Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
No je jedno jestli to paralelně spojíš v zesilovači nebo v prvním z boxů...
Osobně bych asi ze spodního boxu (Peavey) zapojil jen dvě repra )tedy stereo a půlku nechal nevyužitou a vršek zapojil normálně na 8 Ohm a dostal celkové 4 Ohmy při šesti hrajících repro
Osobně bych asi ze spodního boxu (Peavey) zapojil jen dvě repra )tedy stereo a půlku nechal nevyužitou a vršek zapojil normálně na 8 Ohm a dostal celkové 4 Ohmy při šesti hrajících repro
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Asi jsem trubka a nechápu
tak se radši zeptám ..... Jak mám k Mese DC-3 (hlava) - jeden 8Ohm konektor, dva 4Ohm konektory - připojit 16Ohm jednoreprobox? Předpokládám, že do 8Ohm konektoru patří 8Ohm reprobox.... Tak jak na to?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já mám takovej dojem, že nepřipojíš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím chtěl bych se zeptat.Mám kombo Randall RT50ce a má vystup 4 a 8 Ohm.jaký mohu zapojit box?myslím 1x12 2x12 nebo 4x12..Předem díky za odpoved
Fokus strat--Squier stratocaster afinity--ibanez D7--Boss DS2--Randall Rt50CE---Hughes and kettner attax 50--Mega amp t60r
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
jakýkoliv...Layne píše:Zdravím chtěl bych se zeptat.Mám kombo Randall RT50ce a má vystup 4 a 8 Ohm.jaký mohu zapojit box?myslím 1x12 2x12 nebo 4x12..Předem díky za odpoved
A jaká bude nejvhodnější impedance?Jestli na tom nějak záleží?
Fokus strat--Squier stratocaster afinity--ibanez D7--Boss DS2--Randall Rt50CE---Hughes and kettner attax 50--Mega amp t60r
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Buď 4 neb 8 Ohm, když je na to ten zesík stavěný. Ve FAQ článcích je tu to jasně popsáno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
maty-FellaSea
Zdravím všechny!
) Chci se jen zeptat na zapojení BOXU Orange 4x12 240w a hlavy Marshall JCM2000 TSL 100 ... Orange reprobox je na 16 Ohm a na zesilovači mám přepínání mezi 4/8 Ohm ... Takže 4 Ohm nebo 8 Ohm, když má reprobox 16 Ohm?!
) Děkuju!
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pokud má hlava jen 4 nebo 8 ohmů výstupy a je lampová /jakože je/ tak musíš připojit box 4 nebo 8 ohmů, tim pádem jseš s orange 16 ohmovou bednou docela nahranej a bude potřeba ji předrátovat na 4 ohmy
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Tak pokud by dal 8Ohm havu do 16Ohm, tak to "nevadi" v tom smyslu, ze neodpali hlavu, ale prej se tim hodne nici lampy...
-
maty-FellaSea
http://i38.tinypic.com/e16qo4.jpg zapojení na 16 Ohm tam je .... jen vyřešit to přepnutí, ne? nebo opravdu musím vyřešit jinou bednu :-/
ale hlava ma vystup na 16 Ohm, ne? edit: pozde 
-
maty-FellaSea
Tady je ten obrázek te hlavy zezadu: http://i38.tinypic.com/e16qo4.jpg ... výstup z hlavy na 16 Ohm tam je no... jestli jde to, tak jen pak ještě to přepínání mezi 4/8 Ohm vyřešit...
ja myslim, ze kdyz zastrcis box do 16 Ohm vystupu, tak se ty druhy dva vystupy odpoji. tedy ten prepinac nema na 16 Ohm vystup zadny vliv. chtelo by se to ale radsi podivat do manualu.
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.01.2012 20:59, celkem upraveno 1 x.
-
maty-FellaSea
Dobře teda... Díky! 
nazaret: 16 Ohm repro připojíš k Mese uplně v pohodě do 8 Ohm výstupu...Mesa to má v manuálu popsaný jako tzv. Safe Mismatch..lampy dostávaj malinko víc přes zadek, ale je to v pohodě...někdo tady házel link v jinym threadu:
http://www.mesaboogie.com/manuals/RoadKing2_v2.pdf
Mis-matching máš v tom pdf na straně 38, o kus níž jsou pak přímo obrázky a možnosti zapojení a nenech se zmást tim, že je to pro RoadKing, v manuálu k F sérii je to taky úplně stejně, takže by to mělo platit pro všechny Mesiny s timhle systémem výstupů...
http://www.mesaboogie.com/manuals/RoadKing2_v2.pdf
Mis-matching máš v tom pdf na straně 38, o kus níž jsou pak přímo obrázky a možnosti zapojení a nenech se zmást tim, že je to pro RoadKing, v manuálu k F sérii je to taky úplně stejně, takže by to mělo platit pro všechny Mesiny s timhle systémem výstupů...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
-
maty-FellaSea
Jojo super, ale já nemám Messu, ale Marshall JCM 2000 TSL 100 ... 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
vycházel jsem z toho co tazatel psal, neměl jsem čas si ověřit jaké výstupy jeho aparát má a jak to funguje, takhle to vypadá že stačí připojit ten 16 ohmový výstup a je jedno co bude na tom přepínači, samozřejmě nemít nic připojeno v tom 4 a 8 ohm výstupu. Ano pokud se připojí box s větší impedancí je to pořád ještě lepší než s menší, lampy sice dostávaj víc zabrat, ale aspoň nejdou víc "do zkratu" jak by to bylo při připojení boxu s nižší impedancí.
add mesa: ano, ale mesa na to má dělané výstupáky, u marshalla bych si s tim radši moc nepohrával, ty jejich výstupáky hoří samy o sobě i při správném zapojení, ještě mu tak zkoušet nějakou jinou bednu než je tam určená
add mesa: ano, ale mesa na to má dělané výstupáky, u marshalla bych si s tim radši moc nepohrával, ty jejich výstupáky hoří samy o sobě i při správném zapojení, ještě mu tak zkoušet nějakou jinou bednu než je tam určená
St.Anley Tube Amps
taky to nebylo určený Tobě:-D to bylo pro maníka jménem nazaret, kterej o něco výš řešil to samý co Ty, ale s Mesou DC-3...co se tejče Marshallu, tak tam nevim, ale mám dojem že ten koncovej stupeň by měl fungovat všude stejně, nicméně to neni ničim podložený a je to čistě muj dojem, takže to rozhodně neber jako radu!!!:) ale jak psal Stanley (tušim) - ze 16 Ohm boxu by měl jít v pohodě udělat 4 Ohm;-)
edit: no vida, že ten můj DOJEM byl špatnej....takže rozhodně nezkoušet odolnost Marshallskejch výstupáků!!:-)
edit: no vida, že ten můj DOJEM byl špatnej....takže rozhodně nezkoušet odolnost Marshallskejch výstupáků!!:-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
- ibanezdx170
Zdravím
jen malej dotaz jestli to chápu dobře koupil jsem si marshall jcm2000tsl60 a ten ma v zadu dva výstupy na box a přepínač na 8/16Ohm tím pádem tam můžu zapojit 1 x box(4x12)8Ohm s tím že přepnu hlavu na 8Ohm nebo 1 x box(4x12)16Ohm s tím že přepnu hlavu na 16Ohm nebo 2 x box(4x12)16Ohm s tím že přepnu hlavu na 8Ohm je to tak správně ? navíc bych se chtěl zeptat jakej je rozdíl mezi tím když je box 8Ohm nebo 16Ohm diky moc za odpovědi
jen malej dotaz jestli to chápu dobře koupil jsem si marshall jcm2000tsl60 a ten ma v zadu dva výstupy na box a přepínač na 8/16Ohm tím pádem tam můžu zapojit 1 x box(4x12)8Ohm s tím že přepnu hlavu na 8Ohm nebo 1 x box(4x12)16Ohm s tím že přepnu hlavu na 16Ohm nebo 2 x box(4x12)16Ohm s tím že přepnu hlavu na 8Ohm je to tak správně ? navíc bych se chtěl zeptat jakej je rozdíl mezi tím když je box 8Ohm nebo 16Ohm diky moc za odpovědi
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí