Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2enusim2:
covece ani nevis jaks to vyhral! vaz si toho..
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

enusim2 píše:no to mi povidej otom šasí, ale naohejbal si to sam a jeden znamej nam to pozinkoval takze v poho,ale zatim to je jen jako zakladni deska s potakama a flaskama,sem zvedavej jake k tomu udela to hlavni šasí,ale budu chtit neco jako ESH proste aby lampy pekne zhaili na dalku:D ikdyz na bordel a prach je lepsi to mit aspon nejak uzavrene jak maršál. nevim to je zatim nepodstatne ja resim zvuk.. dokumentaci ma svoji na milimetrovim papire nacmarane a jinak plosnaky atd ma z netu stahle a vytisknute,v nejakym programu nedela,to by zabiralo cas:D a lezl by mi na komp:P jj tatik je sikovnej :P:P:P ja mam svoji kytaru ale akorat telo,nejak se mi to dva roky vli ve sklepe a nechce s mi to kompletovat,mam sveho dzeksna a ten mi staci,ja sem narocny na krk a nevim kde bych nejak sehnal takhle kvalitni krk k tomu telo,to mi za to ta kytara nestoji :P

no, nevim... plosnaky asi z netu stahly mit nebude, protoze o kopiich M/B DR je toho na netu (krom zakladniho schematu) minimum... Ani to neni na plosnacich, ale na tzv. boardu (tlustsi)
Obrázek

A nejvetsi problem je s tim mnohonasobnym prepinanim pomoci LDR (optocleny?)...
Obrázek
lidi uz nasli ruzny alternativy... ale stejne se s timhle kazdy trapi, a zvuk stejne neni jako original, jen se blizi charakterem, a ten uz je dany preampovou casti, a variabilitou prepinani...
Slozity napajeci zdroj a trafo, a hlavne vystupak (ktery ma hodne velky vliv na kvalitu vysledneho zvuku) bude asi "orisek"...
Pro predstavu jak se s tim potrapil jeden Nemec (to je snad jediny dostupny blizsi material na netu o stavbe kopie)
http://home.arcor.de/guido.boehne/Boogie%20new.htm
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Ty jo tak to je docela borec ten němčór... cena kolem 15tky za matroš :) tj pěkný...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
enusim2

Příspěvek od enusim2 »

ja sem jen uzivatel a divak takze nevim zas tak ocem je rec,jen tak okrajove :oops: co se tyce soucastek a materialu tak je to taky palba,jako dat do kupy jen ty lampy,kdyz do koncaku stoji lampy slusne urovne 5000 jen 4 kusy + tak 800 jedna lampa na preamp, jak si rikal na trafu hooddnnee zavisi coz cena kvalitniho na 50w stoji kolem 5000 tez (sry mozna za zkreslene ceny ale tak to vidim ja). ale schemat mame tri prdele a zvast vim o jednom webiku kde je schema na vse,original schemata treba na marshalla s razitkem a popisnym cislem.
-Jackson Kelly 3Bk
-Hughes and Kettner-Switchblade 50w
-T.C.Electronic-G-major
-Case-Made in Doma
-Na doma:Dimavary strat/Epiphone-Nighthawk / Line6 SpiderIII 15w
Struny DR 0.9-0.46
Trsátko George Dennis a Dunlop vroubky-1.12
Ladička Casio a hromda kabelů Planet wawes a made in home
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

JJ, Marshallu a Peavey, a Laney, Fenderu, atd.. jsou na webu tri pr***, ehm sest pulek... :lol:
vyhoda je, ze treba vystupak na Marshall koupis jako nahrandi dil, a neni ani tak drahy...
Holt s M/B je to slozitejsi...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

mozna je to trochu OT nebo se to tu uz probiralo ale zajimalo by me kolik by stalo predelani trafa na mesa SR/DR kera je z USA a je delana na sit 110 V ? :?
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kozanostra píše:mozna je to trochu OT nebo se to tu uz probiralo ale zajimalo by me kolik by stalo predelani trafa na mesa SR/DR kera je z USA a je delana na sit 110 V ? :?
predelavat cely napajeci trafo je nesmysl.... Staci koupit za par stovek "redukci" z US na EU 220V rozvod
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Re: Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Příspěvek od Duboun »

Tak jsem to po dlouhý době šetření a asi pěti předělávání dotách do celkem zjednodušený verze a neni to zrovna zázrak, jak tam neni origoš mesa výstupák tak to nemá ten správnej zvuk. Nakonec jsem to prodal našemu kytaristovi a koupil jsem si valvekinga :) ten teda taky neni žádnej zázrak ale bylo to levný.
..fresh blood on our swords.
Gods of war arise!
demolition2004

Příspěvek od demolition2004 »

Zdar lidi. Má někdo zkušenosti s KT66 nebo KT88 v dualu? na eurotubes prodáváj jako komplet na přelampovaní preamp+rect+power. a maj k tomu i docela dlouhý povídání, ale moje znalosti angl. jsou hodně nedostačující. Mám strach o výstupák, tak se radši ptám jestli jste to už někdo zkoušel nebo zná někoho kdo to zkoušel?
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

demolition2004 píše:Zdar lidi. Má někdo zkušenosti s KT66 nebo KT88 v dualu? na eurotubes prodáváj jako komplet na přelampovaní preamp+rect+power. a maj k tomu i docela dlouhý povídání, ale moje znalosti angl. jsou hodně nedostačující. Mám strach o výstupák, tak se radši ptám jestli jste to už někdo zkoušel nebo zná někoho kdo to zkoušel?
Zdar. KT66 je americká verze EL34 navržená přímo pro audio zesilovače. KT88 je náhrada za 6550, má o 15W vyšší výkon na anodě a je taky navržená do audio zesilovačů. Spíš bych se přikláněl k tý KT66 ale myslim si že pokud nepřebudíš koncový lampy tak to od EL34 moc nepoznáš.
Naposledy upravil(a) Duboun dne 23.11.2009 16:51, celkem upraveno 1 x.
Gods of war arise!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja zas slysel, ze to zvuk zmeni dost vyrazne (ovsem u jinyho apecu), ale chce to zkontrolovat, jestli to ten apec zvladne uzivit. A samozrejme to chce vhodne nastavit bias.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Ja zas slysel, ze to zvuk zmeni dost vyrazne (ovsem u jinyho apecu), ale chce to zkontrolovat, jestli to ten apec zvladne uzivit. A samozrejme to chce vhodne nastavit bias.
Nápodobně, šlo teda o nějaký Rivery, ale dle mého se to pozná na jakémkoli aparátu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
demolition2004

Nero píše:
Wohma píše:Ja zas slysel, ze to zvuk zmeni dost vyrazne (ovsem u jinyho apecu), ale chce to zkontrolovat, jestli to ten apec zvladne uzivit. A samozrejme to chce vhodne nastavit bias.
Nápodobně, šlo teda o nějaký Rivery, ale dle mého se to pozná na jakémkoli aparátu.

Mě šlo hlavně o to jestli je to vůbec bezpečný zkoušet, respektive u KT66 bych se nebál, ale u těch KT88 nevím jak by to snášelo trafo. Pravda je že nemám v úmyslu to zkoušet za každou cenu, mám ten zesík rád a nerad bych si ho zničil experimentováním :D jinak používám normálně 6l6 a lampovej rect, ale zajímalo by mě kam by se zvuk s jinejma flaškama posunul. Zkoušel jsem akorát starý tesly EL34 a JJ EL34, ale 6L6 se mi líbí mnohem víc.
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

demolition2004 píše:
Nero píše:

Mě šlo hlavně o to jestli je to vůbec bezpečný zkoušet, respektive u KT66 bych se nebál, ale u těch KT88 nevím jak by to snášelo trafo. Pravda je že nemám v úmyslu to zkoušet za každou cenu, mám ten zesík rád a nerad bych si ho zničil experimentováním :D jinak používám normálně 6l6 a lampovej rect, ale zajímalo by mě kam by se zvuk s jinejma flaškama posunul. Zkoušel jsem akorát starý tesly EL34 a JJ EL34, ale 6L6 se mi líbí mnohem víc.
Mno, v rectofieru je výstupní trafo trochu předimenzovaný, takže ty KT88 by to i zvládlo ale nevim jak dlouho by to vydrželo na max. vybuzení. Hned by to určitě neodešlo, ale kdybys to chtěl zkusit, chtělo by to po nějaký chvíli zkontrolovat teplotu výstupáku. Měl by na něm jít udržet prst.
Gods of war arise!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Duboun píše:...ale kdybys to chtěl zkusit, chtělo by to po nějaký chvíli zkontrolovat teplotu výstupáku. Měl by na něm jít udržet prst.
Nějaká izolace tam snad je, ale radit někomu ať strká ruce do traf je trochu zvrácená ne? :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
demolition2004

Moleek píše:
Duboun píše:...ale kdybys to chtěl zkusit, chtělo by to po nějaký chvíli zkontrolovat teplotu výstupáku. Měl by na něm jít udržet prst.
Nějaká izolace tam snad je, ale radit někomu ať strká ruce do traf je trochu zvrácená ne? :D
V pohodě, pochopil jsem jak to zhruba myslel :D Izolace, neizolace pazoury bych tam za každou cenu nestrkal :D
Navíc ten zesik nepřebuzuju uplně nějak brutálně, zatím jsem s tím hrál nějvíc někde za půlkou a bylo to venku, a bohatě to stačilo:) Takže čistě teoritecky by to šlo. No uvidím, když bude příležitost vyzkouším.
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

Moleek píše:
Plášť a jádro trafa musí být uzemněné, to bys pak nesměl držet ani kytaru, protože struny jsou kabelem uzemněné přez zesilovač, proto někdy když je špatně uzeměný kolík v zásuvce je slyšet brum který utichne když se někdo dotkne strun, protože zesilovač se pak uzemňuje přez kytaristu. :) ale to asi všichní ví, to je jen taková technická vsuvka. Proto taky občas někoho slyšim vyprávět jak támhle franta hrál na bigbítu a dostal pecku od kytary. 8) No ale stejně nechci nikomu říkat ať strká ruce někam do elektriky (sice by stačilo vypojit z elektriky, počkat pár minut aby se vybily kondíky a pak zkontrolovat teploty traf), takže lepší je to nezkoušet pokud nevim co vlastně dělam než přijít k úrazu. V některých lampových zesilovačích může být i 800V a to neni málo.
Gods of war arise!
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

demolition2004 píše:
Nero píše:

Taky bych to zkusil.Dost lidi na forech jsou spis skeptici ale to jsou vetsinou ti co to nezkusili nebo ani nemaj Mesu.Par lidi jsem nasel kteri tam dali KT88 a jsou s vysledkem spokojeni.Jo vsichni maj set od Eurotubes.Ptal jsem se znamyho amp doktora co mi servisuje duala a ten si objednava si JJ flasky ve velkym jestli je to mozny,rikal ze by musel probrat kupu tech lamp aby nasel quartet s tou spravnou hodnotou pro mesu.Druha moznost je nechat si namontovat bias potak.

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jsem se podíval na doporučená nastavení Singla, Duala, Tripla a nevěřil jsem vlastním očím... Všude středy maximálně na 11hodinách. To mi vysvětlete, oni nemají soudnost? Nebo nehrají v kapelách, že tam napíšou Včko?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

spousta lidi co si ty apce kupuje tak hraje doma nebo tyhle zvuky miluje :) to je jako kdyz peter diezel prodava aparat - vzdycky jako prvni vec vyhuli deep extend potak na plno az se zdi tresou jak to duni a jeste nadsene hlasa ze to je prece super jak ty nohavice vlajou :)))
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“