problém s výstupem na kytaře

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kuliman

problém s výstupem na kytaře

Příspěvek od Kuliman »

Následně se vám pokusím popsat můj problém, ale nevím do jaké míry se mi to povede tak, aby jste to pochopili, páč na popisování takových věcí mám nedostatečnou slovní zásobu :D
Dnes ráno jsem si chtěl zahrát a když jsem dal jack do kytary (Epiphone SG G-400) tak vypadla matka a těsnění a výstup zapadl do kytary, tak jsem ji otevřel a zpravil to, jenže po zastrčení jacku se to opět rozpadlo, ta matka se totiž dost protáčela. U toho výstupu tam je ještě 2. matka, která je tam jen pro "zaplnění" místa, tak jsem je vyměnil, ale když jsem tam dal jack tak to hrálo jen velice potichu a zkreslení to vůbec nebralo, ale když jsem ten výstup vyndal a dal do něho jack "venku" tak to hrálo normálně, po asi hodině prc*ní s tím se mi to podařilo tam jakš takš dat, ale jack se tam trošku hýbe a když s ním hýbnu tak vypadne signál. Aby jste mě aspoň trošku pochopili, pokusil jsem se to nějak vyfotit. Nevíte někdo kde může být problém?
Předpokládám asi že mi odpovíte ať to dám ke kytarářovi, jenže já nechápu kde je chyba?
Přílohy
S jackem jde trošku hýbat, hraje to v pořádku jen v jedné poloze
S jackem jde trošku hýbat, hraje to v pořádku jen v jedné poloze
Když je to normálně zapojené tak to nehrálo vůbec, ale po čase sem to tam dal nějak tak, že to hraje, ale s jackem se nesmí hýbat.
Když je to normálně zapojené tak to nehrálo vůbec, ale po čase sem to tam dal nějak tak, že to hraje, ale s jackem se nesmí hýbat.
Takhle to hraje normálně
Takhle to hraje normálně
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
dalabo

Re: problém s výstupem na kytaře

Příspěvek od dalabo »

Tu samicu otoč tak aby to pero bylo u potencaku ne u dřeva a skontroluj draty.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

A co ovlivní to že to bude jen otočené? Ale zkusím to
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jde o to, abys neměl přívodní dráty zalomené, což dost snižuje jejich životnost. Rozhodně zkountroluj kde to máš zlomené, to bude důvod proč to nechce hrát.
Pokud se matka protáčí, máš nejspíš stržený závit. Nejdřív zkus ty dvě matice prohodit (tu spodní dej až nadoraz, ať čouhá z kytary dostatečný kus závitu) a pokud se to bude dál protáčet, vyměň jack.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Otočil jsem to pérko směrem k poťákům a musím zaklepat, problémy už přestali, díky :)

Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Teď to zase začalo blbnout, moc se mi to nelíbí :?

JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

vyměň samici a kup si lomenej kabel.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A zkontroloval jsi zda nemáš uvnitř polámaný kabel? Pes je podle mě zakopán právě tam. A nová samice se bude hodit, pokud máš stržený závit, jak jsem psal.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vyměnil bych vše, o čem píše Woro.
A zkontroluj si taky konektor na kabelu. Když si zvětším tvojí třetí fotku, tak se mi zdá, že ta prohlubeň hned pod špičkou konektoru je nějaká špinavá (zoxidovaná?). Nebo jsou to zbytky zlata (i když špička evidentně pozlacená není)?
Navíc tam píšeš, že se s konektorem nesmí hýbat aby to hrálo.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Tenhle kabel tam je jen pro ukázku, aby to šlo lépe vidět, používám lomený Planet waves koupený začátkem ledna 2012. Tu samici se pokusím vyměnit co nejdříve.

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak to potom jo.
Ještě jedna rada (třeba zbytečná): až budeš přidělávat tu novou samici s tím novým kabelem, tak si dej pozor na to, aby ten kabel nebyl nikde zalomený (zejména v místě kde ti bude končit vnější izolace - na tý tvojí fotce je to stínění na můj vkus dost brutálně zalomený) a taky zkontroluj, aby nešel nad dírou v samici. Až tam vrazíš konektor nástrojového kabelu, tak abys ten kablík neurval. Ten konektor má sice špičku a kablík uhne, ale nedělá mu to dobře.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Výměnu samice nechám na někým zručnějším než jsem já :D ale díky za radu :wink:

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“