Koupil jsem vrak bez ořechu, tak jsem ho udělal z kosti. Z
ároveň je to pokus o kompenzovaný ořech, protože často ten normální neladí. Udělal jsem přesah asi 1,5mm, že ho pod jednotlivýma strunama upiluju podle ladění. Nakonec ladí slušně tak jak je (všude stejný přesah, někde by to chtělo ještě větší). Zdálo se mi to šetrnější než zkracovat hmatník.
Je zajímavé, kolik kytar je z výroby s takhle blbě vyměřeným ořechem.
Tak sem se pustil do výroby nulťáku, ale protože nemám ani svěrák a nářadí prakticky z pravěku, tak to jde strašně pomalu a je to celkem dřina.Ale už z toho něco leze
Je to kutaný z hovězí kosti, kterou sem koupil v chovatelských potřebách.
Nevíte někdo, čím to tam pak přilepit?
Disperzní lepidlo (herkules) stačí. Podle fotek nepoznám jestli je to na strat nebo tele, tam to nemusíš lepit ničím (pokud to vyrobíš přesně)
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
AlešK píše:Tak sem se pustil do výroby nulťáku, ale protože nemám ani svěrák a nářadí prakticky z pravěku, tak to jde strašně pomalu a je to celkem dřina.Ale už z toho něco leze
Je to kutaný z hovězí kosti, kterou sem koupil v chovatelských potřebách.
Nevíte někdo, čím to tam pak přilepit?
ako spravis drazky?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat. YouTube | Bandcamp | Spotify
Dobrý nápad, díky No, tvar už mám, přesná kopie původního se celkem povedla, takže jestli dojebu drážky....
Mimochodem, teď mají v Normě stojany na kytaru za 240 korun.Nejdříve sem na ten stojan koukal skepticky, ale po sestavení paráda.Je stabilní, pogumovanej....takže kdyby někdo potřeboval stojan...
Tak je teoreticky hotovo.Musel jsem to docela dost prořezat, protože ten dohmat byl furt nepříjemně vysokej...Ani nevim, jak vysoko mají být struny za nultým pražcem, ale dělal jsem to tak nějak podle té nové akustiky, ale tam jsou struny za nulťákem ještě níž. A to sem si myslel, že na akustice jsou vysoko, ani nevim, jak mě to napadlo ...snad kvůli tvrdším strunám a "menšího" komfortu při hraní.
vysku nad prvnim prazcem si zkoriguj priblizne tak, aby ti vychazela o neco malo vys, nez struna zmacknuta na prvnim prazci nad druhym prazcem. tedy s nejakou drobnou rezervou (ono si to muze jeste sednout trochu).
Ale nevařil sem to 3 hodiny(zhruba necelý 2) a nečekal zbytečně den, než sem ji hodil do sava přišlo mi to už přehnaný, kost není těsto a na topení se vysušila za chvilku.A s tím řezáním strunou to byl supr nápad.Napnul sem jí normálně do lupínkový pilky a řezal.Jenom pozor, ta struna je pak neskutečně horká
Naposledy upravil(a) AlešK dne 13.04.2012 20:44, celkem upraveno 1 x.