejně jako Z4, ale je hezčí a elektronika instalovaná na pickguardu je jednoznačný plus proti tej šachtě, co má Z4.. :)

EDIT: Aha, tak stejně to hrát nebude. Má to lepený krk.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

hmm, ten exp je taky pěknej :). Nechal bych si ho líbil. Tak jestli je ta povrchová úprava vipera tak blbá, tak bych se na to vykašlal, to jsem myslel, že je lepší...
BloodRings

Jo to jo je pěknej. Ten viper nevím držel se mi dobře ale zkoušel jsem jen asi minutu. Ale co asi zatím vede tak je ten EVL tak jaký je názor a krk nemá lepený ale šroubovaný
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

BloodRings píše:Jo to jo je pěknej. Ten viper nevím držel se mi dobře ale zkoušel jsem jen asi minutu. Ale co asi zatím vede tak je ten EVL tak jaký je názor a krk nemá lepený ale šroubovaný
Z4 má šroubovaný, ale já mluvil o tom Exploreru - ten má lepený.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

BloodRings

Dobře :)

V sobotu jedu do Uherského Hradiště do hudebnin tak uvidím co mi doporučí tam :)
kony911
Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins

Příspěvek od kony911 »

X-6 VPR mám doma a můžu jí vřele doporučit :) Musí se samozřejmě po koupi seřídit, ale Floyd Rose drží krásně, krásně se mi kraje i na ten krk, co má až takový neobvyklý tvar, zvuk má uchvancancující za tu cenu a ten vzhled - do toho jsem se zamiloval hned :) už hodně mě udivilo to, že to není lak, ale je tím opravdu kytara potažená ... co jsem slyšel - tak Cort tehdá prohlásila, že je na tom snad pravá hadí kůže, proto těch VPR není tolik ... ale nevím co je na tom pravdy :)
BloodRings

Tak jsem si koupil Z4 :) Děkuji všem
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ať slouží. :) Se správnými snímači a vhodným zapojením se z ní dá dostat opravdu nepočítaně zvuků.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kony911 píše:.. co jsem slyšel - tak Cort tehdá prohlásila, že je na tom snad pravá hadí kůže, proto těch VPR není tolik ... ale nevím co je na tom pravdy :)
tak to bych se i vsadil ze to je kravina :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Oni se s tím v Číně moc nepářou, hadi z farem i z lesa jsou tam celkem běžná věc jak v kuchyni tak v galanterii. Ale i tak kůže z krajty něco stojí, nehledě na obtížnost přilepování takového potvorstva na kytaru (s hadí kůží se nepracuje zrovna nejlépe). Taky si myslím že to je syntetika, i když je to třeba dělané podle skutečné kůže (naskenované, digitalizované a přeCADěné do formy použitelné k výrobě umělého povrchu na kytaře).
BloodRings

Je fakt pěkná ale co jsem slyšel v obchodech tak Z4 je lepší :) Líbí se mi obě každá má něco do sebe :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

woro90-1 píše:Taky si myslím že to je syntetika, i když je to třeba dělané podle skutečné kůže
jo ... nekde sem cetl (nebo nekdo rikal), ze je to i plasticky (jakoze docela dobre udelany i na omak) a vypada to fakt pomerne realne...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jo, je to plastický, vypadá to dost nezvykle. Mě to teda příje kýčovitý, ale proti gustu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“