Jaký mikrofon na zpěv?

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Paris
Rádce

Re: Jaký microphon na zpěv?

Příspěvek od Paris »

neumann je asi z toho nejlepsiho, co muzes mit ... ovsem zvuk nedela jen mikrofon. a ty ceny na tom bazaru mi neprijdou extra vyhodne ... a vubec - cely je to trochu pretazeny, zvlast jestli nemas mistnost upravenou jako studio. a taky vzhledem k ty karte.

do mikrofonu investuj tak polovinu (klidne i min, schopny mikrofon se da sehnat uz tak od 3-4 tisic ... a bez primeho srovnavaciho testu nikdo nepozna rozdil. daleko dulezitejsi budou jiny veci.) a zbytek si nech na prislusenstvi a pripadny dalsi veci, co s nahravanim budou souviset (a kterych je porad dost a dost).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlas. Jako výhodný start se širokým spektrem uplatnění a vcelku dobrou uživatelskou odezvou má třebas Oktáva 318 tuším nebo z řady sE model X1 či 2200A. Ten paravánek ze zmíněného bundlu je fajn (já ho také mám, ale malinko na jiné účely), nicméně jak zmínil Paris, je tu spousta věcí okolo, které se na zvuku také podílejí (hlavně akustika místnosti, kde se bude nahrávat).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:Oktáva 318 tuším nebo z řady sE model X1
Tyhle dva mam a jsem velmi spokojen.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

urcite bych se taky podival na Sennheiser MK4 ... to je trochu novinka, ale vypada dobre.
Capikes

Příspěvek od Capikes »

Díky za názory , po tom SE Electronics X1 už jsem také koukal . Nejspíš bych investoval právě do X1 . Co se týče toho paravánku , de mi o to , že vzhledově to nevypadá špatně a dokáže to trochu pomoct v té akustice . Jelikož bydlím v paneláku s akustikou mám problémy .. A nevím jak ji vyřešit . Měl jsem rode Nt-1a , nebylo to ono ten hlas mi připadal nelidský a zase jsme u té akustiky . Takže nejspíš pudu do té X1 a mám k tomu koupit i ten paraván ? Nebo mi poradíte nějaký jiný typ v té akustice , když bydlím v panelovém domě ? Nechci předělávat celý pokoj , nemám nato čas ani peníze a ten paraván se mi zdál jako nejlepší a nejlevnější možnost , ale možná se pletu , jelikož nemám praxi tak vše mám z recenzí :) předem děkuji
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Zkus skombinovat, kup ten paravan a vytvoř si kolem sebe prostredi na nahravani. Postaci, nejaky akusticky nepropustny materiál, mýslím, že dobře by mohla tlumit např deka. Otázka už je jen jak to kolem sebe obklopit, myslím, že by byl nesmysl, dělat kvůli tomu díry do stropu. Ale nějak se to vyřešit dá, hlavně, aby jsi tam měl ten paravan před sebou a za sebou a kolem sebe, nějakou tu látku a myslím, že o akustiku postaráno, nevím, co myslíte ostatní? :lol:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako pracovní řešení do určité úrovně ano. Pro stabilní použití a podstatně lepší výsledky by to chtělo něco víc než deku....

P.

FLAMING.RECORDS

Kumst je, najít levné, ale kvalitní a možné řešení :-) !! Je to na větší úvahu :D
tlouki

Příspěvek od tlouki »

Prosím odborníky, aby se vyjádřili k porovnání dvou mikrofonů na zpěv a sice Shure SM 58 a Microtech Gefell MD 100. Moc děkuji za názor!
FLAMING.RECORDS

Lidi co říkáte na mikrofony BLUE? ;-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Na které? :-) Blue mikrofonů je celá řada a stejně jako u jiných firem i zde se najdou kousky vhodnější pro to či ono.Neda se takhle pausalizovat,nicméně řemeslne to je OK firma,řekl bych 8)

P.

FLAMING.RECORDS

No rozhodne by to mel byt mic na vokal a chtel bych neco od tehle firmy, ale nezlobil bych se dyby byl i na vokal i na akustiku :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno já mám jen datla, ale to bude mimo rozpočet 8) se zbytkem Blue produkce jsem neměl tu čest...

P.

FLAMING.RECORDS

Jak myslis mimo rozpocet? :-) Me nevadi uvalit za mikrak haldu penez, je to moje hobby a budouci prace :-) Tak uz se chystam :D !! Planuju nejakou dalsi lampu, tentokrat MXL genesis az budou money o prazdninach ;-)

*** ne dalsi, ale prvni lampu takhle :D jeste zadnou nemam :D
Naposledy upravil(a) Nero dne 11.02.2013 19:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

http://www.thomann.de/cz/blue_woodpecker.htm datel :) jinak z těch levnějších od Blue jsem slyšel dobré ohlasy na Bluebird
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jooooo :-D paráda!

2FLAMING: a co takhle Beyer? Když ti "nevadí" rozpočet, tak by tě mohl zajímat páskáč M160 nebo M130. Na tu M160 se osobně chystám - minimálně vyzkoušet ;-) nebo sE Voodoo VR1, ten je taky moooc hezkej (i zvukově samozřejmě).

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

FLAMING.RECORDS píše:Lidi co říkáte na mikrofony BLUE? ;-)
Ještě doporučuji přečist názor Matouše (sice subjektivní, ale Matouše je třeba brát vážně): http://www.electrozone.cz/mikrofony/stu ... ml#p316654

P.

Wakodaf

Příspěvek od Wakodaf »

ahoj než abych zakládal nové téma tak se zeptám a poprosím o vaše zkušenosti tady.

Máme takovou "zábavovkovou kapelu" hrajeme všechno jen ne vaťáky a divokýho klintna :) delší dobu si půjčujeme mikrofony a zrovna radost z toho nemám protože je to starost nevíc atd atd. Půjčujeme si SM57 pokud si dobře pamatuju nicméně sem se koukal po ostatních mikrofonech v cenový relaci toho shurka a jediný s čím mám zkušenost je tenhle kterej používám na perkuse a klacek :
http://www.electrovoice.com/product.php?id=83

fakt dobrej majk ale na zpěv zbytečnej tak koukám dál a přemejšlim jestli třeba nepořídit tohle od EV :
http://www.electrovoice.com/product.php?id=85

cena stejna jak to shurko 57 nebo 58 takže co myslíte? zkušenosti ?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ono to tak moc složité není. Chce to vytipovat pár mikrofonů v této cenové relaci (tedy do 3K), sehnat kšeft, kde je mají skladem (nebo některé z nich) a jít si je tam vyzkoušet.
Už jsme to tu probírali Xkrát. To vyzkoušení je důležité, protože každému pasuje k hubě něco jiného. Také je potřeba brát zřetel na to, jestli máte na pódiu kravál, kde máte monitory, jestli máte klasické bicí, kde většinou hrajete atd... tohle všechno má vliv na výběr mikrofonu, resp. na jeho charakteristiku.
Ten Shure SM 58 je taková stará klasika, osvědčená, kvalitní, nicméně už dávno překonaná. Jedinou výhodu má oproti konkurenci tu, že s ním můžeš zatloukat hřebíky a nic se mu nestane.
SM 57 je mikrofon s totožnou vložkou, ale uzpůsobený svou konstrukcí ke snímání nástrojů.

Dále jsou tu mikrofony od AKG (D5, D7), od Audixu (OM2, OM5), Sennheiser e845, Beyerdynamic TG V50d atd... Všechny tyto mikrofony se dají použít a podle mého názoru jsou prostě lepší než SM58. Zároveň však musím říct, že někdy se může stát, že přijedeš do ratejny, houká ti to jako prase a jediný mikrofon u kterého je klid, je SM58.
Takže teď si vyber :D
Je to prostě individuální, záleží na okolnostech a nejde to říct generálně.

Jo a ještě... Pokud si ho budeš kupovat pro sebe, nikdo cizí ti nebude do něho prskat, tak si dva litry přidej a kup si nějakou vyšší řadu... Ten rozdíl je znatelný a vyplatí se to.
Taky proto každý normální (zodpovědný) zvukař vozí v kufru svůj oblíbený výběr...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Wakodaf

Re: Jaký mikrofon na zpěv?

Příspěvek od Wakodaf »

díky za radu vážim si ji a podle ni se taky budu rozhodovat. Jak sem prve řikal jeden EV již mám a sem víceméně rozhodnutej ho vyzkoušet (EV N/D767a) protože sem velice spokojenej s tou N/D468. Určitě to nebude krok velde a můžu se tady pak s váma poděli to zkušenosti a porovnat to s SM58 co si půjčujem.

Ono asi taky dost určitě záleží na to jestli ten člověk umí zpívat a jestli ten mikrofon dobře používá...občas mám právě pocit že je na tom mikrofonu v podstatě uplně nalepenej a ten zvuk co pak leze ven je zahuhlanější než by byl kdyby byl třeba 2 centáky dál.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“