Rozdíly mezi LPčkami od EPI

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Little.Sick.Fish píše:Mám SGčko od Epiphonu, pod uštíplým kusem laku se kupodivu opravdu skrývá mahagon, ač tomu někteří kritici nemusí věřit, navíc se teda petrpeter uvedl tím, že nerozezná mahagon od olše, která je vidět pod poloprůhledným lakem LP :) ale co, odpuštěno, jestli to opravdu pozná zvukově, tak všechna čest... myslím si, že u toho zvuku se projevuje spíš kvalita mahagonu, než to, že by tam místo něj dávali něco jinýho.
no, nebudu se prit, ale mahagonu uz jsem myslim videl dost, lehke, tezkeho, svetleho, tmaveho, a to jednoznacne pruhovani a pory jsou poznat... mel jsem mahagon zalakovany, , olejovany, v prirodni povrchovce, atd.... Stejne tak olsi, ktery tady mam jeste kus na zemi za skrini a muzu ti ji rozriznout, zbrousit a vyfotit....
Nevim co to bylo za model Epi LP (byly tam asi ctyri kousky, od 13-14tis. nahoru), ale porovnaval jsem to s nejakym jinym LP (tusim ESP?!?) v
Muzikeru....
naopak bych se nedivil kdyby pod tim zalakovanym SG od Epi byla prave olse (s temi jasne viditelnymi tmavsimi prouzky ve dreve), pze ve srovnani se sroubovanym krkem a tenkym telem Ibanez nemela delsi sustain ani vyraznejsi rezonance v oblasti stredobasu... (tim jsem stravil minuly ctvrtek 2-3 hodiny, jen u techhle dvou kytar...)
Mylann píše:Nechapu co myslis pod pruhlednym lake... zatim jsem nevidel zadny Epi LP v barve prirodniho dreva... A tim, ze hraji pekne myslis to, ze maji v sobe mahagon???
... ze hraje pekne, tim myslim klasickou charakteristiku nastroje, kdyz o nem reknes ze hraje pekne, tak tim asi chces rict, ze slysis vsechny rejstriky od basu az po vysky pekne citelne a silne, ze ti na 15.tym prazci sustain drzi mnohem dyl nez ostatni kytary, atd...
Udelej si nekdy cas, a proste si jen tak sedni do hudebnin a vyzkousej si par kytar - ne hru, jak se ti drzi, ale tony, jak rezonuji, jak zni na sucho, jak zni flazolety, jak moc rezonuje telo a jak moc krk, jestli ti v brise rezonuje i pri tenky E, atd... proste si s nima pohraj...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

to Little.Sick.Fish

PS: Porovnaval jsem prave to SG Gothic s tim matnym lakem, ktery pusobil dojmem 1,5mm tmelu a akrylatu...
nemluve o zpracovani nultaku, brutalni vysky dohmatu na prvnim prazci (na vice kusech, i lesklem SG), a na clean zvukove naprosto plechovych snimacich - proste Made in China....
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 7.11.2007 22:55, celkem upraveno 1 x.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Co tedy navrhujes jako alternativu... ja mam rad moc LP, starasne mam rad styl hry Slashe... A mam chut dat do kytary 15,000... Ale...jedno velke Ale... Mam take rad singlcoily. Ano, vim, ze to jsou zcela dve odlisne kapitoly proti HB... Jenze mam rad oba dva zvuky... tak se my miha hlavou jeste Fender stratocaster mexico H-S-S...s HB bych si mohl i jakz takz zahrat muziku jako GNR a se singly pohodicku... jenze po debatach o techto kytarach me to preslo... hlavne cena za znacku a lidi rikaji, ze tam neni neco v poradku. Proste, ze kytara je to dobra, ale ne za takovou cenu... tak jsem rozhodnutej pro to Epi... Ted to vypada jak kdyby to byla druha volba, ale LP mam radeji od jakziva... nekolikrat jsem uz zkousel obe tyto kytary, ale nebylo niukdy moc casu... do ruky mi padnou obe dve skvele... casem bych chtel stejne oba dva typy... ale kterou ted prvni? Petrpetr mi nejak kazi ideal o LP :) ... nebo snad setrit na original, kdyz kopie i jako epi jsou na nic... proc je ted na webu, ze telo epi je olse/mahagon/javor kdyz drive to byl mahagon/javor... Nebo sand zamirit do tvaru pro me nesympatickych jako je Ibanez??? Pro me mismas LP se Stratem...
herr Wurtzl

Příspěvek od herr Wurtzl »

ja bych bral standard plus :idea:
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

to:Mylann
noo zkus se podivat po tehlé cortce

Kód: Vybrat vše

http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-kytary/254-Elektricka-Kytara-Cort-M600-AVD.html
má mahagonové tělo,javorový top,silné snímače s možností rozepínání,dají se z toho vyloudit zvuky dost podobné LP i Stratu...
já sem na ni hrál,zpracovaní výborné,krk příjemný,co víc si přát :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Kdyz jsem ochotnej dat 15 000 tak si myslim ze kytara za 9 000 nebude to nejlepsi co muzu dostat... nebo mi naznacuejs, ze Epi a Fender okolo 15K se rovnaji cortum okolo 10K ??? Myslite, ze 5K si bere Fender a Epi za znacku ??? Ja mam rad proste klasiku Strat a LP... obe kytay se mi libi... zvuk Claptonova Blackie a Slashova LP ... co dodat... Cim bych se mohl vic priblizit nez jednou z techhle kytar ne???
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mylann píše:Kdyz jsem ochotnej dat 15 000 tak si myslim ze kytara za 9 000 nebude to nejlepsi co muzu dostat... nebo mi naznacuejs, ze Epi a Fender okolo 15K se rovnaji cortum okolo 10K ??? Myslite, ze 5K si bere Fender a Epi za znacku ??? Ja mam rad proste klasiku Strat a LP... obe kytay se mi libi... zvuk Claptonova Blackie a Slashova LP ... co dodat... Cim bych se mohl vic priblizit nez jednou z techhle kytar ne???
Chlape nechtel bych resit tvuj probleam..ale ja bohuzel resim podobnej:EPI explorer vs Fender strat...... :lol:
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Vlezu do hudebnin... budu zkouset a porovnavat... ta, ktera bude oukej s ni odejdu... ale musi to byt strat nebo lp... A je to :) ... v patek jdu prodat starou kytaru:( :( to bude tezky... o to vic se ale budu tesit na novou...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mylann píše:Vlezu do hudebnin... budu zkouset a porovnavat... ta, ktera bude oukej s ni odejdu... ale musi to byt strat nebo lp... A je to :) ... v patek jdu prodat starou kytaru:( :( to bude tezky... o to vic se ale budu tesit na novou...
A co mas ted za kytaru..?me u strata s**e vysokoej dohmat... :evil:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Martin656 píše:
Mylann píše:Vlezu do hudebnin... budu zkouset a porovnavat... ta, ktera bude oukej s ni odejdu... ale musi to byt strat nebo lp... A je to :) ... v patek jdu prodat starou kytaru:( :( to bude tezky... o to vic se ale budu tesit na novou...
A co mas ted za kytaru..?me u strata s**e vysokoej dohmat... :evil:
to je o serizeni, hloubce drazek nultaku (u toho strat cca +/- 0,3mm) a rovine prazcu a krku....
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Mylann píše:Kdyz jsem ochotnej dat 15 000 tak si myslim ze kytara za 9 000 nebude to nejlepsi co muzu dostat... nebo mi naznacuejs, ze Epi a Fender okolo 15K se rovnaji cortum okolo 10K ??? Myslite, ze 5K si bere Fender a Epi za znacku ??? Ja mam rad proste klasiku Strat a LP... obe kytay se mi libi... zvuk Claptonova Blackie a Slashova LP ... co dodat... Cim bych se mohl vic priblizit nez jednou z techhle kytar ne???
Vyzkousej a uvidis sam.... hlavne nezkousej behem odpoledne deset kytar - nezapamutejs si zvuk ani jedny z nich.... zkus jednu z LP, co si vyberes.... a pak tu Cort...

Jak uz jsem nekde psal, Epi si zacina taky nechavat platit za "znacku", kterou si vydobila v devadestaych letech....
Zkus najit nekde v bazarech nebo na Ebay Slash sinature Epi... ale je jich malo... Proc? protoz ejsou dobry a nikdo neproda... :) Vroba pred r. 2000
Rozepinani na singly se da udelat, ale pokud tam budes mit Alnico HB na ten spravny sound, tak ty rozpenuty HB na singly nebudou znit nikdy jako singly na stratu... s tim pocitej

Dneska to drevo a zpracovani uz proste neni ono... je to vazne predrazeny....
Spocitej si sam - kus 10let staryho mahagonu (ca 1800,-) , popr. i s AAAAAAAAAA (nej nej) ockovanym, fladrovanym, atd. javorem na TOP (nejdrazsi cast - tohle drevo se totiz reze z kmene jinak, a tolik sirokych kmenu neni, proto je tak drahy, navic jeste ta kresba, a z jednoho kmene jich tolik neudela.... takze cca 6tis. za TOP, pricemz telo jen 1800,-, pak krk, a zelezo a prace.... takze pokud neprahnes po nej TOP javoru, i za 9litru muze hrat Cortka jak vino... (viz M520, M600...)

Neni Epi jako Epi (pred 99´ / a dnesni vyroba).... :roll:

Taky miluju ten tlusty silny zvuk stredne tezkyho az tezkyho mahagonu projasnenyho javorem nahore, ale nevim co bych si vybral.... Uz jsem si udelal jasno... koupim drevo a udelam si zase jednou kytarku pro sebe, nic extra drahyho, drevo od Sollera (porp. kdyz sezenu neco v nemecku), HW Gotoh, Schaller, RMpickups.... A sest litru za AAA Top davat nebudu... :? Smirim se s normalnim rozpulenym kusem javoru s podelnymi vlakny a normalni kresbou
Jen tvar to nebude mit asi jako LP, spis PRS nebo neco tak... (24.pr.)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Takze lidi kdyz poridim M520 rikate, ze udelam lip??? Je to oproti Epi za 13000 celomahagon a muze i rozepnout humbuckery... a i vzhledove se mi ta kytara libiiii...je to takove LP s vykrojenym vrchem... ale vzdycky jsem se bal, ze takova kytara bude blba, kdyz je cela z mahagonu a ma tak nizkou cenu... Nebo je tu ta moznsot, ze cort se neplati za znacku??? ... Jeste jsem premyslel o M600, ale tam je rozdil jen v tom, ze ma vykladani hmatniku a javorovou desku, coz se mi v tomto pripade nelibi... a jeste ma teda jiny snimace...ale ty bych vyhodil jak u te, tak u te. A za usetreny penize, kdyz nekoupim epi, bych koupil nejaky dobry seymoury... Co ty na to petrpetr??? a nebo misto snimacu jestl iv te cort jsou uz dobry koupim dobrej pevnej futral ... Kdyz uz tak pracuji v tom penny(brigada pres leto a pres rok o vykendu nebo, kdyz je cas, tak nekdy v tydnu) tak at to za neco stoji...
Rise

Příspěvek od Rise »

nevim co tu řešíte mám epinu standart plain top.. stála 13k + pár návštěv u kytaráře a za 16k mám kytaru jak víno ... sice jsem jezdil po obchodech a v ruce jsem měl tak 20 epiphonů ale nakonec jsem vybral.... chce to zkoušet
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No co jsem tak precetl nekolik recenzi priklanim se k petrpetrovi... ty epi vazne aspon pet let stary... a u te cortky se mi libi i to, ze se daji hb rozepnout :) ... z cehoz vyvozuji, ze to bude hodne univerzalni kytara a i ten clapton bude oukej :) ... v ramci moznosti... mnohem vic jak to LP urcite...a navic ten celomahagon... :) ... a rekl bych, ze bude i pohldnejsi... takze vybrat dobrej kousek, aby ten celomahagon sel poznat...ale porad mi je podezrely, ze by kytara za 8K mela byt stejne dobra nebo i lepsi jak za 13K :lol:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ja nevim ale ja bych bral rozhodne epi za 13 nez cort za 8
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Co třeba tahle Cortka:
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... -BKMS.html
Aktivní snímače EMG, lepený krk, struny zkrz tělo, kvalitnější zpracování než Epi v této cenové relaci... Tělo mahagon, krk ze 3 ks javoru
A je dost pěkná... Tuším, že má také možnost rozepnutí na singly...

Ještě mě po pár minutách napadla tahle Cortka:
http://www.musiccenter.cz/Cort-KX-Custo ... erie:17488

ta je skutečně pecka, Duncany originály snímače a vše co má kejtra mít...
Naposledy upravil(a) Isachs dne 8.11.2007 16:17, celkem upraveno 1 x.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Martin656 píše:Ja nevim ale ja bych bral rozhodne epi za 13 nez cort za 8
Nevidím k tomu jediný důvod, některé Cortky jsou ve své cenové relaci jedny z nejlepších kytar... tahle za 9 určitě mezi ně patří, nebál bych se jí a můžu tvrdit, že bude hrát líp jak ta Epi za 13
Corta jsem osobně měl a nebylo nic co by mi na té kytaře vadilo, koupená měla slušný 10tky struny, snesla skoro všechno a hrála velmi slušně, standardně sundavala Ibanezi za 4-5 tis vic peněz, příští moje kytara bude ne 90% Cort
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

přidávám se k Isachsovi, měl sem možnost porovnat právě cortky M520,M600 a Epi Lp standart a custom a ty cortky se mi libily víc
ta M520 nemá nak moc sliné snímače,ale ty bys stejně měnil,navíc ta kresba dřeva vypada fakt luxusně..učitě si na ni zahrej někdy,někde :)
Snake

Příspěvek od Snake »

Co takhle premyslet o LP od Vintage? Tahle znacka se tu svyho casu dost probirala a myslim ze celkem s kladnymi ohlasy.
kebr-khc

???LP vs. Strat???

Příspěvek od kebr-khc »

koukam ze se tady resi LP od Epiny tak se mezi vas pridam... ja mam dotaz ohledne LP 100. vim ze je to nejnizsi rada a pouzityma materialama atd. nekopiruje presne original LP- ja to ani nepotrebuju ale chci se jen zeptat jestli ma vubec cenu ji koupit?? nekde jsem snad cetl ze to je spis takovej "double fat stratocaster" :D :?: tak jestli uz nema cenu spis kupit nejakej Squier s HB u kobyly?? a pak tam dat novej snimac a budu na stejnejch penezich...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“