Kvalita kytar Squier dnes a před 10 rokama
Pravidla fóra
Kvalita kytar Squier dnes a před 10 rokama
Ahoj. Co si myslíte o kvalitě kytar Squier vyrobených před 10ti rokama? Mam možnost koupit novou Squier Vintage Modified Telecaster Custom z roku 2000 z Malajsie (aspoň je to na ní napsaný). A špekuluju, jestli to dneska víc šulí kvůli ceně,nebo esli díky lepším technologiím dělají lepší (stejný) kytary za menší peníze? Nemusí se to týkat přímo tohodle modelu,klidně obecně...
Re: Kvalita kytar Squier dnes a před 10 rokama
Obecně se levné nástroje stále zlepšují...Mě teď zaujala řada Vibe 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
podle me to je furt na stejno. vem tu ktera bude hrat lip.
-
Teorge
Nevím jak před 10 lety, ale nebyly před 20 lety kvalitnější? Jinak nechápu lidi na e-bay, kteří platí za squier made in Japan ze začátku 90. let skoro stejné peníze jako za MiJ Fender ze stejného období.
Jen takový postřeh. Měl jsem teď možnost porovnat tele fender z 68. roku a můj strat CS z 2011. To tele si vybral aktivní hudebník s cca 20 letou praxí, ten CS byl vzat naslepo z eshopu. Když pominu charakter zvuku tele x strat a rozdíl materiálu hmatníku (rosewood x maple) tak musím říct, že ten můj strat to tele celkem v pohodě přehrál. No říkal to i ten borec. Na druhou stranu bylo to tele 68 lepší než moje tele z 98 (collector's edition).
Takže já bych ty starý kytary zase tak hrozně nedémonizoval. Není pravda, že veškerá tehdější produkce byla naprosto ojedinělá (a jenom blázen by kupoval nové kytary) a dnešní nestojí za nic.
Nicméně tím nechci říct, že by byly ty staré kusy špatné, nebo nedejbože ty vynikající staré kousky nepřehrály vše na světě vyrobené po roce 1980. Nebo který je ten rok, kdy kytary ztratily to správné mojo (sorry RedBulle
).
Takže já bych ty starý kytary zase tak hrozně nedémonizoval. Není pravda, že veškerá tehdější produkce byla naprosto ojedinělá (a jenom blázen by kupoval nové kytary) a dnešní nestojí za nic.
Nicméně tím nechci říct, že by byly ty staré kusy špatné, nebo nedejbože ty vynikající staré kousky nepřehrály vše na světě vyrobené po roce 1980. Nebo který je ten rok, kdy kytary ztratily to správné mojo (sorry RedBulle
ja takhle parkrat porovnaval treba pre-cbs straty primo v tvari v tvar s mym plebejskym american standardem
ano, pre-cbs hraly lip - jenze ne 20x lip podle cenovky. ten novej strat se pred nima nemusel stydet i kdyz mel treba o neco mensi sustain atp. navbic mezi jednotlivejma kusama byly taky rozdily a nektery hraly lip a nektery zas hur - imho ten standard produkce byl podobnej jako dneska ; co kytara to kus, kterej se mohl ale nemusel povest. za poslednich 20 let mi to prijde vsechno uz totalne rovnomerne, takze rozdily squier japan 1992 vs fender japan 1992 povazuju za nejakou sberatelskou chimeru, pokud se jinak jedna o kytary ze stejnych materialu, osazene stejnyma snimacema atp. Nebo prihoda z posledni doby - porovnaval jsem custom color jaguara z roku 63 v puvodnim stavu (rozumej lepsim nez muj strat z roku 2003!) s japonskym jaguarem z devadesatek - no a bylo to vicemene na stejno, mozna bych si spis vzal toho japonce protoze mel delsi sustain a celkove si vic rozumel se zkreslenejma zvukama
navic u toho staryho musela probehnout nejaka uprava kobylky (pridal se srazec strun na vibratu) aby to melo nejakej sustain, jinak tio prej nehralo vubec
) Takovej fender se imho poslednich 25 let postupne zlepsuje, pokud nepocitam nektere obdobi (napr straty 1988-1992/3 jsou z topolu misto olse/jasanu) tak treba nove mexiko vs mexiko z devadesatek mi prijde jako jeden z tech rozdilu ktery jsou zrovna znat na cely produkci
osobne mam vintage kytary rad, ale rozhodne jim nedavam prednost pred novejma. ty stary, popraskany, otriskany kusy maj urcity charisma, ale to neni tak silny abych na ne musel hrat
osobne mam vintage kytary rad, ale rozhodne jim nedavam prednost pred novejma. ty stary, popraskany, otriskany kusy maj urcity charisma, ale to neni tak silny abych na ne musel hrat
ty delas jako bys neznal "HiFi paradox". Za zvyšení kvality o 10% zaplatíš 90% ceny 
takze to ze by kytara hrala 20x lip nebo hur (podle cenovky) je teda tezka mimoza
Muj stripek ke starym kytaram je, ze se dnes dochovaly uz jenom ty lepsi nebo vetsinou aspon slusne, ty smejdy uz davno vyletely kominem. To je stejne jako s muzikou, prej driv byla hudba lepsi a hodnotnejsi, kdyby se onen naiva prenesl do sveho vysneneho roku, tak by se nestacil divit kolik shitu se na neho vali ze vsech stran. Akorat ten uz si dnes nikdo nepamatuje.
takze to ze by kytara hrala 20x lip nebo hur (podle cenovky) je teda tezka mimoza
Muj stripek ke starym kytaram je, ze se dnes dochovaly uz jenom ty lepsi nebo vetsinou aspon slusne, ty smejdy uz davno vyletely kominem. To je stejne jako s muzikou, prej driv byla hudba lepsi a hodnotnejsi, kdyby se onen naiva prenesl do sveho vysneneho roku, tak by se nestacil divit kolik shitu se na neho vali ze vsech stran. Akorat ten uz si dnes nikdo nepamatuje.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
supr myslenka, na tom neco budehyenik píše: Muj stripek ke starym kytaram je, ze se dnes dochovaly uz jenom ty lepsi nebo vetsinou aspon slusne, ty smejdy uz davno vyletely kominem. To je stejne jako s muzikou, prej driv byla hudba lepsi a hodnotnejsi, kdyby se onen naiva prenesl do sveho vysneneho roku, tak by se nestacil divit kolik shitu se na neho vali ze vsech stran. Akorat ten uz si dnes nikdo nepamatuje.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě příjde, že se to týká hlavně těch dvou ''magických'' značek, Gibson a Fender. U kytar sleduju, jestli se mi líbí jak hraje a ne kdy byla vyrobena. Ale to bude možná tím, že sleduju spíš kytary, u kterých je nemožné najít to správné ''mojo'' 
Nj gibson, hral sem na 5 jinych flyingu a tenhle "posral" ostatni na jasny care.. ono je to spis vyberem snimacu a celkovym sednutim... Tem lidem zustali oci pro plac kdyz zjistili kolik sem za rok 2010 dal
a jeste k tomu faded...
Mojo nemojo, me je to pstros, pokud kytara hraje klidne at stoji treba pod 10tis. Osobne nejlepsi kup byla PRS SE one .. ta kytara valcuje vsechny melodymakery co znam.
Mam docela nahodu na tohle, nevim cim to je.
Jinak ma squiera strata s podivnym telem z nejakyho 90 roku, proste funguje jak strat hraje jak strat tak na vsechno ostatni srat.
Proste nekdy se povede model i roce 20xx
Mojo nemojo, me je to pstros, pokud kytara hraje klidne at stoji treba pod 10tis. Osobne nejlepsi kup byla PRS SE one .. ta kytara valcuje vsechny melodymakery co znam.
Mam docela nahodu na tohle, nevim cim to je.
Jinak ma squiera strata s podivnym telem z nejakyho 90 roku, proste funguje jak strat hraje jak strat tak na vsechno ostatni srat.
Proste nekdy se povede model i roce 20xx
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
nekoupils nahodou ten superlevnej flying co byl na bazaru? visel tam docela dlouho asi za 12 tisic, uz jsem si rikal ze pro nej zajedu ale ted potrebuju v ramci hudebnich veci strkat penize jinam 
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Mám jen takový dojem. Jen dojem, nic víc. Dojem že Squier je dost přeceňovaná značka, protože se tam někde v koutku krčí nápis "by Fender". Podobně jako Tapco "by Mackie". Mám dost pochyby o tom že ty dvojice firem mají spolu vůbec něco společného, kromě toho nápisu a nějaké ústní dohody mezi šéfy... Co jsem držel v ruce Squier Tele i Strata, tak mi přišly tak nějak "polenoidní"
Ale pokud někomu sedí, nehodlám mu to v žádném případě vymlouvat, aby nedošlo k mýlce.
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Nene koupil sem Flying V 2010 kupovanyho u Thomanna s nainstalovanyma T-Tops 1978 pafKinx píše:nekoupils nahodou ten superlevnej flying co byl na bazaru? visel tam docela dlouho asi za 12 tisic, uz jsem si rikal ze pro nej zajedu ale ted potrebuju v ramci hudebnich veci strkat penize jinam
Kelley: Jinak squier... Vibe rada za ty prachy luxus, osobne mi prijde hodne sympaticka znacka a kusy co jsem zkousel nikdy nebyly vylozene pruser. Ta polenoidnost ale u nekterych kusu vazne je.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
No já mám číňáka z 94 a i když je z 5cm hranolů (nad tím furt kroutím hlavou) tak už jsem se naučil z něj taknějak ten svůj ton vydolovat a kdykoliv sem hrál na nějakýho novějšího squiera tak jsou na mě moc
hlasitý a takový jakoby hrající furt stejně...vono to asi má bejt tak jako že maj díky celýmu dřevu delší sustain a že hraní na ně je víc easy ...
Ale u toho mýho to slovo vydolovat fakt sedí protože jak se levou i pravou do toho vopřu tak to z toho i leze.......
snímače jsem nechal původní čínský keramiky akorát kdysi dávno sem se jim podíval na zoubek kombinačkama a povytahoval jsem ty polový nástavce tak jako sem to viděl na obrázku u fendra...
jo a a u kobyly mám SD stk1 b .. bo jak se to jmenuje takovej ten vertikal single humbucker...
Ať před 10lety bo dneska bude furt záležet kus od kusu, ač maj dnes lepší technologie a výstupní kontroly tak některý ty starší kousky budou zase mít třeba lepší dřevo... ne jako ty dnešní rychlokvašky který ještě loni rostli někde v lese...
hlasitý a takový jakoby hrající furt stejně...vono to asi má bejt tak jako že maj díky celýmu dřevu delší sustain a že hraní na ně je víc easy ...
Ale u toho mýho to slovo vydolovat fakt sedí protože jak se levou i pravou do toho vopřu tak to z toho i leze.......
snímače jsem nechal původní čínský keramiky akorát kdysi dávno sem se jim podíval na zoubek kombinačkama a povytahoval jsem ty polový nástavce tak jako sem to viděl na obrázku u fendra...
jo a a u kobyly mám SD stk1 b .. bo jak se to jmenuje takovej ten vertikal single humbucker...
Ať před 10lety bo dneska bude furt záležet kus od kusu, ač maj dnes lepší technologie a výstupní kontroly tak některý ty starší kousky budou zase mít třeba lepší dřevo... ne jako ty dnešní rychlokvašky který ještě loni rostli někde v lese...
ja si myslim ze tyhle levny straty a telata chrli jedna nebo dve oem fabriky, akorat se podle odberatele meni detaily jako tvar hlavy, logo atp. kdyz vybiram kytaru v tyhle cenovce tak vubec nekoukam na znacku ale jen jak hrajou, prijde mi to vsechno na jedno brdo
se squierem nemam ani dobry ani spatny zkusenosti, neco hraje neco ne - asi jako u toho zbytku. ty vibe jsou ale sympaticky, mel jsem v ruce dve a obe hraly pekne - myslim ze to tam hodne zachranujou snimace.
No,jak to tak čtu,rok řešit nebudu. Jen jsem si řikal,abych se zbytečně nehnal do krámu pro něco,co by mohlo bejt ze "špatných let", nebo jak to říct. Budu vybírat,porovnávat s ostatníma kytarama na krámu (nejen Telata a Squier),tak snad něco vyberu...
myslim že už se to tu někde řešilo, takže jen krátce - podle toho, co jsem zatim slyšel byť jen na netu, tak řada classic vibe vypadá opravdu dobře - aspoň teda zvuk, takže bych fakt neřešil, jestli je kytara stará nebo nová
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
-
Teorge
Kinx: jj třeba v 80. chrlila jedna továrna Fender, Fernandes i Tokai 
Moje zkušenost je často opačná. Nehrající šmejdy se slavnou značkou pořád měnily majitelele a ležely někde v koutě, tak vypadají dobře, zatímco super kytary byly v provozu a často jsou ve špatném stavu. Touto logikou se dochoval nejeden Martin, Fender, Gibson i mnoho desítek let.hyenik píše:ty delas jako bys neznal "HiFi paradox". Za zvyšení kvality o 10% zaplatíš 90% ceny
Squiery před 20 lety byly pěkně udělané kytary s mizernými, feritovými snímači, které muzikanti často měnili. Cena byla 8 900 za Tele a PB a 9 300 za Strata a JB ( čili 2 průměrné platy ) a mimo jedné série, kdy asi došlo dřevo a korpusy udělali z nějakého lehkého a nehrajícího hnusu, hrály dobře. Poslechněte třeba první desku Burma Jones ( Samba v kapkách deště ), tam měl kytarista zrovna takového Strata a basista PB.
Před 10 lety se už asi vyráběly v Číně a hlavně první série Squierů ( v té době jsem začal učit a vím, co mi žáci nosily ) byly tak na spálení.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Koupils ho nakonec nebo ne? Jak na tom je? Já jsem si vyhlídnul podobnou kytaru jen s P-90kama (Squier Vintage Modified Telecaster Custom II). Všude na ni slyším samou chválu, jen mě tam trošku znervózňuje to agathisové tělo. No ale když to hraje, tak co.bobrr píše: ...Mam možnost koupit novou Squier Vintage Modified Telecaster Custom z roku 2000 z Malajsie...
btw. na nějakém německém fóru jsem četl, že tyhle kytary jsou vyráběné v továrně Cortex (Cort) v Indonésii.