Dnes to vezmu to postupně tak, jak si pouštím jednotlivé favority a budu se snažit být kritický, je to přeci jen finále a spílání bylo dost v základních kolech...
Caffeine - zní to moderně a poměrně přesvědčivě i dá se říct nečesky, což by asi mělo být důležité, když je tam angličtina, nerozumím přesně tomuto žánru, zvukově mi to přijde OK, jen mi chybí syrovost, což má asi za následek hodně reverbu v nahrávce a taky nemám rád věci, kde je schovaná basa, ikdyž vím, že to tak bejvá, každopádně poslední dvě poznámky jsou myslím ryze subjektivní.
Butterfly Kiss - vcelku bych zkopíroval to co u Caffeine, trochu tady z toho zpěvu cítím český akcent, jinak fakt hodně podobný i co se týče zvuku (na první poslech)
Whatrock - hned úvodní riff mi přijde hodně klišé a neoriginální. Vadí mi špatný přízvuk zpěváka a jakási nedodýchavičnost not. Zvuk je vcelku fajn, na úrovni českých nahrávek z 90. let, takovej jednobarevnej standard, refren je podle mě příšernej, celé ladění vokální linky stejné jak podklad a navíc i jako sloka, malej rozsah zpěváků, refrém měl jít daleko výš, jen potvrzení naprosté průměrnosti nastavené již od začátku. Bohužel
Sklepmaster
Opět žánr, který vůbec neposlouchám a nijak se mne nedotýká, hned od začátku mám problém s bicíma, jsou takový kýblovitý, hodně blánovitý, ale fakt nemám (naposlouchané) žánrové srovnání, vím že v této hudbě je mnoho zkreslení, takže i jakási plochost je asi na místě.
Masaker
Už si nepamatuju, jestli jsem to komentoval v základním kole, moc se mi líbí ten lehce poddekovej zvuk bicích. Celkově náročná muzika na poslech, dobře zahraná. nemám však důvod se k tomu vracet, spíš bych šel na koncert.
Další věci mi nejdou přehrát, tak raději odeslílám a vrátím se později...