šrouby na pás

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: šrouby na pás

Příspěvek od Eizor »

tak to jo, já právě myslel, že je to na elektriku :wink:
tady hraju teď KOSMONOPOL
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

keby ti už nic nepomohlo v železiarstve alebo v nábytku maju take šrouby s hrubym zavitom asi cm dlhe bez hlavy a vnutri je normalny metricky zavit spojuju sa tym nábytky s drevotriesky
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

dr.MENGELE píše:keby ti už nic nepomohlo v železiarstve alebo v nábytku maju take šrouby s hrubym zavitom asi cm dlhe bez hlavy a vnutri je normalny metricky zavit spojuju sa tym nábytky s drevotriesky
centimetrový šroub :D :D to by asi nepomohlo :wink:
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

to víš že ano je to vlastne matica so závitom aj po vonkajšej strane co sa imbusom alebo plochym šrovbovákom našroubuje do dreva a do nej sa potom šroubuje druhy šroub.napadlo ma že asi je to aj v tych starych drevenych oknach dvojitých aby si bol v obraze.ale myslim že stači odvrtat staru dieru tak 7-8 vtrákom v obi maju také drevené drážkovane koliky natret herkulesom alebo epoxid naklepat dnu ,do stredu navrtat dieru 1,5-2 vrtak ,našeoubovat rolnu a je vymalováno
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

já to nepotřeboval vymalovaný... :wink:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Drazí kolegové opravdu moc nechápu co tu řešíte :-) Kolega s akustikou Taylor a soustruženým pinem to vyřešil elegantně.
Jinak v ostatních případech to vždy řeším zalepením(lepidlo herkules apod., rozhodně není třeba něco dvousložkového a podobné šílenosti) párátka nebo špejle, kterou lehce zaklepu do těla kytary. Po mírném zaschnutí můžu zašroubovat zpět. A věřte, že to funguje naprosto v spolehlivě.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak jsem úspěšně vyřešil svůj problém. Popíšu tady, co jsem dělal, kdyby chtěl někdo něco podobného také udělat.
Do díry jsem strčil 3 špejle: 1 celou a zbylé 2 jsem seřízl tak, aby vyplnily zbývající prostor kolem té celé tak, aby díra byla zcela vyplněna. Po tomto vyměření jsem všechny 3 namočil do lepidla na dřevo a narval je tam. Nechal jsem to hodinu schnout a pak přečnívající konce uřízl a smirglem zarovnal. Kladívkem a hřebíkem jsem do toho udělal malou dirku a pak už jsem do ní jen vstrčil šroubek a silou vyvrtal novou díru. Drží to krásně a myslím, že to vydrží hodně dlouho. :)
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Já sem si dneska koupil ty zámky a taky nejdou úplně dotáhnout.Zdá se mi, že ten závit není tak ostrej a hlubokej, oproti původním.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
cenda

Příspěvek od cenda »

běžně to řeším vyvrtáním větší díry cca 3mm kterou vysadím ostrouhanou bubenickou paličkou amočenou do lepidla a do ní zašroubuju vrut... téměř nesmrtelný...
guitarman42

Příspěvek od guitarman42 »

Durin píše:No já si to totiž poničil sám. Tam byl nějakej šroubek, ale když jsem koupil zámky, tak pro ty držadla zámků byl moc malej a musel jsem tam dát větší. Jenže ten to vykurvil uplně a nedrželo to vůbec. Takže jsem zespoda zámek sundal, vrátil tam normální knob a zámek mám jen nahoře. Jenže dole to pořád je vydrcený. :D
existuje záležitost která se jmenuje dřevotmel od firmy Kittform (mají to v každém Hornbachu, Bauhausu apod) skoč k nějakému truhláři ať Ti to tím zamázne, do několika hodin je to tvrdý a má to vlastnosti dřeva , pak seber tenoulinký vrtáček (modelářská vrtačka) vyvrtej novou dirku v místě té původní a našroubuj původní vrut. Je to nejelegantnější řešení. Pokud se o nástroj opíráš tak se Ti to bude stávat pořád a u čehokoliv.
guitarman42- Fenix Telecaster (Jap. r.v.1978, můj oblíbený) Squier Afinity series (Indonesie r.v.1998 mimo dřeva všechno jinak) Ibanez S320 (snímače PAF Joe) Fender Stratocaster 2006 Mex(snímače 57/62 U.S.A.), Precision Bass U.S.A. (r.v.1967) ap Crate U.S.A.box Laney 4x12, Trace Elliot na basu a spousta dalšího nářadí.např.ac.gtr.Ovation Academy (Korea 1988) Epiphone vintage (1975 Japan) Fender F75 (1978 Japan) Fender F85 (1974 asi Japan nebo U.S.A.) joooo a ještě basa Ibanez SR 905 Prestige (2004-5 Japan)
Durin

Příspěvek od Durin »

guitarman42 píše: existuje záležitost která se jmenuje dřevotmel od firmy Kittform (mají to v každém Hornbachu, Bauhausu apod) skoč k nějakému truhláři ať Ti to tím zamázne, do několika hodin je to tvrdý a má to vlastnosti dřeva , pak seber tenoulinký vrtáček (modelářská vrtačka) vyvrtej novou dirku v místě té původní a našroubuj původní vrut. Je to nejelegantnější řešení. Pokud se o nástroj opíráš tak se Ti to bude stávat pořád a u čehokoliv.
>>>
Durin píše:Tak jsem úspěšně vyřešil svůj problém. Popíšu tady, co jsem dělal, kdyby chtěl někdo něco podobného také udělat.
Do díry jsem strčil 3 špejle: 1 celou a zbylé 2 jsem seřízl tak, aby vyplnily zbývající prostor kolem té celé tak, aby díra byla zcela vyplněna. Po tomto vyměření jsem všechny 3 namočil do lepidla na dřevo a narval je tam. Nechal jsem to hodinu schnout a pak přečnívající konce uřízl a smirglem zarovnal. Kladívkem a hřebíkem jsem do toho udělal malou dirku a pak už jsem do ní jen vstrčil šroubek a silou vyvrtal novou díru. Drží to krásně a myslím, že to vydrží hodně dlouho. :)
Ale díky za radu. Příště to zkusím s tím tmelem. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“