Engl Thunder výkon

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
matty666
Kontaktovat uživatele:

Engl Thunder výkon

Příspěvek od matty666 »

Dobrej
mám dotaz ohledně výkonu k tomuto zesilovači. Hraji v rock/metalové kapele spoluhráči nehrají zrovna moc potichu. A zajímalo by mne jestli bych si vystačil pro hraní v kapele stímto zesilovačem, když výkon je 50 W což mi nepříjde zas tak mnoho, ale mohu se jistě mýlit, proto bych potřebovl nějaké poznatky od uživatelů kteří tento zesilovač vlastní. Popř. nějakou radu po jakém zesilovači sáhnout do 12000 kč napadal mě v této cenové kategorii snad jen peavy valveking. Díky za rady 8)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl Thunder výkon

Příspěvek od Wohma »

Vykon ti zcela jiste stacit bude a jeste tam budes mit slusnou rezervu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
matty666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matty666 »

Díky za radu byly dohady ohledně výkonu, že 50 w nebude stačit a když jo, tak zesilovač bude vytavený na plný pecky.
Kai

Příspěvek od Kai »

matty666 píše:Díky za radu byly dohady ohledně výkonu, že 50 w nebude stačit a když jo, tak zesilovač bude vytavený na plný pecky.
Mno a nekresli nahodou engly tak, ze hlavni zvuk jde primarne z preampu a koncak jen zesiluje bez nezadouciho dokresleni ?

Ono je rozdil mit vytaveny marshall a engl. Navic thunder je docela hlasity zesik takze hrat namax nebude ani potreba.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Těch 50W je až nad hlavu...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

matty666 píše:Díky za radu byly dohady ohledně výkonu, že 50 w nebude stačit a když jo, tak zesilovač bude vytavený na plný pecky.
Mel jsem uz dva 50W (60W) zesilovace od ENGLu a nikdy jsem na Master volume nemusel jit za polovinu. Hraju v metalove kapele a mame dve kytary a klavesy, zadnej jazzik nebo blues. A vim minimalne o jednom cloveku, kterej hraje metal, ma Thunder a rozhodne nema problem ;) 50W v lampe je az az.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
termyx

Příspěvek od termyx »

ani bych nechtěl hrát v kapele, kde by bylo ve zkušebně 50W lampy málo...brr
to a to a za chvíli zas tohle
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Já jsem hrál v kapele na lampové kombo Laney 30W a volume víc jak tři jsem nikdy nedal tak asi tak. :wink:
matty666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matty666 »

Tak jsem si včera koupil Engl screamer měli jste pravdu výkon je dostačujcí a jsou tam ještě slušné rezervy o zvuku ani nediskutovat paráda 8)
sband

Příspěvek od sband »

tento aparát mám už 6 let a ještě jsem to nemusel dát ani na polovic.a to ani na velkých sálech.Apěkně hraje i při malém zesílení /kluby/.Mám ještě H&K ,ale engl je dynamičtější.Doporučuji.
Lory
Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy

Příspěvek od Lory »

Ja mam Master tak na desetinu a uz to rve usi... Kdybysme nemeli bubenika, kterej obcas vypada, ze ty bici chce rozmlatit:-D, tak jdu i niz...

Jinak me u toho Thundera docela s**e spolecnej master pro vsechny kanaly... crunch a lead tak musim prizpusobovat hlasitosti cistyho kanalu... ten crunch potak je tam tedy defacto na <i>
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

a co bys čekal od nejnižšího modelu? :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stegossi1

Příspěvek od stegossi1 »

Engl thunder se nedávno ocitl v mé výbavě a 50w je až až. Na zkušebnu zbytečně moc.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

souhrou náhod jsem se stal spokojeným vlastníkem ENGL Thunderu. je zde možnost hrát s masterem na max a hlasitost dotahovat lead volume a pak taková klasičtější možnost, lead volume na max a masterem dávat celkovou hlasitost. Osobně jsem zkoušel nějakou dobu hrát na obě dvě možnosti a poznatky mám takové, že pokud je master na max a hlasitost dávám na hlasitosti kanálu, tak musím jít třeba až na polovinu, aby to bylo Dobrý. pokud ale mám kanál na max a zesiluju masterem, nejdu nikdy přes 3/10, protože pak už je to extrém. Zvuk je taky hodně jiný, nakonec jsem zůstal u kanálu na max a hlasitosti na 2-3/10, tak to zní nejlíp.
torst

Příspěvek od torst »

Thundera jsem do nedávna měl a byl výbornej, asi nejlepší z dosavadních HG lampáčů. Prodal jsem ho jen kvůli změně kapely a stylu. To co popisuješ jsem taky řešil, ale zůstal jsem u nastavéní - Channel volume max., Master kolem 9 hodin. Víc už to nešlo, pak už se zvuk "cuchá", hltí. Tohle nastavení bylo nutný kvůli přepínání Clean/Lead, aby hlasitost čistého a zkresleného byla vyvážená. Když tě to bude zajímat, něco jsem sesmolil zde : http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2015/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Super, díky. pročtu to. no já používám jeden zvuk, takže mi jde o to, aby byl co nejlepší. ale je fakt, že v nastavení lead channel max / master 3/10 to zní líp. jinak teda čistý kanál je podle mě bomba. Zvláštní, co všechno taková jednoduchá hlava umí :) např. fireballa jsem snad ještě nikdy neslyšel hrát dobře.
PS: kurevsky dobře si sedl s mojí bednou 1960B, gatě vlají podprsenky lítají. Těch basů a gainu má zbytečně moc. a to hraju na EMG 81, tedy tenký, chemický, sterilní výškostřeďák, který uchu lahodné basy pasivů defakto nezná.
torst

Příspěvek od torst »

vcelku souhlas. Proč hraješ na EMG, když se ti nelíbí?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

zatím jsem nenatrefil na gibsona, kterým nahradím stávající kytaru :)
P.S: pořídil jsem bednu MF400, a mám takový lechtavý pocit, protože tohle jsem přesně hledal. první dojem je - k***a! TO JE PŘESNĚ ONO :) tak uvidíme. nechceš koupit 1960 B? pěkně odrbaná ;)
torst

Příspěvek od torst »

nene, už jsem se stěhováním skončil, dík. Zmoudření. Teď jezdim se španělkou po hospodách a hraju Panenku, Sokolíky a Jetelíček.
fanyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanyn »

Zdravím! :)

Přidám také své zkušenosti s Thunderem. Vlastním 4,5 roku tento zesilovač ve verzi E322 combo a nemohu si jej vynachválit. Někdo říká, že je to jen na ten "hustej metál" nebo "rockec", ale mé zkušenosti jsou zcela odlišné. Jo, musím přiznat, že prvotně jsem si jej pořizoval právě díky té neskutečné porci gainu, který tento malý ďáblík má v sobě. Leč proč nezkusit i z takových moderních mašinek dostat něco jiného? Copak je omezenost aparátů dána jen jeho logem, který má připevněn na ocelové mřížce?
Při troše (opravdu jen troše) snahy, se dá Thunder nastavit na krásný čistý kanál a to i při zvýšené hlasitosti (nezačne ihned lehce kreslit do vod crunche). V kombinaci s delay a chorus efektem je možné hrát cokoli od Pink Floyd, zesilovač nemá problém songy od Oasis, skvělý je na ACDC, Green Day a ano, skutečně umí i zvuky blues a velice rád si občas brnku i Hendrixe. Podotýkám, že hraji na tento aparát v kombinaci s kytarou LTD EC500, která je osazena velice známými, aktivními snímačí EMG 60/81.Tudíž i s tímto vybavením je možno si hrát na kytarové hrdiny napříč téměř všemi žánry. Samozřejmě, zvuk nebude naprosto totožný a audiofilové jistě rozdíly poznají. Neříkám, že nejsou lepší, nezkusil jsem všechno na světě. Ale v rámci poměru cena/výkon, je to za těch 20 tisíc skvělý aparát.
50 W výkonu je i na pódium podle mě dostačující. Co se týká nastavení hlasitosti třeba doma, poslední dobou mám Master neustále na 12ti hodinách (1/2 výkonu), Crunch cca 9,5, Lead 9, Gain 8 hodin (což je první čárka od minima). Jen podotýkám, že toto nastavení mi umožňuje hrát spíše lehčí styly (ne tak zkreslené zvuky) jako právě Pink Floyd, ACDC, Oasis a kupodivu i na některé songy od Grenn Day není třeba moc drivu. Je to spíše o technice hraní, nežo zkreslení. U tohoto aparátu je totiž Gain takový falešný volume knob. Tedy aspoň i to tak připadá, protože když jej vytočím na hodinu 9-tou, začíná hřmění. :D Společný Gain je tedy asi největší nevýhodou tohoto komba. Jinak ovšem panuje z mé strany naprostá spokojenost. Co se týká hard rocku, punku, metalu, asi nemá cenu se nějak rozepisovat, protože zde je Thunder jako doma. Na nahrávání oněch tvrdších věcí, si Gain stejně trošku stahuji dolů, neboť mi přijde pak ten zvuk průraznější. :)
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“