pokus o homemade guitar

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus o homemade guitar

Příspěvek od kocour »

[quote.....]Dřevo bych měl, ale teď bych se rád zeptal, jak udělat krk, jakou koupit výztuhu a hlavně, jaký mít rozměry vzdálenosti mezi snímači a také v jaké vzdálenosti má být kobylka[/quote]
Ach, jo... kdo má dřevo, nemá zdaleka vyhráno :!:
Stavba kytary začíná(la) na papíře, nebo na PC 8)
...Rád bych zkusil udělat homemade kopii této kytary:....
Bohužel není jasná menzura, co je to za ESP model? Nenašel jsem to ani v custom galerii.
http://www.espguitars.com/customshop_gallery.html
Odkud jsi to foto vzal?
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

menzura je prý 648mm, tady fotka z lepšího pohledu, odkaz na mřížku od kocoura nastroje-f71/technicke-vykresy-kytar-t1 ... ml#p482074 a jedem, obkreslujem, neflákáme se :) http://www.espguitars.com/esp2008/image ... /RZK-1.jpg

detailnější popis: http://www.espguitars.com/esp2008/guitars_richard.html
a česky http://cs.wikipedia.org/wiki/ESP_RZK-1 - zmíňka o průchozím 3 dílném javorovém krku, když se ptáš na to jak udělat krk :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

kocour píše:Dřevo bych měl, ale teď bych se rád zeptal, jak udělat krk, jakou koupit výztuhu a hlavně, jaký mít rozměry vzdálenosti mezi snímači a také v jaké vzdálenosti má být kobylka
Ach, jo... kdo má dřevo, nemá zdaleka vyhráno :!:
Stavba kytary začíná(la) na papíře, nebo na PC 8)
...Rád bych zkusil udělat homemade kopii této kytary:....
Bohužel není jasná menzura, co je to za ESP model? Nenašel jsem to ani v custom galerii.
http://www.espguitars.com/customshop_gallery.html
Odkud jsi to foto vzal?
-kcr-[/quote]

Tak jasně, že nejdřív na papíře ;) ...
akorát tam nechci mít Floyda, ale klasickou Tune - o - Matic a bez zámků ...
Ale jinak to bude stejný ...
Nicméně, já to nejspíš udělám tak, že vyšlu kamaráda do Musiccity, ať mi jí tam obkreslí ;) ...
Pak budu pokračovat dál :) ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Horry píše:....Nicméně, já to nejspíš udělám tak, že vyšlu kamaráda do Musiccity, ať mi jí tam obkreslí ;) ... Pak budu pokračovat dál :) ...
Zadrž, už vidím, jak ho chudáka vyhánějí ven a řvou ... bez peněz nám do krámu nelez :roll:
Pokud tam nemá nějakého kámoše..
Obkreslení z fotky se tady už někde probíralo. To je rozhodně rozumnější metoda.
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

kocour píše:
Horry píše:....Nicméně, já to nejspíš udělám tak, že vyšlu kamaráda do Musiccity, ať mi jí tam obkreslí ;) ... Pak budu pokračovat dál :) ...
Zadrž, už vidím, jak ho chudáka vyhánějí ven a řvou ... bez peněz nám do krámu nelez :roll:
Pokud tam nemá nějakého kámoše..
Obkreslení z fotky se tady už někde probíralo. To je rozhodně rozumnější metoda.
-kcr-
No, ale tak on tam má známé a je stálý zákazník :) ;) ...
Dyžtak top zkusím z té fotky, podívám se na fóru ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

MrB14ck píše:já bych v tom neviděl problém - jestli to je pěkná fošna s léty blízko sebe...
bude to trošku jedovatější ale hrát by to mělo - viz celojavorový gibson L6S :wink:
Fošna je na obrázku, slepená ze 2 kusů a mezi nima tenkej plátek něčeho tmavýho:-), jinak neměl by někdo možnost poměřit tu L6S? Koukal jsem na pár videí a zvuk je parádní. Foto ze přední strany jsem sehnal, základní rozměry taky, pouze k tlušťce těla jsem našel 2 údaje - buď trošku tlustější jak SG (které by mělo mít 35mm), nebo 31,75mm. A pak profil krku, prý je nějak super tenký...
Přílohy
P8240107.JPG
homemade Jasanová :-)
Vox AmPlug - JS
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tu fošnu nech tlustou jak je, proč ji ztenčovat? Ta předloha - L6S - se ti líbí? Celojavorové může být cokoli, LP, já mám třeba véčko stylu RR z javoru, hraje normálně, žádné extrémní výšky.
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Ta fošna má 49mm na tloušťku, aspoň trochu by to chtělo ztenčit, jinak to bude dost těžká kytara. Jinak ta L6S se mi líbí celkově vzhedem i zvukově, je to takovej kratší a širší Les Paul. No ještě to není jisté co z toho nakonec bude, uvidím, momentálně by to chtělo začít kreslit
Vox AmPlug - JS
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

49mm je moc pěkné, schovej to třeba na něco s klenutým vrchem. Je škoda ubírat.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Vím, že gibson dělal i celojavorové LP Raw power, ale netuším jak to hrálo.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

chtěl bych na kytaru dát opět 2xHB, stejně jako na předchozí, ale už bych ji chtěl kapku vypiplat 8) a tak jsem se chtěl poradit, jaké snímače by se k tomu javoru hodily? Celkově se mi líbí instrumentální hudba (Satriani, Vai, ale třeba i Clapton...) prostě pohodové písničky(myšleno k poslechu a ne na hraní :lol: ) a kytara by měla být spíše sólová. Na tremolo si netroufnu, takže kobylka bude pevná. Předem děkuju za rady
Vox AmPlug - JS
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Myslím, že univerzální rada neexistuje. Asi to bude chtít zkoušet a hledat takové snímače, které ti nejvíc sednou.
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

No jde o to, že teďka hraju na nějaké noname číny a tak se mi nejspíš bude zdát cokoliv jiného paráda. Když budu zkoušet, tak mám koupit zkusit, prodat? :-D to mi nepřipadne jako nejlepší řešení
Vox AmPlug - JS
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já bych se odpíchnul od toho co používají tví oblíbení kytaristi - tam je vysoká pravděpodobnost že ti to sedne...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

před nedávnem jsem psal, že si na tremolo netroufnu, i když mě to strašně moc láká. už jsem našel i nějaké parametry na otvor... jen jedno mi není jasné. Když bych chtěl frézovat díru na Floyda, výkres zde:http://www.floydrose.com/pdf/Floyd%20Ro ... iew)MM.pdf tak ve kterým místech je menzurová linie? je to ve svislé ose šroubů, nebo třeba uprostřed otvoru skrz tělo.....?
Vox AmPlug - JS
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jestli mě paměť neklame tak by to mělo být v řadě šroubů :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nee. Taky mě naštvali, že to na jejich webu není někde jasně viditelně v Tech. Info. Aspoň udávají vzdálenost šroubů od ořechu:

Q:What is the distance from the nut to the center of the pivot post on the Floyd Rose Original?
A:The distance from the edge of the nut to the center of the pivot post for the Floyd Rose Original is 25 1/8" for a scale of 25 1/2" and 24 3/8" for a scale length of 24 3/4"

Takže střed trnů 638,2mm od ořechu.
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

čím víc o tom Floydovi uvažuju a čím víc jsem o něm našel, tak vrůstá můj strach z něho :lol: nevíte někdo, pokud bych měl floyda na kytaře, jestli musím mít na kapse pro krk nějaký úhel? Třeba jak je krk pod úhlem pro TOM, tak jestli má být i pro floyda nebo tam být nemusí...
Vox AmPlug - JS
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Mám floyda na rg a uložení krku bez úhlu. On floyd narozdíl od TOMa není tak vysoký, většina je schovaná v těle...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“