VST pro "triggering" pizzicato strun, brnkané kytary apod.

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
FinestX
Kontaktovat uživatele:

VST pro "triggering" pizzicato strun, brnkané kytary apod.

Příspěvek od FinestX »

Znáte někdo VST, který by (opravdu použitelně...) uměl generovat MIDI eventy z audio stopy "drnkaného" strunného nástroje?? (čili převod "strunné audio" -> MIDI notes) Vybrnkávaná kytara, harfa, pizzicato housle (čela, violy, kontrabas)...
S tím, že dejme tomu zazní-li více strun najednou, ať vybere alespoň jednu z nich (i když líp samozřejmě všechny :))...

Použil bych to určitě ve víc případech na generování některých MIDI stop akustickou kytarou - ale dost možná i nejen. Může být samozřejmě i placený (pokud by byl fakt dobrej, rozuměl by i délce not a dynamice...).

Googlil jsem chvíli, ale nezdá se mi, že bych narazil na něco seriózního.
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: VST pro "triggering" pizzicato strun, brnkané kytary apod.

Příspěvek od Nero »

A o si už zkoušel? Když do googlu hodím "audio to midi vst", tak to najde dost věcí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FinestX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FinestX »

Nezkoušel jsem nic :) Jak říkám - nenarazil jsem na nic, co by mi přišlo seriózní (a s nějakými solidními referencemi) abych se jal to vůbec zkoušet... Z google mi vyjedou vesměs jen "hračky" (rádoby-převod celých MP3 songů do MIDI :D apod.).
A potom samozřejmě varianta řešení kytarovým MIDI snímačem...
Nejnadějněji se jeví Melodyne, na to jsem dostal i nějakou referenci na audiozone, takže ten určitě prozkoumám.
Nic "lepšího" asi nebude :) Ale vím, že chci trochu moc... Ačkoli když člověk vidí, jak dobře pracují třeba takové vokální autotune věci, svádí to k takovým nárokům... 8)
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Melodyne je sice dost šikovný nástroj, ale taky stojí odpovídající peníze.

Nicméně bych na tvém místě asi zkoušel to, co se dá najít, protože v těhle vodách se moc lidí nepohybuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FinestX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FinestX »

V každém případě díky za reakci! Dnes jsem trochu (zatí jen zběžně) pošimral Melodyne a jeví se, že by mohl být slibný. No - nic kvalitního a přitom free bych samozřejmě v téhle oblasti nečekal!
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“