javor/palisandr..?
Pravidla fóra
javor/palisandr..?
Jaky je rozdi ve zvuku mezi hmatnikem za javoru a palisandru..?
Zanedbatelný. Říká se, že javor je jasnější a pronikavější.
Je to spíš o osobních preferencích - javor se totiž lakuje a časem se loupá a vypadá dost hnusně. Palisandr se nelakuje a vypadá lépe, když se opotřebuje.
Je to spíš o osobních preferencích - javor se totiž lakuje a časem se loupá a vypadá dost hnusně. Palisandr se nelakuje a vypadá lépe, když se opotřebuje.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
pro upřesnění - javorový hmatníky jsou světlý - třeba na stratech, nebo byly strašně krásný kytary Ibanez RG1550 - Ibanezka se světlým krkem a pickguardem - kdysá sem jednu měl, akorát sem se jí musel zbavit škoda, že teď už není k sehnání a ta reedice trochu pokulhává.. jinak se s javorovm hmatníkem dělala ještě jedna Kramerka s DualRail snímačema a pak ještě spousta Fendrů, Godinů a podobnejch věcí
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
jj, už jsem si všim...
hele, může to mít i takovouhle barvu, nebo je to jen obarvený?
http://eshop.kytary.cz/jackson-dk2m-din ... ackson:1:0
hele, může to mít i takovouhle barvu, nebo je to jen obarvený?
http://eshop.kytary.cz/jackson-dk2m-din ... ackson:1:0
Die Hard or Die Home
- Jens Ludwig
- Odborník
je to hodně špatná fotka - neni poznat, jestli je to hodně světlý dřevo a nebo ještli je to oarvený, ale řek bych spíš, že to bude hodně světlý dřevo - každopádně, když s postavíš 10 těhle kytar edle sebe, tak ne všechny budou ít ten krk stejně světlej
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
samozřejmě,že rozdíl zanedbatelnej neni-je to na zvuku hodně znát,jestli je hmatnik javor nebo palis nebo eben..Třeba palisandr ma takovej středovej měkčí zvuk,eben má hutnější temnější basovejškovej zvuk a javor je javor..chce to vyzkoušet..Když se člověk snaží napodobit zvuk nějakýho kytaristy a má hmatník z jinýho materiálu,bude zvukově jinde..
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný, ten javor se mi hodně líbí, kdybych si chtěl někdy koupit strata, tak mám jasno
Ale zdá se mi to až moc velkej rozdíl, někdo tam psal, že to zkoušel sám a skoro žádnou změnu nepoznal, tak jsem na pochybách, jestli je to opravdu jen hmatníkem.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No já bych tomu víc věřil kdyby vzali jednu kytaru a na ní ten krk vyměnili.
A stejně mi to nejde dohlavy jak to může takhle ovlivňovat zvuk jestli vůbec. Když se podíváte na ten palisandrovej tak je to stejně jenom tenký pásek jako hmatník a jinak celý krk z javoru.
A stejně mi to nejde dohlavy jak to může takhle ovlivňovat zvuk jestli vůbec. Když se podíváte na ten palisandrovej tak je to stejně jenom tenký pásek jako hmatník a jinak celý krk z javoru.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale to jde o to jestli náhodou nemyslíš tím "javor " celý krk. Nepředpokládám, že by nějaký low end měl profilem úplně stejný krk jako Fender.Ragnar píše:Já přešel z palisandru na javor a hraje se mi tak 30x líp. I když je fakt že sem taky vo dvě třídy vejš, z low end na fender, ale stejně. Pro mě je javor urcite prijemnejsi a rychlejší.nodj píše:ne,záleží na hmatníku..
zkus si zahrát na palis a pak na eben..
Podle mě má menzura, typ pražců, šířka, radius a tvar krku větší vliv na pohodlnost hraní.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ