Basa- kratší hlavně hubenější krk

Precission, Jazz, Modern, ...
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Basa- kratší hlavně hubenější krk

Příspěvek od Miškus »

hledám něco takovýho, přešel sem s kytary na basu a mám malý ručičky a velká basa mi tak uplně nevyhovuje. hrál jsem tuhle na danelectro longhorn 58 a to mi sedělo dost dobře.) tak prosim nějaký typy díík
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Re: Basa- kratší hlavně hubenější krk

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Jestli Ti seděla, tak do ní můžeš směle jít, ne? :)
Jinak myslím každá firma má v nabídce nějakou baskytaru s podobnou charakteristikou, např. Fender Bronco bass apod :)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Durin

Příspěvek od Durin »

A ten Bronco se dokonce dělá i v Hello Kitty verzi :D :D
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Durin píše:A ten Bronco se dokonce dělá i v Hello Kitty verzi :D :D
Tak ten MUSÍM mít jednou ve sbírce :D
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

jo ale upřímě to danelectro se mi mega nelíbí a nejsou tu moc k dostání:/ a bronco bass působí dost lacině
Durin

Příspěvek od Durin »

Lacině? Tak jestli chceš něco lepšího, tak co třeba tohle?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

jakože ten fender to je nádhraje ale krutá cena:/ hledám něco s fakt dobry retro designem.))
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

No, myslím, že baskytary s krátkou menzurou nejsou hlavním trhákem trhu, takže je firmy dělají tak nějak aby je měly. Jestli ale máš opravdu specifické požadavky, zkus oslovit přímo někoho z místních výrobců. Nástroje od nich jsou kvalitní, nejsou předražené slovem Fender (apod.) a kontakt na ně tady na foru jistě seženeš. Popřemýšlej o tom, protože třeba ten Bronco bass vypadá lacině a asi je to tím jedním snímačem, který se dá vyměnit, ten nástroj na který hraje Uriah zase není úplně retro mojo a pod.
Takže doporučuji Squier Vintage Modified Mustang a trochu upravit a nebo nechat vyrobit na zakázku (a až budu mít peníze, tak si rozhodně nechám nějaký nástroj vyrobit.) Jenže se mnou je to těžký, já bych chtěl všechno :)
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Tomas.Tajfun píše:No, myslím, že baskytary s krátkou menzurou nejsou hlavním trhákem trhu, takže je firmy dělají tak nějak aby je měly. Jestli ale máš opravdu specifické požadavky, zkus oslovit přímo někoho z místních výrobců. Nástroje od nich jsou kvalitní, nejsou předražené slovem Fender (apod.) a kontakt na ně tady na foru jistě seženeš. Popřemýšlej o tom, protože třeba ten Bronco bass vypadá lacině a asi je to tím jedním snímačem, který se dá vyměnit, ten nástroj na který hraje Uriah zase není úplně retro mojo a pod.
Takže doporučuji Squier Vintage Modified Mustang a trochu upravit a nebo nechat vyrobit na zakázku (a až budu mít peníze, tak si rozhodně nechám nějaký nástroj vyrobit.) Jenže se mnou je to těžký, já bych chtěl všechno :)
Jo asi tak bych to viděl taky. Já bych si teda nenechal dělat na zakázku, ale souhlassim s vintage modified. Ten Jaguar by se ti mohl líbit.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Miškus píše:hledám něco takovýho, přešel sem s kytary na basu a mám malý ručičky a velká basa mi tak uplně nevyhovuje. hrál jsem tuhle na danelectro longhorn 58 a to mi sedělo dost dobře.) tak prosim nějaký typy díík
Wooten má taky malé ručičky a tlusté prstíky :!: Malé ruce nejsou důvod nehrát na basu, ani pro krátkou menzuru. Úhel prstů, mačkajících struny je klíč k překonání anatomie.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Lubin

Příspěvek od Lubin »

Zajímal by mě názor zkušených basáků na zvukové rozdíly při kratší, nebo naopak delší menzuře nástroje. V nějakém inzerátu na prodej basy s 35' menzurou, prodejce vychvaloval ''skutečně velký'' rozdíl ve zvuku a sustainu oproti klasické 34. Týká se tento problém jenom audiofilů, nebo je ten palec fakt znát? Stavím totiž basu a mám v plánu zkrátit menzuru na 33", tak prosím o vaše názory a zkušenosti. Osobně mi nepřijde moc pravděpodobné, že by ten rozdíl bylo něco, co se nedá třeba otočením ekvalizéru opravit. Ale možná se pletu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono se nesmí zapomínat, že ten zvuk dělá (mj.) kombinace menzury a strun. Pokud nasadíš na kratší menzuru silnější struny, budeš z velké části ty rozdíly kompenzovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moon

Příspěvek od Moon »

Zastávám názor,že krátká menzura má i kratší sustain, o barvě zvuku by šlo vést diskuzi,obsah harmonických kmitočtů bude asi jiný. Menzuru 33 palců bych nedělal s ohledem na dostupnost strun.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
barlaam

Příspěvek od barlaam »

obsah harmonických kmitočtů, při stejném ladění bude vždy stejný, půjde jen o jiný poměr, více středů - lidově nemusí mít koule, silnější struny, jak už říkal Nero tomu pomůžou, podle mně když na kratší menzuru zahraješ lépe, tak trochu horší zvuk je všem nekde, naopak, kdyby si fidlal, ale s dobrým zvukem, tak by jim to jedno nebylo
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Moon

Příspěvek od Moon »

barlaam píše:, podle mně když na kratší menzuru zahraješ lépe, tak trochu horší zvuk je všem nekde, naopak, kdyby si fidlal, ale s dobrým zvukem, tak by jim to jedno nebylo
S tím nezbývá než souhlasit. Přesto bych se do krátké menzury nepouštěl a do 33" už vůbec ne. Pokud vím,dělají se struny 32, 34, 36"
GK MB 150 S, GK MB 800
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
barlaam

Příspěvek od barlaam »

Tohle už je praktická část, v té já se už moc nevyznám. Jinak obecně platí, že zvuk a kvalita hraní nezávisí na nástroji, ale na hráči. Hrál jsem 2 roky na šunt nástroj, ale potom jsem objevil co s tím lze všechno dělat, že najednou tak šunt nebyl.
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Moon

Příspěvek od Moon »

barlaam píše:. Jinak obecně platí, že zvuk a kvalita hraní nezávisí na nástroji, ale na hráči. .
Osobně si myslím,že je to půlka pravdy. Obecně taky platí,že z h.... bič neupleteš a když jo, tak s ním nezapráskáš. :) Je nějaká hranice mezi opravdu šuntem a hudebním nástrojem? Taky obecně platí,že dobrý hráč nehraje ne šunty,i když by to samozřejmě uměl. Mezi hráčem a nástrojem asi musí být nějaký vztah,aby to fungovalo! :D Howgh :D
GK MB 150 S, GK MB 800
barlaam

Příspěvek od barlaam »

On to byl můj první sax, takže z číny. A má špatně usazené spodní klapky, měl jsem s ním celkem dost práce celkově, ale stejně z něho dostanu více věci při sóle něž nástroje 3x dražší. Už jsem si ho zamiloval, protože jsem s ním hodně prožil a nevyměnil bych za žádný jiný. Teď půjde za chvíli do generálky. Jinak podle mě jsou úplné šunty ty nástroje které se prodávají turistům (kytary v různých menzurách, sh*t djemble atd.)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Moon píše:
S tím nezbývá než souhlasit. Přesto bych se do krátké menzury nepouštěl a do 33" už vůbec ne. Pokud vím,dělají se struny 32, 34, 36"
Nic ti nebrání je ustřihnout...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“