Zdravim, koupil jsem nedávno kondenzátorový mikrofon Behringer C1u, líbí se mi totiž ta možnost přenosného "studia" na cesty. Kvalita není špatná (za 1000 korun dosahuje kvality normálních mikrofonů kolem 2000) ale mám problém s latencí. K PC mám připojenou externí zvukovou kartu Lexicon Lambda, která má latenci sama o sobě slušnou.
Mám to nastavené přes ASIO4All jako C1u vstup a Lambda jako výstup. Latence se mi zdá dost vysoká, skoro jako ozvěna a to i když snížím kvalitu na úkor latence. Potřebuju na tom nahrávat zpěv, tak že je to docela zásadní problém. Má někdo zkušenosti ? Jak by se dalo dosáhnout alespon použitelné latence ? Předem děkuji všem.
Latence - USB Mikrofon
Pravidla fóra
Re: Latence - USB Mikrofon
a s originalnima driverama to neni lepsi?gagne píše:Mám to nastavené přes ASIO4All
Problém je že s originálníma driverama (Asio2KS od Behringeru) nejde natavit odděleně vstup (C1u) a výstup (Lambda) ale jen C1u pro všechno.
aha, uz chapu. pardon, predtim mi to nedoslo.
edit: nedalo by nekde v ovladacim panelu nastvit u toho behringera neco jako direct monitor a ten v nahravacim programu nechat vypnuty?
edit: nedalo by nekde v ovladacim panelu nastvit u toho behringera neco jako direct monitor a ten v nahravacim programu nechat vypnuty?
V program direct monitor vypnout a zapnout jde, ale obávam se, že Windows žádnou takovou funkci nemá.
melo by to jit v ovladacim panelu zvuku (v XP v playback mixeru, ve Vista/W7 v ovladacim panelu zvuku, v prehravani, ve vlastnostech vychoziho zarizeni, v tabu urovne). ale asi to bude spatny i tak, akorat ted nejak nejsem shopen odhadnout jake konkretne budou potize s tim mikrofonem (co se tyka propojeni na vystup jineho zarizeni) - porad to narazi na to samy, co na zacatku.
edit: co mas za system? mozna by se tohle vsechno dalo obejit trochu jinak (necim jako virtualnim propojenim). akorat se musim nejdriv podivat/zkusit, jak jsou na tom podobne nastroje s latenci. kam (na jakou nejmensi latenci) az muzes jit v asio4all?
edit2: muzes vyzkouset Audio Repeater z Virtual Audio Cable, ten umi propojit zvukova zarizeni uvnitr pocitace. ale ... ja sem ho ted zkusil (verzi 3 na XP) a me to nepomohlo (krome toho, ze to funguje a je to na jiny veci vyuzitelny dobre), zpozdeni sem v tom mel veliky (snad stovky milisekund). jeste zkusim verzi 4, az bude kdy...
edit: co mas za system? mozna by se tohle vsechno dalo obejit trochu jinak (necim jako virtualnim propojenim). akorat se musim nejdriv podivat/zkusit, jak jsou na tom podobne nastroje s latenci. kam (na jakou nejmensi latenci) az muzes jit v asio4all?
edit2: muzes vyzkouset Audio Repeater z Virtual Audio Cable, ten umi propojit zvukova zarizeni uvnitr pocitace. ale ... ja sem ho ted zkusil (verzi 3 na XP) a me to nepomohlo (krome toho, ze to funguje a je to na jiny veci vyuzitelny dobre), zpozdeni sem v tom mel veliky (snad stovky milisekund). jeste zkusim verzi 4, az bude kdy...
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.12.2012 12:58, celkem upraveno 1 x.
nechtěl jsem zakládat nové téma ale chtěl bych nahrát nějaký ty zvuky jako podklad do smyček....potřeboval bych nějakej ten mikrofon nejlepé přes usb ale aby se tam neozývalo chrčení nebo šumění napadlo mě toto http://kytary.cz/samson-c01u/HN085686/ nebo http://kytary.cz/samson-meteor-mic/HN118323/ ?