TC Electronic Nova System
Pravidla fóra
-
pepafranta
Re: NOVA SYSTEM T.C. electronics
Teraz mam v slucke delay a chorus a funguju v pohode......
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: NOVA SYSTEM T.C. electronics
Je to strašně o nastavení efektů a smyčky. Vychytat to.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
TC Electronic Nova System
Tak jsem si taky testnul Nova System.
Specifikum (může být klad i zápor) je bezpochyby přepínání presetů až po "odšlápnutí". Platí to, myslím, jen pro ta 3 presetová tlačítka v preset módu, jinak to funguje normálně hned po sešlapu. A s rozšířením o TC footswitch, to na tomto jde prý taky klasicky.
Co mě vadilo, že to nemá automatickou nebo alespoň nastavitelnou slučku do Mono signálu, když na výstupu připojím jen mono kabel.
Pak přepínání presetů s aktivním zkreslením je se slyšitelnou mezerou. Bez zkreslení to jde plynule i se spill overem.
Ladička nechztá tóny pod E. Nechápu. Ale pokud podlaďujete, dá se ladit přes flažolet.
Absence plnohodnotného PC editoru.
Firmware musíte aktualizovat pomocí plnohodnotného MIDI zařízení, např. zvukovka (MIDI-USB redukce nefunguje). To ale vlastně ani tak nevadí, protože aktualizace firmwaru a oprava zmíněných neduhů je v nedohlednu. TC má holt jinou produktovou strategii, než třeba mnou opěvovaný DigiTech.
Specifikum (může být klad i zápor) je bezpochyby přepínání presetů až po "odšlápnutí". Platí to, myslím, jen pro ta 3 presetová tlačítka v preset módu, jinak to funguje normálně hned po sešlapu. A s rozšířením o TC footswitch, to na tomto jde prý taky klasicky.
Co mě vadilo, že to nemá automatickou nebo alespoň nastavitelnou slučku do Mono signálu, když na výstupu připojím jen mono kabel.
Pak přepínání presetů s aktivním zkreslením je se slyšitelnou mezerou. Bez zkreslení to jde plynule i se spill overem.
Ladička nechztá tóny pod E. Nechápu. Ale pokud podlaďujete, dá se ladit přes flažolet.
Absence plnohodnotného PC editoru.
Firmware musíte aktualizovat pomocí plnohodnotného MIDI zařízení, např. zvukovka (MIDI-USB redukce nefunguje). To ale vlastně ani tak nevadí, protože aktualizace firmwaru a oprava zmíněných neduhů je v nedohlednu. TC má holt jinou produktovou strategii, než třeba mnou opěvovaný DigiTech.
Pokud máš Mesu, Nova Sytem je trochu zbytečný špás. Z podlahových mají ještě relátka (teda když vynechám G-System), podlahové BOSS GT-8, GT-10, GT-100. Mají 2 relátka na stereo jacku. (OPRAVA: jen 1 relé)pepafranta píše:Ma iba jedinu vadu a to ze nevie prepinat kanale na hlave. Mam mesu single rectifier.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 30.03.2014 12:02, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: TC Electronic Nova System
Jenom bych poupravil to, že Bossy mají pouze jedno relé.dayslypper píše:Pokud máš Mesu, Nova Sytem je trochu zbytečný špás. Z podlahových mají ještě relátka (teda když vynechám G-System), podlahové BOSS GT-8, GT-10, GT-100. Mají 2 relátka na stereo jacku.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Díky za opravu.
P.S.: Tady jsem našel SK manuál
http://uloz.to/xFddtn4/tc-electronic-no ... sk-web-pdf
P.S.: Tady jsem našel SK manuál
http://uloz.to/xFddtn4/tc-electronic-no ... sk-web-pdf
- jirka kyncl
- last.fm: v
Chtel jsem si nedavno koupit T.C. Nova System nicmene, jsem ji nakonec vratil a to protoze:
- dvakrat se mi behem zkouseni vypnul a zapnul. Muze byt zpusobeno nejakym vypadkem proudu, ale u ostatnich pedalu ani spotrebicu jsem to doma nepozoroval.
- prislo mi, ze to hodne zkresluje/bere signal. Kdyz jsem porovnaval cisty zvuk na kombu (Engl + Strat) a na T.C. nebyl aktivni zadny preset (proste jakoze v bypass modu), tak cisty zvuk byl nakresleny. Malinko, ale tak, ze to je slyset, a ja v tomhle nejsem nejaky puntickar teda.
Mate nekdo podobne zkusenosti nebo jsem mel jen spatny kus? Protoze jinak mi to prijde cenove dost ok, navic jsem mel driv T.C. G/major a to bylo super... tak to nechci uplne zavrhnout
- dvakrat se mi behem zkouseni vypnul a zapnul. Muze byt zpusobeno nejakym vypadkem proudu, ale u ostatnich pedalu ani spotrebicu jsem to doma nepozoroval.
- prislo mi, ze to hodne zkresluje/bere signal. Kdyz jsem porovnaval cisty zvuk na kombu (Engl + Strat) a na T.C. nebyl aktivni zadny preset (proste jakoze v bypass modu), tak cisty zvuk byl nakresleny. Malinko, ale tak, ze to je slyset, a ja v tomhle nejsem nejaky puntickar teda.
Mate nekdo podobne zkusenosti nebo jsem mel jen spatny kus? Protoze jinak mi to prijde cenove dost ok, navic jsem mel driv T.C. G/major a to bylo super... tak to nechci uplne zavrhnout
Měl jsem docela dlouho G-system, sice něco trošku jinýho, ale filosofie TC se v tom nějak promítne.
Zaprvé - absolutní spolehlivej držák s konstrukcí jako tank... Taky ta váha... Nikdy se nekousnul nebo nevypnul.
Zvuk výbornej, ale dost podrobně se nastavovaly gainy u každého vstupu/výstupu pro ideální odstup signál-šum. V tomhle místě by mohlo vzniknout nějaký nakresleni. Ale nevím jak to má řešený Nova.
Jiný multaky se s tím nepářou prostě se předpokládá, že 24bit převodníky budou mít dynamiku pro kytaru vždy dostatečnou...
Zaprvé - absolutní spolehlivej držák s konstrukcí jako tank... Taky ta váha... Nikdy se nekousnul nebo nevypnul.
Zvuk výbornej, ale dost podrobně se nastavovaly gainy u každého vstupu/výstupu pro ideální odstup signál-šum. V tomhle místě by mohlo vzniknout nějaký nakresleni. Ale nevím jak to má řešený Nova.
Jiný multaky se s tím nepářou prostě se předpokládá, že 24bit převodníky budou mít dynamiku pro kytaru vždy dostatečnou...
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Mal som Nova System pred 5 rokmi a dlho sa u mňa tiež neohrial. Žranie signálu, oneskorené prepínanie kanálov na ampe,... Po pár týždňoch som sa ho zbavil.
Taky jsem měl cca rok,nikdy takové problémy nedělal,ale poslal jsem pryč,protože jsem se sním moc nedohodl