M-Audio Fast Track MK II v Pro Tools nelze nahrávat

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Jura

M-Audio Fast Track MK II v Pro Tools nelze nahrávat

Příspěvek od Jura »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, předem Vás prosím, pište prosím česky a polopatisticky, nejsem odborníkem přes IT ani zvukovou techniku, děkuji. Zakoupil jsem již zmiňovaný Fast Track MK 2 od M-audia, nainstaloval jsem aktuální ovladače k tomuto zařízení, přiložený software Pro Tools SE. Vše se zdálo být funkční, po připojení sluchátek do F. T. jsem si poslechnul demo v Pro Tools SE, vpořádku. Když jsem chtěl začít nahrávat, připojil jsem kytaru (ledka signálu svítí), otevřel jsem Pro Tools SE, dle pokynů v manuálu spustil nahrávání, ale žádný signál se mi nenahrál a ani nenahraje. Proč to? Poraďte mi prosím. Ještě jsem četl na dalších fórech něco o USB připojení, že je třeba něco nastavit, ale nevím tomu hlavu patu. Návody jsem si přečetl i shlédl, nastavil jsem SW i zařízení podle nich a stejně nic. Děkuji.
Jura

Re: M-Audio Fast Track MK II v Pro Tools nelze nahrávat

Příspěvek od Jura »

Děkuji, nicméně Váš odkaz jsem již četl ještě před přidáním mého přízpěvku. Ale nevím, jak a kde to nastavit.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Juro, já nechci být zase moc zlý :D ale nechtělo by to fakt pořádně se seznámit (v ruce s manuálem samozřejmě) s celým softwarem PT? Jinak budeš zcela mimo asi pořád..... Asi se budeš muset smířit s faktem, že se budeš muset stát alespoň znalcem (když už ne odborníkem) přes zvukovou techniku: konkrétně přes PT SE a M-audio Fast Track MKII. Pokud se s tím faktem smířit nechceš, doporučuji na tento koníček zapomenout a věnovat se něčemu zcela jinému.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jura

Příspěvek od Jura »

Děkuji za pozitivní a vtipnou kritiku :D nicméně, s manuály jsem se seznámil a bofužel nic. Mým koníčkem není nahrávání ani práce se zvukem, to je pro mě nutné zlo a rád bych se bez něj i obešel, kdyby to šlo... :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

OK. V PT nejsem expert, takže bitevní pole přenechávám Parisovi, to je ten pravý. Držím palce (oběma) 8)

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ono tam neni snad ani co nastavovat. i/o jsou pravdepodobne nastavene od instalace (a podle toho, co se tu pise, predpokladam, ze do toho nikdo nesahal ... kdyztak je to mozne zkontrolovat, ale to by asi chtelo screenshot) a vsechno ostatni uz sem popsal v odkazovanem prispevku.
Jura

Příspěvek od Jura »

Jediné, co v PT nastavím je: Úvodní obrazovka->Guitar; File->Preferences->Audio->Recording or Performing; Track->New->Audio Track, mono. To je vše, co můžu nastavovat, I/O jak je to na webu nenastavím, taková nebídka tam není. Ještě mě napadlo, jestli by nemohl být problém v IRQ? Přikládám screenshoty.
Přílohy
Úvodní obrazovka
Úvodní obrazovka
Po výběru záložky Guitar z úvodní obrazovky, rozklikané nabídky.
Po výběru záložky Guitar z úvodní obrazovky, rozklikané nabídky.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to bude jen nejaka blbustka (jako ze treba nahravas kanal 1 misto kanalu 2). kdyz to hraje, tak takovyhle problemy nepredpokladam...
Jura

Příspěvek od Jura »

Budu tomu věřit, že to bude jenom hloupost, teď na ni jen přijít.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jura píše:Budu tomu věřit, že to bude jenom hloupost, teď na ni jen přijít.
No však ti to Paris napsal?

tak polopaticky - track do kterého chceš nahrávat:

1. je označen k nahrávání?
2. je u toho tracku nastaveno ze kterého vstupu chceš do něj nahrávat? (input1 nebo input2 na fasttracku máš dva vstupy)

podle obrázku fastracku, bude zřejmě kytarový vstup Input2 a input1 bude mikrofonní, zřejmě tam můžeš mít defaultně nastaven input1 kde nic nemáš "strčené" ..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jura

Příspěvek od Jura »

Ano, track do kterého chci nahrávat mám označený, ale nemůžu najít výběr vstupu do toho tracku.
Přílohy
Nabídka settings u tracku a u regionu.
Nabídka settings u tracku a u regionu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

myslim, ze by to mohlo byt tam, co mas napsano Audio3 ... resp na ty jednicce predtim, mohla by tam pri prepnuti naskocit dvojka. (tuhle versi nemam, tak to nemuzu rict jiste)
Naposledy upravil(a) Paris dne 31.01.2012 16:53, celkem upraveno 1 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tvl ten Protools SE nemá ani mixer :lol:
Já tyhle protools nemám, tak ti můžu poradit maximálně nakoukni do manuálu a hledej. Popřípadě zkusit proklikat oblast okolo názvu tracku jak psal Paris nademnou, jestli to tam někde nenajdeš.

Osobně bych doporučoval stáhnout http://www.reaper.fm/

můžeš ho používat zdarma, má mixer a I/O (vstupy výstupy) si můžeš nastavovat (jsou viditelné) i u jednotlivých tracků a je to plnohodnotný DAW ne SE ořez
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak je to opravdu kliknutí na tu 1 vedle názvu audio3. tam si vybereš vstup

čas 1:07

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hm ... opravdu je to hodne ocesana (a pozmenena) verze, uplne to ztraci podstatu toho, proc sou protooly tak ceneny. mozna uz by to ani nemeli pojmenovavat protools. mrkni pak na ten reaper (jak pise pupack) jestli ti tohle prestane stacit...
Jura

Příspěvek od Jura »

Děkuji za pomoc a za typ, Paris měl pravdu, vstupy se nastavují vedle názvu stopy. Jenže teď když už to nahrává, tak při přehrávání nahrané stopy nejde nic ven, já se z toho... :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jura píše:Děkuji za pomoc a za typ, Paris měl pravdu, vstupy se nastavují vedle názvu stopy. Jenže teď když už to nahrává, tak při přehrávání nahrané stopy nejde nic ven, já se z toho... :D
:) projed si na youtube ruzne ukazy a tutorialy, jako sem ja nasel za pár sekund to video se vstupama, najdes i s výstupama :)

ale v rámci pevných nervů bych opravdu přešel na ten Reaper..
Jura

Příspěvek od Jura »

Ok, děkuji. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlas s klukama, manuál obsahuje prd (doslova a do písmene - včetně i nějakého detailnějšího dodatku), takže radši zkusit a naučit se Reaper, než začneš na základě téhle zkušenosti všude tvrdit, jakej jsou ty PT mizernej kus softwéru :lol:

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“