Kombo VOX AC30 - dotaz na šum

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
J.Coat

Kombo VOX AC30 - dotaz na šum

Příspěvek od J.Coat »

Zdravím, v pondělí mi dorazilo nové kombo, a sice Vox AC30, je nový z eshopu. Dosud jsem hrál na Johnsona Loredo, 25W rovněž celolampa. Ale Johnson hraje oproti Voxu podstatně slaběji.
A teď dotaz. Myslíte že je normální, že zapnutý Vox, do kterého není zapojená kytara, volume obou kanalů (gain) je stažený na nulu, ale naopak master volume je vytočené na max, tak že se z takto nastaveného komba ozývá docela výrazný šum? Berte v úvahu, že to kombo stojí v pokoji přibližně 5x5 metrů. Díky za odpověď.
Bohužel nemám srovnání s nějakým jiným podobně silným aparátem, jen s Johnsonem..
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 30.01.2012 9:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo - dotaz na šum

Příspěvek od Stanley06 »

pokud dáš master naplno tak bych se nedivil že to šumí, má ten master naplno nakej důvod nebo jen zkoušíš co to dělá?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Jen zkoušky, poslední dobou sem kupoval dost kazový zboží tak už mám ze všeho co koupím strach..

Jo a v podstatě jsem vycházel z toho, že starý aparáty master volume neměli, tudíž se mi nezdálo, že by to takhle šumělo neustále..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A co mas presne za typ? Jinak master za to urcite nemuze, ono je nejlepsi hrat u tohoto typu aparatu s MV na max.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

existuje vobec kombo, ktore pri vybudeni nesumi? :?: teda neviem ako elektronkove, ale kazde kombo, ktore som doteraz pocul, trosku sumelo alebo bzucalo, chrcalo, prdelo...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
rene

Příspěvek od rene »

Muj Vox při tomhle nastavení taky šumí. Ale pokud do toho zapojíš kytaru a začneš hrát, tak ten šum se v tom ztratí, stejně jako tvoje ušní bubínky :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Všechno trochu šumí když se to vytaví. Při Preamp Volume na min. by to ale nějak extrémně šumět nemělo, takže pokud mu ten Vox šumí a je to prostě otravné a nejde si toho nevšimnout, tak je něco špatně.

Záleží ale na tom, co to přesně je za typ a odkud je to koupené.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

AC30 stačí výkonem na středně velký klub a ty se diviš že v pokojiku 5 na 5 šumí :-D
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

Je to AC30C2 koupené tady na kytarách. Pokud mi řeknete že je šum v pořádku tak se mi uleví a dál to řešit nebudu, ale jestli to tak dělat nemá, tak bych rád za své peníze měl kus co je v pořádku. Poslouchal jsem několik videí na youtube a nezdálo se mi že by to nějak šumělo, takže jsem nahrál video, kde ten šum předvádím. Posuďte sami:

http://www.uloz.to/12883526/neoznacene-mpg
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nevím, měl jsem asi deset AC15 a AC30 řady Heritage a Custom Classic a žádný z těch aparátů nešuměl tak, že by si toho člověk nějak všímal... Ruch byl tak třetinový oproti např. Fender Hot Rod na čistém kanálu, čili ruch skoro žádný...
symar

Příspěvek od symar »

Já nevím, asi tak zcela to sem nepatří, ale nedá mi to. Koukal jsem na dokument o Zakku Wyldeovi a hrozně mě překvapilo na co cvičí a jak mu to šumí, brumí. Myslím, že většina z nás tady by to asi vyhodila do popelnice. Tady odkaz http://www.youtube.com/watch?v=e66d2p6z ... re=related. Asi v 4:31 je vidět ten "skvost", jste někdo schopný to kombo identifikovat? Jen tak pro zajímavost. A pak v 5:32 pouští kombo a začíná hrát. Co na to říkáte? Jinak to video, má to 3 části (tohle je druhá) a myslím, že to je docela dobrý, ale pro angličtináře.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
rene

Příspěvek od rene »

No pokud se nepletu tak to kombo je obyč 20wattovej Marshall AVT, ale zvuk kterej z toho leze bude asi hodně doprovázenej krabičkama. Ten šum je velikej ale ono to u něj neni nic moc divnýho, vzhledem k tomu že jeho zvuk je založenej (nebo aspoň byl, jak to má teď, nevim) na vytavenym osmikilu a dokreslenym silnym overdrivem, což ti udělá fakt ohromnej šum a přes tohle prdítko to o moc lepší nebude. Jinak ten zvuk mi nepřišel nijak špatnej, na domácí cvičení mu to evidentně stačí. Pochybuju že má u svý postele fullstack na kterej trénuje po večerech :)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
J.Coat

Příspěvek od J.Coat »

qwer píše:Nevím, měl jsem asi deset AC15 a AC30 řady Heritage a Custom Classic a žádný z těch aparátů nešuměl tak, že by si toho člověk nějak všímal... Ruch byl tak třetinový oproti např. Fender Hot Rod na čistém kanálu, čili ruch skoro žádný...
To znamená, že z videa je patrné, že to šumí víc než by mělo?
Napsal jsem ten samý dotaz i do obchodu a poslal jim i to video. Uvidím co mi odpoví, jestli je to na reklamaci, tak asi naložím kombo do auta a udělám si výlet do Prahy. Himl.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No pokud máš obě hlasitosti na preampech na 0, tak je to hodně divné, šumět by to nemělo...
symar

Příspěvek od symar »

rene píše:No pokud se nepletu tak to kombo je obyč 20wattovej Marshall AVT, ale zvuk kterej z toho leze bude asi hodně doprovázenej krabičkama. Ten šum je velikej ale ono to u něj neni nic moc divnýho, vzhledem k tomu že jeho zvuk je založenej (nebo aspoň byl, jak to má teď, nevim) na vytavenym osmikilu a dokreslenym silnym overdrivem, což ti udělá fakt ohromnej šum a přes tohle prdítko to o moc lepší nebude. Jinak ten zvuk mi nepřišel nijak špatnej, na domácí cvičení mu to evidentně stačí. Pochybuju že má u svý postele fullstack na kterej trénuje po večerech :)
Aha malej Valvestat, to jsem ani netušil, že něco takového existuje. V paměti mám jen ty 50/100 a nějaké ty starší. Minimálně dokopnutý to je, ty komba znějí jinak. Navíc to má, s přimhouřením uší, ten jeho charakteristický zvuk, proto jsem tak nějak znejistěl. A pokud vím, tak on jen tak nedokopává lehce ale naopak s tunou gainu, proto ten rachot. Díky Rene za odpověď.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
J.Coat

Re: Kombo VOX AC30 - dotaz na šum

Příspěvek od J.Coat »

Hele, co kdybych vyzkoušel proházet pořadí preampových elektronek? Změní se tím něco, nebo by se něco změnilo teprve výměnnou za jiné elektronky? Jiné totiž nemám, tak že bych je vyzkoušel pročachrovat..
A nebo nějaký jiný typ co vyzkoušet? Pokud totiž pošlu kombo na reklamaci, pochybuju, že mi ho vymění za jinej kus a ještě ten den s ním odjedu domů, bojím se že budu měsíc doma sedět a hrát na sucho jak blb. Tohle mě teda tankuje, proto jsem kupoval nový kombo abych se vyhnul všelijakýmu šelestění u jetejch aparátů, nojo, holt někomu není souzeno.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“