Ruby
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ruby
Jak jedno? Jedno to neni. I kdyz do rubyho se asi da opravdu pripojit skoro vsechno....
A co se trandaku tyce, tak je fajn - ma o neco vetsi zesileni nez J201, ale zase jednou se na nej podivas a muzes davat novej.... moc nevydrzi...
A co se trandaku tyce, tak je fajn - ma o neco vetsi zesileni nez J201, ale zase jednou se na nej podivas a muzes davat novej.... moc nevydrzi...
Hodně budem někde...
No tak jestli připojíš 4 ,8 nebo 16 Ohm je uplně jedno hrát to bude pokaždý . jediný co se děje je že ti klesá výkon s rostoucí impedancí repra . A taky by se měla dodržet nějaká minimální impedance kterou má ten zesík předepsanou aby se nevodpálil hraním "do zkratu" . tůto má cenu řešit u velkýho tranzistoru ale u Rubyho tam je to uplně buřt . jediný co tak stojí trochu hrotit je citlivost repra . repra s malou citlivostí moc nehrajou nahlas .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

míň než těch 4ohm tam nedávej pak to docela snadno shoří (vlastní zkušenost)core88 píše:No tak jestli připojíš 4 ,8 nebo 16 Ohm je uplně jedno hrát to bude pokaždý . jediný co se děje je že ti klesá výkon s rostoucí impedancí repra . A taky by se měla dodržet nějaká minimální impedance kterou má ten zesík předepsanou aby se nevodpálil hraním "do zkratu" . tůto má cenu řešit u velkýho tranzistoru ale u Rubyho tam je to uplně buřt . jediný co tak stojí trochu hrotit je citlivost repra . repra s malou citlivostí moc nehrajou nahlas .
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
díky moc všem, dnes sem už byl koupit součástky
snad je všechno správný teď mě čeká pro mě snad nejsložitější část a to leptání spoje teď už na to nebudu mít čas ale tak do konce února bych sem mohl hodit dokumentaci
Cort G210
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Cort Earth 70 NS
Beck 50W
Krank distortus maximus
Korg AX3G
Zdravím všechny,
náš basák bude mít narozeniny a jelikož se furt vymlouvá že nemůže cvičit po večerech tak jsem se rozhodl co mu nezkusit vyrobit nějaký DIY zesíček a ještě se něco přiučím
Tohle vlákno mám pročtené, pájel jsem si už pár kabelů tak snad už nějakou zručnost mám.
Chtěl bych poradit hlavně s tím na jakou desku bych měl ten obvod udělat a také mi potom dát pár rad během samotné stavby (díky pokud se najde někdo, kdo bude mít tu trpělivost
)
Potom by mě zajímalo jaký reproduktor byste doporučovali do malého boxu, chtěl bych udělat malý zesilovač s možností sluchátek a pod to malý box
Díky moc za rady
náš basák bude mít narozeniny a jelikož se furt vymlouvá že nemůže cvičit po večerech tak jsem se rozhodl co mu nezkusit vyrobit nějaký DIY zesíček a ještě se něco přiučím
Tohle vlákno mám pročtené, pájel jsem si už pár kabelů tak snad už nějakou zručnost mám.
Chtěl bych poradit hlavně s tím na jakou desku bych měl ten obvod udělat a také mi potom dát pár rad během samotné stavby (díky pokud se najde někdo, kdo bude mít tu trpělivost
Potom by mě zajímalo jaký reproduktor byste doporučovali do malého boxu, chtěl bych udělat malý zesilovač s možností sluchátek a pod to malý box
Díky moc za rady
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Ta deska z které vyrobíš plošný spoj se jmenuje cuprexit
nejlevnější cesta je namalovat tam kvalitní lihovkou cestičky a dát vyleptat do lázně oxidu železitého, potom v ní vyvrtat dírky a můžeš pájet. Součástky si zajdi koupit do nějakého obchodu, seznam na runoffgrove myslím je. S tou trpělivostí bych to tipoval na ) CORE88
. Reprák bych ti doporučil ten, který najdeš někde hozený v šuplíku, vymýšlet do toho nějaké spešl repra je nesmysl
Jestli nemáš moc zkušeností nech si tam od někoho přimalovat jak udělat výstup na sluchátka. Toť asi vše, jestli ti ještě něco není jasné klidně se zeptej 
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Udělal jsem rubyho v úpravě jako zkreslovací efekt tj snížení výstupního signálu na linkovou úroveň, by-pass atd.
Místo klasicky umístěného volume poťáku bych chtěl master volume na konci těsně před výstupním jackem. Na jezdce poťáku jsem připojil výstupní jack a na levou packu signál, který jde z rubyho, otázka tedy zní: co připojit na pravou packu? Zem? Spojit s jezdcem?
Místo klasicky umístěného volume poťáku bych chtěl master volume na konci těsně před výstupním jackem. Na jezdce poťáku jsem připojil výstupní jack a na levou packu signál, který jde z rubyho, otázka tedy zní: co připojit na pravou packu? Zem? Spojit s jezdcem?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zem
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Zdravím. Mám maturitní práci stavbu Cigar box guitáru a k tomu jsem si jeste pridal Rubyho.. akorat to nechce hrat...jenom to jakoby "piska" ..nevi nekdo co s tim? Zjistil jsem, ze ten tranzistor z runoffgroove ma bejt MPF102 a ja tam pouzil BF245, kterej ma podobny vlastnosti, jenom ma jinak ty nozicky...ale kdyz jsem ho otocil, tak uz to nehralo vubec (nejspis se mi tam dom*dalo neco jinyho). Nevi nekdo co s tim? Nejspis zacnu uplne od zacatku ... 
Neznámá akustika z dob komunismu
Art&Lutherie akustika
Custom cigar box guitar 4 strings, piezosnímač Tymos
Homemade vintage 1W Ruby amp
Art&Lutherie akustika
Možná sem zkus postnout nějaké fotky. Z kama jsi kupoval součástky?
To Must4f - je to LM386
To Must4f - je to LM386
z SK elektra v Liberci. Měli je tam všechny
Ale teď jsem si udělal novej plošňák, páč tamten jsem trošku zprznil
A o víkendu to zkusím znova. Kdyžtak pak postnu fotku s těma součástkama, pokud to pořád nebude hrát.
Art&Lutherie akustika
Art&Lutherie akustika
Naty potenciometry jsem se ptal z důvodu, že ty levnější z Gesu jsou dost poruchové
BTW, nemá někdo tip na eshop s poťáky s krátkou osou (16mm) s dobrým poměrem cena/kvalita
BTW, nemá někdo tip na eshop s poťáky s krátkou osou (16mm) s dobrým poměrem cena/kvalita
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Hadex
jo...+ a - mam dobre...je mozny ze jsem pak neco zkurvil...porad mi to neslo a pak tam bylo moc cinu, tak sem si udelal novej plosnak...btw a neni jedno jak se zapoji potenciometry? Vzdyt je to v podstate jen civka, ne? A podle toho jak se s tim krouti, tak nastavujes odpor.
Art&Lutherie akustika
Art&Lutherie akustika
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Potenciometr že je cívka ? Proč ne 
potenciometr ..... cívka ???? to nějak nejde dohromady . pokud vim tak potenciometr je odporovej dělič s proměným poměrem ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso