jj na kvalitu zvuku má vliv použítý kabel, ne konektor. Ten má vliv na výdrž kabelu.qwer píše:No myslím, že ty Neutriky je dobré použít hlavně z toho důvodu, že se během pár měsíců nerozpadnou...
Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdíl mezi kabely?
Především v nich ten kabel dobře drží (vevnitř je kleština, která se do bužírky zakousne) na vyrvání je potřeba velká síla. Oproti číňanům za babku, kde kolem bužírky jen ohneš plíšek tloušťky <0.5mm, což prostě a jednoduše kabel neudrží... Teda udrží, ale musíš s ním zacházet, jak v bavlnce.qwer píše:No myslím, že ty Neutriky je dobré použít hlavně z toho důvodu, že se během pár měsíců nerozpadnou...
Další věcí je, že když si koupíš neutrik (nebo jinej kvalitní) samce a samici, parádně do sebe pasujou, prostě drží, nekvrdlá se apod... Zato čína za pár šprdlíků v sobě pořádně nedrží (u stereo verzí musíš hledat správnou polohu, kdy hraje fakt stereo) nehledě na to, že tam maj zbytečně velký vůle, a to i v koncový zasunutý poloze, jdou v ose asi 1mm posouvat, což se příčí základnímu principu jacku.(při zapojeným zesu =zdroj praskání) Taky ty očka na zapájení jsou dost fórový.
Krásně to je znát na cinchi od neutriku... Je fakt robustní, není z plechu, ale soustruženej, jde obtížněji nasunout, ale máš jistotu menšího přechoďáku..
Nehledě na to, že ten plastovej kryt na číňana našroubuješ docela šišatě. Má sice oproti neutriku takovou mřížkovou rádobyprůchodku, ale je to to první, co se doláme. Neutrici sice dneska průchodky nedávaj, ale v kombinaci s RG62 ani není potřeba, ten kabel se sám od sebe, vlastní vahou takle nikdy neohne.
U cinche stačí kousek smršťovačky a je to vyřešený.
-
dr.MENGELE
neviem či by som trebars ja niečo v tom poslechovom teste počul.v muzikuse byvali testy a porovnávanie tam to páni počuli ja nič mimoriadne čo by ma šokovalo.ked zapojim doma robeny kabel a potom planets w.do tranzistoroveho peavey tak absolutne nic a v lampovom racku trochu viac výšok myslim.berem to v dlhšej životnosti drahšich kablov.nautriky su dobre že sa nerozpadnu ale nik ti nezaruči že sa ti nezlomí kabel za tym plastovym koncom kedže to nema ako tie planets pružný gumový nábeh alebo pružinu co tomu trochu zabranuje.ale žeby bol rozdiel vo zvuku jackov?ja teda nic nepoznámBummer píše:Určitě.mskvr píše:tak jestli by to nechtělo i kvalitní samice![]()
Nemáte někdo odkaz na nějaký slušný poslechový test, kde bych skutečně slyšel to, o čem se tu pořád bavíte? A teď nemyslím ten od TTK, co tam měl snad desetimetrovej kroucenej vintoáž kabel. Rád bych slyšel třeba neutriky vs. obyčejná Čína.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Prosím poradíte mi s výběrem kabelu? Mám kombo ROLAND CUBE 15X a chci si koupit kytaru EPIPHONE LES PAUL STANDARD, nebo STUDIO, nejspíš bazarovou. Budu si hrát zatím jen doma, tak 3 m kabelu budou určitě stačit. Hledám kabel kvalitní úměrně nástroji. Může to být tento?
http://kytary.cz/planet-waves-nastrojov ... /HN073730/
díky za odpověd a omlouvám se za OT.
http://kytary.cz/planet-waves-nastrojov ... /HN073730/
díky za odpověd a omlouvám se za OT.
Kup si delší i na doma, a s konektory, které umožní opravu.
Třeba http://kytary.cz/rockcable-by-warwick-k ... /HN098276/ je mnohem vyšší hodnota za polovinu peněz.
Třeba http://kytary.cz/rockcable-by-warwick-k ... /HN098276/ je mnohem vyšší hodnota za polovinu peněz.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
(strasny shity co se celkem rychle rozpadnou, mirne mikrofonicky ale funguje to)
Hodně budem někde...
Jj, u těchto se fakt, že je lze opravit (zkrátit a přepájet) skutečně hodí. Všem našim elektrickým muzikantům, jsem takovéto kabely již 2x, během roku a půl zkrátil a přepájel z obou stran...Nakonec z toho zůstanou tak maximálně propojky, mezi krabičky... Ten drát vevnitř, je sh*t, buď mizernej oplet, nebo málo signálovýho. Plus kopie neutrikáckýho jacku = nedotažení myšlenky do konce. Ten drát v tom moc nedrží, brzy se to ukroutí...kmensik píše:Kup si delší i na doma, a s konektory, které umožní opravu.
Pokud umí jen trochu pájet, jistě to zvládne, ale zbytečný, když se dá sehnat lepčí, nebo si jej může vyrobit. První se třeba tolik nepovede, ale nebude muset utrácet za šmejd.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju. Toho svyho jsem pajel asi 4x, plast na jedny strane asi 3x zlomenej, na opravu padla i nejaka ta izolepa a tejpka 
Hodně budem někde...
Mám 3 kabely RG jeden sem si dělal značka co sme montovali ke kamerám a 2 co s tim přišel jeden chlap před lety. No povim ti rovnou že se u kytary neujaly davam je do loopu: všecky tři praskají a chrumlaji při pohybu neni to na to dělaný sou to VF kably.mskvr píše:Jeden už přes rok kytarista používá. Je trochu tužší, oproti klasickým kabelům, ale není to postřehnutelný. Dá to trochu víc času při motání. Jen se do dneška nenaučil jej táhnout kolem rondelu. Jinak spokojenost.dalabo píše:Hej tak napiš jakse RG ujme já jeden jack jack mám a neni použitelny.mskvr píše:jen mě_________značkové kabely. Ať žije psychoakustika
RG 62 je jen typ. Stejně, jako "strat", "les paul". Stejně tak nemůžeš srovnávat strat od staggu a fender. To, že jsi měl někde nějaký kabely, který nebyly ok, nic neznamená. Já taky včera viděl ve městě jedno auto, který nebylo OK. Stačí si pořídit kvalitní. Ten rozdíl ceny na metru bude pár korun, ale výsledek je, jak vidíš, znát. Má oproti jiným nástrojovým kabelům nižší kapacitu...dalabo píše: Mám 3 kabely RG jeden sem si dělal značka co sme montovali ke kamerám a 2 co s tim přišel jeden chlap před lety. No povim ti rovnou že se u kytary neujaly davam je do loopu: všecky tři praskají a chrumlaji při pohybu neni to na to dělaný sou to VF kably.
No tak sem se díval jeden je RG58 a dva kabely RG62. A jesli tě zajímá RG58 nestál pár korun ale 40 za metr - Belden FFP. RG62 je Nokia-Nordix Military Spec nebo Klauken MS.
Chrumlají všecky 3.
Chrumlají všecky 3.
Praskání a chrumlání...není to náhodou v konektorech? Jak může funkční kabel praskat a chrumlat? Aby čistě kabel sám o sobě chrumlal, musí bejt zlomenej, nebo jinak porušenej. Nepoškozenej sám o sobě chrumlat nebude. A samozřejmě, pokud je jenden konec v zesu/kombu, druhej nezapojenej, tak tadle anténa polapí všecko, co může. Taky to bude chrumlat...dalabo píše:No tak sem se díval jeden je RG58 a dva kabely RG62. A jesli tě zajímá RG58 nestál pár korun ale 40 za metr - Belden FFP. RG62 je Nokia-Nordix Military Spec nebo Klauken MS.
Chrumlají všecky 3.
Pri manipulaci muze kabel chrastit, to je celkem znamej problem. V klidu to samozrejme nedela, ale kdo se pri hrani nehybe a obcas si nestoupne na kabel? (Bezdratisti budou laskave ticho
)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Chrastí jen špatnej kabel. Novej kabel mi tohle nikdy nedělal. Po dvou letech krutého zacházení mi to začal dělat docela drahej kabel od Planet Waves, po pár měsících to začal dělat bráchův dost lacinej Klotz. Ostatní kabely, co mám, jsou při manipulaci zticha, protože se k nim chovám ohleduplně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Díky,za podporuBummer píše:Chrastí jen špatnej kabel. Novej kabel mi tohle nikdy nedělal. Po dvou letech krutého zacházení mi to začal dělat docela drahej kabel od Planet Waves, po pár měsících to začal dělat bráchův dost lacinej Klotz. Ostatní kabely, co mám, jsou při manipulaci zticha, protože se k nim chovám ohleduplně.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jj presne, levnejsi kabely mezi krabickama a kombem chrasti kdyz se na ne slapne, ale tady ten co mam z boogiestanuBummer píše:Chrastí jen špatnej kabel. Novej kabel mi tohle nikdy nedělal. Po dvou letech krutého zacházení mi to začal dělat docela drahej kabel od Planet Waves, po pár měsících to začal dělat bráchův dost lacinej Klotz. Ostatní kabely, co mám, jsou při manipulaci zticha, protože se k nim chovám ohleduplně.

drzi jak svina uz dva roky
Rád bych si koupil metráž na kabely do efektové smyčky a případně i na spojení kytara->kombo. Je vhodný tento kabel http://www.music-city.cz/klotz-iy106rt- ... -1490.html? Je hodně levný, nečekám tedy zázraky, ale peněz teď moc nemám a ježíšek mi přinese nový delay, s kabely tedy docela spěchám.
Obavy mám hlavně kvůli udáváné impedanci <95pF/m, což by mohlo při spojení kytara->kombo mohlo zeslabovat signál, a tak se v případě lampového aparátu podepsat na zvuku, ale ve smyčce by to takovou neplechu působit nemuselo...
To jsou ovšem jen mé doměnky, nevím, jak reálně ovlivní signál rozdíl v impedanci mezi tímto kabelem (<95pF/m) a kabelem dražším (70pF/m). Díky za případný rady, docela v tom plavu...
Obavy mám hlavně kvůli udáváné impedanci <95pF/m, což by mohlo při spojení kytara->kombo mohlo zeslabovat signál, a tak se v případě lampového aparátu podepsat na zvuku, ale ve smyčce by to takovou neplechu působit nemuselo...
To jsou ovšem jen mé doměnky, nevím, jak reálně ovlivní signál rozdíl v impedanci mezi tímto kabelem (<95pF/m) a kabelem dražším (70pF/m). Díky za případný rady, docela v tom plavu...
Squier Classic Vibe '50s Telecaster, Cort Earth 70E
Fender Hot Rod Deluxe
EHX Big Muff Pi, EHX Memory Boy, Digitech Digidelay, TC Electronic Hall Of Fame Mini
Fender Hot Rod Deluxe
EHX Big Muff Pi, EHX Memory Boy, Digitech Digidelay, TC Electronic Hall Of Fame Mini
Čím vyšší kapacitance (není to impedance, ta je v ohmech) kabelu, tím větší úbytek výšek. Ale ber to s rezervou, projevuje se to hlavně na dlouhých nástrojových kabelech s nebufferovaným signálem. U propojek ve smyčce by to nemělo mít vliv, zvlášť pokud delay nebude mít true bypass, ale buffered bypass. Pokud ho použiješ mezi kytarou a kombem, a v cestě nebude žádný buffer, pak bys to neměl přehánět s délkou, na 6 m už bude rozdíl mezi horším a lepším kabelem znát. Ale je to koneckonců věc názoru a sluchu, někomu může třeba u strata se singly ta mírná ztráta výšek vyhovovat. A někdo ten rozdíl ani neuslyší. Ale levné kabely mohou mít jiné nešvary, jako horší mechanické vlastnosti - malá ohebnost, lámavost, tvarová paměť ("uzluje"), horší kvalita stínění a dielektrika - náchylnost k rušivým signálům - brumu, mikrofoničnost (uslyšíš každé bouchnutí kabelem o zem či šlápnutí na něj), aj. Proto bych radši na tom nástrojovém nešetřil.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 20.12.2011 15:50, celkem upraveno 1 x.
Problém není v konektorech. Kabely mají mikrofonii někeré více někeré méně a speciály málo skorem nic. Někeré RG mají navrchu PVC přejed si to suchým prstem jako všecko PVC to elektrizuje a praská.mskvr píše:[
Praskání a chrumlání...není to náhodou v konektorech? Jak může funkční kabel praskat a chrumlat? Aby čistě kabel sám o sobě chrumlal, musí bejt zlomenej, nebo jinak porušenej. Nepoškozenej sám o sobě chrumlat nebude. A samozřejmě, pokud je jenden konec v zesu/kombu, druhej nezapojenej, tak tadle anténa polapí všecko, co může. Taky to bude chrumlat...
-
maty-FellaSea
Zdravím všechny!
Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s káblama MONSTER CABLE ... http://kytary.cz/monster-cable-p500-s-3/HN104469/ http://kytary.cz/monster-cable-prolink-rock-6/HN101454/ http://kytary.cz/monster-cable-prolink- ... /HN101455/ ..... já mám sice bezdrát, ale potřebuju propojit ladičku a další věci.... bude to mít určitě nějakej vliv na propojení a kvalitu zvuku i když to nejsou kable přímo do kejtry, ale jen na propojení těch věcí okolo?!
Díky moc!