Problém - chrapot v aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Hemi

Problém - chrapot v aparátu

Příspěvek od Hemi »

Nemáte někdo zkušenost, nebo exorcistu....

Mám problém, že se mi zhruba po hodině hraní (zřejmě to má něco společného se zahřátí nějaké součástky) začnou z boxu ozývat podivný zvuky. Jsou slyšet do ticha když zrovna nic nehraju, ale jsou poměrně jasný a hlasitý. Jde o různé praskání, sičení, chrčení, vodopád...........prostě všechno možný a je to nepravidelný, pokaždý to dělá něco trochu jiného, zní to jak duši:o) Nejde o žádný souvislý brum, nebo tak něco klasického.

Skoro jistě to dělá přímo aparát (Krank Rev Series 1) protože hned před nim je noise gate a ty zvuky jsou slyšet i když je gate zavřenej. Mám i oddělený zdroj pro každou krabičku, nejde o brum ze zdvojeného zemění. Takže to nejsou ruchy z nějakého efektu, nebo kytary.

Měl jsem to na opravu u Vladyky v Rockwell a jemu se to prý za několik dní zkoušení neprojevilo. Každopádně aparát proměřil, zkontroloval lampy (jednu vyměnil čímž údajně vyřešil jiný problém o kterém jsem ani nevěděl) a řekl že aparátu nic neni.

Ve zkušebně se mi to děje pořád, aparát mám v přepěťové ochraně. Napadlo mě že to může být kolísavý proud v síti, ale nevim jestli je to možné a jestli se to takhle projevuje.

Nevim co to je, nějaké rady?
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
AntaresX9

Re: Problém - chrapot v aparátu

Příspěvek od AntaresX9 »

Mám teď stejnej problém ovšem u mě jde o snímače. Aktivky mi dělaj podobnej bordel (šumění, prsakání na pozadí když je aparát zaplej ale nehraju na něj) takže to může bejt tim.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Hemi

Příspěvek od Hemi »

......no, je možný že to je tim. A co s tim budeš dělat?
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Kai

Příspěvek od Kai »

Vymenit baterku?

Nechat prelampovat (to spis dela ten bordel..)
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
jastud

Příspěvek od jastud »

Nechytáš náhodou nějaký rádio? Pokud přeneseš aparát jinam chová se to stejně?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Kai píše:Vymenit baterku?

Nechat prelampovat (to spis dela ten bordel..)
Baterka je nová a lampama to neni. Dělá mi to i na tranzistoru u učitele takže tady chyba nebude. Podle diagramu je všechno zapojený jak má ale i tak kytaru asi vemu zpátky kytaráři ať to ještě jednou zkontroluje. Jinak jsem psal na support EMG zda je to normální
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Kai

Příspěvek od Kai »

Tak bordel v elektricky siti?
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Taky bych řekl že síť. Nám to v bejvalí zkušebně taky dělalo bordel ale měly jsme tam hromadu prodlužováků atd.. zkus to vzít domů
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Doma o kus lepší je to tam slyšet až když dám aparát tak na půlku. jdyž hraju slyšet to neni akorát pak když zatlumim struny tak je tam takovej statickej šum. Ale to může bejt vysokym výstupem snímačů
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Hemi píše:Nemáte někdo zkušenost, nebo exorcistu....

Mám problém, že se mi zhruba po hodině hraní (zřejmě to má něco společného se zahřátí nějaké součástky) začnou z boxu ozývat podivný zvuky. Jsou slyšet do ticha když zrovna nic nehraju, ale jsou poměrně jasný a hlasitý. Jde o různé praskání, sičení, chrčení, vodopád...........prostě všechno možný a je to nepravidelný, pokaždý to dělá něco trochu jiného, zní to jak duši:o) Nejde o žádný souvislý brum, nebo tak něco klasického.

Skoro jistě to dělá přímo aparát (Krank Rev Series 1) protože hned před nim je noise gate a ty zvuky jsou slyšet i když je gate zavřenej. Mám i oddělený zdroj pro každou krabičku, nejde o brum ze zdvojeného zemění. Takže to nejsou ruchy z nějakého efektu, nebo kytary.

Měl jsem to na opravu u Vladyky v Rockwell a jemu se to prý za několik dní zkoušení neprojevilo. Každopádně aparát proměřil, zkontroloval lampy (jednu vyměnil čímž údajně vyřešil jiný problém o kterém jsem ani nevěděl) a řekl že aparátu nic neni.

Ve zkušebně se mi to děje pořád, aparát mám v přepěťové ochraně. Napadlo mě že to může být kolísavý proud v síti, ale nevim jestli je to možné a jestli se to takhle projevuje.

Nevim co to je, nějaké rady?
Takže skúšal si len aparát bez efektov? Ak by to bola elektrika tak možno by pomohla počítačová UPS, náhradný zdroj, ktorá zabraňuje tomu kolísaniu napätia, lebo nato táto elektronika je docela citlivá.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Henrich Gašparovič
Nový uživatel

Je problém v hlave,či boxe?

Příspěvek od Henrich Gašparovič »

Ahojte,
obraciam sa na vás s možno blbou otázkou, no potrebujem sa uistiť predtým, než kúpim novú hlavu.Momentálne hrávam na zostave- hlava Crate FW120, box Crate FW412A. Som tretím majiteľom tejto zostavy, takže hlava aj bedňa si už toho zažili viac než dosť, na hlave mi pred nejakým časom odišiel high gain kanál,takže to riešim hrou na cleane cez efekt. Už dlhšiu dobu mám problém, že keď skúšame s kapelou, po nejakej dobe (niekedy 20 minút, niekedy vôbec), mi začne zvuk akoby chrchlať, proste nemá to gule, doslova hnusný zvuk. Je to podľa vás chyba v hlave, či v boxe? :?:
Sorry za blbú otázku,ale tak no..
Ďakujem za odpovede. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sloučeno do existujícího tématu. Zanes to k opraváři kytarových aparátů, ten ti to řekne přesně. Tady můžeme tak maximálně tipovat. IMHO je problém v hlavě,, kdyby byl v boxu, chrchlalo by to hned po zapnutí, ne až po několika minutách.
mato_blues
Nový uživatel

Příspěvek od mato_blues »

Mozu to byt lampy pripadne ukotvenie lámp (pätice) mozu byt vplyvom tepla "vyžhavene a vybehané" :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ten Crate není lampový.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, na 99% je v hlavě v obvodu zkresleného kanálu špatný kontakt - jakýkoliv (konektor, běžec potenciometru, jumper nebo studený spoj).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“