Kup si ekvalizér od Bosse a hoď ho do smyčky. Nastavíš tam jak hlasitostní jump, tak ekvalizaci zvuku.Ctibi píše:Ahoj potřeboval bych poradit jak se zesílit na sóla. Mám pololampu kombo VOX AD50VT, které má dva kanály. Problém nastane, když v jednom songu potřebuji použít, jak čistý tak zkreslený a ještě hlasitější zkreslený zvuk na sóla. Původně jsem přemýšlel dokoupit nějakou krabičku na zesílení, ale dozvěděl jsem se, že toto kombo si s krabička moc nerozumí. Jinak čas na to, abych to tam došel přenastavit fakt nemám, protože hraji pořád bez nějaké přestávky...
jak se zesilujete na sóla?
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak se zesilujete na sóla?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
ale tohle kombo je modelingove a nemá efektovou smyčku. nebo pokud to jde zapojit do nějaké z děr které jsou na obrázku, tak řekni do jaké http://bustedgear.com/images/jobs/Vox_ad50vt/Rear.jpg
no to asi fakt smycku nema, to je nanic...zostava ti vyskusat nejaky drive alebo eq medzi gitaru a vstup komba...z mojej skusenosti, overdrive pred skreslenym kanalom akurat viac saturuje, nejake poznatelne zvysenie hlasitosti nebadat.
eq by mohol pomoct, ak si jednoducho len pridas stredy, ono to ten zvuk dost 'zdvihne'...teoreticky, neskusal som, mam eq len v smycke. Snad niekto poradi.
Inac az do toho pojdes, k Boss je hodne lacnejsich alternativ, treba sa popozerat (napr. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum)
eq by mohol pomoct, ak si jednoducho len pridas stredy, ono to ten zvuk dost 'zdvihne'...teoreticky, neskusal som, mam eq len v smycke. Snad niekto poradi.
Inac az do toho pojdes, k Boss je hodne lacnejsich alternativ, treba sa popozerat (napr. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum)
Uvažuji o koupi reverbu TC Electronic Hall of Fame Reverb nebo Digitech DigiVerb, více uvažuji o TC, myslíte že by je to dobrá volba pro sóla? Použil bych je ve smyčce. Kombo mám pololampové Marshall VS102R
Používám LPB 1 booster ve smyčce a bohatě postačuje. Má malou nevýhodu - aspoň ten můj-, že v jednom místě cca okolo 9 hodiny zesílení prudce nerůstá. Dá se to ale vychytat.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
ja se rozhoduji mezi MXR microampem , ELECTRO-HARMONIX LPB-1 nebo boss GE-7 - ale u me trochu vadi ze neni true bypass, je to problem?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Když ti to vadí, že není TB tak bys měl vědět proč...takže jestli je to problém si odpověz sám.Arlon píše:ja se rozhoduji mezi MXR microampem , ELECTRO-HARMONIX LPB-1 nebo boss GE-7 - ale u me trochu vadi ze neni true bypass, je to problem?
ja nevim jestli ztraci signal nebo ne, pac ho nemam:) proto se ptam
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak je otázka, jestli ho budeš používat ve smyčce nebo před aparátem. V prvním případě je ti to vcelku jedno, tam to nepoznáš. V druhém přídadě půjde signál přes buffer v GE-7 a ten je takový ''bossovsky'', ale žádné drama a pokud to nebudeš nějak pitvat, tak to ani nepoznáš. A další věc je, jestli máš před aparátem další krabičky s bufferem, v tom případku by ti bylo jedno jestli je to TB nebo, protože signál už minimálně přes jeden buffer půjde.
aha, no urcite do smycky a jediny co mam pred aparatem je kvakadlo taky bez TB. a ty mas nejaky zkusenosti s necim z tech 3 jak jsem psal? popripadne co doporucit?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak GE-7 jsem měl, je to taková klasika, nevím co tomu vytýkat. Můžeš se zesilovat buď celkovým volume a nebo jenom vytažením např. středového pásma a nebo kombinací obojího.Arlon píše:aha, no urcite do smycky a jediny co mam pred aparatem je kvakadlo taky bez TB. a ty mas nejaky zkusenosti s necim z tech 3 jak jsem psal? popripadne co doporucit?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já teda měl GE7 taky a rozhodně bych ho znovu nekoupil a ani nedoporučoval. Podle mě u něj bylo poznat, že užírá na signálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prosím o radu - jednokanálový aparát, bez smyčky - jak na to?
Pochopil jsem správně, že ty boostovací pedály fungují dobře jen ve smyčce a v přímém zapojení spíš akorát víc zkreslí? Chci to jen čistě na zesílení sól při zkreslení, čistý mi vyhovuje tak jak je.
Díky moc za jakékoliv rady a zkušenosti
Pochopil jsem správně, že ty boostovací pedály fungují dobře jen ve smyčce a v přímém zapojení spíš akorát víc zkreslí? Chci to jen čistě na zesílení sól při zkreslení, čistý mi vyhovuje tak jak je.
Koupil bych ekvalizer. Tam si nastavis frekvence a i hlasitost. Kdyz das vyssi frekvenci zvuk je pak pruraznejsi a tim padem je dobre slyset
matfa: Záleží na tom, co hraješ a jestli kreslíš aparátem. Metal před zkreslujícím aparátem nezesílíš. Styly, kde aparát ještě skoro nebo vůbec nekreslí, tam se dá boost před aparátem použít. Stejně tak pokud kreslíš krabičkou a aparát sám hraje čistě.
Arlon: To by mě zajímalo, jak ti tohle pomůže před vytaveným hi-gain aparátem. Ekvalizérem maximálně upravíš frekvenční pásmo, kde kytara hraje a a přidáš zkreslení aparátu na nějakých konkrétních frekvencích
Arlon: To by mě zajímalo, jak ti tohle pomůže před vytaveným hi-gain aparátem. Ekvalizérem maximálně upravíš frekvenční pásmo, kde kytara hraje a a přidáš zkreslení aparátu na nějakých konkrétních frekvencích
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ony dobře fungují před aparátem i ve smyčce, je jen otázkou, jakého výsledku chce člověk dosáhnout, jaký používá aparát a co nastavuje za zvuk.matfa píše: Pochopil jsem správně, že ty boostovací pedály fungují dobře jen ve smyčce a v přímém zapojení spíš akorát víc zkreslí? Chci to jen čistě na zesílení sól při zkreslení, čistý mi vyhovuje tak jak je.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Právěže aparát hraje čistě, kreslím Boss Distortionem DS1.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Když má zesilovač velkej "headroom", tak se signál jen zesílí (typicky smyčka před koncákem - ten má velkej headroom, protože primárně slouží k zesílení, ne ke zkreslení). Když zapojíš booster na vstup, tak zesiluješ signál kterej jde do předzesilovače - a ten má malej headroom (aby kreslil, protože to je jeho primární funkce), takže se zesílenej signál zarazí o strop rychleji, potažmo zkreslí. Headroom je stejnosměrný napětí, který tvoří strop pro signál. Singnál nikdy nepřeleze stejnosměrný napětí zesilovače (zákon zachování energie), maximálně se o něj zarazí a zkreslí se. Představ si, že procházíš dveřma. Když jsi normálně rostlej, tak projdeš v pohodě - mezi tvojí hlavou a futrem je dost místa (head-room). Když máš dva metry, tak se praštíš. No a volume boosteru v téhle analogii reguluje výšku postavy, zatímco volume předzesilovače reguluje výšku futra. Předzesilovač má v maximu futro pořád celkem nízký, zato koncák má vrata.
Já to dělám tak, že mám booster na vstupu a předzesilovač jen lehounce nakreslenej - když sešlápnu booster tak se signál zesílí a zkreslí (postava narostla na 200 cm a trochu se praštila o futro 195 cm). Když vytočim předzesilovač na plno (snížim futro na min.), tak se signál jen zkreslí , ale už se nezesílí (protože výška dveří je pak nižší než jakákoliv postava). V tomhle případě i nezesílenej signál zabírá celej headroom. Neboli čim víc máš vytavenej předzesilovač (analogicky nižší futro), tím míň ovlivní booster volume aparátu (protože je futro tak nízko, že výška postavy nehraje roli a každej se praští).
Já to dělám tak, že mám booster na vstupu a předzesilovač jen lehounce nakreslenej - když sešlápnu booster tak se signál zesílí a zkreslí (postava narostla na 200 cm a trochu se praštila o futro 195 cm). Když vytočim předzesilovač na plno (snížim futro na min.), tak se signál jen zkreslí , ale už se nezesílí (protože výška dveří je pak nižší než jakákoliv postava). V tomhle případě i nezesílenej signál zabírá celej headroom. Neboli čim víc máš vytavenej předzesilovač (analogicky nižší futro), tím míň ovlivní booster volume aparátu (protože je futro tak nízko, že výška postavy nehraje roli a každej se praští).
Naposledy upravil(a) yeeshkul dne 19.03.2012 19:59, celkem upraveno 10 x.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Moc hezky a názorně vysvětleno, klobouk dolů.
A já jsem z toho jelen. Možná tak moc názorně, až jsem to nakonec nepobral.