Paris píše:hele ... jeste posledni dotaz, kdyz uz si zminil kiss a ace frehleyho - jsi uz 100% rozhodnuty pro toho corta? nelibila by se ti spis kytara ve tvaru LP? mozna by se dal vyzkouset a pripadne vybrat kus od ty novy (levny) znacky U.S.Music (Washburn, Marshall a spol...): http://www.jayturser.com/products/electrics/jt-220.php
LP se mi taky líbí, ale jsou dražší než ten cort.. Za tu kytaru bych chtěl dát tak max 3500,-, tak kdyby mně někdo pomohl s výběrem toho LP v kytary.cz do 3500,- ? .
V tvojí cenové relaci je to kus od kusu. Před měsícem se to řešilo tady - post486863.html?hilit=lp%20do%203500#p486863
Ten Fokus tam vyšel docela se ctí a jak píše Stanley06, šel bych do toho mahagonu s lepeným krkem.
Být tebou, beru toho Les Paula, co ti doporučil Standa. Jestli jsi nikdy nehrál na LP, tak si na to budeš muset zvykat, ale za ty peníze uděláš nejvíc zvuku s tímhle ( můj názor ). Před nedávnem, když jsem si vybíral kytaru já, pár Fokusek jsem měl možnost si vyzkoušet a rozhodně je to dobrá volba (pokud nejsi zvyklý na kytary za 15k a víc ). A sleduj bazar, pokud ti nevadí zboží z druhé ruky. Nedávno mi tam utekla Fokus SG se snímači RM pickups za 3,5K, prodával to myslím kmensik. Pokud bys tam objevil něco podobného, je to jasná volba ( po vyzkoušení ). A Fokus LP s lepeným krkem je tam momentálně taky, má tam cenu dohodou...
No stačí se podívat do popisu, ten epiphone má šroubovanej krk, a tělo z lípy. Takže to nebude mít takový zvuk jako originální mahagonové LP s lepeným krkem.... osobně si řikám proč váháš stím fokusem ( výše uvedné fokusy maj lepenej krk a jsou z mahagonu). Za ty peníze lepší nové LP moc neseženeš
to nevypadá špatně, ale je horší než Fokus a nebo ta nová značka (nepamatuju si jak se jmenuje ). Ikdyž chce hodně vybírat kus od kusu, ale u těhle levných Epi jsem těch dobrých moc neviděl zatím...
AL3SS píše:je pravda, že ten fokus je fak nádhernej , takže mám místo toho cortu x brat toho fokusa lp?
Fokus se ti líbil a všichni ti ho už měsíc doporučují. Mahagon s lepeným krkem za 3 a půl tisíce. Měsíc čekáš a už je za 5 a půl tisíce - http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,33,!P,71
Za kytaru jsi chtěl dát max 3500 a tak jsi šáhl po Cortce za 7 tisíc se šroubovaným krkem.
Nekomentuji tvoje rozhodnutí, ale nějak tomu nerozumím.
Zdar , tuhle kytaru sem si v srpnu koupil , první 2-3 měsíce nádhera , za tu cenu to bylo zlatý , ale teď bych si ju nekoupil , začíná se pomalu rozpadat a to ju mám půl roku...ladění je příšerný , nevydrží pořádně ani jednu skladbu a celkově jsou ty díly nedodělaní , minule mi upadla matice u Jacka , ale kombo má pěkný zvuk , aspoň teda na můj vkus..být tebou tak se podívám po něčem jiném
Zdar , tuhle kytaru sem si v srpnu koupil , první 2-3 měsíce nádhera , za tu cenu to bylo zlatý , ale teď bych si ju nekoupil , začíná se pomalu rozpadat a to ju mám půl roku...ladění je příšerný , nevydrží pořádně ani jednu skladbu a celkově jsou ty díly nedodělaní , minule mi upadla matice u Jacka , ale kombo má pěkný zvuk , aspoň teda na můj vkus..být tebou tak se podívám po něčem jiném
Ono to ale nemůžeš svalovat na kytaru, samozřejmě nevím v jakém ji máš stavu a jak ses o ni staral, ale pokud ji neseřizuješ, tak se nediv a matice od konektoru se umí občas povolit, to je problém vzít klíč/kleště/nehty a dotáhnout ji ?
já jsem s těma levnýma kytarama měl čest pouze 1x - axl nebo squier, takže můj příspěvek spíše přeběhněte. podle mě nejde o to, že je člověk začátečník, ale o to, že s takovým "nástrojem" jím bude s trochou nadsázky v podstatě napořád. ať se na mě nikdo nezlobí, ale NOVÁ kytara za 18stovek není primárně určena ke hraní, ale k uspokojení okamžité potřeby teenagera. chtěl to i bratranec. půjčil si ji od kamaráda, zavolal mi, přijel jsem, odzkoušel a nestačil se divit. o zvuku se nemá smysl bavit, nebylo možné ji naladit a "hrát" na to byla doslova dřina. po pár minutách jsem pocítil absolutní nechuť. takový nástroj umí způsobit i to, že člověk na hraní vyloženě zanevře. chápu, že kytary.cz mají tento sortiment k dispozici. i kdyby ho zrušili, začne jej za ně expandovat někdo 2x rychleji. čeho si tady velmi vážím je kritický postoj nera vůči těmto kytarám.
vím, že v 15letech má člověk velmi omezený rozpočet, ale snad se něco udělat dá (pozdržet nákup a pošetřit nebo požádat rodiče, babičky o půjčku, využít vánoc atd.). já jsem začínal na galaxisce (špatné a podle mě srovnatelné s těmi novými krámy, ale i na to jak byla stará pořád jaksi držela pokupě) a asi za půl roku jsem koupil diamantku - spokojenost. jedna věc je jasná. pokud člověk koupí kytku za 1800,- musí počítat s velmi brzkým prodejem na bazaru a samozřejmě se ztrátou (nezávisle na tom, jestli bude v hraní pokračovat nebo uplně skončí)
PS - shodou okolností bratranec hlásil : tak ta kytara se tomu klukovi už rozpadla
co dodat (snad jen to, že se nakonec možná ani ten bazar nekoná)
No hlavně je důležité, že ses poučil já si taky rval vlasy, když jsem viděl na bazaru Squier strata s RM snímači za 1800 (moje první kytara byl ďábelský krám za 1700 taky z druhé ruky).