Know how výrobců snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
mskvr

Re: Know how výrobců snímačů

Příspěvek od mskvr »

nebudeme se tu přít o drátech, zajímá mě snímač. Zvukově bys to poznal?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

mskvr píše:
dalabo píše:
mskvr píše:Není problém hodit vzorek na spektrák, mají ho v každý větší firmě, která se zabývá materiály a jejich zpracováním. Tloušťka laku - mikroskop, hloubka prolakování/provoskování celé cívky - ultrazvuk, nebo ji kuchnout. Na jednu stranu na tom nic těžkýho není, není žádná věda. Snímač je děsně primitivní věc, kterou není problém koupit v pár kusech, rozebrat a s patřičným vybavením zjistit podrobnosti o materiálech, rozměry, chem. složení apod. Systém vinutí zjistím při "de"víjení cívky.
:-D

Prosím tebe bouchaly zdroje vyrobené u Italu odcházely VN cívky říkaš není problém spektrák mikroskop no ty si spadnul z višně. Jedina firma v okoli co umi přesne analyzy a vyzkum lakovanych dratu je v Bavorsku a rad bych věděl jesli tušiš kolik stoji analyza.
Protože se s tím naše firma potýkala, vím, že od 50, do 100 000. (záleží, jako přesnost a technologii člověk použije. Pokud se nebudeme bavit o laku, ale pouze o drátu, není problém zajet do Vítkovic, kde laborku maj. Jak železný, jak neželezný kovy. To vím zase já, ty višni;)
Když ti bouchaj trafa, tak větčinou kvůli laku ne kvůli mědi. Na to se ve Vitkovicích vy...! neumnějí takové kvalitativni analyzy ani to neumi nikdo u nas.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Jo, tolik o tom toho zas nevím. Jsem strojař, takže materiály, zpracování, složení, vlastnosti, výrobu atd znám, ale lakovanými kabely, se nezabývám, takže přiznávám, mám mezery (spokojen?). Jen vím, že Vítkovičtí nám byli schopni udělat analýzu chem složení oceli, s přesností 0,01%, z kulového vrchlíku, průměru 1mm, výsky 0,5mm, cena cca 100 000. Toť má poslední odpověd vně mísy.
Otázka na začátku fóra pořád zůstává, leč odpovědi jaksi mijí střed.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Než nějaké přisady v mědi uděla 100000x víc kus železa kolem: přidavny backplate slyší i hluchy. Hral sem chvilku s kytaristou co si sam vyrobil kopii floydrose a upravoval snímače skoušel různé magnety a furt cosik mněnil jednou přišel hrálo mu to hodně dobře tak sme ho chválili. Řek že nejlepší je magnet z repráku s ruské televize kus plechu na páskování beden a nerezove imbusove šrouby ale má to chybu šrouby ukradl z nějakého přístroje v nemocnici a musi je vratit :-D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mi to tu stejně připadá, že autorovi jde jen o to, aby člověk přiznal že kopie snímače, může hrát stejně jako 5x dražší výrobek... Však film na vypáleném DVD může být taky stejně kvalitní jako originál.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Teorge píše:Mi to tu stejně připadá, že autorovi jde jen o to, aby člověk přiznal že kopie snímače, může hrát stejně jako 5x dražší výrobek... Však film na vypáleném DVD může být taky stejně kvalitní jako originál.
Jde mi o to, zda je mezi snímači zásadní rozdíl a jaké jsou Vaše zkušenosti.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mskvr píše:
Teorge píše:Mi to tu stejně připadá, že autorovi jde jen o to, aby člověk přiznal že kopie snímače, může hrát stejně jako 5x dražší výrobek... Však film na vypáleném DVD může být taky stejně kvalitní jako originál.
Jde mi o to, zda je mezi snímači zásadní rozdíl a jaké jsou Vaše zkušenosti.
Kdyby nebyly, tak se dělá jeden univerzální typ...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Taky jsem uvažoval na tak všeobecnou otázku hodit podobnou všeobecnou odpověď, něco jako "ano" :-D
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Jasně, že nějaký rozdíl tam vždycky bude. Zajímají mě zkušenosti s výrobci, jejich produkty. Co se Vám zdá lepší/horší, pokud někdo možnost srovnání měl...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mskvr píše:Jasně, že nějaký rozdíl tam vždycky bude. Zajímají mě zkušenosti s výrobci, jejich produkty. Co se Vám zdá lepší/horší, pokud někdo možnost srovnání měl...
Tak každý má nějaké preference a podle toho si i vybírá snímače. Na různé styly se používají snímače s různým výstupem a charakteristikou. Je tu hodně témat o různých značkám i modelech...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Můj názor založený na vlastních zkušenostech je, že ta "značka" tam dělá fakt hooooooodně moc. Pokud nebudu vědět co je to za snímač, bude dobře hrát i čína (klasický slepý test). Netvrdím že každá, ale spousta jich hraje přinejmenším tak dobře jako "profláklé" značky. Na tom trvám ať si říká kdochcecochce. No a ohánět se nějakýmy náklady na vývoj je u produktu jako je klubko drátu docela srandovní. Třeba Fender - dřív to motal tak, že se navíječka zastavila až byla cívka plná - koli se vešlo tolik... a dne se to pitvá pod ultrazvukem a mikroskopem... (Jak se herdek jmenovala ta baba co ty snímače u Fendera motala a každý je dnes chce???... ty snímače) 8)
Jinak, samozřejmě vím, že jsou snímače s různým charakterem, sílou výstupu atd. ale obeně to vidím tak jak píšu výše. Prostě žádné voodoo...
mskvr

Příspěvek od mskvr »

rain píše:Můj názor založený na vlastních zkušenostech je, že ta "značka" tam dělá fakt hooooooodně moc. Pokud nebudu vědět co je to za snímač, bude dobře hrát i čína (klasický slepý test). Netvrdím že každá, ale spousta jich hraje přinejmenším tak dobře jako "profláklé" značky. Na tom trvám ať si říká kdochcecochce. No a ohánět se nějakýmy náklady na vývoj je u produktu jako je klubko drátu docela srandovní. Třeba Fender - dřív to motal tak, že se navíječka zastavila až byla cívka plná - koli se vešlo tolik... a dne se to pitvá pod ultrazvukem a mikroskopem... (Jak se herdek jmenovala ta baba co ty snímače u Fendera motala a každý je dnes chce???... ty snímače) 8)
Jinak, samozřejmě vím, že jsou snímače s různým charakterem, sílou výstupu atd. ale obeně to vidím tak jak píšu výše. Prostě žádné voodoo...
Paráda, první odpověď. Díky.
Máš s nějakými výrobci osobní zkušenost?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Myslíš že chodi na pivo s Duncanem ? :-D
José

Příspěvek od José »

Spíš je otázka, jak se vyrábějí nekvalitní snímače, když se dají vyrobit stejné v číně i na západě. Já se omlouvám že jsem přispívám, jsem teda jen teoretický spekulant, ale mám za to, že špatné snímače dělá hodně nevyrovnané spektrum snímaných frekvencí. Ať je to mechanicky dané čímkoliv, tu cenu dělá, podle mě, právě ten výzkum, který zabraňuje produkci šmejdu u velkých značek. A když to čínan okopíruje či to náhodou trefí, olalá, má dobrej snímač.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Stačí skusit snímače co se dávaly na Jolana Galaxis a bude se ti líbit aji korejec za 200 :-D
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Zajímavý téma. Taky by mě zajímalo co dělá kvalitní snímač kvalitním snímačem. Naopak bych ale neřekl, že rozdíl mezi noname snímačema a Duncanama by byl jen ve značce. Rozdíl tam je určitě výrazně slyšitelný, což vím, protože u kobylky mám Seymour Duncan a u krku právě ten noname. Pokud to ovšem dělá vážně jen kus drátu, tak ty dva litry jsou vážně dost..
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

A co na to [strike]tleskac[/strike] woro?

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/c ... 23735.html
Hodně budem někde...
termyx

Příspěvek od termyx »

prosim vás, přineste mi někdo nějaký ty snímače z asie za dvoukilo, co hrajou jako ty drahý originály, koupim je všechny, namaluju na ně adidas a...ježiš..skoro jsem prozradil celou svojí obchodní strategii.. :roll:
to a to a za chvíli zas tohle
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Snímače za 200 z číny by mohly být stejně dobré, jako ty za 2000 z USA. Ale nejsou.
1. kvalita materiálů a zpracování. Ošizené plasty, nakřivo sesazené, špatně naletované přívody, křivé magnety, nevhodný plech, prostě mechanicky špatně udělaný snímač, většinou z neznalosti základních principů. Má trochu vliv na zvuk, ale skoro stejně šlompácky se vyráběly snímače v USA a v Evropě před 60 lety.
2. kvalita inteletuální, R&D. Vzdělaný, znalý a vybavený návrhář a výrobce je schopen sladit jádra, vinutí, magnety, geometrii, vířivé proudy atd, aby výsledek měl určitý kýžený charakter. Pak je schopen udělat řadu snímačů s konkrétním záměrem, u každého ten charakter pojmenovat, a doporučit pro konkrétní druh kytary, styl apod. To číňan neumí, protože ho to nezajímá. Vyrobí nějaký slušně znějící snímač podle dostupné předlohy, a nacpe ho do všech možných kytar, na folk i metal. Nemáš možnost výběru. Pokud se čína náhodou trefí do tvého vkusu, máš vyhráno za 200. Pokud ne, musíš jít tou druhou cestou a zaplatit za možnost výběru.

U značky za 2000 platíš za mechanickou a materiálovou kvalitu, za pojmenování charakteru snímače, a za možnost výběru. Pak za ty amertické platy a režie a dopravu a marže...
Mezi dostupnými snímači bych našel dvojici USA a Noname, které by zněly k nerozeznání.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

kobyla EMG 89 -100eur- zapojen ,stred činan 5 eur nezapojen-krk čínan 5 eur nezapojen,origo liatinove kolesa-dobry pocit z jazdy-činske liatinove kolesa-psani testamentu
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“