ahojte, no kupil som adapter na pedalboard ME-20, ale blbne... (viz. iny thread). Tak som sa rozhodol , ze asi budu lepsie nabijatelne baterky a hotovo. Lenze v manuali sa pise, ze treba 6 bateriek 1,5V. Ale ako pozeram niektore nabijatelne baterky maju 1,2V. Je tento parameter nejak dolezity? Mam tomu chapat tak, ze 6 bateriek 1,2V nepotiahne ten pedal? Do elektra sa velmi nevyznam...
vdaka za reakcie
Baterky do efektu / pedalboardu
Pravidla fóra
Re: Baterky do efektu / pedalboardu
Tento parametr není důležitý. Jedná se o jmenovité napětí naprázdno. Důležitá je vybíjecí charakteristika (křivka) té které baterie.
Běžné alkalické (nenabíjecí) baterie mají jmenovité napětí 1,5 - 1,6V. Toto napětí při zátěži poměrně rychle klesá a při zátěžové špičce může spadnout u nové baterie i na 1V. Při běžném používání a zátěži tak jejich napětí plynule klesá od 1,5V až na 1V. Při napětí 1V většinou zařízení začne protestovat a ty poznáš, že je baterie vybitá.
Nabíjecí baterie (NiMH, NiCd, Li-Ion) mají jmenovité napětí naprázdno 1,2V. Pokud je baterie čerstvě nabitá a "uleželá" (nedoporučuje se čerstvě nabitou baterii okamžitě zatížit), má napětí naprázdno kolem 1,4V. Při zátěži velmi rychle klesne její napětí na 1,2V, a toto napětí si drží během celého svého používání. K vybití dojde skokem, kdy napětí klesne na 0,9 - 0,8V.
Takže tvůj efekt by to neměl poznat. Někde jsem četl, že na tohle jsou citlivé některé foťáky a na nich se přímo volí typ a napětí baterie.
Takzvaná 9V nabíjecí baterie má napětí 8,4V a někteří prodejci to i uvádějí.
Pokud bys toužil po nabíjecí baterii 1,5V, tak si najdi baterie Pure Energy. Ale bude to drahá sranda a musíš mít speciální nabíječku.
A na závěr na tyhle moje teoretický kecy zapomeň, nacpi baterie do efektu a vyzkoušej to sám.
Běžné alkalické (nenabíjecí) baterie mají jmenovité napětí 1,5 - 1,6V. Toto napětí při zátěži poměrně rychle klesá a při zátěžové špičce může spadnout u nové baterie i na 1V. Při běžném používání a zátěži tak jejich napětí plynule klesá od 1,5V až na 1V. Při napětí 1V většinou zařízení začne protestovat a ty poznáš, že je baterie vybitá.
Nabíjecí baterie (NiMH, NiCd, Li-Ion) mají jmenovité napětí naprázdno 1,2V. Pokud je baterie čerstvě nabitá a "uleželá" (nedoporučuje se čerstvě nabitou baterii okamžitě zatížit), má napětí naprázdno kolem 1,4V. Při zátěži velmi rychle klesne její napětí na 1,2V, a toto napětí si drží během celého svého používání. K vybití dojde skokem, kdy napětí klesne na 0,9 - 0,8V.
Takže tvůj efekt by to neměl poznat. Někde jsem četl, že na tohle jsou citlivé některé foťáky a na nich se přímo volí typ a napětí baterie.
Takzvaná 9V nabíjecí baterie má napětí 8,4V a někteří prodejci to i uvádějí.
Pokud bys toužil po nabíjecí baterii 1,5V, tak si najdi baterie Pure Energy. Ale bude to drahá sranda a musíš mít speciální nabíječku.
A na závěr na tyhle moje teoretický kecy zapomeň, nacpi baterie do efektu a vyzkoušej to sám.
Re: Baterky do efektu / pedalboardu
Volby mezi alkalickýma a NiMH mám i na svém BOSS BR-80. Ale jak píše MilanT, je to úplně putna, ten efekt to utáhne.MilanT píše:Takže tvůj efekt by to neměl poznat. Někde jsem četl, že na tohle jsou citlivé některé foťáky a na nich se přímo volí typ a napětí baterie.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy