Do dvaceti tisíc mě nic nenapadá. Jsem rád, že už tohle mám vyřešené
aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Já jsem to vyřešil koupí Splawn Quickrod, ten je ale za trochu jiné peníze. Na druhou stranu zase hraje jak ďas a má dost gainu, že ho nemusím nakopávat škatulí. Tři mody - rozsah od Plexi po Hotrod Marshall, Solo, dva stupně gainu, přepínatelný výkon, regulovatelná efektová smyčka včetně citlivosti, .....
- citizen.one
zkus www.martamp.com
ted ta stranka nejak nejde, ale to bude asi opravdu kratkodoba vyluka. Martin dela ruzne variace na marshally s celkem rozumnyma cenama...
ted ta stranka nejak nejde, ale to bude asi opravdu kratkodoba vyluka. Martin dela ruzne variace na marshally s celkem rozumnyma cenama...
kdyz chces marshalla tak se na mesu vyprdni, je to neco zvukove jineho. jinak zkus ty vicekenaly (6100, DSL, VM), hraje to jinak nez vytavena plexi ale furt to je marshall, ma to vic kanalu a gainu habadej 
No ja hraju na jcm 800 2205, pokud je to ta novejsi verze (stare maji vyrobni vadu - proto ty absolutne protikladne recenze po svetovych forech, kazdy ma jinou verzi), ten randy zvuk z toho dostanes proste. (ideal na heavy/thrash, slayer, megadeth, iron maiden, gamma ray, helloween atd...)
Tohle presne mi z toho leze: http://www.youtube.com/watch?v=Kee5Usw4kkk
Lidi rikaj ze je to sh*t, ale muzu ti rict ze zvukove smetu vsechny ty novy dsl, tsl, jvm.... to je oproti mymu jcmku papir... Nas druhej kytarista hraje na 2204 a zvukove po vytaveni to vyjde vazne nastejno, rozdil ze on musi dokopavat...
Tohle presne mi z toho leze: http://www.youtube.com/watch?v=Kee5Usw4kkk
Lidi rikaj ze je to sh*t, ale muzu ti rict ze zvukove smetu vsechny ty novy dsl, tsl, jvm.... to je oproti mymu jcmku papir... Nas druhej kytarista hraje na 2204 a zvukove po vytaveni to vyjde vazne nastejno, rozdil ze on musi dokopavat...
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
díval jsem se na youtube na ten splawn quickrod - super. nakonec asi vyberu mezi 6100, DSL nebo VM. tohle jsem schopný zafinancovat bez větších obtíží. ještě se chci zeptat na ty stránky http://www.martamps.com odkud to je? kde se to dá u nás odzkoušet nebo sehnat?
nad 2205 jsem už taky přemýšlel, ale jak říkáš. ta kritika je tak monstrózní a všudypřítomná, že má člověk strach se k tomu přiblížit. údajně je 2205 něco jako jcm 900 4100. existuje podle tebe nějaký rok výroby ve vývoji 2205? tzn. který model jo a který ne?
nad 2205 jsem už taky přemýšlel, ale jak říkáš. ta kritika je tak monstrózní a všudypřítomná, že má člověk strach se k tomu přiblížit. údajně je 2205 něco jako jcm 900 4100. existuje podle tebe nějaký rok výroby ve vývoji 2205? tzn. který model jo a který ne?
Naposledy upravil(a) Nero dne 14.01.2012 10:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeny příspěvky, používej tlačítko Upravit
Důvod: Spojeny příspěvky, používej tlačítko Upravit
A co ti vadí na nutnosti dokopávat? Zvlášť když preferuječ jednokanál? Zvuk RR by se bez MXR Distortion+ asi taky neobešel... To je takové časté klišé, že nejpravověrnější metal je kytara-kabel-vyhulený Marshall, nic víc (vzpomínám si, že hlášku v tom smyslu měli na jedné své desce Manowar, kteří, ač je mám po hudební stránce rád, jsou jinak tak trochu magoři). To platí snad jedině o AC/DC, jinak u většiny old school metalistů by se vždycky nějaká ta krabička našla, nejen OD, ale často je ve zvuku trvale i decentní chorus (typicky J.E. Lee u Ozzyho, Saxon, aj.).
jednokanály preferuju, ale ne u sebe. mám s nima problém při přechodu na "clean" - nestihám to natočit. kdybych nebyl levý, bohatě bych vystačil na 1kanálu. dokopnutí mi samo o sobě nevadí, ale mám pocit, že tímto z toho dělám malinko "tranzistor". zkreslení mi pak příjde krapet chemické (zkušenost z jcm 900 sl-x (experiment), peavey 50/50) TS9 + jcm 800 byla vyjímka, ale zase jednokanál, takže pro mě problémFořt píše:A co ti vadí na nutnosti dokopávat? Zvlášť když preferuječ jednokanál? Zvuk RR by se bez MXR Distortion+ asi taky neobešel...
otázka je jestli jsem schopen docílit požadovaného zvuku při dvou kanálech s dostatkem gainu bez nutnosti dokopávat v mé cenové hladině.
tohle vypadá taky zajímavě:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Prvni verze do roku cca 87' trpeli bleedingem kanalu, proste pri boost kanalu korekce cisteho kanalu ovlivnovaly zvuk... Taky cca pak ty opravene ve stejnem roce meli placatejsi zvuk bez toho poradnyho stredovyho plexi chrochtu.reason píše:nad 2205 jsem už taky přemýšlel, ale jak říkáš. ta kritika je tak monstrózní a všudypřítomná, že má člověk strach se k tomu přiblížit. údajně je 2205 něco jako jcm 900 4100. existuje podle tebe nějaký rok výroby ve vývoji 2205? tzn. který model jo a který ne?
Co se tyce podobny s jcm 900, rozdil tam je sakra veliky, v tonove charakteristice, proste jcm 900 moc reze a chrchle, jcm 800 2205 je kultivovanejsi.
Citizen.one rikal ze 2205 netlaci. Mno z vlastni zkusenosti takhle, korekce jsou pred zkreslenim (jako u nekterych starsich mesin) a ne za takze maji mensi rozsah... ALE fungujou trosku jinak, samotny aparat je hodne vyskovy... pokud by clovek pouzival standartni korekce vysky a basy cca na 12h a stredy lehce za pulkou poleze z toho tenoucky zvuk. Pokud nastavim apec ja, sakra tlaci vic nez vsechny ostatni shity od marshalu co ted produkuje (hravam v rockovem klubu, vedle my jcm 800 sakra uz stalo aparatu).
Proste clovek si ten apec musi prvni osahat. Ja hraju Master 11h, Presence 2h, Basy MAX, Stredy 2h, Vysky NULA, Preamp 5h, gain 2h. U cistyho basy 3h, vysky 3h, preamp 5h.
Proc vysky nula ? Protoze pri vyhuleni se meni sakra charakteristika zvuku a ty vysky tam proste se dostanou. Tenhle aparat potrebuje hrat hlasite.
Stejne nastaveni pouzivam jak s g12t-75 tak i s Greenbackama.
Dalsi vec lidi nechapou kanaly. Mas dve moznosti nastaveni preampu:
1. Heavy .... cisty kanal pouzivas na crunch (protoze preamp ti uz moc kresli), zkresleny na leady. Tohle je jak sem popsal nastaveni vyse. Proste lidi nechapou ze hrajou na marshall, furt by chteli fender cisty zvuk, ano cisty zvuk JDE na tenhle hlave udelat s peknym headroomem ale ne u tohohle rokovyho nastaveni.
Kdo sakra v hard rocku a heavy metalu potrebuje ultracisty clean ? Stahnu volume a seru na to, stejne pak uz hraju zbytek songu na zkresleny.
2. Blues .... Proste na mensi zkresleni (takovy 70. leta apod) se z BOOST kanalu stane crunch, z clean prekvapive clean. Jak ? Proste stahnu preamp volume u cisteho az mi nenakresluje, to same u BOOST aby se srovnali hlasitosti a vytahnu malicko master. Tot vse.
Nechapu co ti lidi na tom maji za problem a proc pisou ze aparat a dva kanaly jsou nepouzitelny.
Boost ma rozsah od jemne nakreslenyho ideal na blues az po heavy metal ale pozor, pri moc gainu zacne piskovat... idealni je maximalne gain na 3h. Pak na thrash metal atd idealne dokopnout (ne kvuli zkresleni ale kvuli oseknuti basu a pridani stredu, idealne TSkem aby to delalo sekany dz dz).
Clean kanal hraje pri malym preampu krasne ciste s dobrym headroomem (bavime se o marshallu ne fendru), pri vytahnuti je to perfektni na ac/dc proste hraje tak pexinovate... bohate stredy (ktere ani ale nejdou pokroutit
JCM 800 2205 nejvetsi nevyhody?
Zasrane spatne udelana efektova smycka ktera brumi a sumi, nepomuze noisegate a nic. Tohle se prave nejvic moduje. Jak ? smycka se da misto reverbu na fs a zapina se vypina.
Hlasitost.
Jen pro zajimavost, na moji jcm 800 2205 hral Ken Hensley z Uriah Heep, a nejaky typek z Alcatrazu od Grahama Bonetta (shodou okolnosti ten "nejaky typek" dosel na misto Yingwieho malmsteena).
Oba dva po koncerte maximalne spokojeni. A to si prali klasickou jcm 800, prvni se na to divali kdyz videli 2205 jak kdyby jim sebrali hracku, po zapojeni a zahrani se jim to sakra libilo a korekce me prekvapive nechali tak jak mam nastaveny, jen malicky nuance (takze neco na tom sakra bude).
Jinak mam nemodnutou verzi.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Mrkni možná na Hughes&Kettner Statesman Dual. To se vejde tak akorát do tvého cenového stropu a nabízí víceméně to, co požaduješ.
Kebyže to vyriešiš volume pedálom pred aparát ? Ak by si tam mal to nastavovanie minima, tak to máš ako keby prepínanie kanálu + dalšie veci s tým môžeš robiť.reason píše: vyzkoušel jsem relativně dost aparátů a na rovinu říkám, že není jednoduché v omezených rozpočtových možnostech najít to pravé (strop max. ale opravdu max.20tis. za hlavu). další věc je, že jsem gramlavý na jednokanály (hrajou suprově a moc se mi líbí ale nejde mi to na poťáku). pro mě by byla ideální hlava na způsob hi-gain marshall plexi s 2 kanály + jump na sólo a samozřejmě s master volume![]()
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
vím, že to používá hodně lidí. to by šloOndskan píše:Kebyže to vyriešiš volume pedálom pred aparát ? Ak by si tam mal to nastavovanie minima, tak to máš ako keby prepínanie kanálu + dalšie veci s tým môžeš robiť.
for kai:
díky za rozsáhlý příspěvek
for fořt:
HaK statesman jsem řešil několikrát. nedovedu si ale vysvětlit takové snížení ceny. netvrdím, že je v něm něco špatně, ale vzbuzuje to ve mně značnou nedůvěru..
ještě jedna věc. kdybyste měli na výběr mezi 6100 a DSL... co byste si vybrali vy (kteří ty aparáty znáte) a proč? nedalo mi to a vyzkoušel jsem znovu DSL. tentokrát s g12t. slušné, velmi slušné
Nestačí napsat jeden post a pak ho editovat? Jinak snížení ceny je z důvodu doprodeje, statsmeny už se nedělají a proto šla cena dolů...reason píše:for kai:
díky za rozsáhlý příspěvek![]()
for fořt:
HaK statesman jsem řešil několikrát. nedovedu si ale vysvětlit takové snížení ceny. netvrdím, že je v něm něco špatně, ale vzbuzuje to ve mně značnou nedůvěru..![]()
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sloučeny ty 3 posty. Laskavě používej tlačítko upravit, neslučuju ti příspěvky poprvé, reasone.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
kdybych se mel rozhodovat mezi 6100 a DSL tak vezmu DSL, prijde mi surovejsi a trochu vic podobna osmistovce jednokanalu nez 6100.
dík za názor. u DSL a TSL se mi líbí dostatek gainu přímo v aparátu. co se týká ovládání je DSL a TSL žhavý favorit. škoda, že nemám zkušenost s 6100. o víkendu se pokusím dostat k marshall 1987x plexi reissue. k tomu greenback a trénink na poťáku a...Kinx píše:kdybych se mel rozhodovat mezi 6100 a DSL tak vezmu DSL, prijde mi surovejsi a trochu vic podobna osmistovce jednokanalu nez 6100.
- Nero
- Rádce
Nevím, jestli se u Marshalla zbláznili, nebo je problém někde jinde, ale http://www.nevadamusic.co.uk/guitar/amp ... niversary- vypadá jako potenciální velká ostuda. Nějak se mi nechce věřit, že to za ty peníze bude opravdu hrát tak, jak by mělo.
V plánu jsou i další modely - http://www.marshallamps.com/product_ran ... RangeId=33
V plánu jsou i další modely - http://www.marshallamps.com/product_ran ... RangeId=33
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Už by taky mohli vymyslet reprák, kterej takovýhle prdítko vybudí. Do tý doby se to těm dospělejm předlohám prostě podobat nebude.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
a proc ne. ja se na to docela tesim, uz jenom pro vykonovou podobnost s HT1 od blackstaru ktery me moc bavi. navic je tam aspon 10" reprak, zadny pc speaker jako u konkurence (cest vyjimkam, viz blackstar).
- Nero
- Rádce
Proč ne? Na to bych měl, být Britem, asi 560 důvodů. U nás jich asi budu mít kolem 16 000, odhaduju.
Když jsem viděl tu zprávu, čekal jsem aparáty někde na úrovni 5000 Kč, dejme tomu jako Vox AC4TV. Ale teď z toho dělají něco na úrovni Laney Lionheart 5, což je hodně dobře hrající aparát, ale za 15k je prostě drahý. Jeslti to má být dražší než Class 5, tak to podle mě budou prodávat těžko.
Když jsem viděl tu zprávu, čekal jsem aparáty někde na úrovni 5000 Kč, dejme tomu jako Vox AC4TV. Ale teď z toho dělají něco na úrovni Laney Lionheart 5, což je hodně dobře hrající aparát, ale za 15k je prostě drahý. Jeslti to má být dražší než Class 5, tak to podle mě budou prodávat těžko.
PetrPeter 1975 - 2008
Bude *velke obchodní rozpětí*