Dobrý den.
Mám problém s použitím sampleru Kontakt od Native Instruments.
Jako hostitelský program používám Sonar 8 od Cakewalku. V něm mám zapnutý Kontakt - při načtení třech a více instrumentů do Kontaktu (např. tři dechy z Mojo Horn Section banky) se mi při pokusu o uložení celý Sonar zasekne a spadne (přehrávání funguje, i při více nástrojích, jde "jen" o ukládání). Zkoušel jsem různé nástroje, různé verze Kontaktu (4 a 5) i různé verze Sonaru (8 a X1) - problém stále trvá. Má někdo zkušenost s těmito programy a dokázal by mi poradit, jak tento nešvar eliminovat?
Předem děkuji za odpověď.
Jiří Kurt Strohschneider
Sonar a VSTi sampler Kontakt
Pravidla fóra
-
Kurt_Teplice
- last.fm: Kurt_Teplice
- Bandzone: Kurt_Teplice
Re: Sonar a VSTi sampler Kontakt
a to "ruzne verze" znamena i aktualizovane se vsema opravama chyb?
a co drivery zvukove karty?
a co drivery zvukove karty?
-
Kurt_Teplice
Ano ano, poslední verze. A zvuková karta má poslední verze ovladačů.
a) zvedni velikost vyrovnavaci pameti v nastaveni sonaru, a taky velikost bufferu v ovladaci zvukove karty.
b) co to je za zvukovku? je vhodna pro takovouhle praci? jaky typ ovladacu (MME, DirectX, ASIO) pouzivas?
b) co to je za zvukovku? je vhodna pro takovouhle praci? jaky typ ovladacu (MME, DirectX, ASIO) pouzivas?
-
Kurt_Teplice
a) Zvedl jsem velikost bufferu v Sonaru na 340 milisekund/14994 samplů. Při ukládání program stále zamrzá. Jak mám změnit velikost v ovladači zvukovky, nevím.
b) Zvukovka to je Creative SB Audigy 2 ZS. Ovladače používá WDM/KS.
b) Zvukovka to je Creative SB Audigy 2 ZS. Ovladače používá WDM/KS.
ted je trochu slozitejsi radit ... mam obavu aby ti zkouseni neceho nerozhazelo system vic, nez ho mas ted. ale jestli se toho nebojis, tak zkus:
- bud alternativni drivery ke zvukovce (kX Audio Driver, mel by obsahovat i ASIO)
- nebo to zkusit pres ASIO4ALL
- a pak jeste zkusit kontakt v jinym hostu (stahnout Reaper a zkusit ho v nem)
- bud alternativni drivery ke zvukovce (kX Audio Driver, mel by obsahovat i ASIO)
- nebo to zkusit pres ASIO4ALL
- a pak jeste zkusit kontakt v jinym hostu (stahnout Reaper a zkusit ho v nem)