TENSON P-Bass Player Pack
Pravidla fóra
- Mika.Rybanenn
TENSON P-Bass Player Pack
Ahoj, rád bych se vás zeptal na vaše možné zkušenosti s touto http://kytary.cz/tenson-p-bass-player-pack/HN110080/ sadou pokud nějaké máte. Tady na foru jsem našel a přečetl ohlasy na nějakou starší sadu http://kytary.cz/tenson-f502-561/HN073640/ od Tensonu, ale přeci jen bych rád znal názory konkrétně na set jmenovaný v titulku tématu. Zajímalo by mě hlavně dílenské zpracování a zvuk zda se to vejde alespoň do škatulky "průměr". Zda to má význam kupovat pokud přesně nevím jestli mě hraní jednak půjde a jak mě to bude bavit (souvisí s prvním). S hraním teprve míním začít proto bych nerad kupoval dražší, leč bezesporu kvalitnější alternativu. Vím, že by bylo také lepší se podívat do bazaru a koupit něco jetého, ale nemám možnost individuální dopravy a poštou si bazarovou věc netroufnu odebrat. Co se týče této cenové relace neočekávám omračující kvalitu jsem realista. Rád bych za své peníze dostal pro začátky, použitelnou a funkční baskytaru s kombem postačující na hraní v panelákovém bytě bez kapely (zatím). Oboje aby vydrželo při slušném zacházení nějaký ten rok, neberu-li futrál, popruh a kabel což jsou korunové položky. Děkuji všem za zprostředkování poznatků ohledně této sady a přeji hezký den.
Re: TENSON P-Bass Player Pack
Ahoj.
Na tohle je hrozně těžké odpovědět. Všeobecně se prostě sady nedoporučují. Dávají se do nich ty nehorší kousky, které by se třeba samostatně hůř prodávaly. A holt tady si to s tím příslušenstvím lidi koupí a kdejakou vadu rádi přehlídnou. Zeptal bych se odkud jsi? Je tu spousta muzikantů a třeba se někdo ozve a do obchodu by s tebou zašel.
Já osobně bych to nekupoval. Držel jsem v ruce pár sadových nástrojů a vždy mě to dost zklamalo. A pokud nevíš zda tě to bude bavit? Poradím ti jednu věc. Právě volba dobrého nástroje do začátku je hrozně důležitá. Pokud vybereš něco co není zpracováním na dobré úprovni, tak se ti na basu bude špatně hrát a tím spíš tě to přestane bavit.
Jako když budeš mít štěstí na kus, tak ti to třeba rok vydží. Ale já to opravdu moc nedoporučuju. Riziko, že ti to nebude sedět je podle mě ne o moc jiné než v případě nákupu bazarové basy.
Na tohle je hrozně těžké odpovědět. Všeobecně se prostě sady nedoporučují. Dávají se do nich ty nehorší kousky, které by se třeba samostatně hůř prodávaly. A holt tady si to s tím příslušenstvím lidi koupí a kdejakou vadu rádi přehlídnou. Zeptal bych se odkud jsi? Je tu spousta muzikantů a třeba se někdo ozve a do obchodu by s tebou zašel.
Já osobně bych to nekupoval. Držel jsem v ruce pár sadových nástrojů a vždy mě to dost zklamalo. A pokud nevíš zda tě to bude bavit? Poradím ti jednu věc. Právě volba dobrého nástroje do začátku je hrozně důležitá. Pokud vybereš něco co není zpracováním na dobré úprovni, tak se ti na basu bude špatně hrát a tím spíš tě to přestane bavit.
Jako když budeš mít štěstí na kus, tak ti to třeba rok vydží. Ale já to opravdu moc nedoporučuju. Riziko, že ti to nebude sedět je podle mě ne o moc jiné než v případě nákupu bazarové basy.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dvě tyhle Tenson basy jsem teď viděl a na chvilku vzal do ruky a hned jsem je radši pověsil zpět do držáku. Nebyly zrovna hezky zpracované, pražce pořádně neseděly a nebyly zabroušené, už na sucho bylo poznat na zvuku, že něco není v pořádku. Snímačům bych pak nevěřil už vůbec. Aparát bude nejhorší low-end.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Mika.Rybanenn
Tak už mám prvně zmíněnou sadu doma a pražce jsou v pohodě, provedení jako takové mě příjemně překvapilo. Zvuk nasucho nenadchl ani neurazil, to samé aparát. Čili fakt, že neurazil, tj. nebyl to výrazný průšvih beru jako klad
. Jediné, co mi vadí je brum, resp. bzučení pokud ohulím výšky a nedotýkám se nástroje, co jsem se bavil se známým tak prý špatně uzeměné a nechá se to vyřešit. Za ty peníze bych řekl, že je to dobrá koupě, mohlo to dopadnout i hůře
. Akorát přemýšlím kam s ní. Jediné vhodné místo v pokoji je v rohu pokoje před radiátorem, kde je jediný rozumný prostor. Četl jsem už hodně informací, bohuže žádnou naprosto jednoznačnou. Myslíte, že to vadí, pokud je stojan s basou cca 10 cm od zdroje tepla? Teplota, kterou jsem tam naměřil je 25°C. A co je další případný problém tak v daném rohu je i kolmo na radiátor okno, sice zatáhlé závěsem, ale i přesto nevím nakolik to může či nemusí škodit. Co myslíte?
Co nejdál od zdrojů tepla,jinak začne dřevo pracovat,(trhlinky v lepených spojích a laku,možnost zkroucení krku atd.) A stejně jako vlhko vadí i extrémní sucho. Pro dřevěné nástroje jsou ideální podmínky nepřetopený pokoj ve starém cihlovém domě.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Co nejdál od zdroje tepla. Zvlášť levná basa s kdo ví jakou výstuží a kdo ví z čeho vyrobená se může zachovat zcela nepředvídatelně.
Vezmi cenu basy ( = cena kvalitní kobylky ), odečti 2 rabaty, DPH, dopravu z Asie............je zázrak, že to vypadá jako baskytara, tak neriskuj.
Basu Tenson měla žákyně. Po měsíci jí prasknul sedlový pražec, který se ukázal dutý. Nehrálo to, pak už jsem jí neučil, tak nevím, jestli na ní ještě hraje.
Vezmi cenu basy ( = cena kvalitní kobylky ), odečti 2 rabaty, DPH, dopravu z Asie............je zázrak, že to vypadá jako baskytara, tak neriskuj.
Basu Tenson měla žákyně. Po měsíci jí prasknul sedlový pražec, který se ukázal dutý. Nehrálo to, pak už jsem jí neučil, tak nevím, jestli na ní ještě hraje.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 25.01.2012 20:29, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Jestli máš problém s uskladněním basy, tak zvaž visací držáky na stěny. Je to docela elegantní řešení pro odkládání nástroje 
http://kytary.cz/baskytary/stojany-a-vesaky/vesaky/
http://kytary.cz/baskytary/stojany-a-vesaky/vesaky/
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda. Já mám doma tři a nemůžu si to vynachválit 
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
- Mika.Rybanenn
Díky moc všem. Já mám takový problém, že mám pokoj obestavěný nábytkem, takže variant je pomálu, přikládám schéma fakt moc toho vymyslet nelze. O tom nástěnném držáku jsem uvažoval, ale bydlím ve starém paneláku takže si nejsem jist nakolik by se můžu na zdi spolehnout. To je ten "menší" problém. Druhý je, že opět není jak se k případnému držáku dostat. Mimochodem po jaké době začne dřevo "pracovat" pokud je v ne zcela optimálních podmínkách, leč takto stabilně bez teplotních šoků aniž bych basu třeba nosil ven atd.? Mám ji na daném místě tak týden. Tak zda už může být poškozená.

Nad gauč by dát nešla?
Případně ji tam nemusíš dávat do vertikální polohy. Pořídit můžeš věšák takovýto a to by se ti nad gauč určitě vešlo

Případně ji tam nemusíš dávat do vertikální polohy. Pořídit můžeš věšák takovýto a to by se ti nad gauč určitě vešlo

- Mika.Rybanenn
Bohužel nešla, protože jsem méně pohyblivý, takže bych basu dost nesnadno sundaval. Tak pořád přemýšlím kam s ní. A doufám, že za těch 14 dní už neni pozdě a nedošlo k nevratnému poškození.
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
tak si jí dávej na skříň do otevřenýho futrálu, jsetli tam máš někde místo, anebo prostě na ten malej stojánek před skříň kterou nejmíň otvíráš....za 14 asi ne, ale dlouhodobě to tam neměj.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
-
woro90-1
Paneláková zeď udrží kdeco - i hodně ošizený železobeton. Věř strahovákovi
Na pokoji nám od stropu visí rodeový kajak, jedním koncem opřený o polici a druhým pověšený na kotvě ve stropu; dříve na tom pokoji videlo na stropě ještě kolo, chycené jedním jediným hákem ve stropu. Jinak v principu se dá držák chytit i k boku skříně, pokud máš nějakou takovou, do které ti nebude líto vrtat. Stojan "áčko" sice není zrovna dvakrát stabilní, ale dá se postavit kamkoli a nezabírá moc místa.
Pokud jsi měl basu u topení 14 dní tak se nic neděje. Ale je fakt, že tohle dřevo nebude úplně dokonale vysušené a určitě bude mít tendenci pracovat. Ale to se může klidně ukázat až za rok.
A co takhle Ačkovej stojan hned vedle dvěří nalevo? tam by se nevešel?
A co takhle Ačkovej stojan hned vedle dvěří nalevo? tam by se nevešel?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
A proč ne takhle?