kombo Vox AC30VR

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
TomyVop

kombo Vox AC30VR

Příspěvek od TomyVop »

Zdravím všechny, kteří toho vědí o kytarových aparátech víc než já, ale i ty, kteří jsou na tom stejně jako já :-D Před rokem jsem si koupil aparát od Marshalla TSL 602, na doporučení zkušenějšího, každopádně postupem času a pronikání do problematiky a otevírání uší jsem zjistil, že mě toto kombo neuspokojuje po zvukové stránce, především nevýrazné basy při zkreslení. Při hraní osmin je to nevýrazné. Poslední dobou jsem se koukal na aparáty Vox AC 30 vr, ale na tomto foru jsem nenašel příliš informací. Nevím jestli jít do pololampy nebo opět lampový aprát, jen se pídím po kulatým konkrétním zvuku, srozumitelném i při větším zkreslení a konkrétní basy.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: kombo

Příspěvek od mmjuz »

A nebo zkus Fender Twin, třeba Ti sedne ještě lépe, než VOX. Ale obě komba Ti bez krabičky budou hrát hodně nahlas, pokud budeš chtít kreslit jen s nimi. TSL 602 basy neumí ani náhodou, ani nějak srozumitelné kulaté zkreslení.
Predator

Re: kombo Vox AC30VR

Příspěvek od Predator »

Možno ten Marshall hraje úplne v pohode, tak, ako má gitarový aparát hrať ... uvedom si, prosím ťa, že ak má aparát hodne basov, pri hraní samostatne je to super, ale v kapele sa budeš zaručene blbo počuť. Veľa basov z gitary je zaručený návod na nezrozumiteľnosť zvuku. Zvuk gitary je hlavne o stredoch. Ja by som inžinierom od Marshallu v tomto zasa celkom veril. To, čo pokladáš v nahrávkach za hutný gitarový zvuk, je kombinácia gitary a basy. Keby si počul samostatné stopy, až by si sa čudoval, aké je to "tenké". Basy má robiť basa.

A keby si tak vedel, koľkí zvukári si nevedia rady s gitaristami s prebasovaným zvukom, ktorý sa mláti so všetkým na pódiu :D

Možno ale si sa len zle vyjadril a nechceš viac basov, ale pevnejšiu, nie takú "blatovú, gumenú" reakciu na seky po hrubých strunách. Toto býva problém niektorých Marshallov, že chceš ostro odseknúť tón a ono to urobí namiesto "dž dž" len "bvú bvú" :D Tu by ti práve pomohol ten Tube Screamer, ktorý spevní zvuk skreslenia a dá mu lepší attack. Prípadne skús OD-1, OD-2.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na druhou stranu je blbý, když slyšíš z E struny jen její vyšší harmonický. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
TomyVop

Re: kombo

Příspěvek od TomyVop »

mmjuz píše:A nebo zkus Fender Twin, třeba Ti sedne ještě lépe, než VOX. Ale obě komba Ti bez krabičky budou hrát hodně nahlas, pokud budeš chtít kreslit jen s nimi. TSL 602 basy neumí ani náhodou, ani nějak srozumitelné kulaté zkreslení.
Krabičku mám, opět na doporučení jiných, Boss OD-3. Hrajeme s kapelou pop-rock, nějaký to country, spíš jen na odreagování, ideální by bylo samozřejmě do hudebnin a zkoušet, ale kytary cz. či jiný obchod není zrovna za humny, tohle forum mě zaujalo, tak se zeptám jestli máš nějaký zkušenosti s Voxem, pololampou. Na toho fendra se určitě kouknu.
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

Bummer píše:Na druhou stranu je blbý, když slyšíš z E struny jen její vyšší harmonický. :)
Tak nějak :)
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

Predator píše:Možno ten Marshall hraje úplne v pohode, tak, ako má gitarový aparát hrať ... uvedom si, prosím ťa, že ak má aparát hodne basov, pri hraní samostatne je to super, ale v kapele sa budeš zaručene blbo počuť. Veľa basov z gitary je zaručený návod na nezrozumiteľnosť zvuku. Zvuk gitary je hlavne o stredoch. Ja by som inžinierom od Marshallu v tomto zasa celkom veril. To, čo pokladáš v nahrávkach za hutný gitarový zvuk, je kombinácia gitary a basy. Keby si počul samostatné stopy, až by si sa čudoval, aké je to "tenké". Basy má robiť basa.

A keby si tak vedel, koľkí zvukári si nevedia rady s gitaristami s prebasovaným zvukom, ktorý sa mláti so všetkým na pódiu :D

Možno ale si sa len zle vyjadril a nechceš viac basov, ale pevnejšiu, nie takú "blatovú, gumenú" reakciu na seky po hrubých strunách. Toto býva problém niektorých Marshallov, že chceš ostro odseknúť tón a ono to urobí namiesto "dž dž" len "bvú bvú" :D Tu by ti práve pomohol ten Tube Screamer, ktorý spevní zvuk skreslenia a dá mu lepší attack. Prípadne skús OD-1, OD-2.
Děkuji za názor, možná i na tomto něco bude, ale ty basy mě mrzí, s těma bych se možno i naučil žít, ale jelikož odté doby co jsem do problematiky aparátu začal pronikat a vím, že nic nevím, přesto tuším, že ten zvuk se mi nelíbí, zkrátka hledám alternativu, tentokráte již s konkrétním názorem na zvuk, který chci a ne pouze doporučení jiných.
krasty

Příspěvek od krasty »

TomyVop píše:Děkuji za názor, možná i na tomto něco bude, ale ty basy mě mrzí, s těma bych se možno i naučil žít, ale jelikož odté doby co jsem do problematiky aparátu začal pronikat a vím, že nic nevím, přesto tuším, že ten zvuk se mi nelíbí, zkrátka hledám alternativu, tentokráte již s konkrétním názorem na zvuk, který chci a ne pouze doporučení jiných.
Nikdo z nás tady neví, co by Ti nejlépe vyhovovalo, nezná Tvůj nástroj a efekty, finanční možnosti, požadavek na výkon, váhu a velikost (třeba i s ohledem na přepravu), .....

Pokud už máš představu o svém zvuku, vezmi kytaru s efekty a vyraž někam, kde mají slušný výběr komb a zkoušej a zkoušej a ..... :D
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

krasty píše:
TomyVop píše:Děkuji za názor, možná i na tomto něco bude, ale ty basy mě mrzí, s těma bych se možno i naučil žít, ale jelikož odté doby co jsem do problematiky aparátu začal pronikat a vím, že nic nevím, přesto tuším, že ten zvuk se mi nelíbí, zkrátka hledám alternativu, tentokráte již s konkrétním názorem na zvuk, který chci a ne pouze doporučení jiných.
Nikdo z nás tady neví, co by Ti nejlépe vyhovovalo, nezná Tvůj nástroj a efekty, finanční možnosti, požadavek na výkon, váhu a velikost (třeba i s ohledem na přepravu), .....

Pokud už máš představu o svém zvuku, vezmi kytaru s efekty a vyraž někam, kde mají slušný výběr komb a zkoušej a zkoušej a ..... :D
Bohužel nemám možnost především časovou, ale třeba alespon nějaké alternativy ze kterých vybírat. No a abych to zužil...Mám Gibsona Standart, váhově je mi to jedno, výkon aby utáhlo sál od 50 do 150 lidí. Hrajeme převzaté věci, to znamená variabilitu, kterou můžu dotáhnout nějakou krabičkou, tím pádem snad jen fakt pevný spodky, který budou mít konkrétní průrazný tvar, barvu, to fakt bych dohledával sám :-)
grock

Příspěvek od grock »

Fender Blues Deville 410.
Má 2 vstupy, takže i na HB, reverb, 2 kanály, Smyčku na efekty, lampových 60w a 4x10" repro je na těch -150lidí a i basy akorát,tweed vzhled na country super,ne? Někdo dal inzerát na bazar kytary.cz... :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Predator

Příspěvek od Predator »

Bummer píše:Na druhou stranu je blbý, když slyšíš z E struny jen její vyšší harmonický. :)
No, neviem, či je toto práve ten prípad. Neverím, že by Marshall DSL hral ako tranzistorové rádio na baterky. Ale zasa viem, že kopec gitaristov chce, aby ten ich zvuk "tlačil v basoch" ako u ich obľúbených nahrávok, a pritom je to tak trošku ináč - aj u tých "extra hustých" kapiel platí, že ten "buldozér" robí súhra nástrojov, nie zvuk samotnej gitary. Keby si počul samotnú jednu stopu gitary bez basy a ďalších navrstvených stôp, bol by si prekvapený z toho, že žiadne basové orgie sa tu nekonajú :D . Akože ten zvuk nie je len bzučanie, ale tých basov je citeľne menej vzhľadom na to, ako to nakoniec vyzerá v nahrávkach.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Predator píše:chceš ostro odseknúť tón a ono to urobí namiesto "dž dž" len "bvú bvú" :D
Tak tohle mi připadá jako excelentní definice palm mutingu pro začátečníky :D
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Aha, AC30VR je tranzistorák všeuměl. Tak od toho bych hutný zvuk moc nečekal, ovšem neznám to. Každopádně celolampový jednokanál s jednoduchou výbavou bude pro Tebe určitě vhodnější. Omrkni si nabídku od Fenderu, tedy spíš těch dražších modelů, ty Tě určitě uspokojí. Deville je samozřejmě výborný, nebál bych se Bassmana.
Co píše Predátor asi opravdu platí pro ty jeho extra husté kapely. Jinak je vše úplně jinak.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nevim teda, pohled do rockovy historie rika ze souhra nastroju dela ten tlak zpravidla vsude (zdaleka ne jen v metalu), ne nejake basy v kytare :)

nicmene nejak jsem nedosel k tomu co hrajes za styl, jestli hrajete spis prevzaty rockovy veci tak bych kouknul po necem s 12" reprem. 10" hrajou dobre, ale je na zkresleni takovy dost osobity zvuk, me se treba libi ale nemusi kazdymu. pokud to chces resit krabickama tak klidne nejaky novejsi twin od fenderu, jinak je to vsechno s variabilitou trochu na stiru :) slusnou variabilitu v kombo formatu nabizi treba RM (MTS) serie od randallu + moduly.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tady jde spíš o něco jiného. Ten TSL 602, jako spousta podobných současných aparátů, má vyloženě tenký zvuk. I při hraní středových a vyšších tónů je příjemné, když kytara zní plně a hutně, ne jen tence a ostře. To se samozřejmě týká hlavně čistého, i lehce nakresleného zvuku. A jestli hraje country, popík a tancovačkový bigbít, tak asi nějaký ultradistortion, kde je tenký ostrý zvuk žádoucí, nevyužije. Tvin bych viděl také jako nejlepší volbu.
TomyVop

Příspěvek od TomyVop »

Děkuji za příspěvky k tématu, skutečně byly podnětné a jak říkám, každý názor člověka nějak obohatí. Jinak s kapelou hrajeme převzatý věci od popíku, rock nějaký to country, tudíž potřebuju variabilní zvuk komba. Zkusím nyní okouknout pár kombíček přímo na krámě a hledat především zvuk, který mi padne do ucha, jelikož myslím, že ten po který hledám v uchu mám, což je dle mého základ, teď už ho jen musím nějako nalézt :-) Ještě maličkost k těm basům a TSLku. Nechci z toho komba tahat nějaký tvrdý basy, jen konkrétnější, ne takový jak...těžko popsat. Díkes
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jsou hezci komba nez to TSL (ktery ma i dost na prd repra), zkus treba ten twin (klasika cistyho zvuku) + ruzny krabicky na zkresleni. popr vox AC30 (ale ten lampovej, opravdovej, napr CC2) , o jeho ruznych mutacich tu jsou napsany kilometry textu :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

TomyVop píše:Ještě maličkost k těm basům a TSLku. Nechci z toho komba tahat nějaký tvrdý basy, jen konkrétnější, ne takový jak...těžko popsat. Díkes
OT
Dudek (stavitel HiFi zesilovačů) tomu říkal, že jsou to basy, jak když mlátíš hovnem o stan.
/OT
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“