jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
AL3SS

Re: jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000

Příspěvek od AL3SS »

Paris píše:hele ... jeste posledni dotaz, kdyz uz si zminil kiss a ace frehleyho - jsi uz 100% rozhodnuty pro toho corta? nelibila by se ti spis kytara ve tvaru LP? mozna by se dal vyzkouset a pripadne vybrat kus od ty novy (levny) znacky U.S.Music (Washburn, Marshall a spol...): http://www.jayturser.com/products/electrics/jt-220.php

LP se mi taky líbí, ale jsou dražší než ten cort.. Za tu kytaru bych chtěl dát tak max 3500,-, tak kdyby mně někdo pomohl s výběrem toho LP v kytary.cz do 3500,- ? :) .
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

3 650 už je moc? To stojí nejlevnější model této značky, ale nevíme jak hraje, musel by se zkusit někde kde je mají...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

u Fokusu ted mají zase nějaké slevy a maj LP s lepeným krkem za 3,4, což si myslim že je dobrá cena: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara.csp?!CP1,8,!P,71
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
MilanT

Příspěvek od MilanT »

V tvojí cenové relaci je to kus od kusu. Před měsícem se to řešilo tady - post486863.html?hilit=lp%20do%203500#p486863
Ten Fokus tam vyšel docela se ctí a jak píše Stanley06, šel bych do toho mahagonu s lepeným krkem.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Být tebou, beru toho Les Paula, co ti doporučil Standa. Jestli jsi nikdy nehrál na LP, tak si na to budeš muset zvykat, ale za ty peníze uděláš nejvíc zvuku s tímhle ( můj názor ). Před nedávnem, když jsem si vybíral kytaru já, pár Fokusek jsem měl možnost si vyzkoušet a rozhodně je to dobrá volba (pokud nejsi zvyklý na kytary za 15k a víc :D ). A sleduj bazar, pokud ti nevadí zboží z druhé ruky. Nedávno mi tam utekla Fokus SG se snímači RM pickups za 3,5K, prodával to myslím kmensik. Pokud bys tam objevil něco podobného, je to jasná volba ( po vyzkoušení ). A Fokus LP s lepeným krkem je tam momentálně taky, má tam cenu dohodou...
AL3SS

Příspěvek od AL3SS »

a co říkáte na tento : http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005176/ ? taky pěknej :)
duvid

Příspěvek od duvid »

No stačí se podívat do popisu, ten epiphone má šroubovanej krk, a tělo z lípy. Takže to nebude mít takový zvuk jako originální mahagonové LP s lepeným krkem.... osobně si řikám proč váháš stím fokusem ( výše uvedné fokusy maj lepenej krk a jsou z mahagonu). Za ty peníze lepší nové LP moc neseženeš :wink:
Epiphone SG faded G400 brown
Blackheart BH15 112
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

to nevypadá špatně, ale je horší než Fokus a nebo ta nová značka (nepamatuju si jak se jmenuje :D ). Ikdyž chce hodně vybírat kus od kusu, ale u těhle levných Epi jsem těch dobrých moc neviděl zatím...
AL3SS

Příspěvek od AL3SS »

je pravda, že ten fokus je fak nádhernej :), takže mám místo toho cortu x brat toho fokusa lp?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

AL3SS píše:je pravda, že ten fokus je fak nádhernej :), takže mám místo toho cortu x brat toho fokusa lp?
Jasně, zajeď si pro něj, a pokud jich tam bude víc, vyber nejlepší kus.
AL3SS

Příspěvek od AL3SS »

ok, mám štěstí, že je to ode mě 100 km :)
AL3SS

Příspěvek od AL3SS »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na kytaru CORT EVL-K4 http://www.cortguitars.cz/produkty/elek ... es/evl-k4/ ? Budu si jí kupovat, ale chtěl bych se zeptat, jestli jsem udělal dobře ? :) Díky za odpověď.
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

elektricke-kytary/cort-evl-k4-bks-co-na ... t=evk%20K4 , příště zkus nejdřív hledat :wink:
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
MilanT

Příspěvek od MilanT »

AL3SS píše:je pravda, že ten fokus je fak nádhernej :), takže mám místo toho cortu x brat toho fokusa lp?
Fokus se ti líbil a všichni ti ho už měsíc doporučují. Mahagon s lepeným krkem za 3 a půl tisíce. Měsíc čekáš a už je za 5 a půl tisíce - http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,33,!P,71
Za kytaru jsi chtěl dát max 3500 a tak jsi šáhl po Cortce za 7 tisíc se šroubovaným krkem.
Nekomentuji tvoje rozhodnutí, ale nějak tomu nerozumím.
brla95

Příspěvek od brla95 »

AL3SS píše:a co říkáte na tento : http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005176/ ? taky pěknej :)

Zdar , tuhle kytaru sem si v srpnu koupil , první 2-3 měsíce nádhera , za tu cenu to bylo zlatý , ale teď bych si ju nekoupil , začíná se pomalu rozpadat a to ju mám půl roku...ladění je příšerný , nevydrží pořádně ani jednu skladbu a celkově jsou ty díly nedodělaní , minule mi upadla matice u Jacka , ale kombo má pěkný zvuk , aspoň teda na můj vkus..být tebou tak se podívám po něčem jiném
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to to za tu cenu moc zlatý není...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

brla95 píše:
AL3SS píše:a co říkáte na tento : http://kytary.cz/epiphone-les-paul-special-ii/HN005176/ ? taky pěknej :)

Zdar , tuhle kytaru sem si v srpnu koupil , první 2-3 měsíce nádhera , za tu cenu to bylo zlatý , ale teď bych si ju nekoupil , začíná se pomalu rozpadat a to ju mám půl roku...ladění je příšerný , nevydrží pořádně ani jednu skladbu a celkově jsou ty díly nedodělaní , minule mi upadla matice u Jacka , ale kombo má pěkný zvuk , aspoň teda na můj vkus..být tebou tak se podívám po něčem jiném
Ono to ale nemůžeš svalovat na kytaru, samozřejmě nevím v jakém ji máš stavu a jak ses o ni staral, ale pokud ji neseřizuješ, tak se nediv :) a matice od konektoru se umí občas povolit, to je problém vzít klíč/kleště/nehty a dotáhnout ji ?
reason

Příspěvek od reason »

já jsem s těma levnýma kytarama měl čest pouze 1x - axl nebo squier, takže můj příspěvek spíše přeběhněte. podle mě nejde o to, že je člověk začátečník, ale o to, že s takovým "nástrojem" jím bude s trochou nadsázky v podstatě napořád. ať se na mě nikdo nezlobí, ale NOVÁ kytara za 18stovek není primárně určena ke hraní, ale k uspokojení okamžité potřeby teenagera. chtěl to i bratranec. půjčil si ji od kamaráda, zavolal mi, přijel jsem, odzkoušel a nestačil se divit. o zvuku se nemá smysl bavit, nebylo možné ji naladit a "hrát" na to byla doslova dřina. po pár minutách jsem pocítil absolutní nechuť. takový nástroj umí způsobit i to, že člověk na hraní vyloženě zanevře. chápu, že kytary.cz mají tento sortiment k dispozici. i kdyby ho zrušili, začne jej za ně expandovat někdo 2x rychleji. čeho si tady velmi vážím je kritický postoj nera vůči těmto kytarám.

vím, že v 15letech má člověk velmi omezený rozpočet, ale snad se něco udělat dá (pozdržet nákup a pošetřit nebo požádat rodiče, babičky o půjčku, využít vánoc atd.). já jsem začínal na galaxisce (špatné a podle mě srovnatelné s těmi novými krámy, ale i na to jak byla stará pořád jaksi držela pokupě) a asi za půl roku jsem koupil diamantku - spokojenost. jedna věc je jasná. pokud člověk koupí kytku za 1800,- musí počítat s velmi brzkým prodejem na bazaru a samozřejmě se ztrátou (nezávisle na tom, jestli bude v hraní pokračovat nebo uplně skončí)

PS - shodou okolností bratranec hlásil : tak ta kytara se tomu klukovi už rozpadla

co dodat (snad jen to, že se nakonec možná ani ten bazar nekoná)
epislash

Příspěvek od epislash »

určitě bych koupil i kytaru i kombo z bazaru.já teď lituju že sem kupoval kytaru novou za stejnou cenu jsem mohl mít o třídu vyšší kytaru :D
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

No hlavně je důležité, že ses poučil ;) já si taky rval vlasy, když jsem viděl na bazaru Squier strata s RM snímači za 1800 (moje první kytara byl ďábelský krám za 1700 taky z druhé ruky).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“