Pro jistotu...
Malé barré

Velké barré

U takového H-dur můžeš používat velké i malé barré zároveň (ukazovák + prostředník).

Z toho jsem usoudil, že možná mluvíš o tom, o čem já, ale to nevadíNero píše:Když máš víc než jednu strunu, už na tom barré uděláš....
Na 4str base v 15. poloze akord C9 = C,E,G,Bb,D nezahraješ. Ani když logicky vynecháš tón G, který se a akordu jako nealterovaná kvinta nemusí vyjádřit, protože jej obsahují již alikvóty základního tónu.Tomas.Tajfun píše:Hm, nad tím jsem nikdy nepřemýšlel a tak jsem na to teď koukal a brknu to tak zhruba 2mi až 3mi prsty jakože přes nehty... jestli je na to nějaká správná metoda nevím
a jinak spíš hraju akordy pomalu, tak že je je vybrnkávam, třeba úplně miluju a jsem fascinovám akordem C9 (samozřejmě ve 15-té poloze...)
My však neřešíme levou, ale pravou rukuJazzman píše:Jinak moc nerozumím, v čem je problém při hraní akordů, ( jejichž správné a dobře znějící tvary jsem před časem nafodil a dal na fórum ). Prostě jen přidáte palec, kterým hrajeme vždy základné tón a dalšími prsty tercii a septimu, případne jej na hraní primy a kvinty nepoužiješ.
http://www.edisk.cz/stahni/29212/akordy ... .31KB.html
Nějak jsem tuhle větu vůbec nepobral. Můžeš mi, prosím Tě, vysvětlit, co jsi tím myslel?Jazzman píše:Jenže je to basa, ne housle, ať to zahraješ třeba nohu od stolu, ve chvíli, kdy hraješ na doby a nepřivodíš si zranění, je to v pořádku.
Máš pravdu, zní to opravdu ošklivě a není důvod se tak učit hrátJazzman píše: " Nedělej to!"Je to hnusné.
Jen technická: je to thrash metalJazzman píše:No, už jsem za život hrál punk, trash metal...