Elektroakustika a zapojení do PC/Repro
Pravidla fóra
Elektroakustika a zapojení do PC/Repro
Koupil jsem si elektroakustiku a potřeboval bych poradit, jak jí připojit k reprákům (kombo zatím nemám) nebo do pc. Koupil jsem si reduku 6,3mm jack na 3,5 jack, ale když jsem to zapojil tak to nehrálo. Čím to je? Díky za rady
Re: Elektroakustika a zapojení do PC/Repro
Zapoj to do (obvykle) růžové dírky ve zvukové kartě. Potom v ovládání hlasitosti ve windows zesil a hlavně povol mikrofon. Mělo by to hrátsmidly píše:Koupil jsem si elektroakustiku a potřeboval bych poradit, jak jí připojit k reprákům (kombo zatím nemám) nebo do pc. Koupil jsem si reduku 6,3mm jack na 3,5 jack, ale když jsem to zapojil tak to nehrálo. Čím to je? Díky za rady
Ibanez PF60SECE
není potřeba to hnát přes nějaký zesilovač? tento postup jsem zatím nezkoušel (zkusím večer), ale když jsem se to pokoušel připojit do repráků přes jack nebo přes cinche, tak mi to nehráloPrince píše:Zapoj to do (obvykle) růžové dírky ve zvukové kartě. Potom v ovládání hlasitosti ve windows zesil a hlavně povol mikrofon. Mělo by to hrátsmidly píše:Koupil jsem si elektroakustiku a potřeboval bych poradit, jak jí připojit k reprákům (kombo zatím nemám) nebo do pc. Koupil jsem si reduku 6,3mm jack na 3,5 jack, ale když jsem to zapojil tak to nehrálo. Čím to je? Díky za rady.
když to připojíš jen tak do reper tak potřebuješ zesilovač, kytara sama o sobě vydava velmi maly signal ktere bedny nepoberou, ale k počítači to pujdu bez problemu, podle toho kam to strčíš (jestli do mikraku nebo do line in) tak ve windovsu zesilis v ovladani hlasitosti mikrak resp. vstup vnejsiho zdroje nebo jak se to druhe menuje........
btw: pokud chceš hrat pres bedny u elektriky bys potřeboval zesilovač + předzesilovač........ a mysli ze u elektroakustiky bys taky potřeboval něco takoveho.......... pokud mas bedny se zesilovacem blizko kompu navrhl bych ti to propojit a pouzit pocitac jako predzesilovač
btw: pokud chceš hrat pres bedny u elektriky bys potřeboval zesilovač + předzesilovač........ a mysli ze u elektroakustiky bys taky potřeboval něco takoveho.......... pokud mas bedny se zesilovacem blizko kompu navrhl bych ti to propojit a pouzit pocitac jako predzesilovač
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
jako předzesilovač se používa ta elektronika co je v kytaře (jestli je aktivní) potam stačí jenom koncák a bedna.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pokud ma ta el. akustika aktivni elektroniku (tak z 99% typuju ze jo), tak do ni staci dat baterii, zhlasit vystuo z kejtry, pak to pichnou kablikem do nejakeho line-in vstupu (absilutne ne do mikrofoniho vstupu) a hrat... signalo je sam o sobe dost silny, zhruba asi tak, jak kdybys treba pustil neco z mp3 prehravace do veze - neni tedy potreba zadny predzesilovac..
pokud to budes davat do veze tak - do kytary jack, do veze cinch (budes to mit mono, takze ti bude hrat jen jedna bedna - leda ze bys vyrobil kabel, ktery ti udela to mono do obou jacku - trivialni zalezitost) do vstupu pro video, televizi, cokoliv....
pokud to budes cpat do pocaku, tak strcis do line in, povolis line in v "zaznamu" v ovladaci zvukovky, zesilis repraky a hrajes... 100x jednodussi je ale strcit primo jack od repraku co mas u pocaku do kytary
jinak cele tady to hrani pres tyhle veci je na h***o a casem ti to dojde
pokud to budes davat do veze tak - do kytary jack, do veze cinch (budes to mit mono, takze ti bude hrat jen jedna bedna - leda ze bys vyrobil kabel, ktery ti udela to mono do obou jacku - trivialni zalezitost) do vstupu pro video, televizi, cokoliv....
pokud to budes cpat do pocaku, tak strcis do line in, povolis line in v "zaznamu" v ovladaci zvukovky, zesilis repraky a hrajes... 100x jednodussi je ale strcit primo jack od repraku co mas u pocaku do kytary
jinak cele tady to hrani pres tyhle veci je na h***o a casem ti to dojde
ja tak hral dlouhou dobu, a od zari tak hraju znova protoze mam kombo na skusebne a lepsi nez na sucho, a hlavně pres to nahravam....... ale tak pro zacatek to staci, lepsi nez koupit levny stagg set, radsi za ty sami prachy koupit lepší kytaru a hrat pres komp, a po case koupit kombo
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Zapojeno!
tak přes ten PC už se mi to povedlo a je to naprostá bomba - včetně možnosti nahrávání přímo do PC. Děkuji vám velmi za rady.
-
Weatherman
-
Weatherman
Zdravíčko...
No mě se nějak nepovedlo to s mojí elektroakustikou Ibanez V72ECE BK rozjet pres mikrak do pc. (jack 6.3 M do kytary na druhej konec redukci mono jack 6.3 F na mono 3.5 M kterej jsem pichnul do komplu do mikraku, zaroven jsou pichnuty do notasu repraky) Obavam se ze muj notas nema line-in vstup (jen zdirku na repro a mikrak)
zkousel jsem to u naseho PC... pres modrej vstup(line-in) povolil v nastaveni ale porad nic... nechapu co s tim je...
poradte nekdo pls
No mě se nějak nepovedlo to s mojí elektroakustikou Ibanez V72ECE BK rozjet pres mikrak do pc. (jack 6.3 M do kytary na druhej konec redukci mono jack 6.3 F na mono 3.5 M kterej jsem pichnul do komplu do mikraku, zaroven jsou pichnuty do notasu repraky) Obavam se ze muj notas nema line-in vstup (jen zdirku na repro a mikrak)
zkousel jsem to u naseho PC... pres modrej vstup(line-in) povolil v nastaveni ale porad nic... nechapu co s tim je...
poradte nekdo pls
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dělalo to vůbec něco, nebo vůbec nic?
Teoreticky je možná taková banalita, že máš na windowsáckým zvukovým mixu stažený vstup line-in /nebo mic-in/ na nulu, koukni na to...
Teoreticky je možná taková banalita, že máš na windowsáckým zvukovým mixu stažený vstup line-in /nebo mic-in/ na nulu, koukni na to...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No právě že vůbec nic... a to jsem kontroloval hlasitosti i povolení několikrát. Dokonce jsem povolil uplne vsechno. zkoušel to ve všech vstupech (pro bedny i pro mic na notasu a pro to samý plus modrou na druhym kompu) a prohazoval i ovladače na kompu... Ale když jsem povolil mikrák a strčil tam mikrák od sluchátek tak to reagovalo. pak jacka od kytary a ani ťuk... přitom kytara je stará tak měsíc a propojení (do komba) přes elektroniku (kábel 6.3 <-> 6.3) jsem odzkoušel už na prodejně... a to jsem dal i repráky na max že když jsem do toho jen foukl tak mi to urvalo hlavu...
Me uz napadá jedině... mam mono redukci jacku(i kdyz podle znaceni na kablu vystup byl mel byt taky mono)... nebo mam nejak podelany okna nebo mam slabou baterku v kytare( i kdyz pri zapojeni kablu a prepnuti na ladeni ladicka bezi) nebo se mi podelal kabel nebo se mi podelali snimace... Jeslti mate jeste nekdo nejaky napady milerád je vyzkouším...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, vydedukoval sis dobře, v čem může být závada. Pokud ti běží ladička (zapojená přes kabel, předpokládám z tvého popisu)a kytaru podle ní naladíš, tak musí být v pohodě snímačei kabel. Tudíž může být problém v redukci nebo v nastavení PC. Signál z kytary je mono, v tom problém nebude, ale kdybys měl možnost to ozkoušet s jinou (a kliděn stereo) redukcí, tak bys možná něco zjistil. Za vyzkoušení výměny baterie taky nic nedáš.Fury píše:Me uz napadá jedině... mam mono redukci jacku(i kdyz podle znaceni na kablu vystup byl mel byt taky mono)... nebo mam nejak podelany okna nebo mam slabou baterku v kytare( i kdyz pri zapojeni kablu a prepnuti na ladeni ladicka bezi) nebo se mi podelal kabel nebo se mi podelali snimace... Jeslti mate jeste nekdo nejaky napady milerád je vyzkouším...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No a ještě mě napadá... někde jsem se dočítal o vlivu zvukových karet... je možný že si s tím signálem zvukovka prostě neumí poradit? takže nehraje vůbec? kábel je v pohodě, původně jsem to myslel tak, že běží ladička zabudovaná přímo v kytaře takže baterkou to nebude... ale pak jsem zapojil přes kábel i externí ladičku takže kábel a snímače to taktéž vylučuje... hm zkusím reinstalovat ovladače na zvukovku popř celý okna a uvidíme...
Nejnovější echo... přeinstaloval jsem ovladače a nic. Takže někdy během týdne dostanu novou redukci a zkusím koupit i stereo a uvidíme. Pokud tohle nepomůže tak už nevím leda by byl problém v té zvukovce... a v tom se nevyznám... mam notebook asus F5R - AP198 s integrovanou zvukovkou... tak mi snad nekdo rekne jestli to muze byt tim.
Ok problém vyřešen bylo to špatnou redukcí. mám novou a hraju
Díky za návod ...
Ona je v elektrický kytaře baterie?????
Kytara: Dean Vendetta 3
Kombo: Line 6 Spider 3 15W
Multiefekt: Zoom G2.1u
Kombo: Line 6 Spider 3 15W
Multiefekt: Zoom G2.1u
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
JohnyPD? Můžeš si prosím přečíst první post v tomto vlákně a případně také název vlákna? Děkuji.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..