Snímač na Jolanu Vikomt
Pravidla fóra
Snímač na Jolanu Vikomt
Kamarád mi daroval kosmeticky celkem slušně zachovalou Vikomtku. Pravděpodobně se jí v minulosti (asi dávné, od r. 1988 na ni nikdo nehrál) někdo hrabal v elektrice, všechno bylo hrozně prasecky přepájený, tak jsem se rozhodl všechno vyměnit. Teď přemýšlím, jaký vybrat snímač - na prvním místě mě napadá krkový snímač z telete, ale ćhci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost i s něčím jiným. Na Viomtku s původním snímačem (ani na žádnou jinou) jsem nikdy nehrál, takže vlasně nevím, jaký zvuk hledat. Nakupovat budu pravděpodobně u R.M. nebo v bazaru. Předem dík za rady a nápady!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Re: Snímač na Jolanu Vikomt
Jolana Vikomt by se skoro hodila do sekce kytar se zvláštním osazením. Jeden single uprostřed, resp. blíže krku, se moc nevidí. Nejlepší by bylo asi dát tam čtyřžilový HB velikosti singlu a doplnit ho přepínačem (třeba v push-pull potenciometru) pro vyřazení 1 z cívek (přepnutí na singl) nebo (ještě lépe a) jejich přepojení ze standardního sériového na paralelní zapojení. RM Pickups takové snímače dělá jak pro Strata tak pro Tele (chtělo by to změřit rozměry snímače a po dohodě s p. Machem vybrat nejvhodnější snímač).
Anebo se neboj, dlábni do kytary (bude to stejně schované pod pickguardem) a instaluj druhý snímač ke kobylce. Ovšem pak by se asi vyplatilo vyměnit i tu "cheesy" kobylku na korkových podložkách, která odpadne při každé výměně strun a při agresivnější hře se možná i posunuje. Možná by tam šla Tune-o-matic. Nebo popelník jako na Teleti.
Anebo se neboj, dlábni do kytary (bude to stejně schované pod pickguardem) a instaluj druhý snímač ke kobylce. Ovšem pak by se asi vyplatilo vyměnit i tu "cheesy" kobylku na korkových podložkách, která odpadne při každé výměně strun a při agresivnější hře se možná i posunuje. Možná by tam šla Tune-o-matic. Nebo popelník jako na Teleti.
Dlabat do kytary se mi nechce, ale s tím HB mě to nahlodalo, ikdyž jsem původně myslel, že se co nejvíc přiblížím originálu. No ještě to promyslím... Ta plovoucí kobylka je hrozná, o výměně jsem uvažoval, uvidím, jak se bude hýbat, až na to budu hrát.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Na originál kašli. Vikomt zas není až tak vintage a v to původní osazení nemělo zas až takový "mojo", abys ses bál na ni šáhnout. Tělo a krk, které nebyly tak špatné (měl jsem Irisku), to má na té kytaře nějakou cenu.