Zamaskování direk po Pickguardu LP
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Zamaskování direk po Pickguardu LP
Zdravím,
pořídil jsem poměrně výhodně jednoho LP Fokuse a ten člověk co ho měl předemnou z něj poměrně nešetrně vymontoval pickguard. Spodní dirka je v pohodě, ale ta horní (mezi výřezem, hmatníkem a krkovým snímačem) vypadá jak kdyby ten šroub strhl (nechápu jak).
Kdybych ho tam dával zpět, tak bych to snadno vyřešil, ale nechci ho tam dávat, protože se mi tam nelíbí... (stejně tak už jsem zlikvidoval to plastové kolečko kolem přepínače Rythm / Nevímco)
Má někdo zkušenost s šetrným zamaskováním těch direk?
pořídil jsem poměrně výhodně jednoho LP Fokuse a ten člověk co ho měl předemnou z něj poměrně nešetrně vymontoval pickguard. Spodní dirka je v pohodě, ale ta horní (mezi výřezem, hmatníkem a krkovým snímačem) vypadá jak kdyby ten šroub strhl (nechápu jak).
Kdybych ho tam dával zpět, tak bych to snadno vyřešil, ale nechci ho tam dávat, protože se mi tam nelíbí... (stejně tak už jsem zlikvidoval to plastové kolečko kolem přepínače Rythm / Nevímco)
Má někdo zkušenost s šetrným zamaskováním těch direk?
- Alternátor
Re: Zamaskování direk po Pickguardu LP
Já tam vrátil ten šroubek a v pohodě. Nijak mi to nevadí, daleko víc mi vadila samotná dírka.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Obyčajný tmel + farebný lak
Naklepnout do dírky seříznutou špejli a zakápnout stejnou barvou,kdykoliv se dá znovu přišroubovat pickquard.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Nevím, jak jsi řemeslně zručný, ale osobně bych se bál nějakého úplného zamaskování (vytmelení, lakování, rozleštění...)
Záleží na barvě topu, rámečku snímače a pickguardu. Možná bych zauvažoval nad tímhle: pickguard (stejné barvy jako rámeček snímače) bych uřízl přesně podle kratší strany rámečku snímače a tenhle uříznutý trojůhelníček bych přišrouboval na původní místo. Prostě bych udělal řez pickguardu přesně podle dolního okraje tohoto obrázku:

na obrázku sice pickguard chybí úplně, ale představ si tam jen jeden vrut navíc. U černé kytary bych se toho nebál a navíc bych použil černěný vrut. Další možností je nalepit na tu díru malou plastovou krytku v barvě topu kytary. Mám na mysli krytky, které se dávají na hlavy šroubů u nábytku. Maskoval jsem takhle díry po rolnách na popruh a jsem s tím spokojen. co vím, tak se dělají v desítkách barevných odstínů:

Hlavně tu krytku nelep vteřinovým lepidlem, stačí oboustranná páska nebo silikon.
Pokud by to působilo rušivě, můžeš vždycly pickguard nebo krytku vyhodit a díru "nějak" zamaskovat.
Záleží na barvě topu, rámečku snímače a pickguardu. Možná bych zauvažoval nad tímhle: pickguard (stejné barvy jako rámeček snímače) bych uřízl přesně podle kratší strany rámečku snímače a tenhle uříznutý trojůhelníček bych přišrouboval na původní místo. Prostě bych udělal řez pickguardu přesně podle dolního okraje tohoto obrázku:
na obrázku sice pickguard chybí úplně, ale představ si tam jen jeden vrut navíc. U černé kytary bych se toho nebál a navíc bych použil černěný vrut. Další možností je nalepit na tu díru malou plastovou krytku v barvě topu kytary. Mám na mysli krytky, které se dávají na hlavy šroubů u nábytku. Maskoval jsem takhle díry po rolnách na popruh a jsem s tím spokojen. co vím, tak se dělají v desítkách barevných odstínů:
Hlavně tu krytku nelep vteřinovým lepidlem, stačí oboustranná páska nebo silikon.
Pokud by to působilo rušivě, můžeš vždycly pickguard nebo krytku vyhodit a díru "nějak" zamaskovat.
takhle nejak?MilanT píše:pickguard (stejné barvy jako rámeček snímače) bych uřízl přesně podle kratší strany rámečku snímače a tenhle uříznutý trojůhelníček bych přišrouboval na původní místo. Prostě bych udělal řez pickguardu přesně podle dolního okraje tohoto obrázku:
na obrázku sice pickguard chybí úplně, ale představ si tam jen jeden vrut navíc. U černé kytary bych se toho nebál a navíc bych použil černěný vrut.

- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Je to přesně tahle kytara, takže barvení barvou bych zavrhl, protože by to vypadalo divně
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,84
V každém případě ten kousek pickguardu není špatný nápad, řemeslně zručný jsem tak průměrně, ale znám jednoho člověka, který je zručný skvěle, takže bychom asi v práci něco vymysleli
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,84
V každém případě ten kousek pickguardu není špatný nápad, řemeslně zručný jsem tak průměrně, ale znám jednoho člověka, který je zručný skvěle, takže bychom asi v práci něco vymysleli
Paris: tohle jsem přesně myslel.
Jakub: tak jak to dopadlo?
Jakub: tak jak to dopadlo?
No, každej to asi vidíme jinak, ale mě to takhle přijde příšerný.Paris píše:takhle nejak?
[/img]
Takový amatérský dělanyko, který to hyzdí 100x víc, než tam nechat tu dirku.
I´m wheels... movin´wheels