Jak na looping

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
blejdamint

Jak na looping

Příspěvek od blejdamint »

Dobrý den všem,
prosím o radu v tomto krásném odvětví. Po shlédnutí pár stovek videí, třeba toto:
http://www.youtube.com/watch?v=j8Htzmxg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=QJvTT-x8 ... re=related

vybavení mám následující, elektoacustika LAG T 66 DCD, basa, bonga atd.

kytarové combo:
http://www.kytarovakomba.cz/kytarovakom ... aney-LX65D

mikrofon : http://kytary.cz/shure-sm48-lc/HN076390/

Dále chut :D . Prosím poradte, garáž 6 x 5m. Jediné co jsem tak vysledoval aby se ty smyčky daly pustit, či vložit jako ref. nebo solo, navazovali na sebe. Mělo to nějakou paměť popřípadě rozšiřitelnou a nějaký display at vidím co tam zrovna hrajou :lol: . Nevyznám se v tom ani za mák, tak do začátku třeba něco jednodušího at pochopím podstatu tohoto ,,čara,, . Né něco kde se naseru protože to bude na můj prasečí mozek příliš. Nějaká rada či doporučení, budu velmi rád, popřípadě dojedu se podívat a slivovicu jsem pálil letos tak všimné přijede s semnou :mrgreen:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na looaping

Příspěvek od pupack »

kup si boss loopstation ( http://muziker.cz/kytarove-efekty/loope ... ation.html ).
A je to za 2 litry slivovice. Adresu máš ve zprávě :mrgreen:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Nepouštěje se do toho, pokud nejseš schopnej pochopit ovládání looperu a dalších zařízení. Krása tady toho pseudostylu je mimo jiné v tom, jak se "umělec" vyzná ve svém gearu a jak využije kreativně jeho možnosti. Pokud tohle nezvládneš, marníš svůj čas.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Skiner :lol: čoveče trochu optimismu. Když se někdo naučí mačkat akordy a pochopí stupnice, nevidím jediný problém, proč by se nemohl po pár týdnech zžít s dvěma pedálama na loopstation. Navíc s českým návodem. Imho ta kreativita začne právě až když ji máš jak projevit. (buď ten loopstation nebo klasicky nahrávat do PC track po tracku)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Ale jo, to máš pravdu. Jen jsem chtěl autora varovat dostatečně intenzivně :) Já mám opačnej problém - techniku bych ovládl, ale můj rytmický skill není pro tohle odvětví ideální :D
blejdamint

pupack píše:kup si boss loopstation ( http://muziker.cz/kytarove-efekty/loope ... ation.html ).

Nemám rád když mi lžou a tak lžu taky :shock: , jen pro moje info, proč zrovna toto? A co firma digitech?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kytarove-efekty/loopery-novinky-od-digi ... 19745.html

tech vyrobku je jenom par, takze staci si je najit na YT a testech, Boss, Digitech nebo pro jednodussi praci Akai E2, je obcas i soucasti multiefektu (Linež M9 nebo Zoom G3). Nazory a doporuceni se ruzni a neslapnes vedle s zadnym z nich.

Chce to rytmicke citeni a trochu treninku, nic co by muzikant nezvladl.
Jedine uskali se skryva v samotne podstate tohoto subžánříčku, že je to totiž oslnujici pri prvnim songu, fajn pri druhem a pri tretim uz se zacina vkradat nuda... cekat dycky dve minuty nez borec naloopuje a zacne hrat. Cely takovy koncert si popravde nedokazu predstavit a byt v porote Loop contestu tak asi umřu nudou :)
To video U2 cos daval je jedno z nejlepsich co vubec existuje, a to hlavne proto, ze se vyhl dalsimu podstatnemu uskali tohoto zanru - modulace. Prijde refren s jinyma akordama a co udelas? ...... jj, presne to :)
loopovat to znova a narusovat tim tok pisne? mit to naloopovane dopredu a poustet to jako sampl? delat jenom songy bez modulace?
Jinymi slovy, je to vyborny doplnek (sam to pouzivam) ale jako hlavni vyrazovy prostredek je to silne omezujici.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

blejdamint píše:
pupack píše:kup si boss loopstation ( http://muziker.cz/kytarove-efekty/loope ... ation.html ).

Nemám rád když mi lžou a tak lžu taky :shock: , jen pro moje info, proč zrovna toto? A co firma digitech?
Ježiš :D s tou slivovicí to byl vtip. (viděl si ten smajlík ne?)
Ten boss byl první co mě napadlo abys věděl kam se mrknout. Který výrobek ti bude vyhovovat si musíš vyzkoušet na prodejně, pročíst si recenze a ukázky na Youtube třeba. Detaily napsal hezky Hyenik ;) Rozhodnout se musíš sám.
blejdamint

hyenik píše:kytarove-efekty/loopery-novinky-od-digi ... 19745.html

tech vyrobku je jenom par, takze staci si je najit na YT a testech, Boss, Digitech nebo pro jednodussi praci Akai E2, je obcas i soucasti multiefektu (Linež M9 nebo Zoom G3). Nazory a doporuceni se ruzni a neslapnes vedle s zadnym z nich.

Chce to rytmicke citeni a trochu treninku, nic co by muzikant nezvladl.
Jedine uskali se skryva v samotne podstate tohoto subžánříčku, že je to totiž oslnujici pri prvnim songu, fajn pri druhem a pri tretim uz se zacina vkradat nuda... cekat dycky dve minuty nez borec naloopuje a zacne hrat. Cely takovy koncert si popravde nedokazu predstavit a byt v porote Loop contestu tak asi umřu nudou :)
To video U2 cos daval je jedno z nejlepsich co vubec existuje, a to hlavne proto, ze se vyhl dalsimu podstatnemu uskali tohoto zanru - modulace. Prijde refren s jinyma akordama a co udelas? ...... jj, presne to :)
loopovat to znova a narusovat tim tok pisne? mit to naloopovane dopredu a poustet to jako sampl? delat jenom songy bez modulace?
Jinymi slovy, je to vyborny doplnek (sam to pouzivam) ale jako hlavni vyrazovy prostredek je to silne omezujici.

Tak to je názor, to žeru. K věci a zkušenost čiší. Jasně že živá hudba je nej. Rytmika je v poho, chtěl jsem to nadoma jak jsem psal. Blbý si myslím nejsem, je spousta věcí na prodej a prd se v tomto oboru vyznám. Děkuju, beru to jako kvalitní názor a radu.
blejdamint

pupack píše:
blejdamint píše:

Ježiš :D s tou slivovicí to byl vtip. (viděl si ten smajlík ne?)
Ten boss byl první co mě napadlo abys věděl kam se mrknout. Který výrobek ti bude vyhovovat si musíš vyzkoušet na prodejně, pročíst si recenze a ukázky na Youtube třeba. Detaily napsal hezky Hyenik ;) Rozhodnout se musíš sám.

:lol: No urazit se tady a mezi svýma, to snad ani nejde 8) , jde o to jestli má cenu to pořídit nebo ne a tak celá máčka kolem toho, bordela mám doma dost................... :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“