no, nebudu se prit, ale mahagonu uz jsem myslim videl dost, lehke, tezkeho, svetleho, tmaveho, a to jednoznacne pruhovani a pory jsou poznat... mel jsem mahagon zalakovany, , olejovany, v prirodni povrchovce, atd.... Stejne tak olsi, ktery tady mam jeste kus na zemi za skrini a muzu ti ji rozriznout, zbrousit a vyfotit....Little.Sick.Fish píše:Mám SGčko od Epiphonu, pod uštíplým kusem laku se kupodivu opravdu skrývá mahagon, ač tomu někteří kritici nemusí věřit, navíc se teda petrpeter uvedl tím, že nerozezná mahagon od olše, která je vidět pod poloprůhledným lakem LPale co, odpuštěno, jestli to opravdu pozná zvukově, tak všechna čest... myslím si, že u toho zvuku se projevuje spíš kvalita mahagonu, než to, že by tam místo něj dávali něco jinýho.
Nevim co to bylo za model Epi LP (byly tam asi ctyri kousky, od 13-14tis. nahoru), ale porovnaval jsem to s nejakym jinym LP (tusim ESP?!?) v
Muzikeru....
naopak bych se nedivil kdyby pod tim zalakovanym SG od Epi byla prave olse (s temi jasne viditelnymi tmavsimi prouzky ve dreve), pze ve srovnani se sroubovanym krkem a tenkym telem Ibanez nemela delsi sustain ani vyraznejsi rezonance v oblasti stredobasu... (tim jsem stravil minuly ctvrtek 2-3 hodiny, jen u techhle dvou kytar...)
... ze hraje pekne, tim myslim klasickou charakteristiku nastroje, kdyz o nem reknes ze hraje pekne, tak tim asi chces rict, ze slysis vsechny rejstriky od basu az po vysky pekne citelne a silne, ze ti na 15.tym prazci sustain drzi mnohem dyl nez ostatni kytary, atd...Mylann píše:Nechapu co myslis pod pruhlednym lake... zatim jsem nevidel zadny Epi LP v barve prirodniho dreva... A tim, ze hraji pekne myslis to, ze maji v sobe mahagon???
Udelej si nekdy cas, a proste si jen tak sedni do hudebnin a vyzkousej si par kytar - ne hru, jak se ti drzi, ale tony, jak rezonuji, jak zni na sucho, jak zni flazolety, jak moc rezonuje telo a jak moc krk, jestli ti v brise rezonuje i pri tenky E, atd... proste si s nima pohraj...