pokus o homemade guitar

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
J.J.
Rádce

Re: pokus o homemade guitar

Příspěvek od J.J. »

Mně to takhle od oka přijde, že na struně E ale i na g už nemá žádnou rezervu pro posun kamene dozadu. Musel by oddělat nebo zkrátit tu pružinku.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Možné to je, nevíme jaké tam má pružinky a jaký má dohmat. Na první pohled mi přišlo, že ty kameny nemají moc místa vepředu, ale ona ta kobylka klame tělem.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ta kobylka mi totiž připomněla, tremolo z mtmccoxova Washburna, kde ty kameny byly přesně takhle narvaný vzadu a přes pružinku už nešly posunout dozadu, přestože to bylo k doladění oktáv potřeba. A to i při správně seřízeným dohmatu. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. A co jsem se tady na foru dočetl, tak tenhle problém na tom Washburnu mělo víc lidí.
EDIT: když na to koukám znovu, tak ti musím dát za pravdu, že se to možná fakt jenom zdá. Na tom slabým ečku už by tam ta pružinka byla jen na parádu, kdyby se ten kámen posunul dopředu. Ale přitom je před ním na kobylce ještě odhadem tak 1 cm místa, kam by šel posunout
Naposledy upravil(a) J.J. dne 8.02.2011 0:32, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

J.J. píše:Ta kobylka mi totiž připomněla, tremolo z mtmccoxova Washburna, kde ty kameny byly přesně takhle narvaný vzadu a přes pružinku už nešly posunout dozadu, přestože to bylo k doladění oktáv potřeba. A to i při správně seřízeným dohmatu. Nevěřil jsem tomu, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. A co jsem se tady na foru dočetl, tak tenhle problém na tom Washburnu mělo víc lidí.
To je bohužel poměrně běžný problém, ani Žlutá nemá u E a G pružinky. Ale až budu tremolo měnit, předělám to.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

No nebudu hledat chyby, tvar a opracování těla je aspoň podle fotek fakt super a ta kresba vyšla taky úplně dokonale, sice si nejsem jistej, jestli je to úplně nevhodnější část kmene a úplně nevhodněji směřovaná fošna (vůči létokruhům) k výrobě kytary, ale vypadá to pěkně a vliv "správnýho" dříví na výslednej zvuk se dá těžko posoudit.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Doprdele doprdele, to je nadherny! Strasne se mi takyhle kytary libi, tohle chci domu....
Jinak nekdo tu mluvil o krkaci - co dela u telete urvanej vejskovej ton? Krkac nebo kobylkac? Ja mel vzdycky za to, ze krkac, pak jsem vzal svoji prvni elektriku, prepnul na krkac a vubec to urvany nebylo az jsem byl zklaman :(
Hodně budem někde...
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Prodám :-) byl by nějaký zájemce? na ceně bychom se dohodli
homemade Jasanová :-)
Vox AmPlug - JS
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

m.o.n.k píše:Prodám :-) byl by nějaký zájemce? na ceně bychom se dohodli
Ten koupěchtivý zájemce sice nejsem, ale ta kytara je mi opravdu sympatická.
Jen by mě zajímalo, proč se jí chceš zbavit :?:
Já si dodnes vyčítám, že jsem moji první homemadku za pár drobných prodal. A docela vážně plánuju, že si postavím její kopii, samozřejmě s vylepšenými detaily.
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Jde o to, že mám ještě jednu fošnu a chtěl bych udělat kytaru ještě jednu, stavím si takovou malou:-) cnc frézku na které bych to chtěl komplet spáchat. Dvě kytary ale nevyužiju a ani nevím jaká by byla šance případně prodat tu druhou, nechci zbytečně vyhazovat peníze do kanálu no a tak jsem dospěl k názoru že ji zkusím prodat a kdyby se nepodařilo, tak druhou ani vyrábět nebudu :oops:
Vox AmPlug - JS
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

m.o.n.k píše:Jde o to, že mám ještě jednu fošnu a chtěl bych udělat kytaru ještě jednu, stavím si takovou malou:-) cnc frézku na které bych to chtěl komplet spáchat. Dvě kytary ale nevyužiju a ani nevím jaká by byla šance případně prodat tu druhou, nechci zbytečně vyhazovat peníze do kanálu no a tak jsem dospěl k názoru že ji zkusím prodat a kdyby se nepodařilo, tak druhou ani vyrábět nebudu :oops:
Tu druhou bys určitě prodal, kdyby byla pro někoho na zakázku, podle jeho představ. A to by bylo i pro budocnost krmivo pro tvoji CNC mašinku :!: :?:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Ok, jak bude frézka hotová, můžeš být první zákazník:-)
Vox AmPlug - JS
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Bude schopna frézovat kytarový krk i s hlavou (70 cm délka) :?:
Profil krku by stačil jen na hrubo, hmatník mám. Dřevo bych poslal
Zatím nezávazně :wink:
-kcr-
PS. CNC programování děláš sám? Jaké výkresy a parametry bys potřeboval?
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Obrobitelná plocha by měla být cca 700 x 500 mm takže by to zvládnout měla, k výkresu, pokud to podle něj půjde udělat, tak by neměl být problém, nějaké kóty bych si případně dopočítal(rádiusy z délek a naopak) maturitu mám jako seřizovač a tím pádem naprogramovat CNC není nějaký velký problém, programovat jakž takž umím. No a teď dělám konstruktérskou školu :-) tak snad bude v pohodě i ta moje mašinka
Vox AmPlug - JS
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Jak moc pěknej kousek.
Chci si taky vyrobit kytaru a kytarář na kterýho mě odkázala jedna firma by mi krk vyrobil
asi za 6-7 ticís a to se mi dávat nechce a ani to nemam.
Ten obchod na kterej si sem dal odkaz by mi mohl byrovit krk jakej bych si řek za rozumnou cenu??
Chtěl bych krk ve s hlavou ve stylu Gibson 1958 explorer.
Díky
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

flushedawayone píše:Jak moc pěknej kousek.
Chci si taky vyrobit kytaru a kytarář na kterýho mě odkázala jedna firma by mi krk vyrobil
asi za 6-7 ticís a to se mi dávat nechce a ani to nemam.
Ten obchod na kterej si sem dal odkaz by mi mohl byrovit krk jakej bych si řek za rozumnou cenu??
Chtěl bych krk ve s hlavou ve stylu Gibson 1958 explorer.
Díky
http://www.bachmusik.com/krk-bexp_p1354
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

tadeasp jsi muj spasitel diky. hned kupuju a jedu
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Ahoj, jak jsem již psal výše, chtěl bych zkusit postavit něco dalšího, mám javorovou fošnu a tak nastává otázka, je celojavorový korpus dobré řešení?
Vox AmPlug - JS
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já bych v tom neviděl problém - jestli to je pěkná fošna s léty blízko sebe...
bude to trošku jedovatější ale hrát by to mělo - viz celojavorový gibson L6S :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Ahojte, lidičky :) ...
Mám na vás takovej dotaz. Nevím totiž, kde hledat, tak se radši ptám rovnou ;) ...
Rád bych zkusil udělat homemade kopii této kytary:
Obrázek
Dřevo bych měl, ale teď bych se rád zeptal, jak udělat krk, jakou koupit výztuhu a hlavně, jaký mít rozměry vzdálenosti mezi snímači a také v jaké vzdálenosti má být kobylka (nechci Floyda, ale klasickou Tune o Matic) ...
Předem díky za odpovědi :) ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

S takovejma otázkama běž ...
Ještě toho musíš hodně přečíst. A nastudovat plány kytar. Vše tu už je, odkazy na literaturu, plány. V tématu Homemade.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“