Les Paul do 20 - 25 000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Alternátor

Re: Les Paul do 20 - 25 000,-

Příspěvek od Alternátor »

Já to prostě bral jako kytaru klasický původní LP konstrukce. Nevím, no, prostě mi to přijde jako jiná kytara. Sice to vyznívá jako blbost, ale když se dneska tak řeší, z kolika kusů má kdo kytaru, tak tohle mi zrovna taky nepřijde zanedbatelný.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Chambered Les Pauly nehrajou stejně,ani nemůžou - a je úplně jedno, jestli je to Frampton signature za 90 nebo třeba nějaká ta Chambered Reissue.
Někde to nemusí vadit (velký zkreslení), ale při čistším tónu je znát, že jsou neplnotučný.
Je to prostě taková Cola Light :lol:

Mám jednoho chambered LP - a po 5 minutách hraní vždycky putuje na pár měsíců zpátky do kufru :mrgreen: Dokud to byl můj jediný, tak mi přišlo, že je super..
Naposledy upravil(a) Tonda dne 20.01.2012 14:41, celkem upraveno 1 x.
I´m wheels... movin´wheels
Qjetak_cz

Příspěvek od Qjetak_cz »

Ahoj,

Podle mého názoru Gibson LP studio není špatný nástroj, ale záleží kus od kusu. Měl sem možnost vybírat z několika kusů stejného modelu a vybrat si tu "nejlepší"... ostatní dle mého názoru "nehráli" natolikm, aby stálo za to uvažovat o koupi. Po zvukové stránce se určitě nemůže rovnat dvojnásobně dražším modelům, ale já jsem jak se zvukem, tak i s technickým zpracování nadmíru spokojen.
Les Paul Studio 2011
Hughes & Kettner Statesman STM Dual EL84
Martin DM-1 1996
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Ahojte,

tak pročetl sem to tady celé, ale ještě mě to neuspokojilo. Řešil se tady spíš konkrétní příad někoho kdo nevěděl co chce... Plánuju kupovat kytaru tvaru lespaul, nebo podobného (ltd, ibanez, schecter) Cena odpovídá ceně v názvu tématu. Upřednostňuji aktivní snímače.

S čím máte dobré zkušenosti? Určitě si chci udělat výlet do shopu a zahrát si na různé značky, ale pomůže mi když budu dopředu vědět na co se zaměřit.

Jinak zatím je můj favorit LTD EC1000 deluxe serie, takže bychom mohli srovnávat s touto kytarou. Co ty ibanez les pauly, hraje to dobře? Schectery v této ceně si stojí jak oproti LTD. A již zmiňované Gibsony.

Mám to do kapely bandzone.cz/escapethisday

Pokud to bude někdo potřebovat pro představu zvuku, zesik mám momentálně Marshall jmp1+carvin ts100. Repro EVM12L. Možná proběhne preampu výměna za něco dravějšího, ještě musím vyzkoušet dokrmení TS9, ale charakter zvuku se mi zatím líbí. Nezahlcuje se a je čitelný i v mixu.

Předem díky za všechny názory a zkušenosti.
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Ja jsem docela spokojenej s timhle padlem: http://www.audiotek.cz/product-29122-ep ... ight-ebony

-24 prazcu, ma aktivni EMG - jeden slusne basuje (spravnej motorovej zvuk :-) ), druhej ma zas tenkej, vejskovej zvuk a da se protlacit pres zbytek grupy.. celkove , ladeni (az na obcasny problemy s Gckem - asi klasika) drzi po celym hmatniku, ma peknej pohodlnej dohmat, je docela pekna a je standardne tezka jako krava :-D

EDIT: no fuj, to snad psalo nejaky prase... sorry ;)
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

To by mě zajímalo tohle ve srovnání s tím LTD. Měl si možnost někdy zkusit? Vypadá zajímavě. Sice na pohled celkem tenké pražce, ale použité materiály se mi celkem líbí. Až na ten trooo evil metal vzhled :)
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Na LTD jsem bohuzel nehral, takze srovnat nemuzu :-/ Ten über metal vzhled se mi libi, do naseho countrypunk stylu skvele zapadne :-D Kdybys to chtel vyzkouset a jsi z Prahy, tak neni problem . ...
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ta Epi se s LTD řady 1000 vůbec nemůže srovnávat. Ty jsou o level výše.

Nicméně za tyhle peníze by se dala odchytit už i bazarová ESP Eclipse.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“