ahoj!
mám na vás dotaz. moje zvukovka steinberg ci1 má vstup na mikrofon. moje idea je taková, že bych do zvukovky píchnul mikrofon a v reálném čase mixoval a efektoval zpěv v abletonu. popřípadě kdyby někdo věděl, jak to nastavit v tom abletonu, tak bych byl nejradši. Jde to? Není k tomu potřeba nějaké další zařízení?
mikrofon>ableton>mix
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Re: mikrofon>ableton>mix
Zdar! S Abletonem makám dost často resp. jenom na něm, ale nevím, jestli jsem ten dotaz správně pochopil. Jestli myslíš looper + vrstvení smyček, tak ten to v sobě přímo má.
Nebo je možnost looper obejít resp. si looper udělat z celýho Abletonu. Používám to s kytarou:
1.) vyberu jednu stopu jako pomocnou a zvolim zdroj zvuku (ten mikrák) a přepnu monitoring z Auto na ON
2.) na ostatních stopách zvolim zdroj zvuku tu pomocnou stopu (Audio from) - do těch se bude nahrávat
3.) u nich pak aktivuju nahrávání s přepnutym monitoringem na OFF.
4.) do sendů si nacpu požadovaný efekty
5.) Pak už stačí jenom nahrávat a spouštět + efektovat jednotlivý smyčky.
S myší se naklikáš, ale na vyzkoušení tu myš použít můžeš. Časem doporučuju zakoupit midi kontroler s otočnými knoby.
Nebo je možnost looper obejít resp. si looper udělat z celýho Abletonu. Používám to s kytarou:
1.) vyberu jednu stopu jako pomocnou a zvolim zdroj zvuku (ten mikrák) a přepnu monitoring z Auto na ON
2.) na ostatních stopách zvolim zdroj zvuku tu pomocnou stopu (Audio from) - do těch se bude nahrávat
3.) u nich pak aktivuju nahrávání s přepnutym monitoringem na OFF.
4.) do sendů si nacpu požadovaný efekty
5.) Pak už stačí jenom nahrávat a spouštět + efektovat jednotlivý smyčky.
S myší se naklikáš, ale na vyzkoušení tu myš použít můžeš. Časem doporučuju zakoupit midi kontroler s otočnými knoby.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
- 60'Rock_N'_Roll
tak to jsi pochopil nějak moc složitě, s abletonem taky dělám a když tak všechny poslouchám tak mi příjde, že ho asi používám úplně jinak, nicměně mi jde pouze o to, aby jedna stopa měla zdroj zvuku mikrofon zapojený do zvukovky a to nevím jak se nastaví.
a když už jsem tady na někoho takového narazil, začež jsem moc rád, tak bych se chtěl zeptat. midi kontroler mám korg nano2, ty tahací a točivý potenciometry jsou fajn, ale ty tlačítka mají takovou nevýhodu, že jsou pouze momentary, nevíš jak nastavit, aby to fungovalo jako první stisk 'zapnuto' druhý stisk 'vypnuto'? aby to prostě fungovalo jako zapínač/vypínač na lampě
a když už jsem tady na někoho takového narazil, začež jsem moc rád, tak bych se chtěl zeptat. midi kontroler mám korg nano2, ty tahací a točivý potenciometry jsou fajn, ale ty tlačítka mají takovou nevýhodu, že jsou pouze momentary, nevíš jak nastavit, aby to fungovalo jako první stisk 'zapnuto' druhý stisk 'vypnuto'? aby to prostě fungovalo jako zapínač/vypínač na lampě
Jo aha, sorry, předpokládal jsem, že základy znáš. Takže je to takhle:

Ten Korg nanoPad by se měl dát nastavit v Korg kontrol editoru

Ten Korg nanoPad by se měl dát nastavit v Korg kontrol editoru
Naposledy upravil(a) Nero dne 17.01.2012 13:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraveny tagy pro obrázky a YT
Důvod: Upraveny tagy pro obrázky a YT
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!