Zdravím,
Vybírám si nový mikrofon, který bych používal jak ve zkušebně tak na koncertech. Rozhoduji se mezi 1.Sennheiser E945
2.Beyerdynamic TGV70d
3.HEIL sound PR35
Zpívám v metalové kapele, kde používám především melodické zpěvy. Všechny tři mikrofony si chci samozřejmě nejdříve vyzkoušet ale chtěl bych vás požádat o Vaše názory na ně. Určitě mi to dost ulehčí rozhodování... znám se:).
Předem díky za odpovědi;)
Výběr mikrofonu na pódium
Pravidla fóra
Re: Výběr mikrofonu na pódium
Kolem toho Sennheiseru jsem se jenom mihl, ale udělal na mě dobrý dojem. Ten konkrétní Beyer vůbec neznám.
PR35 je myslím určený na jiné účely, než zrovna pódiové.
Pokud hrajete metal, doporučím jednoznačně Audixy. Od řady OM2 to jsou skvělé mikrofony. V této ceně kolem 5K je Audix OM7 naprostá pecka. Určený především pro hlasité kapely a styly. Bere minimum přeslechů a má velkou odolnost proti zpětné vazbě. Kdybych měl vybírat ze všech možných, vybral bych tenhle.
PR35 je myslím určený na jiné účely, než zrovna pódiové.
Pokud hrajete metal, doporučím jednoznačně Audixy. Od řady OM2 to jsou skvělé mikrofony. V této ceně kolem 5K je Audix OM7 naprostá pecka. Určený především pro hlasité kapely a styly. Bere minimum přeslechů a má velkou odolnost proti zpětné vazbě. Kdybych měl vybírat ze všech možných, vybral bych tenhle.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Jsou to dobré mikrofony, ale chce je to vyzkoušet v reálu.
Já bych ještě doporučil Shure Beta 58
Já bych ještě doporučil Shure Beta 58
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Zdravím,
Děkuju za rady!
Samozřejmě mikrofony vyzkouším a děkuji za doporučení OMek:)
Děkuju za rady!
Tak jsem pečlivě prozkoušel tři zmíněné mikrofony plus ten Audix OM7 a Sennheiser e945 vyhrál, pro můj hlas je jako ušitý! Jinak ten Heil PR35 nezněl nijak špatně. Podle mého by nebyl špatný pro zpěváka s hlubokým hlasem, protože by s ním zněl ještě více "mohutněji"
. Beyerdynamic zněl úžasně ale dle mého se moc nehodí pro tvrdší kapely. Opravdu jsem váhal mezi OM7 a e945 ale u toho audixe se mi určité polohy zdály trošičku chemické ale nijak extrémě:). Sennheseiser trošku trpí na sykavky ale vzhledem k tomu, že já "s" nevyslovuji nijak ostře (nebo nevím čím to je) tak to nakonec není nijak špatné:).
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Elrus:
tento konrétní Senn. je údajně velice "pravdivý", nic si "nevymýšlí".
Můžeš se pak podělit o informace, jak se ti líbí, po delší době? Váham nad ním a asi ještě třemi dalšími modely. Dík. Jak máš umístěný odposlech(y) a jaký?
tento konrétní Senn. je údajně velice "pravdivý", nic si "nevymýšlí".
Můžeš se pak podělit o informace, jak se ti líbí, po delší době? Váham nad ním a asi ještě třemi dalšími modely. Dík. Jak máš umístěný odposlech(y) a jaký?