aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
lionheart ktery se mi dostal pod pracky dost prděl. touhle doufam nebude
560 je hodne, ale treba to bude jako v US s tema MSRP cenama - v obchodech je to pak levnejsi.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
hmm, jdou s dobou, asi náhrada za MS-2 a MS-4, které už teď moc neletí 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně bude velké rozpětí místního fóra. Čítám ke každému modelu jedno vlákno ( víc jich, doufejme, kluci nedovolí ) a v každém vlákunu X neplodných a zbytečných úvah a komentářů nešťasníků, kteří si to samozřejmě někde v prodejně vyzkouší, aby byli in. To bude švanda...dalabo píše:Bude *velke obchodní rozpětí*
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle už je cena z obchoduKinx píše:560 je hodne, ale treba to bude jako v US s tema MSRP cenama - v obchodech je to pak levnejsi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
koupil jsem si z bazaru Marshall Class 5 a musím říct jako lajk že jeho zvuk je úžasně inspirativní, hlasitý a do paneláku ho krotím na jednu třetinu kdy nezačíná ani nakreslovat. I tak má krásnej čistej zvuk.
Mám vylepšenou verzi se zadním plechovým krytem a i tak se mi v určitých polohách ozívá drnčení (ktere není žádnou novinkou) a i po rozebrání (a podle návodu očekování míst) sem nepřišel jak tomu zabránit. Není to tolik slyšet a někdy se to udobří ale samozřejmě to štve tak si s tím budu muset vyhrát. Kdyby někdo věděl z praxe jak na to tak prosím PM. Děkuji.
díky nemožnosti vytavit class5 začínám čekat na marshal 1w protože sem se přesvědčil že zvuk je úžasně živej a šťavnatej. Nebo k němu koupím brzdu.
Mám vylepšenou verzi se zadním plechovým krytem a i tak se mi v určitých polohách ozívá drnčení (ktere není žádnou novinkou) a i po rozebrání (a podle návodu očekování míst) sem nepřišel jak tomu zabránit. Není to tolik slyšet a někdy se to udobří ale samozřejmě to štve tak si s tím budu muset vyhrát. Kdyby někdo věděl z praxe jak na to tak prosím PM. Děkuji.
díky nemožnosti vytavit class5 začínám čekat na marshal 1w protože sem se přesvědčil že zvuk je úžasně živej a šťavnatej. Nebo k němu koupím brzdu.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
To ale zní dobře, já bych si to klidně koupil. Jenom škoda, že to za ty prachy a vzhledem k výročí není HW.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi se to zvukově moc líbí
Sice nemusím nové Marshally, ale tohle je založeno na starých typech a ty mám rád. Ale je otázka, jak bych to využil...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Ja sa len veľmi málo viem vyjadriť ku klasickým zvukom gitarových aparátov. Napríklad či má amp dobrý crunch alebo iné "nemetalové" zvuky ani neviem. Totálne sa orientujem na skreslený zvuk keďže som do morku kostí metalista. A k tomu sa teda vyjadriť viem. Zbieram a upravujem zosíky už nejaký ten rok. Tak by som teda rád povedal niekoľko komentárov k tuna napísanému pričom o čom píšem -vlastním, a hral som na tom x krát a toto sú to moje rokmi získané skúsenosti (môžte súhlasiť aj nesúhlasiť ale ja to počujem takto):
Nie je možné porovnávať ampy ak nie sú k dispozícii na testovanie dostatočne dlhý čas aspoň týždeň je minimum (ani nie tak Marshall ale hlavne platí pre Mesa Boogie Mk.IIC+ nastaviť ho je dielom alchýmie a vnuknutia ináč to neviem povedať aj po dlhom skúšaní je z neho dojem, že nič moc ale nie je to pravda len treba trafiť pomery medzi potmi).
Nie je možné porovnávať ampy ak nie sú vedľa seba fyzicky.
Nie je možné ohodnotiť zvuk ampu podľa samplu z internetu.
Nie je možné porovnávat ampy dlhšie ako 15 minút bez prestávky (hluchnutie recenzenta).
Moje postrehy k Marshallom:
Marshall JCM800 (model 2203) - bez úprav na metal nevhodný amp - na môj vkus nedostatočné skreslenie - avšak na ďalšie úpravy jeden z najideálnejších ampov. (platí aj pre modely 2204 mám high gain úpravu 2204 rok výroby 1974 - masaker - môj najlepší amp, ako aj Lee Jackson 2203 mod. tiež super)
Marshall JCM800KK (model 2203KK) - neuveríte ale ešte som ho nezapol prišiel mi v piatok pred troma dňami, až sa s ním spoznám dopíšem sem môj názor.
Marshall 30th Anniversary (model 6100) - podľa mňa najlepší Marshall všetkých čias - vhodný na všetky druhy hudby ak by mal reverb bol by to dokonalý amp, žiaľ nie je ho možné dorobiť - jednak málo miesta v krabici a bojím sa hlavne teploty v ampe tie by už boli po dodaní ďalšieho trafa a elektrónky asi moc (ešte to aj tak chcem skúsiť).
Marshall Valvestate 100 (model 8100) - suverénne najlepší amp na metal v zmysle cena-výkon. Neváhajte za 100 Euro je bežne na ebay. Môj stál 45Euro... Hrá dokonale aj keď ja som si ho upravil (kompletne som vymenil súčiastky za kvalitnejšie a ešte som aj zmenil schému - teda môj technik).
Marshall JTM30 - vstupenka do sveta lampových ampov - pre začiatocníkov až až. Je možné upraviť na high gain - potom reže ako zmyslov zbavený ale strašne väzbí.
Marshall PA 20 - skôr referenčný zosík triedy A vhodný snáď na porovnávanie gitár alebo snímačov. Taká tichá voda len čistý kanál.
Nie je možné porovnávať ampy ak nie sú k dispozícii na testovanie dostatočne dlhý čas aspoň týždeň je minimum (ani nie tak Marshall ale hlavne platí pre Mesa Boogie Mk.IIC+ nastaviť ho je dielom alchýmie a vnuknutia ináč to neviem povedať aj po dlhom skúšaní je z neho dojem, že nič moc ale nie je to pravda len treba trafiť pomery medzi potmi).
Nie je možné porovnávať ampy ak nie sú vedľa seba fyzicky.
Nie je možné ohodnotiť zvuk ampu podľa samplu z internetu.
Nie je možné porovnávat ampy dlhšie ako 15 minút bez prestávky (hluchnutie recenzenta).
Moje postrehy k Marshallom:
Marshall JCM800 (model 2203) - bez úprav na metal nevhodný amp - na môj vkus nedostatočné skreslenie - avšak na ďalšie úpravy jeden z najideálnejších ampov. (platí aj pre modely 2204 mám high gain úpravu 2204 rok výroby 1974 - masaker - môj najlepší amp, ako aj Lee Jackson 2203 mod. tiež super)
Marshall JCM800KK (model 2203KK) - neuveríte ale ešte som ho nezapol prišiel mi v piatok pred troma dňami, až sa s ním spoznám dopíšem sem môj názor.
Marshall 30th Anniversary (model 6100) - podľa mňa najlepší Marshall všetkých čias - vhodný na všetky druhy hudby ak by mal reverb bol by to dokonalý amp, žiaľ nie je ho možné dorobiť - jednak málo miesta v krabici a bojím sa hlavne teploty v ampe tie by už boli po dodaní ďalšieho trafa a elektrónky asi moc (ešte to aj tak chcem skúsiť).
Marshall Valvestate 100 (model 8100) - suverénne najlepší amp na metal v zmysle cena-výkon. Neváhajte za 100 Euro je bežne na ebay. Môj stál 45Euro... Hrá dokonale aj keď ja som si ho upravil (kompletne som vymenil súčiastky za kvalitnejšie a ešte som aj zmenil schému - teda môj technik).
Marshall JTM30 - vstupenka do sveta lampových ampov - pre začiatocníkov až až. Je možné upraviť na high gain - potom reže ako zmyslov zbavený ale strašne väzbí.
Marshall PA 20 - skôr referenčný zosík triedy A vhodný snáď na porovnávanie gitár alebo snímačov. Taká tichá voda len čistý kanál.
Naposledy upravil(a) Kobron dne 20.02.2012 18:15, celkem upraveno 1 x.
Ono stačí na higain s jcm 800 i obyč tubescreamer. Příjde mi to jako lepší varianta, než znehodnocovat tuhle legendu úpravama (ale to je jen můj pohled, obecně proti úpravám nic nemám). Druhá věc je, že JCM 800 (jak 2203 tak 2204) se vyrábí až od roku 81. Ještě je varianta, že jsi vlastníkem JMP 2204, který se od JCM lehce liší. Ty se ale stejně začali vyrábět až v roce 75.Kobron píše:
Souhlasím s tím, že jcm/jmp 2203/2204 je jeden z nejlepších aparátů na zkreslený zvuk s humbuckerovýma kytarama vůbec. Se singly jsem slyšel už lepší věci. Když se před to vrazí TS nebo se nějak upraví, musí stačit i pro milovníky higainu krom pokojíčkovým metalistů milujících eq do V a gain naplno a nejlíp ještě s BOSS metal zone
Jinak model JVM 30 neznám, nemáš na mysli spíš JTM 30? K tomu PA 20 (předchůdce dnešní reissues 2061x?), to je aparát určený uplně na jinou muziku. Rozhodně to nemá jenom čistý zvuk. Podle mě to spíš vůbec nemá čistý zvuk
Ospravedlňujem sa za preklep myslel som JTM 30.
Čo sa týka legendy JCM800/JMP je treba si uvedomiť, že každý kto z neho spravil legendu vlastne nemal 2203 ale silne upravené 2203 (teda iný zosilovač) - James Hetfield, Zakk Wylde,Kerry King, Van Halen. V originál verzii to jednoducho "nereže" resp. začne na takej hlasitosti, kde už nie je počuť zvyšok kapely. Mám doma 5ks 2203 jeden 2204 a viem ako hrali/nehrali pred a po úprave. Teda JCM800 (2203) vlastne nie je legenda ale jej úpravy.
JMP 2204 mám rok výroby 1974 - rok môjho narodenia mimochodom pred úpravou hral strašne ale strašne zle. Inak úpravy zosilňovačov nie sú v židanom prípade ich znehodnotením - práve naopak je to ich šľachtenie. Mám šťastie, že som Bardejovčan - Ľudo Gerhat je môj blízky priateľ. A ak je po ruke taký génius tak nie je o čom treba pájkovať a vrtať a rezať.
Krabičky neuznávam aj keď nejaké mám (originály zo začiatku 80tych rokov a upravené ako inak). Aj keď dám upravený Boss MT-2 na klasický 2203 aj tak je to na míle vzdialené od akejkoľvek z mnou vlastnených 4 modifikácíi ampu samotného - ako to vy češi hovríte - Nebe a dudy.
Ak máte dobrý amp nepotrebujete už vôbec nič, len bedňu, gitaru a dva káble jack jack - Chuck Schuldiner (používal Marshall 8100 bez úprav a bez krabičiek).
Tak možno tú PA-20 ešte niekde využijem pre nejakých rockerov:-).
Čo sa týka legendy JCM800/JMP je treba si uvedomiť, že každý kto z neho spravil legendu vlastne nemal 2203 ale silne upravené 2203 (teda iný zosilovač) - James Hetfield, Zakk Wylde,Kerry King, Van Halen. V originál verzii to jednoducho "nereže" resp. začne na takej hlasitosti, kde už nie je počuť zvyšok kapely. Mám doma 5ks 2203 jeden 2204 a viem ako hrali/nehrali pred a po úprave. Teda JCM800 (2203) vlastne nie je legenda ale jej úpravy.
JMP 2204 mám rok výroby 1974 - rok môjho narodenia mimochodom pred úpravou hral strašne ale strašne zle. Inak úpravy zosilňovačov nie sú v židanom prípade ich znehodnotením - práve naopak je to ich šľachtenie. Mám šťastie, že som Bardejovčan - Ľudo Gerhat je môj blízky priateľ. A ak je po ruke taký génius tak nie je o čom treba pájkovať a vrtať a rezať.
Krabičky neuznávam aj keď nejaké mám (originály zo začiatku 80tych rokov a upravené ako inak). Aj keď dám upravený Boss MT-2 na klasický 2203 aj tak je to na míle vzdialené od akejkoľvek z mnou vlastnených 4 modifikácíi ampu samotného - ako to vy češi hovríte - Nebe a dudy.
Ak máte dobrý amp nepotrebujete už vôbec nič, len bedňu, gitaru a dva káble jack jack - Chuck Schuldiner (používal Marshall 8100 bez úprav a bez krabičiek).
Tak možno tú PA-20 ešte niekde využijem pre nejakých rockerov:-).
Na druhou stranu... Van Halen vůbec JCM neměl, Kerry King ano a dokopával jen ekvalizérem od Bosse (signature aparát nemá zas tak dlouho). Zakk Wylde sice upravený aparát měl, ale bez SD1 se neobešel stejně. Stejně jako Hetfield bez nakopávadla před svojí upravenou JMP.
Je celkem vidět, že krabičky prostě používal každý. Aparát z nikoho legendu neudělá. Že si je upravovali? Aby ne. Kytarista je tvor přelétavý a málokdy mu stačí to, co má.
Je celkem vidět, že krabičky prostě používal každý. Aparát z nikoho legendu neudělá. Že si je upravovali? Aby ne. Kytarista je tvor přelétavý a málokdy mu stačí to, co má.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
hm.každopádně myšlenka hi-gainovat old school lampy s teplým zvukovým projevem se mi libí. snad nebudu daleko od pravdy v tom když řeknu, že o něco podobného se snaží série jcm 2000 nebo JVM...
jcm 2203 s TS9 zní přesto pořád lépe než dsl nebo tsl nebo jvm.u nich je zas výhoda kanálů, ale to samo o sobě nikdy stačit nebude
něco jako dvoukanálová (ne pseudokanály) "hi-gain" plexi s jumpen na sólo a víc opravdu nepotřebuji (max.wah)
jcm 2203 s TS9 zní přesto pořád lépe než dsl nebo tsl nebo jvm.u nich je zas výhoda kanálů, ale to samo o sobě nikdy stačit nebude
něco jako dvoukanálová (ne pseudokanály) "hi-gain" plexi s jumpen na sólo a víc opravdu nepotřebuji (max.wah)
Bol by som rád ak by mi niekto vedel potvrdiť, že Van Halen má plexi (JMP/JTM45?) "upravené" samovznietením - počul som, že mu amp "zdymil" rýchlo ho vypol, dlho ho nezapojil a až ho po nejakom čase zapojil tak hral ináč a nádherne - to je vraj jeho naj amp. Ináč ja som mal pri sebe tri rôzne JCM800 a každý hral ináč ten s najlepším zvukom som neupravoval a mám ho dodnes "v originály" a ten najhorší sa po úprave stal najlepším...
Súhlas, že Hetfield nakopával krabičkami odvtedy však (od Master of Puppets MkIIC+ preamp do koncáku JCM800 a iné kombinácie neskôr) prešiel vývojom a už ich nepoužíva a Zakk dodnes nakopáva s overdrajvom a plus mali upravené ampy, čo len potvrdzuje čo som chcel povedať, že moji (snáď nie len moji ale aj naši) hrdinovia vlastne nemali legendárnu JCM800 ale amp na báze legendárnej JCM800.
Ku krabičkám som sa vyjadril okrajovo ale moja úprimná skúsenosť je, že ak aj zapnem krabičku ako vravím nič to nepridá na zvuku - možno na sólo viac budí a dá sa to využiť ale do hlavného rifu zlepšenie žiadne - čo však platí o mojich špičkovo upravených ampov podotýkam. Nevravím, že napr. JCM800 reissue s MT-2jkou nie je pre metalistu zlepšenie zvuku - to na 99% áno. Krabičiky som skúšal, považujem to za prirodzený vývoj ale spokojný som až po tvrdých lampových úpravách. Plus akustický tlak lampy nedosiahne krabička ani bohovi, skreslenie možno aj hej, ale nie ten žiadaný tlak na bránicu - neviem opísať presnejšie - Mesa Boogie Rectifier má takmär bubnovú túto zložku skresleného zvuku - dokonca sa mi zdá, že ak dám MT-2jku na Recto tak túto zložku utlmuje, čo je maximálne nežiduce pre mňa. Ja som veľmi spokojný s lampovými úpravami, ktoré mám k dispozícii a myslím si, že Ľudo Gerhat odviedol svetovú robotu a ja by som ich nevymenil za nič, hlavne tú starú červenú JMPčku 2204ku - tam došlo ku priam až alchymistickému súzvuku a vyvrcholeniu naších snáh (hľadali sme zvuk takmär dva roky, vždy keď som zohnal schému kúpil som na ebay Marshall, súčiastky a jelo se - upravili sme 6 Marshallov) bola to piata schéma čo sme urobili. Odporúčam jeho služby je to vzácny človek.
Aj keď všetko uvedené je treba brať v rámci výroku Mariána Vargu: "Hovoriť (písať) o hudbe to je ako tancovať o architektúre:-)".
Súhlas, že Hetfield nakopával krabičkami odvtedy však (od Master of Puppets MkIIC+ preamp do koncáku JCM800 a iné kombinácie neskôr) prešiel vývojom a už ich nepoužíva a Zakk dodnes nakopáva s overdrajvom a plus mali upravené ampy, čo len potvrdzuje čo som chcel povedať, že moji (snáď nie len moji ale aj naši) hrdinovia vlastne nemali legendárnu JCM800 ale amp na báze legendárnej JCM800.
Ku krabičkám som sa vyjadril okrajovo ale moja úprimná skúsenosť je, že ak aj zapnem krabičku ako vravím nič to nepridá na zvuku - možno na sólo viac budí a dá sa to využiť ale do hlavného rifu zlepšenie žiadne - čo však platí o mojich špičkovo upravených ampov podotýkam. Nevravím, že napr. JCM800 reissue s MT-2jkou nie je pre metalistu zlepšenie zvuku - to na 99% áno. Krabičiky som skúšal, považujem to za prirodzený vývoj ale spokojný som až po tvrdých lampových úpravách. Plus akustický tlak lampy nedosiahne krabička ani bohovi, skreslenie možno aj hej, ale nie ten žiadaný tlak na bránicu - neviem opísať presnejšie - Mesa Boogie Rectifier má takmär bubnovú túto zložku skresleného zvuku - dokonca sa mi zdá, že ak dám MT-2jku na Recto tak túto zložku utlmuje, čo je maximálne nežiduce pre mňa. Ja som veľmi spokojný s lampovými úpravami, ktoré mám k dispozícii a myslím si, že Ľudo Gerhat odviedol svetovú robotu a ja by som ich nevymenil za nič, hlavne tú starú červenú JMPčku 2204ku - tam došlo ku priam až alchymistickému súzvuku a vyvrcholeniu naších snáh (hľadali sme zvuk takmär dva roky, vždy keď som zohnal schému kúpil som na ebay Marshall, súčiastky a jelo se - upravili sme 6 Marshallov) bola to piata schéma čo sme urobili. Odporúčam jeho služby je to vzácny človek.
Aj keď všetko uvedené je treba brať v rámci výroku Mariána Vargu: "Hovoriť (písať) o hudbe to je ako tancovať o architektúre:-)".
Pěkně se to čte, ráb bych nějaký takový modifikovaný kousek vyzkoušel. Jenom mě teda zajíma, z kterého roku tu 2204 opravdu máš, protože oficiální informace uvádí rok vydání až 1975. Máš snad nějaký prototyp? (no flame, upřímná otázka)
Jinak ke rabičká. Ono se to s nima musí zacházet dost specificky. Ty mluvíš o použití MT2 a ač ho máš upravený, určitě to nebude žádná špička. Přidávat hodně zkreslení z pedálu do čistého zvuku je blbost, tak ten zvuk bude vždycky špatný. Základ je totiž nepřidávat na pedálu zkreslení, ale spíš volume na výstupu. Tím vybudit vstup zesilovače. A to mě osobně přidá právě onen tah na branku, jak říkáš. Ale každý má jiný pohled.
Jinak ke rabičká. Ono se to s nima musí zacházet dost specificky. Ty mluvíš o použití MT2 a ač ho máš upravený, určitě to nebude žádná špička. Přidávat hodně zkreslení z pedálu do čistého zvuku je blbost, tak ten zvuk bude vždycky špatný. Základ je totiž nepřidávat na pedálu zkreslení, ale spíš volume na výstupu. Tím vybudit vstup zesilovače. A to mě osobně přidá právě onen tah na branku, jak říkáš. Ale každý má jiný pohled.
tak tohle postuju do nejlepsich hlasek, mega*sracka o ktere je tahle povest rozsirena protoze tenkrat nic jineho "levneho" nebylo. Ja jsem ji mel za 400 ojro!!! (je videt jak casem ziskava na ceneMarshall Valvestate 100 (model 8100) - suverénne najlepší amp na metal v zmysle cena-výkon. Neváhajte za 100 Euro je bežne na ebay. Môj stál 45Euro... Hrá dokonale
Mel jsem tu novejsi verzi, zkousel jsem i slavnou 8100 protoze na ni prece hrali Meshu voe! (bylo to jeste horsi)...jj, thordendahl na to hral chvilku....... cisty zvuk + dalsich asi 15 efektu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
''Marshall Valvestate 100 (model 8100) - suverénne najlepší amp na metal v zmysle cena-výkon. Neváhajte za 100 Euro je bežne na ebay. Môj stál 45Euro... Hrá dokonale,,
SRÝ pekne
HEZKY 
Naposledy upravil(a) mirostrat dne 23.02.2012 14:47, celkem upraveno 1 x.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
8100 hlavu s bednou 4x12 jsem slysel pred vanocema na koncerte v Praze na Sedmicce a zvuk z toho lezl peknej. Ale v kombu se mi to vubec nelibilo (parkrat jsem pres to hral na koncerte), to byl jen bzukopiskot.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
8100 hlavu jsem měl taky někdy kolem roku 2000 a je pravda, že v té době velice nic jiného nebylo a ani přístup k informacím nebyl jako teď, kdy kvůli prdítku za 4 litry je tu 50 postů... Zase na druhou stranu si v ničem nezadá s dnešními tranzistory... Prostě nápis Marshall a 100W výkonu bylo pro mě, jako puberťáka, magické spojení 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Kobron: Nebavme se ale o zkreslení ve smyslu bzučáku MT-2. Tubescreamerem nakopnuté osmikilo hraje parádně a něco mi říká, že z velké části jsou ty tvé úpravy založeny na nakopnutí, tudíž zabudování krabičky do zesilovače.
Skervesen 4AP Custom Shop